Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

USB Host A696 - poznatek

firerescue (18)|27.7.2007 14:32
Ahoj všichni majitelé A696,
po dlouhém a neúspěšném hledání kabelu miniUSB-miniUSB pro propojení asuska s MP3 nebo foťákem, sem to vzdal a zakoupil jsem dva kabely USB-miniUSB. Po hodinářské práci s propojováním kabelů aby vznikl požadovaný produk, se věc zdařila, kebel jsem proměřil a vše se tvářilo jak má. Jaké pak bylo moje zděšení, když sem k PDA připojil přes zhotovený kabel MP3 přehrávač Emgeton Cult2 a nic se nestalo. Zkoušel jsem měnit v připojení USB na ActiveSync, rychlý i pomalý mod, dokonce aby se PDA tvářilo jako velkokapacitní zařízení. A nic, obrátím se na podporu Asusu, ale pochybuju, že mi poradí. Proto se obracím na Vás, kdyby někoho něco napadlo, dejte mi vědět. Dáme hlavy dohromady a to by bylo aby to pak nechodilo ;-)
exot (45)|31.7.2007 14:13
Už jsi zkoušel psát na podporu Asusu, zda-li ti k tomu něco řeknou?
Já teď s nima komunikuju ohledně mých problémů, tak bych se mohl kdyžtak zeptat. Tahle fce mě taky zajímá.
hugo.v.r. (12)|31.7.2007 20:42
Hm, perfekt, kvůli hostu jsem to dneska koupil a doufám, že až dostanu spojku, tak to nepojede a já zabiju někoho z Palmserveru :-)
Jo jinak:
Na fóru tohle řešil před měsícem firerescue79.
A spojku "USB A-fem to USB A-fem" mají na www.krup.cz asi za 49 kaček.
hugo.v.r. (12)|31.7.2007 23:00
[QUOTE="hugo.v.r."]Hm, perfekt, kvůli hostu jsem to dneska koupil a doufám, že až dostanu spojku, tak to nepojede a já zabiju někoho z Palmserveru :-)
Jo jinak:
Na fóru tohle řešil před měsícem firerescue79.
A spojku "USB A-fem to USB A-fem" mají na www.krup.cz asi za 49 kaček.[/QUOTE]

Takže poslední poznatek: vyrobil jsem redukci (z vývodu USB na zadní stěnu PC, co se dává k deskám, na konektoru do desky jsem "skobičkama" z drátku propojil oba konektory spolu - 100% funkční a jednoduchý, pro účely testu stačí) a bohužel, USB host ničevó. Ledka na flashce ani nedetekuje napájení. Takže bohužel, HW podpora USB Hostu asi byla jen zbožným přáním recenzentů. Jinak mám poslední verzi, systém WM6, aktuální FW, takže pochybuju, že to Asus vyřeší nějakým flastrem.
firerescue (18)|5.8.2007 13:22
Omlouvam se ze sem se dlouho neozval, ale jsem na dovolene v zahranici. Mezi tim mi prisel email z podporz Asusu, A696 Usb Host nepodporuje. Tak nevim co si o tom mam myslet...tento stroj jsem kupoval hlavne kvuli tomu a co jsem cetl recenzi, tak psali ze usb host podporuje.
hugo.v.r. (12)|6.8.2007 12:47
Jinými slovy: nekupovat podle recenzí určitých serverů, protože to patrně recenzujou podle prospektu.
hugo.v.r. (12)|6.8.2007 12:48
[QUOTE="hugo.v.r."][QUOTE="hugo.v.r."]Hm, perfekt, kvůli hostu jsem to dneska koupil a doufám, že až dostanu spojku, tak to nepojede a já zabiju někoho z Palmserveru :-)
Jo jinak:
Na fóru tohle řešil před měsícem firerescue79.
A spojku "USB A-fem to USB A-fem" mají na www.krup.cz asi za 49 kaček.[/QUOTE]

Takže poslední poznatek: vyrobil jsem redukci (z vývodu USB na zadní stěnu PC, co se dává k deskám, na konektoru do desky jsem "skobičkama" z drátku propojil oba konektory spolu - 100% funkční a jednoduchý, pro účely testu stačí) a bohužel, USB host ničevó. Ledka na flashce ani nedetekuje napájení. Takže bohužel, HW podpora USB Hostu asi byla jen zbožným přáním recenzentů. Jinak mám poslední verzi, systém WM6, aktuální FW, takže pochybuju, že to Asus vyřeší nějakým flastrem.[/QUOTE]

NEFUNGUJE, ANI NÁHODOU. NELEZE Z TOHO ANI NAP8JENÍ A TAK POCHYBUJU, ŽE BY TO NĚKDY V BUDOUCNU VYŘEŠIL FIRMWARE.
exot (45)|6.8.2007 13:49
No já přemýšlím kde jsme vlastně viděli, že to má vůbec USB Host podporovat. Myslím že jeden z článků byl třeba tento:
http://www.palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=246
a pak ještě v nějaký francouzský recenzi, kde to ale nerozchodiĺi.
Ale officiálně to asi nikde napsáno není, takže omlátit o hlavu se jim to asi z tohoto důvodu nedá.
firerescue (18)|12.8.2007 15:44
Jo já to taky četl na plamservru.cz ... raději tam ani nemají panáčkové kontakt, jinak bych jim poslal děkovný email, za skvělou recenzi. A to jsem je měl za spolehlivej servr. No jo, ale spoléhejte dnes na někoho,že? Dost mě to mrzí, je to vychytaná funkce. Zamáčknu slzu a to je asi vše co s tím můžeme dělat.
hugo.v.r. (12)|13.8.2007 21:00
Tak tak. Já navíc budu muset taky tu hračičku konečně zaplatit mému chlebodárci, protože jí máme zatím ještě pořád "na skladě pro zákazníka". No ale když to tak vemu kol akolem, Acera v žádným případě a FS560 stojí o 4 litry víc, takže holt USB Hosta oželíme. Jinak ale tenhle Asus sqělá věc, když beru v potaz cenu/výkon...
firerescue (18)|13.8.2007 23:08
Jj no právě poměr cena/výkon rozoduje. Fakt za ty peníze by se hledalo těžko něco lepšího. Já přemýšlel nad FS 560, ale ta cena...a hlavně výdrž baterie-VGA + ten procák s baterkou pěkně hýbou. A na Asusu se mi líbí hold tlačítko, když ho zapnu vydrží hodně dlouho a takřka nežere baterku.
Předtím sem chtěl kupovat jen navigaci, ale kdo by chtěl "hloupou" navigaci, když Asus umí navigovat + milion dalších věcí ;-) s cenou stejnou jak za navigační přístroj střední třídy.
exot (45)|14.8.2007 06:12
Tak já USB host aspoň částečně nahradil databankou, co vlastním. Chtěl jsem USB host hlavně kvůli možnosti kopírování dat z databanky, která má 30GB disk. Naštěstí má i SD slot, takže vytáhnu kartu, strčím do databanky, nakopíruju co potřebuju a strčím do PDA. Jiank Asus je super, až na problém s kartou. Úpravy registru u mě bohužel nefungují, čekám na patch od Asusu jak na smilování boží.
firerescue (18)|14.8.2007 09:01
Já USB host chtěl kvůli přetahování fotek z foťáku, třeba na dovolené, nebo přetahování mp3 z mojeho playeru, ale to jsou takové blbosti, takže to oželím. Ale škoda.
hugo.v.r. (12)|14.8.2007 21:20
Prostě jsou servery, kam už za zkušenostmi nezabrousím...
On to totiž nebyl Palmsever s tím USB Hostem, ale Palmare na iDnes, které převzalo jakousi tiskovou zprávu v lednu a pan Ondřej Lavička se pod to podepsal, aniž to viděl - v té době tu ještě nebyly k mání... no a při podrobné recenzi pak pan Radek Mikudík, který recenzoval A686 (shodný, jen bez WiFi), našel věci, o kterých se nám ani nesní...
http://palmare.idnes.cz/navigator-s-hrosi-kuzi-test-zarizeni-asus-mypal-a686-fx7-/pda.asp?c=A070527_232930_pda_ram
Cituji:
Po stranách má kruhový ovladač duo reproduktorů, které poskytují velmi příjemný přednes libovolné audio stopy...
firerescue (18)|16.8.2007 10:37
Ha ha tak to je fakt dobé...dnes píšou recence asi podle rohzmazané fotky a ne s přístrojem v ruce.
Ale za svým si tojím palmserver hlásal, že má USB host. viz tady:

http://www.palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=246
Stenly_ce4you (26)|16.8.2007 12:16
Pro 689 jsem se rozhodl i proto, že má USB host, chtěl jsem PDA využít na autodiagnostiku. No věšet se nepůjdu (mám notebook), jinak je to solidní mašinka. Nechápu na základě čeho se vlastně dostala do médií ta informace o USB host. Každý takový článek, který se tváří jako recenze by měl vychátet (pokud ten přístroj ještě není k mání) alespoň z údajů výrobce.
hugo.v.r. (12)|29.8.2007 16:35
Ještě jsem narazil na takovou perličku - neoficiální rozchození USB hosta na E-tenu. Popisujou tam mimo natahání nějakých knihoven a souborů a editace režistru ještě fakt, že se propojka musí napájet externím zdrojem, protože E-ten neumí krmit zařízení k němu připojený. Otázka je, jestli by to nešlo i u Asuse. Ovšem jaký knihovny a jak do WM6 dostat, to už přesahuje moji erudici. Já tak ještě zbastlit tu spojku...
Odkaz na článek je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]