Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC TOUCH, MDA TOUCH, rady, tipy, zkušenosti, problémy

eLKa_ce4you (189)|20.12.2007 06:43
Pokud vám jde o rychlost, tak jednoznačně Asus.
JJDD (65)|21.12.2007 18:54
Slayer: Cau, je tam v teto ROM i cestina?
bramborka (61)|22.12.2007 22:08
Ahoj,

mam par dotazu, urcite jsou tu nekde na forech resene jako vetsina problemu, ale protoze je toho tu tolik, proste jsem to nenasla. Tak mi holt vynadejte ale nasmerujte me prosim ;)

- Jak nastavit pripojeni na internet pres GPRS? Nekde tu o tom ma byt diskuze, ale ktera je pro toto zarizeni? A potrebovala bych to nejlepe pro uplne lamy :sarcastic: (a O2, u nich na webu jsem se moc nezorientovala)

- Jak se po hard resetu zastavi personalizace T-mobilem? F cem se T-mobile/puvodni soft lisi? A neusetri to treba trochu mista v pameti?
RStein (2012)|23.12.2007 00:15
Ad GPRS) Vse potrebne je zde:
https://www.svetmobilne.cz/forum/showthread.php/11143-konfiguracni-caby-pro-gprs-a-mms-t-mobile-eurotel-a-vodafone-pro-windows-mobile-5-ppc-phone-edition-ne-pro-smartphony
Prerusit customizaci lze na vetsine zarizeni soft resetem po zobrazeni informace, ze dochazi ke customizaci, resp. v jejim prubehu.

Navim jak u Htc Touc, ale u Varia III me prijemmne prekvapilo, ze zapraskani telefonu ruzovymi hnusy ani uzivatelsky neprijemne vynucovani si nastaveni domovske stranky se uz nedeje a "customizace" znamena hlavne automatickou konfiguraci pripojeni + nejaka temata.
Slayer_ce4you (19)|23.12.2007 02:42
[QUOTE="JJ2"]Cau, je tam v teto ROM i cestina?

[QUOTE="Slayer"]nevim jestli se to tu uz neprobiralo, ale procital jsem tento thread dlouho pred koupi Touche, tudiz to nemam v zive pameti. Nakonec jsem asi po dvou mesicich vahani skoncil u touche od T-Mobile a zakladni rom je jednim slovem na ho*no - komu muzu doporucit a ma alespon trochu zkusenosti s upgradovanim ROMek nebo alespon zakladni znalost anglictiny

Pro HTC Touch XL / Extended / Elfin (128 MB Storage)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=348469

Pro HTC Touch standartni verze (64 MB Storage)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=339935

Obe ROM jsem mel moznost odzkouset, tu pro Touch XL pouzivam jiz pres tyden a nenarazil jsem na zadny zavadny problem, kazdopadne ani jeden z releasu neni finalni, na obou se pracuje a obe je mozno diky USPL CID unlockingu instalovat velmi jednoduse - zvladne i bezny uzivatel - v kazdem pripade doporucuji pilne precist rizika spojena s flashinglem romku - ne kvuli mozne technicke zavade, to se nestava casto, ale pokud mate zakoupeny touch napr. od o2 nedoporucuji provadet - problemy v servisu, u t-mobile jsem se nesetkal s zadnym problemem, kdyz muselo jit vario nebo compact do servisu - zadne pripominky na neoriginalni rom. U o2 jsem se s kamaradem nestacil divit, trvalo dva dny, nez se nam povedlo reklamacni odd. presvedcit o tom ,ze se nejedna o poruseni zarucnich podminek - samozrejme i zde je porad moznost downgrade na ROM napr od nemeckeho t-mobile ci anglickeho O2 - na to nemohou operatori rict slovo a lide kteri maji Touch primo od HTC se nemuseji v CR niceho obavat :)

Pokud je proti pravidlum fora odkazovat na stranky tohoto charakteru (nejedna se o warez, jde o sofistikovane forum venovane developmentu lepsich OS pro PPC platformu, nevim o zadnem vyskytu warezu v zadne z vyse uvedenych ROM, veskere programy v nich zahrnute jsou freeware / primo od HTC a spadaji pod GPL) nebo jsem se dopustil jineho vazneho prohresku, prosim o smazani postu :) dlouho jsem tu nebyl, posledni dobu jsem pouzival Sybian OS based devices (a jsem stasten, ze jsem se vratil na WM platformu :) )[/QUOTE][/QUOTE]

ne neni, pouze anglictina, ale mam dojem, ze by nemel byt problem nahrat lokalizaci od sunnysoftu, napr. z t-mobile rom, ale nezousel jsem - nemuzu to rict najisto
JirkaSnake (22)|25.12.2007 12:07
Ahoj lidi nemáte zkušenost s TOUCHem a 8GB micro SD?
Chtěl bych si ji koupit, ale musim mít jistotu s funkčností
Slayer_ce4you (19)|25.12.2007 21:53
Touch podporuje SDHC jak hardwarove tak v pripade vetsine WM6 based ROM i softwarove, ja mam 4 Gb kartu, kolega ma 6 Gb cili by mela na 99,9% fungovat i 8 Gb karta, nasvedcuji tomu i prspevky uzivatelu na xda-developers.com, mylsim, ze ji muzes s klidem koupit :) - doporucuju se ale predem podivat, zda je karta kterou chces kuopit minimalne Class 4 (garantovana rychlost zapisu na kartu 4 MB/s) 8 Gb by uz mely byt Class 4 standartne, ale v pripade nejakych low-end vyrobcu jako je A-Data to nemusi byt jiste.

Doporucuju Kingston (dozivotni zaruka) nebo SanDisk (tradice, kvalita, trochu pomalejsi nez Kingstony, nevim jak to maji se zarukou)
Naopak bych se nepoustel do znacek jako je A-Data nebo Pretec (ac byl pretec jeden z nejlepsich vyrobcu klasickych SD a RS-MMC karet, posledni dobou kvalita vyrobku teto firmy hluboce upada, plus problemy s reklamacemi)
Bigis_ce4you (84)|29.12.2007 14:57
Pročetl jsem celé toto téma a i jiné, ale bohužel jsem se nikde nedčetl toto.

Mám MDA Touch od T-mobile. Chci udělat HR, ale nevím, zda mi zůstane CZ we WM6. A Customizaci zruším, když to před ní softresetnu?

Prosím o popsání této záležitosti.

Děkuji.
burticek (211)|29.12.2007 20:00
Po HR Ti cestina zustane, protoze je rom ceska. Po kalibraci displeje Ti vyskoci okno s hlasku, ze do 3 vterin se nainstaluje customizace. Tu zrusis soft resetem. I kdyz nevidim duvod, proc ji nenechat nainstalovat. Zabere cca 1,5 MB a neni nic, co by nenavratne prepsala.
Bigis_ce4you (84)|30.12.2007 01:32
Díky. Zítra to provedu. Myslím, že v customizaci jsou takový věci jako nějaký Web and Walk a podobný kraviny, který nechci. Mám Vodafone. To, že mám přístroj od TM je jen kvuli vysoké paměti :)

Díky.
bramborka (61)|30.12.2007 13:30
Mam pocit ze customizace taky pozmeni klavesnici tak, ze v ni treba neni Caps Lock.
Bocko (3)|1.1.2008 16:49
Ahoj, chtel bych se uzivatelu elfa dotazat, jak se to vlastne ma s ovladanim. Nechci se ptat na to, jestli je to stejne "uzasny" jako iphone, vim ze neni. Zajimalo by me spise to, jak se bez stylusu ovladaji WM a na nich bezici aplikace. Mam pomerne male prsty, takze si slibuji, ze by to mohlo byt "to prave". Rozhoduji se mezi timto a artemisem, ale vetsi prioritu jsem nastavil prave na ovladani prsty a take na velikost pristroje. Dekuji za odpovedi.
bramborka (61)|1.1.2008 17:21
Ja jsem se od iPhonu vratila k MDA (driv jsem mela MDA Compact) prave proto, ze mam prsty docela male a zvladam ovladani i rukou a vyhovuje mi to. U iPhonu mi chybela moznost vzit si do ruky stylus a ovladat jeste drobnejsi detaily - prislo mi to na nem vsechno takove zbytecne velke. Na uvodni strance je tam jen par ikon, do Touche si tam dam daleko vic prvku, protoze muzou byt mensi. Samotny iPhone proto take neni uplne maly, zato Elf/Touch je totiz prijemne malinky a moc se mi libi i jeho pogumovany povrch, je mi to prijemnejsi do ruky nez hladky iPhone. Designove se povedl.
babicka (76)|2.1.2008 12:49
Presne tak. Ovladam touch prsty uplne bez problemu. V registrech se da nastavit vetsi citlivost dotekove vrstvy a pak je to opravdu pohodlne. Na psani textu se ovsem vyplati doinstalovat fullscreen klavesnici. Touch je fakt dobry stroj, jen by to chtelo, aby uz vypustili nejake novejsi rychlejsi ROMky.
eLKa_ce4you (189)|2.1.2008 13:25
Jak nastavit v registrech větší citlivost dotekové vrstvy?
bufan1 (110)|2.1.2008 13:53
[QUOTE="indiana"]Zdravím. Jsem uživatelem MDA Touch a rád bych si objasnil nějaké zkušenosti, které mám:
1) stává se mi též, že mi nepřijde sms či hovor, i když jsem na příjmu....
2) nejvíc mě teď trápí paměť - je nějaká možnost ukládat třeba maily (ne jen přílohy), vizitky... na paměťovou kartu a ne do paměti telefonu? Dá se to vůbec někde nastavit?
3) jde vyzvánění uložit i na paměťovou kartu aby šlo využít? Zatím můžu jen z paměti telefonu
4) změna zvuku sms a dalších - chci použít vlastní zvuk ale nevím kam ho uložit, nenabízí možnost výběru jiných než které jsou od výrobce...
5) Nemůžu napsat ŤŠťš.... háček hodí vedle
6) mám od T-mobile. Při snaze vytvoření MMS účtu pro Eurotel nevidím v možnosti výběru
7) TomTom - nevím proč mi nechce fungovat funkce Plus, třeba upozornění na radar.


Ty své zvuky dej do Windows, Rings. Pak se ti objeví v nabídkách zvuků.
Kdyby někdo znal odpovědi na mé dotazy, dejte mi prosím vědět...[/QUOTE]
J-REK (10)|2.1.2008 14:34
Jde už na první TOUCH dát TOUCH FLO II? jo a jak jde nastavit v registrech tu citlivější dotykovou plochu?
eLKa_ce4you (189)|3.1.2008 10:10
Je nějaká finta, jak stisknout tlačítko OK pomocí HW kláves?
persan (20)|6.1.2008 20:39
Ahoj, omlouvám se, jestli se to tady někde řešilo. Zajímá mě, jestli jde někde koupit Touch v bílém provedení, jako je v článku tady na webu? Nebo je to jen předprodukční verze? Děkuju
hajekm (308)|7.1.2008 11:56
[QUOTE="eLKa"]Je nějaká finta, jak stisknout tlačítko OK pomocí HW kláves?[/QUOTE]

Ahoj,
přemapuj si hw tlačítko foťáku na klávesu přímo v systému, Nastavení > Tlačítka.

Milan
eLKa_ce4you (189)|7.1.2008 12:01
To taky není žádná výhra. Stejně nechápu, nač tam musí být samostatné tlačítko na poštu a internet. Tahle přemapovat nejdou?
marq (31)|7.1.2008 18:43
Dá se nějak odinstalovat lokalizace která je v ROM? Zatím ještě nevím jestli je také od Sunnysoftu a jestli tedy také zpomaluje jak všude všichni píšou...

Po HR ani není možné zvolit jazyk...
eLKa_ce4you (189)|7.1.2008 18:55
Já jsem měl lokalizaci od Sunnysoftu normálně v programech pro odinstalování. Po odinstalaci následoval reset a od té doby je systém anglicky.
marq (31)|7.1.2008 19:05
No ja dneska koupil Enahnced (New u Sunnysoftu) a seznam instalovanych programu je prazdny...
htcjirka (1875)|7.1.2008 19:10
Kdyby jsi tam mel lokalizaci sunnysoft,tak by jsi mel sunysoft ikonu na liste a i v nastaveni by jsi mel tez ikonu sunnysoft.Pokud ji tam nemas,nemas cestinu sunnysoft.Dale to poznas podle verze rom,kdyby jsi tam mel sunnysoft cestinu verze rom by koncila WWE world wide eglish.Pokud konci verze rom CSY,je to rom uz jako takova ceska.
marq (31)|7.1.2008 19:20
Nojo je tam na konci CSY :) to by teda melo doufam znamenat, ze lokalizace uz "nic nestoji" ani na vykonu...

Diky moc za info...
marq (31)|10.1.2008 01:38
Muzu vas jeste nekoho poprosit o rychly testik? Pri naklopeni displeje horni casti od sebe (i o par stupnu) mi hrozne rychle slabne kontrast a vsechno je pomerne hodne presvicene - ne ze by to nejak moc vadilo, ale pri cteni e-booku je to trosku neprijemne (zvlast kdyz mam zapnuty clear type a pismo je pak az moc svetle).

Muj starsi Compact mel displej pozicovany presne opacne - pri stejnem naklopeni zacal tmavnout, takze pismo zustavalo citelne... Nicmene nevim jestli jsem to zpusobil nalepenim origalni folie z baleni, nebo jestli uz to tak bylo i pred tim :)

Deje se vam to taky tak, nebo to je jen u me? Diky
JirkaSnake (22)|11.1.2008 00:29
jj to je stejné u všech Touchů. májí to blbý, mě to moc nevadí pokud nás nekoukám na filmy na ležato a jsem jakoby nad telefonem tak to jde
banan16 (2)|12.1.2008 09:37
to uiqjirka: kdyz si koupim touch u sunnysoft jak to teda bude s tou lokalizaci?
jaky je rozdil mezi tim WWE a CSY?
marq (31)|13.1.2008 17:14
banan16: no ja mam prave Touch New" od Synnysoftu a ma ceskou ROM (tj. CSY) - rozdil si predstavuju tak, ze interwrite od sunnysoftu nejakym zpusobem "patchuje" vypisovane texty za chodu proto zpomaluje, kdezto v CSY ROM jsou lokalizovane retezce uz primo v systemu, takze by to zpomalovat nemuselo...

Ale to se jen domnivam pravda je mozna jinde. Jinak rychlost mi prijde dostacujici...
banan16 (2)|13.1.2008 17:32
a tys ho kupoval pres e-shop? muzu se zeptat jestli to probihalo bez problemu.(vim ze to sem nepatri)
a kdyz si ho koupim pres t-mobile tak tam je taky to CSY?

ja si ho chcu koupit asi od sunnysoft pres e-shop, ale cetl jsem spoustu negativnich zkusenosti....tak nevim:sarcastic: :(
marq (31)|13.1.2008 17:41
[QUOTE="banan16"]
a tys ho kupoval pres e-shop? muzu se zeptat jestli to probihalo bez problemu.(vim ze to sem nepatri)
a kdyz si ho koupim pres t-mobile tak tam je taky to CSY?[/QUOTE]
Kdepak byl jsem si ho vyzkouset primo v prodejne na Vaclavaku a tam ho rovnou koupil - po tom co jsem byl zvyklej na Compacta s 420MHz XScale CPU jsem se trosku bal rychlosti, tak jsem ho chtel radsi vyzkouset ... pres T-Mobile nevim, ale donedavna se ocividne touche dodavali pouze s lokalizaci Interwrite od SunnySoftu, CSY ROM davaj az ted...
burticek (211)|14.1.2008 02:18
Nevidel jsem jedinyho Touche od TM, u ktereho by se instalovala lokalizace od SunnySoftu.
babicka (76)|19.1.2008 10:56
Nemohli byste někdo, prosím, zde popsat přesný návod, jak do Touche nahrát custom ROMku? Ja vím, návodů je všude spousta, ale už jsem fakt zoufalý. Zkoušel jsem to podle nich asi 50x a vždy jsem skončil s invalid vendor/model chybou (zřejmě se nepodařilo USPL) anebo RUU ohlásila, že nemá spojení s přístrojem.

Jinak podle HTC supportu nová officiální HTC romka zřejmě nebude a ta původní stará už mě poněkud štve. Díky.
babicka (76)|19.1.2008 20:26
Tak nic. Už se mi to povedlo. Sice USPL až na 8 pokus ale je to tam a to je hlavní :)
jara123_ce4you (2)|21.1.2008 09:50
Zdravím. Koupil jsem si Touch dual ofiko v obchodě, ale po zapnutí to "mluví" Anglicky. Nevím, kde se dá zapnout čeština. Nemůže mi někdo poradit??? Popřípadě jestli by někdo nevěděl jak a kde ji seženu??? díky všem jar.kam@seznam.cz
eLKa_ce4you (189)|25.1.2008 15:07
Dotaz k Cube: dá se přemapovat odkaz na tlačítka VIDEO a OBRÁZKY? Chtěl bych tam namapovat TCPMP a Resco Photo Viewer. Je to někde v registry, nebo v nějakém INI souboru?
JirkaSnake (22)|26.1.2008 13:59
nemyslíš náhodou ty 2 tlačítka, který máš na ploše dole jestli je myslíš tak v nastavení máš ikonu softwarová klávesa a tam se to mění
JirkaSnake (22)|26.1.2008 14:00
[QUOTE="JirkaSnake"][QUOTE="eLKa"]Dotaz k Cube: dá se přemapovat odkaz na tlačítka VIDEO a OBRÁZKY? Chtěl bych tam namapovat TCPMP a Resco Photo Viewer. Je to někde v registry, nebo v nějakém INI souboru?[/QUOTE]
nemyslíš náhodou ty 2 tlačítka, který máš na ploše dole jestli je myslíš tak v nastavení máš ikonu softwarová klávesa a tam se to mění[/QUOTE]

RE: sorry nejde tam nastavit všechno jako TCPMP atd., zkoušel jsem to a nic, moje chyba
eLKa_ce4you (189)|26.1.2008 17:03
Ne, myslel jsem, jestli jdou nastavit jiné programy na spuštění při stisku těchto tlačítek na kostce u TouchFlo.
JirkaSnake (22)|26.1.2008 23:25
Aha tak to nevím, možná, že by to v registrech šlo změnit ale do těch se raději nehrabu.
David Hess (9)|28.1.2008 07:49
Mrkni na toto: XXX
eLKa_ce4you (189)|28.1.2008 08:29
Vypadá to přesně tak, jak jsem si podobnou aplikaci představoval. Bohužel, jak se píše v komentářích, aplikace nejde nainstalovat.

Ale jak píšou tady, stačí zabít dva procesy, konkrétně MediaHubMini.exe a BioTouch.exe a pak už instalace proběhne bez problémů.

Nicméně po instalaci stejně nefunguje. Už při startu hlásí chyby a při pokusu o uložení změněných nastavení hlásí další chyby a nastavení se neuloží.
00260921_Screen001_VbXk.png
Fány_oldd (73)|28.1.2008 09:12
Je možné zvýšit a rozšířit úložiště MDA Touch např. o možnost ukládat i na paměťovou kartu?
Díky
eLKa_ce4you (189)|28.1.2008 09:14
Ukládat na kartu? Asi nerozumím otázce...
Fány_oldd (73)|28.1.2008 10:06
Sice už mi to bylo vysvětleno, ale jednalo se mi o rozšíření - zvětšení úložiště pro programy v MDA.
babicka (76)|3.2.2008 13:37
Na xda-developers.com se objevily nove ROMky postavene na WM6.1
Nezkousel jste je uz nekdo? By me zajimala rychlost a jak je to s temi SMS ve vlaknech.
fps (113)|4.2.2008 11:40
[QUOTE="JirkaSnake"]aha tak to nevím, možná, že by to v registrech šlo změnit ale do těch se raději nehrabu[/QUOTE]
Jde všechno v registrech.
Neelix (9)|4.2.2008 12:26
Zdravim vsetkych dobrych ludi!
Takyto pozdrav som zvolil schvalne lebo teraz budem mat prozbu na nich! Coskoro kumne HTC Touch dorazy ale s anglickou romkou! Nechcem sunnisoft lokalizaciu co zdrzuje system preto sa chcem spytat ci by sem nevedel niekdo hodit original cesku romku...
Ak by sa dalo bol by som vdacny...
;)
eLKa_ce4you (189)|4.2.2008 12:37
-