HTC Artemis (Orbit, 3300, MDA Compact III) - Windows Mobile 6 CSY ROM
Podržíž zároveň vypínač a tlačítko hlas. příkazu a stiskneš soft reset, pustíš klávesy a máš tam duhovou obrazovku.
a zkousel jsi nejakou t-mobile rom? ono pokud se nemylim, tak htc rom do t-m nepujde narvat nekdy (bez odemceni), stejne jako nezamenis htc s dopodem nebo o2 ... jeste jina moznost je flash pouze OS ... a kdyz najede, tak pak si uz hrat dale (ze svych dvou jsem udelal skoro cihly asi 15x a pokazde se to nejak vyresilo, takze nezoufej :))
[QUOTE="dzarda"]No právě že nevím, kde sehnat orig. t-mobile rom...porádíte někdo?
[/QUOTE]tak flashni pouze system ... na htc developers par takovych romek ke stazeni maji (nepotrebujes mit odemceny CID, preflashujes system a pak s funkcnim systemem odemknes a nahrajes co je libo)
EDIT: rychle pisu a myslim na mox veci.. rec je samozrejme o xda-developers.com :)
[/QUOTE]tak flashni pouze system ... na htc developers par takovych romek ke stazeni maji (nepotrebujes mit odemceny CID, preflashujes system a pak s funkcnim systemem odemknes a nahrajes co je libo)
EDIT: rychle pisu a myslim na mox veci.. rec je samozrejme o xda-developers.com :)
jejejej..to je na mě moc složitéé...nějak trochu jednodušeji? mam to mda 2 dny a z toho den mi nefunguje...takže moc dobře nechápu o čem mluvíš..
[QUOTE="dzarda"]jejejej..to je na mě moc složitéé...nějak trochu jednodušeji? mam to mda 2 dny a z toho den mi nefunguje...takže moc dobře nechápu o čem mluvíš..[/QUOTE]jenom pro ukonceni pribehu: vyresilo se to cele dalsim hard resetem, bohuzel prehrati os vyzadovalo bezici system ... no ale happy end :)
Pro ty kteří hledají češtinu pro WM6 dobrá zpráva-Sunnysoft vydal CZ WM6 pro HTC Herald/Kaiser/Touch a tato lokalizace chodí bezchybně i na HTC P3300. Pro jistotu jsem jí zkoušel na dvou ROMkách - na oficiální HTC P3300 WWE 3.13.45 a Artemis Touch 2.1 WWE. Češtinu pro Eten jsem nezkoušel takže nemohu srovnávat, ale u mnou avízované šlape vše, tedy i foťák.
14 denní verze je ke stažení zde:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
14 denní verze je ke stažení zde:
[QUOTE="vaclavmax"]Je to dobrý, chodí i na Orbitu. Díky za upozornění.[/QUOTE]
Nasel jsem chybu, po prekladu nefunguje nastaveni WiFi (Start-nastveni-pripojeni-wifi) - objevi se hlaska WLANSettings- pokus o nepodporovanou operaci.
Po odinstalovani cestiny je vse OK.
Nasel jsem chybu, po prekladu nefunguje nastaveni WiFi (Start-nastveni-pripojeni-wifi) - objevi se hlaska WLANSettings- pokus o nepodporovanou operaci.
Po odinstalovani cestiny je vse OK.
Jo, taky už jsem na to přišel, nefunguje to. Pak ještě nejde Notes a Exel Mobile. Po odinstalování vše OK. Zkoušel jsem to s ROMkou WM6 B&B v4.2 a WM6 Vanilla 2.0. Tem notes se mi u jedné ROM přejmenuje na poznámky a u druhé ne, ale nejde ani v jednom případě. Zmizí ze systému.
[QUOTE="vaclavmax"]Jo, taky už jsem na to přišel, nefunguje to. Pak ještě nejde Notes a Exel Mobile. Po odinstalování vše OK. Zkoušel jsem to s ROMkou WM6 B&B v4.2 a WM6 Vanilla 2.0. Tem notes se mi u jedné ROM přejmenuje na poznámky a u druhé ne, ale nejde ani v jednom případě. Zmizí ze systému.[/QUOTE]
Poznamky a Excel mi taktez nefunguji, nejde spustit Mam tam ROMKU O2_UK_3.4.206.2_4.1.13.28_02.67.90
Poznamky a Excel mi taktez nefunguji, nejde spustit Mam tam ROMKU O2_UK_3.4.206.2_4.1.13.28_02.67.90
.. češtinu v PDA atd. téměř nepoužívám, zkusil sem ji pouze kvůli steskům v diskusi po její absenc a po špatné funkčnosti Eten lokalizace - fotoaparáti. Pokud jde o některé nefunkční odkazy, tak ty by měly jít upravit v registrech, resp. jejich přepsáním v jednotlivých složkách. S tím ale ať si pohraje ten kdo bez češtiny nemůže být-řešení určitě existuje.
stejna chybka je kdyz se nainstaluje lokalizace pro wm5 od samana - hadam, ze se neprepisuji JEN lokalizacni knihovny (tedy ty, ktere obsahuji pouze retezce v dane reci), ale i systemove knihovny pro praci s wifi a artemis ma jiny chipset - ale jak rikam, jen hadam ;) zkuste nekdo rozbalit instalacni .cab a podivat se na soubory, ktere jsou v nem a ty, ktere zavaneji bezdratem (treba v nazvu "wlan") zazalohovat z mda a po instalaci cestiny z5 prepsat...
... příliš rychlé závěry. Při instalaci lokalizace z PC se objeví v okně nabídka tří modelů: Herald-Kaiser-Touch. Nevím už jaký model sem použil, pravděpodobně Kaiser - kromě "poznámek" vše fungovalo. Vzhledem k tomu, že češtinu téměř nepoužívám zase sem jí odinstaloval-to samé v Universálu, tam je také krom poznámek vše OK. Dal sem tip i do diskuse TyTna (jediný model který sem neodzkoušel, protože mi ho minulý týden ukradli), a jak sem se nyni dozvěděl chodí tam také (použita lokalizace pro Kaiser). Takže než budete dělat závěry, pokuste se trpělivě zkoušet.....
Takže jsem vyzkoušel lokalizaci Kaiser na ROMce WM6 B&B v4.2, funguje jak zápisník, tak Exel Mobile. Co nejde, je nastavení fotoaparátu, nezobrazuje se žádný text, funkce telefon nejde zapnout a nastavení WiFi. Pokud se ale WiFi spustí přes Comm Managera, tak funguje bez problémů i s uložením dostupných sítí. Kromě systému jsou přeloženy i pluginy HTC Home včetně počasí a Music Playeru.
Takže sem měl zřejmě instnutou CZ pro Touch nebo Heralda, neboť foťák fungoval. Jestli si někdo s tím chce hrát tak stačí z jedné z těchto fungujících češtin zazálohovat knihovny atd. foťáku a pak je do nainstalované lokalizace Kaisra která vypadá že je funkční na cca 90% v přístroji přepsat...
Zkusil jsem zálohovat nelokalizované soubory Notes, Exel a nastavení WiFi včetně jejich knihoven a pomocných souborů a nápovědy a po lokalizaci je nahrát zpět, ale bez úspěchu. Takže podle mne jediná cesta upravit lokalizační soubor a vyházet to, co nechci lokalizovat.
tak jsem poslal dotaz du Sunnysoftu na IW pro Artemise WMO6 (ne že bych ji tam chtěl dát), zajímala mě spíše cena... odpověď = lokalizace bude do 1 měsíce a cena bohužel ne jako upgrade, ale komplet za lokalizaci
[QUOTE="vario"]tak jsem poslal dotaz du Sunnysoftu na IW pro Artemise WMO6 (ne že bych ji tam chtěl dát), zajímala mě spíše cena... odpověď = lokalizace bude do 1 měsíce a cena bohužel ne jako upgrade, ale komplet za lokalizaci[/QUOTE]
No to fakt dava smysl: koupis si pocitac s licenci na nejaky program a pri jeho upgrade si musis celou licenci zaplatit znovu :( Jeste ze to "dava smysl" jenom sunnysoftu a jini tvurci lokalizaci byli obdareni schopnosti myslet... :D
No to fakt dava smysl: koupis si pocitac s licenci na nejaky program a pri jeho upgrade si musis celou licenci zaplatit znovu :( Jeste ze to "dava smysl" jenom sunnysoftu a jini tvurci lokalizaci byli obdareni schopnosti myslet... :D
a to jsem si tam k wm05 zaplatil ještě upgrade IW Pro na Fullscreen a v dotazu jsem to rovněž uvedl...i přesto ta odpověď :evil:
[QUOTE="vario"]a to jsem si tam k wm05 zaplatil ještě upgrade IW Pro na Fullscreen a v dotazu jsem to rovněž uvedl...i přesto ta odpověď :evil: [/QUOTE]no tak to uz bych se s nima v tom pripade aji hadal: at logicky vysvetli, proc jde upgradeovat z jedne verze programu na druhou, na treti vsak uz nikoliv a musis znovu platit celou licenci (maji snad nekde v licencnim ujednani a obchodnich podminkach vyjmenovane mozne a nemozne kombinace pro upgrade?)... verim tomu, ze neco "logickeho" urcite vymyslet dokazou - ale aspon by vysledek (korespondence) mohl poslouzit jako hezka "reklama", at se potencialni zajemci o nektery z produktu SS pripravi na to, jakou podporu muzou (ne)ocekavat ... :no:
Nazdar pánové sosnul jsem si poslední verzi ze SNS "Česká lokalizace pro modely HTC Kaiser, Herald a Touch s WM6" nahral jsem tam verzi pro Touch afunguje to bez problémů všechno hezky česky dokonce i HTC BUTTON.Jen je to demo na 14 dnu mám to tam teprve 3 dny tak to budu zkoušet než to zaplatim nebo odinstaluju.
[QUOTE="Milanp"]Nazdar pánové sosnul jsem si poslední verzi ze SNS "Česká lokalizace pro modely HTC Kaiser, Herald a Touch s WM6" nahral jsem tam verzi pro Touch afunguje to bez problémů všechno hezky česky dokonce i HTC BUTTON.Jen je to demo na 14 dnu mám to tam teprve 3 dny tak to budu zkoušet než to zaplatim nebo odinstaluju.[/QUOTE]
:D Ano take jsem to vyzkoušel a opravdu to běží jak má.........doporučuji prubnout každému.
:D Ano take jsem to vyzkoušel a opravdu to běží jak má.........doporučuji prubnout každému.
[QUOTE="vario"]2130,- Kč :no: [/QUOTE]
Psal jsem "PRUBNOUT" nikoliv koupit!!!Je potřeba zatlačit na Vodafone...nebot oni by měli garantovat lokalizaci!!!
Psal jsem "PRUBNOUT" nikoliv koupit!!!Je potřeba zatlačit na Vodafone...nebot oni by měli garantovat lokalizaci!!!
A proc vodafone? :D mnio, tak nic...ja jen ze osobne nezam moc lidi, co to maji od vodafona (exaktne matematicky: 0%)...
no a co teda problemy v predchozich postech? zadny se neprojevil?
no a co teda problemy v predchozich postech? zadny se neprojevil?
mam taky mensi "problemek". skousel sem v MDA C lll ruzne ROMky, vse v pohode. ted sem chtel vratit original t-mobile, ale nejak to nejde. spusti se v prikazovem radku, a po chvili skonci
skousel sem to asi 10x a nic. poradi nekdo jak to dat spet ? dik
skousel sem to asi 10x a nic. poradi nekdo jak to dat spet ? dik
A co takhle odemknout (USPL tool) a pak to flashnout z karty (Arteimg.nbh v korenovem adresari a jit do bootloaderu)? Zkus, jestli tohle bude fungovat...
odemcene je, ale v te ROMce neni soubor RUU ani ten *nbh. skousel sem aj MDA dat do bootloaderu a pak to spustit, ale porad stejne.
Nema nekdo ROMku od t-mobile, kde je instalator RUU ? ono totiz tyto ROMky mi jdou v pohode, jen to co se instaluje pres prikazovy radek nejde.
tak se mi to ted na treti pokus podarilo. soubor *nbh sem dal na kartu a zapnute MDA zacal flashovat. zajimave, ze se vubec nepreplo do bootloaderu, ale se flashovalo na "zivo". pak kdyz probihala customizace, tak neprobehla cela komplet. je tam datove nastaveni od t-mobilu, cestina a zbytek je htc.
Nema nekdo ROMku od t-mobile, kde je instalator RUU ? ono totiz tyto ROMky mi jdou v pohode, jen to co se instaluje pres prikazovy radek nejde.
tak se mi to ted na treti pokus podarilo. soubor *nbh sem dal na kartu a zapnute MDA zacal flashovat. zajimave, ze se vubec nepreplo do bootloaderu, ale se flashovalo na "zivo". pak kdyz probihala customizace, tak neprobehla cela komplet. je tam datove nastaveni od t-mobilu, cestina a zbytek je htc.
Nezkoušel někdo systémovou lokalizaci na WM6 od Mobilnautu?
http://www.mobilnaut.eu/systemova_lokalizace.htm
Píšou tam univerzální použití pro přístroje, pro které není velká lokalizace. Ale namají ke stažení demo, jestli to opravdu funguje, a ani v eshopu to nenabízejí...
http://www.mobilnaut.eu/systemova_lokalizace.htm
Píšou tam univerzální použití pro přístroje, pro které není velká lokalizace. Ale namají ke stažení demo, jestli to opravdu funguje, a ani v eshopu to nenabízejí...
Lidičky, nutně sháním bud češtinu na wm06 nebo wm05 s češtinou. Můžete mi někdo poradit kde je najdu? děkuji moc
WM5 ROM s ceskou ExtROM je taty - http://www.techforum.cz/detail_mt.php?mt=406
Lokalizace pro WM6 je bud univerzalni od Mobilnautu - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Lokalizace pro WM6 je bud univerzalni od Mobilnautu - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE="vaclavmax"]Když je odemklé CID, tak se může dávat jakákoliv verze i jazyková. Flashoval jsem asi dvacet Artemisů/Orbitů, i s pův. německým jazykem do en, a nikdy jsem se nevracel k WM5, i když jsem některé zálohoval. Bohužel tu mám jen zálohu na Orbita.[/QUOTE]
Ahoj, nešlo by tu zálohu na orbita dát někde na stažení?
Díky
Ahoj, nešlo by tu zálohu na orbita dát někde na stažení?
Díky
Má pravdu, nedá se normálně záloha nahrát zpět, ale jestli s tím budeš chtít laborovat, mohu tě ji někam nahrát.
Zdravim ktera verze WM6 je posledni? Nekde jsem si stahnul WM6 image version 3.0 a me pise ze mam 3.5?
Viz: http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Artemis_DumpedRoms
Používám delší dobu ROM Artemis Touch 3.01 a k plné spokojenosti.
Používám delší dobu ROM Artemis Touch 3.01 a k plné spokojenosti.
A nenašel jsi nějaké problémy? Je včetně CZ lokalizace?
Dále mám dotaz zda nevbíte někdo, jak stáhnout aktuálně nahranou ROM z MDA - díky
Dále mám dotaz zda nevbíte někdo, jak stáhnout aktuálně nahranou ROM z MDA - díky
Problémy s ní nejsou žádné, mám ji k plné spokojenosti do dnes. Funguje na ní CZ od Sunnysoftu pro Artemis P3300. Stáhnout ROM z PDA se dá, ale je to na nic, protože je nepoužitelná k nahrání zpět do PDA.
Tak jsem dnes vyzkoušel počeštěnou ROM z http://artemis.win-mobile.cz/ a pomalejší ROMku jsem neviděl. Větrník u spořiče (ten se mimo jiné povedl) s odemykáním alá iPhone se točí jednou za sekundu.