Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Bluetooth síť

ok2shi (98)|18.2.2004 18:00
Máte-li zájem, mohu se podělit o mé zkušenosti s domácí bluetooth internetovou sítí.
Syn má stolní PC připojen prostřednictvím Kabelové televize na Internet. Abych se s ním nemusel dělit, pořídil jsem si Rozbočovač (router) firmy SMC na sdílení připojení internetu a následně Bluetooth access point od firmy Belkin. Doufal jsem, že tato levná kombinace bude s mými iPaqem 3870 spolupracovat. A ono to skutečně funguje. Instalace routeru naprosto bezproblémová, nic se nemusí nastavovat, IP apod si zařídí sám. Totéž AP Belkin. Pouze jsem jej zapojil prostřednictvím adaptéru do sítě (elektrické), propojil síťovým kabelem s routerem a už to šlape. Belkin udává konektivitu až na 100 m, to je ale podle mne nadsazené. Možná na volném prostranství i když i o tom pochybuji.V okruhu cca 10ti metů včetně 1 železobetonové panelákové zdi a zavřených dveří mohu celkem spolehlivě surfovat na internetu. AP v sobě obsahuje i tiskový server, takže na vhodné USB tiskárně lze tisknout bezdrátově. Uvažuji připojit i můj starý notebook prostřednictvím BT USB adaptéru. Máte-li dotazy (ne příliš technické) tak je rád odpovím.

Ivo
Martin Hanzal (132)|18.2.2004 18:50
No mě by teda zajímalo jestli pro spojení dvou počítačů musím mít BT AP plus dongl nebo stačí jen dva dongly? Pozor! Nemyslím jenom posílání souborů, ale plný přístup do adresářů, sdílení internetu atd (protokol TCP/IP). Prostě stejně jako když propojím 2PC křížovým kabelem a přidělím jim adresy, instalnu proxynu a už to frčí.
Nevíte to někdo?
eXEden_ce4you (811)|18.2.2004 19:11
[QUOTE="Martin Hanzal"]No mě by teda zajímalo jestli pro spojení dvou počítačů musím mít BT AP plus dongl nebo stačí jen dva dongly? Pozor! Nemyslím jenom posílání souborů, ale plný přístup do adresářů, sdílení internetu atd (protokol TCP/IP). Prostě stejně jako když propojím 2PC křížovým kabelem a přidělím jim adresy, instalnu proxynu a už to frčí.
Nevíte to někdo?[/QUOTE]
Stačí mít dva dongly. Právě jsem to takhle zkoušel mezi NB-desktop a bez problémů. Za desktopem je pověšený Wi-Fi/LAN router od D-Linku a konečně to chodí na 100%. Dokonce se mi podařilo rozchodit i terminálového klienta a VNC...

Jenom tak bokem. Netušíte někdo jako do PDA dostat Cisco certifikát pro VPN?
CarlosL (126)|27.2.2004 18:46
[QUOTE="ok2shi"]
.... Doufal jsem, že tato levná kombinace bude s mými iPaqem 3870 spolupracovat. A ono to skutečně funguje. ....

Ivo
[/QUOTE]


Mě by stačilo jenom jak jste rozchodil internet mezi iPAQem a Desktopem?? Nemyslím přes ActiveSync. To mi chodí taky. Když jsem to zkoušel napřímo bez AS tak se obě zařízení spojí (Bluetooth Serial Port) ale PocketIE nechce na intenet.

Carlos
jerzy_ce4you (230)|27.2.2004 19:27
Zkoušel jsem cisco koncentrátor + MovianVPN klienta. Měl by ho mít v popisu práce , ale skončil jsem vždy na chybě, že kocentrátor po zalogování nepotvrdil žádost o výměnu klíčů. S certifikáty neporadím. Nemá někdo nějakou další zkušenost?
ok2shi (98)|28.2.2004 17:08
[QUOTE="CarlosL"][QUOTE="ok2shi"]
.... Doufal jsem, že tato levná kombinace bude s mými iPaqem 3870 spolupracovat. A ono to skutečně funguje. ....

Ivo
[/QUOTE]


Mě by stačilo jenom jak jste rozchodil internet mezi iPAQem a Desktopem?? Nemyslím přes ActiveSync. To mi chodí taky. Když jsem to zkoušel napřímo bez AS tak se obě zařízení spojí (Bluetooth Serial Port) ale PocketIE nechce na intenet.

Carlos[/QUOTE]
nic jsem nenastavoval, DHCL server si vše našel sám. Stolní PC je na internet spolu s ipaqem připojeno přes router, který si vše najde sám. Do routeru je připojen Belkin bluetooth access point a také jem nic nenastavoval. Prostě zapnul BT na ipaqu a po odklikání pár otázek mohu surfovat.
Ivo