Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

M700 (X500) a SPB Mobile Shell

Petr_z_Ujezda (140)|27.2.2007 20:28
Má někdo nějaké zkušenosti s vyladěním SPB Mobile Shell na M700 (X500?)? Chápu, že každý má jiné představy o nastavení a customizaci své hračky, ale jistě stojí za to vyměnit si zkušenosti. Některé funkce SPB Shellu nahradí předinstalované aplikace, tak jsem odstranil (mám ROM 354 na M700) toto:
1) Quick Link 2.0 (nahradí jedna z ikonek/záložek + SPB menu)
2) Speed Dial (nahradí SPB Kontakty)
3) Skin Changer (SPB má své skiny, které jsou bez obrázků - skoro monotonní barva, což vítám - pokud chci na obrazovce něco přečíst, obrázek je naopak zhoršovač čtení - preferuji jasný kontrastní text)
4) M_Desk (nahradí SPB Menu)
5) Birth reminder (mám současně nainstalován SPB Diary - jednu z ikonek/záložek v SPB Shellu)
6) Battery meter service (není zrovna estetický a v rámci shellu to je na obrazovce today)

Neznám zcela funkci všech předinstalovaných programů z ROM - možná se nechá vyhodit i něco dalšího. Zatím se nic s ničím nepre a nekouše a nezamrzá. Jediný problém - nepřijatý hovor způsobí zobrazení podivné ikonky, která po tapnutí píše něco o chybějícím Qiock Linku - co s tím???

Další nastavení:
1) SPB diary jsem nastavil výšku 205px
2) Pravé horní tlačítko OK/zavřít
3) Pravé dolní SPB menu
4) Levé dolní SPB kontakty
5) Levé horní navigační software
6) Na stisknutí nahrávacího tlačítka (Voice commander) jsem si dal něco jiného, protože když jsem o to zavadil, tak to na mne křičelo, abych nastavil Voice commander - asi odinstaluji.

Máte někjdo nějaké zkušenosti? Doporučení?
belkov (140)|28.2.2007 09:17
Vypadá to dobře,umí to spustu věcí,ale jedno ale.Strašně žere baterii.Za 24 hodin jen volně ležící bez jakékoliv akce baterie 50%.A to je moc.
geoRG77_ce4you (120)|28.2.2007 09:53
[QUOTE="Petr_J"nepřijatý hovor způsobí zobrazení podivné ikonky, která po tapnutí píše něco o chybějícím Qiock Linku - co s tím???[/QUOTE]Nastavení > Telefon > Software > odškrtnout Zoom SMS.

2belkov: mně to tedy nevybíjí takto baterii... Za 24h tak 20% max a to není volně ležící.
Petr_z_Ujezda (140)|28.2.2007 20:15
Díky, zoom_SMS jsem odstranil a je to dobrý.

Ale taky se mi uzdá, že baterie jde poměrně rychle dolu. Jak často se např. stahuje aktuální předpověď počasí (mám zaškrtnuto automaticky)? Co jiné by také mohlo být žroutem?

Ohledně SPB Diary - zaujalo mne na http://www.spbclub.com/forum/viewtopic.php?t=3939
zobrazení kombinace Classic a Addict. Respektive by se mi líbilo, kdyby byl stále zobrazen Diary a podle toho, zda se expanduje Shellová záložka, tak by se Diary zmáčklo a při ťuknutí na Shellovou záložku (Shellové položky se schovají) se Diary expanduje. Když ale dám Diary na Today, tak mi to Shellové položky při expanzi překrávají. A Nastavení automatické velikosti Diary moc nefunguje.