Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Displej A639

kareldc (12)|14.2.2007 08:38
Ahoj, nevíte někdo z majitelů A639, jak je to s kalibrací displeje? Četl jsem někde na netu, že se často kalibruje, kalibrace nesedí atp, protože má volnější displej a proto je trochu nepřesný. Zajímalo by mě co to v praxi znamená. Máte s tím zkušenosti? Díky, KarelP.
kareldc (12)|14.2.2007 08:41
Omlouvám se, už jsem zde našel diskuzi. Sorry :-)
PavelBKL (51)|14.2.2007 09:31
Mám 639 cca. měsíc a displej jsem nastavoval pouze při prvním spuštění, od té doby nebylo potřeba s tím cokoliv dělat.
Jinak PDA je naprosto v pohodě, stabilní, tvrdý reset jsem použil jen jednou a to jsem nemusel, pouze jsem se unáhlil. Nasypal jsem tam a vysypal kde co, používám pouze čistič registrů a zbytků odinstalovaných programů. Vyzkoušel jsem různé programy, hry, slovníky, navigace TT, igo, vč. smartmap atd. vyzkouzkoušel jsem i gps kompas, BT klávesnici, IR klávesnici atd. Wifi má trošku horší příjem v místech kde není signál nejsilnější, tam kde se notebokem připojím už asus nestíhá = nezachytí signál, ale není to dramatické jeví se mi lepší než u modelu 636. Naopak internet přes BTa mobilní telefon bez problému + opera je to celkem rychlé, napojení na místní sítě taky, wifi mi fungje i s protokolem se zabezpečením, typ b i g jede v poho, signál je potřeba min. střední tj. notebok 2čárky = asus 1čárka ale jede v pohodě. Notebook 1čárka a ještě jede = asus už nezachytí signál. Při silnějším signálu není problém.
Výdrž baterie na navigaci, po plném nabítí a podsvícení displeje 50% trvale zapnuto, jela navigce do úplného vybití skoro 4hodiny, záleží taky kde se jezdí, pokud je to město tak zcela jistě vydrží 3hodiny nepřerušeného provozu při stejných hodnotách podsvícení a nebyla ještě úplně vybitá, víc jsem nezkoušel. Anténu GPS není v autě třeba vůbec vyklápět, po spuštění se chytí do několik vteřin max. do minuty a to platí i po výjezdu z tunelu.
Hodnocení - za ty peníze dobrá cihla.
kareldc (12)|15.2.2007 02:39
No, byl jsem rozhodnutej do něj jít, ale ty diskuze o displeji (různě po netu, tady asi tři) mě trochu nakously. Ale rozhodně díky za RE, trochu jsem se uklidnil :-). Můžeš doporučit prodejce? Dík, K.
PavelBKL (51)|15.2.2007 08:32
Možná mám štěstí na dobrý kus, ale zatím opravdu bez jediného problému. Někde jsem četl , že výklopná GPS má vůli atd. anténu mám naprosto bez vůle a otvýrat a otáčet jde trošku ztuha a dobře drží případnou pozici. Zkoušel jsem to, ale anténu není potřeba vůbec vyklápět, klidně to mohli zrušit.
Přístroj jsem koupil v kameném obchodě na JM za 10460,- s DPH, ale jakého má obchod dodavatele to nevím. Přístroj je určen pro český trh tj. originální návody, záruční listy atd. vše v češtině + přístroj byl už od prvního spuštění s CZ lokalizací přímo od asusu, tj. žádný místní "vir". Měl jsem možnost vyzkoušet i anglickou verzi a jediný rozdíl co jsem našel, že v počeštěné verzi v nastavení BT chybí položka nastavení nabíjení přes BT a to volby 100mA a nebo 500mA. Zajímavé je, že v cz návodu je to také zmíněno, ale v menu přístroje s cz lokalizací to není.
kareldc (12)|16.2.2007 17:01
Tak ji mám :-) Jsem nadšenej. Hned zkraje však musím upozornit: ochranná folie na displeji byla trochu nakřivo nalípnutá už z výroby, ale fakt jen trošku, tak jsem ji strhnul a nalepil pečlivě a rovně. Při strhávání jsem si uvědomil jak jde displej za ní (tedy za lepidlem na folii) i když tam není klasické lepidlo, a jak je nutno provádět vše opatrně. FOLII ODTRHÁVÁME POMALU A NIKOLI KOLMO V PRAVÉM ÚHLU OD DISPLEJE, ALÉBRŽ TÁHNEME ZPĚT, TĚSNĚ NAD DISPLEJEM, POMALOUČKU A VÉÉÉLMI OPATRNĚ. Píšu to phlavně proto, že se to mohlo stát i ostatním, kteří si poprvé strhávali a rovnali folii a teď píšou, že je displej volný a pořád a stále kalibrují. Netvrdím, že to tak bylo, ale možné to je. Ani si to nemuseli při prvním rozjaření z nového kousku uvědomit. Je to pěkná věc, ale ne pro kopáče (pardon).

To: PavelBKL - Díky za info, jdu se kochat a připojovat. Napíšu zítra, jestli se projevily nějaké problémy s kalibrací (snad ne). Čus K.
PavelBKL (51)|16.2.2007 20:47
Ona ta původní folie je k ničemu, ta je jen na první ochranu stejně jako když koupím nový mobil. Za pár dnů bude po ní.
V sekci diskuze "příslušenství" je článek o antiglas folii z ameriky. Zkoušel jsem ji objednat sám, ale nešlo to. Požádal jsem Ravena a ten mi ji objednal a dneska mi ji posílá. Ještě ji teda nemám, ale od Ravena mám informaci, že se firma chvástá jak jsou jejich folie přesně střižené a když ji dneska aplikoval tak na jedné straně cca. 1mm chybí což je dost. Amíci zas..ný.
Posílá jim email ať si ty folie .......... a pošlou nový. Nebo si kup větších rozměrů a potom ji zařízni. Antiglas folii budeš potřebovat, při navigování v autě zvlášť za slunka na PDA není nic vidět.
kareldc (12)|16.2.2007 23:59
Aha..., to jsem nevěěl, :-))) , ráno kupuju pořádnou folii. Zatím mám hlavu plnou dojmů, vesměs příjemných, až na jedno zatuhnutí Excelu. Ale s tím jsem tak trochu počítal. Dával jsem mu čočku celý odpoledne :-) Spravil to softreset. Jinak fajn, žes mě přesvědčil, 639 Je fakticky dobrá. Mám vyřešenou hromadu záležitostí vč. ceníků, který jsem doteď tahal v mobilu, přípoj na NET přes BT, a spoustu jinejch. Ani jsem nečekal, že to bude tak svižný. Zítra budu řešit GPS. Existuje nějaký freeware, třeba jen na souřadnice? Na vyzkoušení? Než se zorientuju zda iGo, Tom, nebo jiný...? Díky za Tvůj čas strávený na tomto vlákně :-) Čau K.
PavelBKL (51)|17.2.2007 17:23
O gps mi pošli svůj kontaktní email na můj email na pavelbk/zavináč/centrum/tečka/cz
Lub05 (0)|23.2.2007 20:36
Taky mam a taky docela chvalim. Prvni folii mam uz mesic, ale je uz na odpis uplne. Ty problemy s displejem urcite souvisi s pouzitou folii. Tenhle displej je proste citlivej na jakkoli spatne nalepenou folii a na zachazeni s nim. Btw: nevedeli byste jak ve voknech zapnout qwerty klavesnici?
sr5 (2)|8.3.2007 20:58
Zdar

mám a639 a použil jsem tuto folii http://shop.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=27377&stiplname=folie-brando-asus-mypal-a636

a maximální spokojenost