Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

E-TEN M700 - tipy, triky a zkušenosti

Eteňák (68)|13.7.2007 14:25
To teda musím u každé aplikace (programu) toto nastavit? Nebo jsem něco v nastavení přehlídl.Některé věci co jsem instaloval i Java aplikace se připojují a některé ne. Např. Opera a ICQ NE. :?
soptik21 (34)|17.7.2007 11:03
Ahoj.Mozna uz to tu nekde bylo, ale da se M700 vypnout??? Kdyz ano, tak jak :D V navodu to nikde nemuzu najit :D
Díky
DavidBarborka (139)|17.7.2007 11:09
Vypnout se dá jedině tak, že povytáhneš kryt baterky. Já osobně jej nevypínám, dám jen režim letadlo a je to. Pokud nejede GSM modul a přístroj uspíš, pak ti vydrží hoooooodně dlouho.
soptik21 (34)|17.7.2007 11:13
Ok, díky :-)
Eteňák (68)|17.7.2007 13:25
[QUOTE="Eteňák"]Mohl bych poprosit o radu jak se zbavit informační ikony ve vrchním řádku viz obr. - krom soft resetu:?:


a taky jak se dá nejrychleji spustit (popř. nastavení automatického přihlášení)GPRS/EDGE:?: Stále vstupování do nastavení připojení mi připadá dost přihlouplé :?
Dík ;) [/QUOTE]

A k té ikoně a vypnutí by nějaká rada nebyla? Prosím prosím. To automatické připojování jsem zatím ještě neroschodil.:((
Panot (569)|17.7.2007 15:13
Ťukni si na ikonku RAM a dej ukončit dotyčný program, nebo klidně všechny programy, které momentálně běží. Nebo si otevři ten program, jehož ikonka ti tam visí a v menu programu dej zavřít. Pak by to mělo zmizet. U některých programů zůstává ikonka v horní liště k možnosti rychlejšího otvírání aplikace. Jestli vidím na obrázku dobře, tak je to zřejmě nějaká indikace o došlé zprávě, nebo nějaký připomínač. Pak by stačilo vlevo dole na liště ťuknout na Oznámení, nechat si to zobrazit a pak červeným tlačítkem ukončení hovoru to vlastně vypneš. Mělo by to zmizet.
Eten má automatický konfigurátor připojení a když si zkusíš prověřit třeba E-mail přes GPRS data, tak se to automaticky spojí. Nic nastavovat nemusíš. Jestli sis to rozvrtal vlastním nastavováním, tak si udělej HR a budeš v pohodě. ;)
DavidBarborka (139)|17.7.2007 15:22
Nebo restart zařízení. Ta ikona se mi tam ukazuje pokud použiji kapesní samoobsluhu u Oskara, kdy v poslední fázi zmizí tlačítka a já to nemůžu zrušit.
Panot (569)|17.7.2007 15:26
Mě se tam podobná ikona zobrazovala, když jsem měl nainstalovanej slovník. Když jsem ho schodil křížkem, tak tam ta ikona zůstala viset. Když jsem ještě v programu dal zavřít, tak se zavřel kompletně bez zůstávající ikony.
Eteňák (68)|17.7.2007 15:34
Jedná se o info zůstatku kreditu. Tak červeným tl. to nešlo ale jde to po zobrazení jak píšeš a pravým tl. (vedle červeného:D ) Pochopitelně dík za nakopnutí. Jak málo stačilo.
Ohledně připojení je to tak, že majly se vpohodě připojí ale problém je s aplikacema v JAVA popř. ICQ které v Javě není.
quentin1 (29)|22.7.2007 07:26
Dalsi poznatek k tomuto "skvelemu" pristroji E-ten M700: nastavil jsem si emailoveho klienta a na druhy den byl pryc,nastavil jsem ho zas a situace se zopakovala,hned po dopsani tohoto prispevku to zkusim zase. Dalsi vec je ta ze jakmile sedmistovku pouziju jako modem k pocitaci tak to na prohlizeni stranek nekdy stiha,ale jakmile zacnu neco stahovat tak po cca ctyrech minutach zacne pripojeni rapidne klesat az na 6 kb/s a pak se sam odpoji a vetsinou se odpoji I GSM modul a to tak ze nejde zpet zapnout a pomuze az restart!!! Takze stahnuti nejakeho vetsiho souboru je na nekolik hodin a poradnou davku nervu! Mozna ze mam proste "stesti" na nejaky vadny kus,ale prijde mi to jako moc vad na jeden pristroj.



Tak jsem ten email nastavil a vydrzel skoro cely jeden den pratele!! Kolem pul osme rano jsem ho nastavil a v cca devet vecer mi pri prohlizeni internetu v Opere najednou zcernal displej a zustal svitit jen ovladaci kriz a cervene a zelene tlacitko. Restart stylusem nezabral a tak musela ven baterie. Po opetovnem naskoceni systemu byl email ucet pryc a s nim taky nastavene pripojeni BT HF v aute,chtelo se proste znova parovat a zadat parovaci kod dane HF,ktere dalsi veci se zmenili jsem zatim nezjistil. Ja uz fakt nevim co s tim. Jo a jeste jeden dodatek k tomu mailu: kdyz ho nastavuju znova,musim dat novy nazev schranky,kdyz dam kterykoliv nazev z predeslych uz tri zmyzelych uctu,napise mi to ze mam zadat jiny nazev,ze zadany uz je pouzivan a pritom fyzicky videt neni....
Aichel (9)|23.7.2007 16:28
E-Ten mám zatím jen chvilku, cca 5dní, a už mě pár věcí mě dost nemile překvapilo. Jeden "problém" se mi ale oprvadu dost nelíbí a sice:

Když mi někdo volá, přijmu hovor zeleným tlačítkem a volající není cca po dobu 2 sekund slyšet. Pokaždé to samé. Ticho a pak se jen ozve "halo, si tam, neslyším tě". Po 2 vteřinách je vše ok. Nemá někdo podobný problém? Dá se to nějak vyřešit?

+ co udělat s vynecháváním znaků při psaní na QWERTY klávesnici? Někdo tady zmiňoval, že při odinstalování určitých programů, to jde lépe.

Díky
quentin1 (29)|23.7.2007 18:37
No s tim prijmutim hovoru mi to dela taky,zmacknu sluchatko a proste cekam na šum,nebo "halo" protejsi strany. S tim vynechavanim pismen na klavesnici mi aspon trochu pomohlo preinstalovani na WM6. Proc trochu? Totiz po restartu to pise celkem dlouho bezchybne ale po delsim psani treba na ICQ to zacne pomalu zlobit zas a pomuze az restart,no ale myslim ze lepsi nez predchozi WM5 kde to bylo vylozene HROZNE!
Aichel (9)|24.7.2007 09:09
Díky za radu, ale WM6 mám nainstalovaný od začátku. Dost mě to štve, takhle je mi ta klávesnice naprosto na nic. Čekat půl minuty než se napíše jedno slovo a pak ho ještě opravovat, to je něco ... Zlatá moje N 6280
sep_ce4you (351)|24.7.2007 09:41
to s tim delsim psanim mam taky :) ... pomaha soft reset :( .... ale uz sem se naucil psat pomalu ';)
lightning_ce4you (14)|24.7.2007 10:47
O tom psani mi ani nemluvte. To s prijmutim hovoru resim tak (abych porad do kola neopakoval halo halo apod.), ze zmacknu tlacitko na prijmuti hovoru a cekam a koukam na displej, dokud nenabehne poradne ta obrazovka, ktera je zobrazena, kdyz se telefonuje a kde mimo jine zacne ubihat cas. Pak mam jistotu, ze se obe strany slysi...
Aichel (9)|24.7.2007 11:26
A ješte jedna perlička:

Nevím, jestli někdo z Vás používá heslo pro přístup do telefonu ... Já si to nastavil ihned při koupi a prvním spuštění. Byl pátek večer ... natěšený sem všechna data, kontakty, atd. převedl ze starého mobilu do E-Tenu a starý mobil hned prodal člověku, který už na něj čekal. Během večera sem E-Ten 2x vypnul, zapnul, zadal heslo. Vše OK. Při třetím vypnutí se objevilo, že heslo nesouhlasí. Cca po desátém zadání už začal nabíhat čas, po který nemůžete zadat heslo a musíte čekat. Dostal sem se na jednu hodinu. Totálně naštvaný, že jsem idiot a nedokářu si zapamatovat své heslo, které navíc mám skoro všude (banka, emaily,atd.) sem si šel lehnout a přemýšlel, co budu dělat bez mobilu, kontaktů atd ... V sobotu ráno sem už od 8 seděl ve firmě a hledal čísla na E-Ten, dovozce, servis, kde by mi odblokovali mobil, atd. Nakonec sem napsal na linku E-tenu o radu. Během toho sem to řešil s kolegou po telefonu. Za cenu ztáty všech dat jsem nakonec udělal hard reset. Cca 10min. potom mi dorazil mail, že se jedná o bug a že si mám nainstalovat nový patch, který mi posílají v příloze ...

Takže první dny s E-Tenem sem měl 100chutí ho poslat okamžitě z5.
DavidBarborka (139)|24.7.2007 13:03
Pro Aichel

Dej prosím tě ten patch co ti poslali z e-tenu na toto forum. Dík.
quentin1 (29)|24.7.2007 13:37
tak ja uz dnes volal prodejci od ktereho E-ten mam a rikal jsem mu ze uz tech vad je vazne hodne a myslim ze za takove penize by tyhle chyby byt nemeli!
K tomu ztraceni autorizace BT zarizeni (viz. muj prispevek vyse) jsem zjistil ze staci restart a autorizace-sparovani je pryc! I kdyz v listu sparovanych zarizeni je! A to same plati i o emailovem uctu! Taky zmizi i dy zrejme hluboko v systemu je,prtoze jak uz jsem se myslim zminoval,tak pri opetovnem nastavei uctu misite zadat jiny nazev nez pri pokusu predchozim,protze to napise zenazev je jiz pouzit a navic v kalendari v nabidce "odeslat udalost pres" se me zmizele ucty nabidnou. Proste toto zarizeni mi prijde jako jeden velky spatny pokus o dobre PDA ;-(
DavidBarborka (139)|24.7.2007 14:52
Každý přístroj má svě pro a proti. I auto si můžeš koupit stejné jako soused a zatím co ty budeš v servisu každý měsíc, tak on bude 5 let jezdit bez poruchy. U e-tenu je to spíše v tom, že mu nějak microsoft neušil WM na míru a aktualizace, která by to vyřešila trvá nějak dlouho. Musíme se s tím smířit jsou to jen okna. Mám nainstalované Visty na PC a aby dosáhly úrovně XP budou ještě podřebovat hoooodně aktualizací.

PS: s myzením e-mailových účtů nemám problém (pokud ovšem neudělám HR :D ), a co se týče toho hesla už se to tady rozebíralo, bohužel jsme jenom chlapi co prvni něco dělají a pak až čtou návody .;) . Jo a prosím tě dej na tuto stránku tu záplatu. Dík
HelaPC (130)|24.7.2007 18:05
[QUOTE="quentin1"]... A to same plati i o emailovem uctu! Taky zmizi i dy zrejme hluboko v systemu je,prtoze jak uz jsem se myslim zminoval,tak pri opetovnem nastavei uctu misite zadat jiny nazev nez pri pokusu predchozim,protze to napise zenazev je jiz pouzit a navic v kalendari v nabidce "odeslat udalost pres" se me zmizele ucty nabidnou. Proste toto zarizeni mi prijde jako jeden velky spatny pokus o dobre PDA ;-([/QUOTE]

Mizení Email účtu se tady už někde řešilo. Je to problém WM5. Používám na to utilitu mailAccountRepair.exe
quentin1 (29)|24.7.2007 20:50
mám WM6 ale díky!!! Zkusím ji použít jestli ji někde najdu;)
Panot (569)|24.7.2007 21:33
Tady je ta utilitka na zmizelý e-mailový účet:
HelaPC (130)|24.7.2007 21:40
To, že to děla na WM6 mě zaskočilo. Chtěl jsem na ně upgradovat. Tak asi počkám.
Panot (569)|24.7.2007 21:47
No mě to na WM6 nedělá, myslím, že to byl problém jen u WM5. Takže klidně upgraduj ;)
Aichel (9)|26.7.2007 14:20
Nedokázal by mi někdo poradit, jak nainstalovat do M700 qip? Stáhnul sem si zabalený soubor, rozbalil ho do Program Files / QIP, ale netuším, jak to rozchodit
Ivo Pokorný (400)|26.7.2007 14:36
Tak to nevim co jsi stahnul, bo na qip.ru je k dispozici pouze CAB verze a ta se nerozbaluje, ale pousti. Tedy kdyz to pustis, nainstaluje se to. ;)
Pokud jsi stahl CAB, tak ho tedy nerozbaluj, ale pust. Pokud neco jineho, neni to verze pro PDA.
Aichel (9)|26.7.2007 15:36
Díky, už to běží ...

Ale mám další problém. Vytvořil sem si mailový účet a po restartu zmizel. To mi nevadí, ale na Today Screenu mi zůstává stále odkaz na tento neexistující účet a nelze to odstranit, ani změnit, aby se ukazovaly třeba Textové zprávy ...

Poradí někdo?
Sete_ce4you (2)|31.7.2007 11:57
Zdravím všechny! Vážně zvažuji koupi komunikátoru. Co byste mi na základě zkušeností doporučili? Rozhoduju se mezi M700 a HTC TyTN. Dík moc za odpověď a rady!
DavidBarborka (139)|31.7.2007 12:11
Přečti si forum o HTC a rozhodni se sám. Osobně by umě hrála roli cena. Nedotovaný HTC TyTN stojí 18 000,- je bez GPS a M700 stojí 14000 a je s GPS.
sep_ce4you (351)|31.7.2007 15:40
cena se da dostat i na 13500 ... navic na Etenu je WM6.0 coz pro Tytna bude jeste chvili trvat .... osobne sem tohle resil taky a nakonec se rozhodl pro M700ku. Proti mluvi horsi dilenske zpracovani a pro zase, ze eten se opravdu stara (updaty, servis etc.).
Sete_ce4you (2)|2.8.2007 07:23
Je fakt, že co se týče servisu, su opravdu unešenej! (V pozitivním smyslu). To co sem si vrtrpěl a stále ještě trpím s firmou TOSCOM v Brně je něco hroznýho!! Nejen, že mi po třtí stejné závadě nevrátili peníze, ale ještě mě nařkli z toho, že si údajně závady dělánm sám. Což servis samozřemě nepotvrdil. No prostě hrůza. Teď mám K750i a už zas blbne tzn. 4.závada a konec a právě zvažuju koupi komunikátoru. Je to moje první zařízení tohoto typu a tak su dost rozpačitj. Eten sem už držel v ruce a fak sem z něho nadšenej, ale jestli se s ním nedaj psát delší dokumenty, tak je to pro mě hodně velký mínus. Nevíte prosím, jak je to s tou novou ROM?? Co se týče GPS, tak tu tam zas tolik nepotřebuju. Su ochoten si koupit i externí. Ale je fakt, že Eten a jeho zákaznické poprodejní služby jsou fakt na jedničku s hvězdičkou a tím u mě neuvěřitelným způsobem stoupli! Ale na 70% su rozhodnutej pro Eten. Ještě hjedna otázka, víte někdo o obchodu, kdteý byste mi mohli na základě zkušeností doporučit?? Přiznám se, že ještě pořád nevěřím on-line obchodům. Dík moc!
sep_ce4you (351)|2.8.2007 10:13
psat se na tom delsi veci daji. ale nesmis byt moc rychlej ;) ... dalsi rom snad bude koncem srpna
miramares (246)|26.9.2007 13:28
Zdravím,
používá někdo M700 a wifi router Asus WL-500gP?? Mám problém s připojením, nechce mi to jet přes WPA-PSK ani WPA2-PSK. Notebook se připojí v pohodě...
gorge_No.1_ce4you (191)|26.9.2007 22:30
Když dovolíš, tak i když mám jiný model, tak to bude to samé. Měl jsem ten samý problém jako ty, nemohl se připojit, řešil jsem to s technickou podporou E-ten i Joyce. Nakonec jsem si poradil sám.
Řešení je jako vždy jednoduché, tedy když na to příjdeš. Musíš vypnout Wep, veškeré zabezpečení a pak se ti to rozběhne. Kdybys našel jiné řešení, tak budu vděčný. Ale já to jinak nerozchodil.
A zabezpečení? dal jsem MAC adresu, skryl jsem název a stáhnul jsem výkon na minimum, takže mi to jde v jen v bytě a pár metrů kolem něj.. Víc udělat nemůžu
speed-komi (278)|26.9.2007 23:24
Ahoj. Mám velké uši a rád bych si pořídil m700. Jak kvalitní má tento přístroj audiovýstup? Nešumí, nepraská, nepřeskakuje, nezkresluje...(atd)? Nebudu litovat?
miramares (246)|26.9.2007 23:57
Tak už jsem to vyřešil :D problém byl v tom, že se mi nějak špatně uložil seznam povolených MAC adres, ale zjistil jsem to až po dalších několika restartech, jak jsem nastavoval další vlastnosti... takže jsem pak zadal znovu MAC adresu e-tenu a voalá, vše funguje jak má, jede mi to se zabezpečením WPA2-PSK :)

Jestli ti můžu radit, tak jenom definované MAC adresy jsou k ničemu. I ve spojení s WEP je to za pár minut prolomené...
gorge_No.1_ce4you (191)|27.9.2007 22:51
Tak tos mě překvapil, protože mě to se zabezpečním nejde. Můžeš mi poslat tvé nastavení? Kllidně i na PM! dík
hostingplus (2)|28.9.2007 08:53
E-TEN M700 - hodnocení = KATASTROFA. Možná jako GPS Navigace a prohlížení www stránek by se dal použít. Ostatní katastrofa. Baterie hrůza, pomalý, zamrzá, prostě nestíhá. Flashnul jsem a používám jen se základním software, protože jinak bych s ním musel hodit o nejbližší zeď. Vřele nedoporučuji. Pokud má někdo zájem. Prodám měsíc staré zařízení za 8tis. K servisu se raději vyjadřovat nebudu, protože bych popsal celou stranu. Po dvou měsících se mi podařilo servis přesvědčit, že zařízení není plně funkční a vyměnit za nové.
sep_ce4you (351)|28.9.2007 11:29
me celkem v pohode slouzi ... web, hudba, telefon, GPS, hry, maily, documenty na cestach .... zamrza jako jina WM60 zarizeni ... podle me je to takovej prumer, ale vyhoda je, ze ve svy dobe kombinoval vse v jednom (coz uz ted konecne pochopili i ostatni vyrobci).
scorpik (15)|30.9.2007 22:04
[QUOTE="miramares"]Zdravím,
používá někdo M700 a wifi router Asus WL-500gP?? Mám problém s připojením, nechce mi to jet přes WPA-PSK ani WPA2-PSK. Notebook se připojí v pohodě...[/QUOTE]

mel jsem stejny problem, ve skole mame ap na ktere se pripojili vsici jen ja ne, resil jsem to pres programek Sniffi ve kterem jsem si nastavil napevno adresy, programek zeditoval registry takze ted se pripojim i bez programku, takze supr
sunar (10)|3.10.2007 11:20
Prosim radu. Mam problem s vypnutim staticke GPS. Postupoval jsem dle navodu v diskuzi a nedari se mi prepnout do SIRF modu. Vyzkousel jsem asi 3 programy (APLsirf, SirfTech,M-M Sirf). V APLsirf zvolim COM7 (zkousel jsem i COM4) kliknu na " to SIRF". V policku NMEA se krom udaju navigace napise "written 26 bytes" a nic. Zadne prepnuti do polička SIRF se nekona. Natoz moznost vypnuti staticke navigace. Nevim, co delam spatne.
speed-komi (278)|13.10.2007 15:10
[QUOTE="speed-komi"]Ahoj. Mám velké uši a rád bych si pořídil m700. Jak kvalitní má tento přístroj audiovýstup? Nešumí, nepraská, nepřeskakuje, nezkresluje...(atd)? Nebudu litovat?[/QUOTE]

Copak nikdo neposlouchá na m700 hudbu?
Panot (569)|13.10.2007 22:13
Hudba je v pohodě, funguje to jako průměrný mp3 přehrávač. Nepraská, nepřeskakuje a hraje čistě. Pokud máš jako spuchátka špunty, budeš určitě spokojen. Já osobně tedy jsem.
speed-komi (278)|13.10.2007 22:25
Používám Koss Porta Pro. A nějaké srovnání s dalším pda? Poslouchal jsem hudbu z Aceru n50 a bylo to docela v poho.
harm_ce4you (4)|15.10.2007 07:31
Dobrý den,

Jsem novým vlastníkem tohoto zařízení (M700) Přístroj se mi velice líbil a pročtení tohoto fóra jsem se rozhodl si jej zakoupit!

Po 3 dnech se mi ale objevil problém. Bude to znít divně také jsemse tomu divil ale po připojení nového mazlíka k PC a pokusu o přenos kontaktů z mého bývalého tel se mi změnil přístupový kód a já se teď nemohu do přístroje dostat nemáte někdo podobnou zkušenost?

Děkuji za každou podmětnou radu
DavidBarborka (139)|15.10.2007 08:54
Jestli myslíš kod telefonu, tak to je všeobecný problém wm6 u e-tenu nezbyde ti nic jiného než hard reset a znova vše nainstalovat. HR se provádí tak, že zmáčkneš najednou vypínací tlačítko a strčíš tužku do resetovacího tlačítka a pak držíš červené tlačítko pro zavěšování hovorů. Až se ti oběví jestli chceš vymazat data, tak podrž myslím že je to levé tlačítko YES a tel. se znovu začne instalovat. Až to budeš mít, tak nezadávej, aby byl kod tel. aktivní.
harm_ce4you (4)|15.10.2007 09:09
Tak toho jsem se bál. Sbohem kontakty! No nic jdu nato
DavidBarborka (139)|15.10.2007 15:56
Pokud jsi měl spuštěnou zálohu třeba při vybité baterii, tak se ti na kartu uložil soubor backup něco a můžeš jej potom obnovit, jsou tam zazálohované i kontakty
Lukas.Manak (169)|17.10.2007 16:01
zdravím,
mám akový problém,když otevřu klávesnici začne bzučet zadní reproduktor.V úplném tichu to je slyšet v běžném provozu to ničemu nevadí.Nesetkal jste se s tím někdo?
vraby_ce4you (22)|18.10.2007 09:17
Zdravím, chtěl bych se vás zeptat, jako paměťovou kartu a o jaké kapacitě u M700 používáte. díky