Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

jak na vymaz kontaktu ve WM5?

dyda (26)|4.1.2007 10:02
Dobry den,
podarilo se mi pri synchronizaci zdvojit kontakty v PocketPC a (1) potrebovala bych je smazat vsechny. Radeji si to tam nahraji najednou znovu nez to promazavat. Poradite mi nekdo jak na to?

Taky by mne zajimalo, zda lze nastavit (2) zobrazovani narozenin uvedenych v kalendari jako to dela klasicky MS Outlook v PC. Kalendar v PC totiz pouzivam jiny a nechci to matlat dohromady.
Diky za help!
Bobanovicz (511)|4.1.2007 23:30
(1) Odstranit partnersví v AS, na PDA kontakty smazat a znovu synchronizovat.
(2) Narozeniny se standartně ukazují stejně jako na stolním Outlooku pokud jsou zadané na kartě "Podrobnosti"
dyda (26)|5.1.2007 08:13
ad 1) ja bych potrebovala pomoct s tim "na PDA kontakty smazat" - mam tam ted cca 1000 polozek a mazat to po jedne by byla opravdu zabava na cely vecer :-(
ad 2) narozeniny mam zadane presne tak, kde je na to polozka. na stolnim se automaticky promitnou do kalendare, ale na pda ne, prestoze se ta data pretahnou a v kontaktech je vidim :-(
ElSoft (1244)|5.1.2007 10:05
1) když najedeš do kontaktů a stiskneš Menu, co tam vidíš?
dyda (26)|5.1.2007 10:27
new
beam
copy
delete
options
view by
filter
zobrazit adresu na mape
navigovat na

(delete funguje jen na jeden konkretni kontakt, ne na vice :-()
Bobanovicz (511)|5.1.2007 11:04
(1) Nevím jak je to ve výchozích kontaktech neb je nepoužívám, ale Pocket Informant umí kontakty označit všechny a smazat (stačí nainstalovat plně funkční demo, ale možná někdo poradí i s výchozí aplikací)

(2) Na obrázku je vidět nastavení narozenin, toto se projeví zápisem "Narozeniny uživatele Iveta" u příslušného dne jak na PC tak na PDA.
Zkontroloval bych jak dalece se synchronizjue kalendář, pokud máš zadané u někoho narozeniny třeba za půl roku a synchronizaci máš měsíc dopředu tak se se logicky na PDA nezobrazí.
dyda (26)|5.1.2007 12:37
tohle vypada skoro stejne jako "stolni" Outlook. Uprimne receno uz ted mi vadi, ze jsem kvuli PPC musela zase nasilne prijit na chut MS produktum a tak se snazim vyuzivat vice mene jen zakladni sw. asi zvazim, zda si neporidit nejaky normalnejsi program ... :-(

vsem diky za prispevky!
Bobanovicz (511)|5.1.2007 13:11
To nejen vypada, to je "stolní" Outlook. Pochopil jsem to tak, že se ti neukazuje na PDA to, co máš zadané na PC v Outlooku.

"Násilně přejít"? Pokud máš lepší varianty než MS produkty tak ti nic nebrání je používat, ale například plnohodnotná konkurence pro Outlook opravdu neexistuje, doporučoval bych spíš používat software podle toho jakou mi nabízí funkcionalitu pro mé využití a ne podle toho kdo jej vyrobil (naprogramoval).
Zdenek Malinsky (9781)|5.1.2007 13:20
[QUOTE="dyda"]uz ted mi vadi, ze jsem kvuli PPC musela zase nasilne prijit na chut MS produktum a tak se snazim vyuzivat vice mene jen zakladni sw. asi zvazim, zda si neporidit nejaky normalnejsi program ..[/QUOTE]To má být pokus vyvolat flame? Náhrada za MS Outlook není. Pořád nechápu lidi, co si pořídí zařízení s OS od Microsoftu a diví se, že těmto strojkům nejlépe vyhovují aplikace ze stejné firmy. Divné by to bylo, kdyby to bylo naopak, ne?

K problému:
1. Smazání kontaků je snad jasné, to už poradili kolegové výše.
2. Narozeniny - jaký máš na to na today plugin? Zkoušela jsi třeba SunnyDays od Sunnysoftu, Birthdays od Davida Andrše (http://pda.jasnapaka.com/birthdays/) nebo tu umí i SBSH Pocket Breeze + Contact Breeze


PS: A necituj předchozí příspěvek. Je to jako když při hovoru nejdříve zopakuješ co protějšek řekl a pak teprve začneš mluvit svoje.
dyda (26)|5.1.2007 13:40
zadny pokus to byt nema, je mi lito, ze to tak chapete. proc si lidi kupuji zarizeni s OS od MS je pomerne jednoduche - nic kvalitniho s Linuxem neni :-)
co mi vadi je to, ze v zakladni vybave neni nic rozumneho. myslim, ze funkcionalita typu "vymazat vse" v kontaktech neni zase az takovy nadstandard a sw by to mel umet. nekoupila jsem si PPC proto, abych si zahlcovala pamet destikami programu, kdyz to ani nepotrebuji. duvody, proc jsem si to poridila jsou jine. napr. ty kontakty jsou pro mne spise "rozsirenim". to ale neznamena, ze bych to nechtela vyuzivat.
a k citacim - tohle je mozna namet pro provozovatele - kdyz na neco reaguji, chci vedet na co, proto davam citaci. ne vzdy si vzpomenu a umazu to, tak to berte jako mozne vylepseni systemu - pri psani odpovedi by bylo fajn videt predchozi msg
pekny den
Bobanovicz (511)|5.1.2007 14:15
Základní výbava je bohužel prostě "základní". Což neznamená, že volba "smazat vše" by tam být neměla, s tím souhlasím. Bohudík je na PPC dost aplikací, které jsou funkčně zcela jinde.

Jinak při psaní odpovědi je samořejmě předchozí příspěvek vidět, stačí zascrolovat dolů.
Pavel Koza (4761)|5.1.2007 16:18
K tomu mazani kontaktu - to snad neni potreba. Smazete partnership, odpojite. Pak se pripojite a vytvorite novy partnership. Nasledne se ActiveSync dotaze, ze na PDA uz jsou nejake informace, a jestli je chcete nahradit nebo zkusit zkombinovat. Date nahradit a mate to. Nekolikrat ozkouseno a zadny problem. Coz sice neznamena, ze tam byt nemuze, ale ja uz duplikovane kontakty nemel ani nepamatuju... A to synchronizuju nekolik zarizeni najednou a kazdy tyden minimalne jedno nove.
kubisz (1054)|5.1.2007 16:48
je to proste M$, aneb na SW/HW klavesnici dat CTRL+A ...
ElSoft (1244)|5.1.2007 21:44
to jsem jediný kdo tam má Select All Contacts a Delete Selected Contacts :O
00190759_PIScreenshot5221_j1UV.png