Freedom Universal Keyboard + FS N560
Dobry den,
rad bych se zeptal, zda-li ma nekdo s touto (Freedom Universal Keyboard) klavesnici zkusenosti a zda-li funguje na tomto PPC. Obavam se, ze microsofti ovladac s ni nebude moc kamaradit ... prakticky jedina vec odrazujici mne od koupe.
rad bych se zeptal, zda-li ma nekdo s touto (Freedom Universal Keyboard) klavesnici zkusenosti a zda-li funguje na tomto PPC. Obavam se, ze microsofti ovladac s ni nebude moc kamaradit ... prakticky jedina vec odrazujici mne od koupe.
Měl jsem to doma den, nepodařilo se mi to rozběhat. Když jsem to vracel, tak se mi omluvili že pry to fsc n560 nepodporuje.. Nebylo to moc bytelný... :sarcastic:
Fakt, fakt, fakt? A mas original MS Bluetooth Stack? Neinstaloval si Widcomm? Ja chcem bluetooth klavesnicu, ale na C550/N560 su same negativne ohlasy... jedine co som nasiel je klavesnica od FSC, ale ta stoji cez 4000 CZK.
Ano, ja jsem tuto klavesnici take rozchodil. Bohuzel, kdyz jsme zkousel obex bluetooth na n560, tak se klavesnice nechytla. Prez MS bt drivery a HID standard beha perfektne
Tiez sa mi ju nepodarilo rozchodit zo stiahnutym driverom od vyrobcu freedom s ktorym mala chodit cez SID pkotoklol - podla navodu. Az potom som sa docital ze N560 podporuje HID a ten ovladac nepotreboval vobec. Dokonca funguje aj diakritika ale musis si zohnat nalepky lebo v orig. baleni samozrejme nie su.
Nic som neinstaloval, kupil som ich naraz a este v ten den rozbehal takze len s tym co bolo v n560 orig.
Nic som neinstaloval, kupil som ich naraz a este v ten den rozbehal takze len s tym co bolo v n560 orig.
[QUOTE="plavec01"]Tiez sa mi ju nepodarilo rozchodit zo stiahnutym driverom od vyrobcu freedom s ktorym mala chodit cez SID pkotoklol - podla navodu. Az potom som sa docital ze N560 podporuje HID a ten ovladac nepotreboval vobec. Dokonca funguje aj diakritika ale musis si zohnat nalepky lebo v orig. baleni samozrejme nie su.
Nic som neinstaloval, kupil som ich naraz a este v ten den rozbehal takze len s tym co bolo v n560 orig.[/QUOTE]Jak jsi prosim rozbehal diakritiku ?
Nic som neinstaloval, kupil som ich naraz a este v ten den rozbehal takze len s tym co bolo v n560 orig.[/QUOTE]Jak jsi prosim rozbehal diakritiku ?
Jednoducho. Mam lokalizaciu Sunnysoft InterWrite Pro 9.1 ktoru som dostal k n560 a podla toho aku klavesnicu si pri pisani prepnem podla toho funguje aj diakritika.
Ak ti to aj napriek nainstalovanemu InterWrite nefunguje, tak len chod do nastaveni tohto softu a tam si povol moznost hardwarovej klavesnice a aj si pridaj napriklad slovencinu. potom to funguje bez problemu
Aky je postup instalacie? Mne sa ju nepodarilo rozchodit. Na klavesnici som nastavil HID, potom som v PDA dal pridat zariadenie, naslo mi KEYBOARD, ale nepodarilo sa mi ju sparovat - zrejme nespravny kod. Skusal som 0000, 1234 aj rozne dalsie, ale nic mi nefungovalo. Aky je teda postup na rozbehanie tej klavesnice na C550/N560 bez driveru? Velmi pekne prosim o pomoc.
Skus si pred sparovanim prepnut na pda anglicku klavesnicu alebo skus miesto cisiel pouzit pismena, potom by to malo ist.
Klavesnice bez driveru pokud vim nejde nainstalovat ... Da se stahnout z freedom oficialnich stranek ovladac pro HID ... (microsoft)
A ten MS driver fungujes s N560 alebo C550? Ja som si ho na strankach vsimol (pridany pred cca 2 mesiacmi), ale C550/N560 v zozname kompatibilnych zariadeni nie je :-(... a trosku sa toho bojim. Predsa len ta klavesnica nestoji 100 korun. Dokonca som aj ten driver nainstalovat a nainstalovalo sa to bez chyby - tak snad by to mohlo ist.
@plavec01 Nie, nepodarilo. Klavesnicu som mal anglicku. Ale odkial vediet heslo na sparovanie? Ziadne bezne pouzivane jednoduche heslo to neberie.
Normarlne si pri vyzvani na pda zadas hocijake heslo a potvrdis ho. Potom zadas to iste heslo na BT klavesnici a potvrdis ho enterom. Takto mi to funguje bez problemov. Ziadny dodatocny ovladac som neinstaloval.
Ono to vazne funguje!!!
Napisem podrobnejsi postup, niekomu by sa to mohlo hodit:
@plavec01: Som tvojim dlznikom. Ak by ta napadlo, ako sa ti mozem odvdacit, daj vediet ;)
Mimochodom, ta nova verzia ovladaca je tuto. Ale teraz je nezaujimavy, kedze to funguje aj bez neho.
- Zapnut klavesnicu (Freedom Universal Keyboard) do polohy HID. V pravom hornom rohu blika pomaly zelena dioda.
- Stlacit na klavesnici okruhle tlacitko B (v lavom hornom rohu) na dobu 3 sekund. Rychlost blikania zelenej diody sa spomali.
- V PDA (Loox N560/C550) zvolit vyhladavanie BT zariadeni. Z ponuky vybrat KEYBOARD. Zvolit heslo na sparovanie (napr. 0000).
- Na klavesnici napisat heslo (napr. 0000) a stlacit klavesu Enter.
- Po chvilke na PDA zaskrtnut Input Device a zvolit Finish.
- Po chvilke prestane zelena dioda blikat - klavesnica je sparovana, pripojena a je mozne ju pouzivat.
@plavec01: Som tvojim dlznikom. Ak by ta napadlo, ako sa ti mozem odvdacit, daj vediet ;)
Mimochodom, ta nova verzia ovladaca je tuto. Ale teraz je nezaujimavy, kedze to funguje aj bez neho.
No ja mam iny problem. Neviem ziskat unlock code pre driver k Nokii N73.
2x som ich ziadal o novy KEY ale neodpovedali mi. Vyziadal si uz niekto z Vas druhy kluc? Poslali ho niekomu?
2x som ich ziadal o novy KEY ale neodpovedali mi. Vyziadal si uz niekto z Vas druhy kluc? Poslali ho niekomu?
[QUOTE="plavec01"]Vyziadal si uz niekto z Vas druhy kluc? Poslali ho niekomu?[/QUOTE]
Ja som si ho vyziadal v piatok 18:51 a dnes 10:37 mi napisali, ze mi to resetovali. Posielal som mail na unlock@driversandsupport.com. Chcel som ho resetovat preto, lebo som si kupil klavesnicu z Alzy z bazaru - teda ju uz niekto predo mnou mal.
Ja som si ho vyziadal v piatok 18:51 a dnes 10:37 mi napisali, ze mi to resetovali. Posielal som mail na unlock@driversandsupport.com. Chcel som ho resetovat preto, lebo som si kupil klavesnicu z Alzy z bazaru - teda ju uz niekto predo mnou mal.
[QUOTE="jojolaser"]Ono to vazne funguje!!!
Mimochodom, ta nova verzia ovladaca je tuto. Ale teraz je nezaujimavy, kedze to funguje aj bez neho.[/QUOTE]
Ahoj, mam Freedom Keyboard ale zrejme ne universal, jak vypada to tlacitko na prepnuti do modu HID? Dekan.
- Zapnut klavesnicu (Freedom Universal Keyboard) do polohy HID. V pravom hornom rohu blika pomaly zelena dioda.
- Stlacit na klavesnici okruhle tlacitko B (v lavom hornom rohu) na dobu 3 sekund. Rychlost blikania zelenej diody sa spomali.
- V PDA (Loox N560/C550) zvolit vyhladavanie BT zariadeni. Z ponuky vybrat KEYBOARD. Zvolit heslo na sparovanie (napr. 0000).
- Na klavesnici napisat heslo (napr. 0000) a stlacit klavesu Enter.
- Po chvilke na PDA zaskrtnut Input Device a zvolit Finish.
- Po chvilke prestane zelena dioda blikat - klavesnica je sparovana, pripojena a je mozne ju pouzivat.
Mimochodom, ta nova verzia ovladaca je tuto. Ale teraz je nezaujimavy, kedze to funguje aj bez neho.[/QUOTE]
Ahoj, mam Freedom Keyboard ale zrejme ne universal, jak vypada to tlacitko na prepnuti do modu HID? Dekan.
Obrazok klavesnice som nasiel tuto. Je to taky maly prepinac uplne vpravo hore nad klavesou backspace (ma tri polohy: SPP, OFF, HID).
[QUOTE="jojolaser"]Obrazok klavesnice som nasiel tuto. Je to taky maly prepinac uplne vpravo hore nad klavesou backspace (ma tri polohy: SPP, OFF, HID). [/QUOTE]
Moc diky. Ale mam asi smulu, na te Freedom Original co mam nic takoveho neni, sslaka
Moc diky. Ale mam asi smulu, na te Freedom Original co mam nic takoveho neni, sslaka
Ježiš moc díky za typy tohle mi strašně pomohlo neni jinej způsob jak psát na klávesnici česky než přes ten interwrite?(mám mda compact 3)
Prosim dotaz ... jak funguje s MDA Compact III a jak je na tom "konstrukcne". Myslim, je pevna? Vydrzi? Uvazuju o koupi Universal klavesnice. Budu se k ni chovat hezky, ale nesnasim, kdyz nekde neco vrze a tak :-)) Proto se ptam na "pevnost"
Prevedenie klavesnice je dost dobre. Na rovnej podlozke (stol) je absolutne pevna. Klavesnica ma na spodku v rozlozenom stave 6 gumennych podlozok - takze dobre sedi a neklze sa. Nemam to s cim porovnat, pretoze som inu skladaciu klavesnicu v ruke nedrzal. Ale velmi sa mi paci stisk klaves, je to velmi podobne niektorym notebookom - cakal som, ze to bude ovela horsie.
Konstrukcne mi na klavesnici najviac vadi predelenie klavesy medzernika (pretoze ju stlacam presne na tom mieste) a dalej to, ze klavesa "?" je umiestnena inde (namiesto nej je tam sipka hore). Ani jedno asi neslo vyriesit nejako rozumne inac - je to mala dan za prenositelnost klavesnice. Vysuvny stojan na PDA nie je konstrukcne nic moc, ale da sa. No a na pouzivanie na nerovnej podlozke ma klavesnica zamok (aby sa nezatvarala), ale osobne by som sa ho bal pouzivat, ci sa nezlomi.
Ked som o nej uvazoval uz davnejsie, tak ma vystrasil jeden uzivatel, ktory napisal: "Nejsem s ni, ale zrovna spokojeny, klavesy se museji hodne zmacknout, jinak to na ne nereaguje, takze nakonec na ni klofu jednim prstem abych se nemusel porad vracet a opravovat chybicky coz me dost zklamalo, takze mi ted lezi na stole a moc ji nepouzivam..." Ale ja som s timto vobec nemal problem, pise sa na nej velmi dobre - nad moje ocakavania. Celkovo by som ale tejto klavesnici dal 95%, je fakt super :-).
Konstrukcne mi na klavesnici najviac vadi predelenie klavesy medzernika (pretoze ju stlacam presne na tom mieste) a dalej to, ze klavesa "?" je umiestnena inde (namiesto nej je tam sipka hore). Ani jedno asi neslo vyriesit nejako rozumne inac - je to mala dan za prenositelnost klavesnice. Vysuvny stojan na PDA nie je konstrukcne nic moc, ale da sa. No a na pouzivanie na nerovnej podlozke ma klavesnica zamok (aby sa nezatvarala), ale osobne by som sa ho bal pouzivat, ci sa nezlomi.
Ked som o nej uvazoval uz davnejsie, tak ma vystrasil jeden uzivatel, ktory napisal: "Nejsem s ni, ale zrovna spokojeny, klavesy se museji hodne zmacknout, jinak to na ne nereaguje, takze nakonec na ni klofu jednim prstem abych se nemusel porad vracet a opravovat chybicky coz me dost zklamalo, takze mi ted lezi na stole a moc ji nepouzivam..." Ale ja som s timto vobec nemal problem, pise sa na nej velmi dobre - nad moje ocakavania. Celkovo by som ale tejto klavesnici dal 95%, je fakt super :-).