Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nevyhody Qtek 8310

baronm (168)|26.11.2006 10:32
Mam Qtek 8310 a jsem spokojeny, protoze jsem hracicka, ale napisu par nevyhod, pac o tech nikdo nechce mluvit, aby pripadni zajemci o tento stroj meli trochu prehled.

- spodni rada tlacitek je moc nizko pri psani SMS z toho boli palec
- joystick je potreba obcas profouknout, u K750i je citlivejsi
- kdyz chces poslat kontakt pomoci SMS musis pouzit ext. aplikaci
- nelze vybrat zpravy SMS pro smazani, bud smazes vsechny a nebo
po jedne
- Bluetoth uklada jenom do vnitrni pameti, takze pro vetsi soubor je potreba ext. aplikace, neni to moc stabilni
- ClearVue (office) neumi radit do sloupce, takze cteni dokumentu je bolestne, vetsi soubor pdf a jeho prohlizeni je pomale
- Pro Internet je lepsi pouzit Operu mini, ktera pri stahovani souboru odkaze na explorer
- WiFi neumi sdilet soubory (okolni PC)
- Pomale otevirani SMS a nabidky start- nekolik sec
- Pri praci na NETu a poslechu MP3 se pri nacitani stranky hudba trochu seka
Bohumil Stejskal (414)|26.11.2006 12:13
jo to by tak mohlo všechno bejt pravda ;) Mám Qtek 8310 už rok, stál mě 5 999 Kč ( dotace u Eurotelu ) a jsem moc spokojenej,zjistil jsem,že už jiný telefon než s operačním systémem a wifi nikdy nekoupím.

jako plus bych přidal jednu věc : naprosto bezproblémové použití pro navigaci v autě :yes:

jináč kdo by ho chtěl koupit dnes,tak už bych spíš doporučil HTC Cavalier nebo něco podobného ( umí HSDPA ) :yes:

do příchodu zařízení s VGA mi Qtek 8310 určitě vydrží a to už bude mít pomalu 1,5 roku,takže se mi jeho koupě určitě vyplatila a byla správně načasovaná :D

* a pokud se objeví ROM s Crosboww a třeba i Office pro Smartphone ( třeba i neoficiální verze ) ,tak ještě s nákupem VGA zařízení počkám ;) :yes:
Dundy_ce4you (48)|26.11.2006 15:16
Presne jak pise Bohus. Do doby nez jsem koupil Qvitek 8310 tak jsem v podstate byl stale nespokojeny. Kdyz vyhovovala vaha, tak to nechodilo OK s navigaci. Nebo to delalo jine veci. Dnes ho mam rok a vubec me nenapadlo menit. Synchronizuji ho pres BT s MSOutlookem a ten komfort a informace o case(kalendar na homescreenu) mailech,ICQ atd.
Jedina vec co mam proti je nutnost pouziti externi GPS. Na druhou stranu integraci do pristroje bych mel problem se signalem na stavajicim miste.

Takze jsem vlastne mooooc spokojeny. :cool:
ipf (2136)|26.11.2006 17:59
[QUOTE="baronm"].... ale napisu par nevyhod, pac o tech nikdo nechce mluvit,....[/QUOTE]
Ty snad neumíš číst (přesněji řečeno HLEDAT) ;) . Stačí napsat do vyhledávání "8310" a koukej na kolik nedostatků v diskuzích narazíš:
Nefunkční SKYPE, nefunkční aplikace, nepraktické podsvícení klávesnice, problém s nabíjením a spousta dalších.
Pravdu má ale kolega Bohúš, že se jedná o jedno z nejlepších zařízení na trhu. Já po zkušenostech s Nokií N70 už bych Qteka za nic nevyměnil. Opticky se mi líbí pár jiných věciček, ale zatím jsem nenarazil kvalitativně na nic, co by mi stálo za "vyhození" 10-15k z kapsy.
ipetr (138)|27.11.2006 14:28
Jediná nevýhoda je, že nemá vestavěné GPS. To jediné mi chybí..!!!

Jinak pak už jsou samá pozitiva a sociální jistoty. :-)
spachal (12)|27.11.2006 17:17
[QUOTE="ipetr"]Jediná nevýhoda je, že nemá vestavěné GPS. To jediné mi chybí..!!! [/QUOTE] .. a to se da velmi jednoduse a spolehlive vyresit bt gps modulem :)) ..
Ja jsem zatim plne spokojenej, je pravda ze dnes uz nejsem v tomhle smeru zrovna experimentatorskej typ, mam jen par zakladnich aplikaci a pekne schematko a jsem v pohode :) ..
Miroslav Nezbeda (163)|27.11.2006 17:52
Také jsem ho měl.Ne dlouho.Psaní SMS bylo hrozné.Nefungovala mi korektně levá funkční klávesa,přijmout hovor bylo na několikeré mačkání.Nic pro mě.
ipetr (138)|27.11.2006 19:39
[QUOTE="spachal"] to se da velmi jednoduse a spolehlive vyresit bt gps modulem :)) ..[/QUOTE] To je sice pravda ale je to další krabička navíc. BT GPS mám a třeba při geocachingu by se mi líbilo, tahat jen jedno zařízení.

[QUOTE="Miroslav Nezbeda"]Také jsem ho měl.Ne dlouho.Psaní SMS bylo hrozné.Nefungovala mi korektně levá funkční klávesa,přijmout hovor bylo na několikeré mačkání.Nic pro mě.[/QUOTE] S tímto nemám ani po roce používání jediný problém. U SDA2 jsem s tím ale také bojoval ale qtek 8310 zatím chodí parádně...!!!