Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC TyTN (Hermes) - Nové ROM - flashování, zkušenosti...

Martin Ráž Hoch (1832)|23.6.2008 11:40
Cha a proto nepoužívám BS:)... nová rom s malinkatou vychytávkou je na cestě;)
hall80 (51)|23.6.2008 12:03
Hmm, sice to sem tedy už skoro nepatří, ale já jsem po pravdě testoval pouze oficiální rom 6.0 a pak až ty od kouzenlíka MRH - HR je pro mě smrtelná věc :D ..na 5.0 jsem pozžíval SPB backup a měl jsem vždycky 2 zálohy za týden spojené s resetem,takže to bylo bezproblémové a o rychlost systému se víceméně postaralo SPB Mobile shell..ale na 6.0 už mi nefungovalo na backupu plánování a tak jsem ho opustil,protože jsem nebyl schopen to dělat ručně - vzpomenout si na to :sarcastic: :D .. jinak používám SPB Mobile shell pořád a i když to spomaluje systém, tak jsem nenašel nic co by ho ve spojení s DIARY nahradilo..:(( ..interní calendar na HOMESCREENu je jakštakš,ale když si naplánujete úkol, tak ho nikde pořádně nevidíte - jenom v SPB DIARY...a ovládání jedním prstem v SPBMShell je taky super..hlavně v autě nebo za chůze..

údajně existuje ta HTC kostka (místo shellu) ale já používám i namapovaně "user nabídku" kde mám základní softy co používám a potřebuji je rychle zpouštět...(navigace, kniha jízd, hibernate, music, mapy atd)...Takže se musim trošku uskromnit s pamětí a rychlostí aby byl ppc využitý pořádně :)..uf jsem se rozepsal,tak to kdyžtak smažte, no :sarcastic: ...omlouvám se ;)
Martin Ráž Hoch (1832)|23.6.2008 12:08
MRH 5.7

http://asapload.com/123096

- Nové HTC Album portace z HTC Diamond
- Nové HTC Enlarge Start Menu - zvětšuje i všechny ostatní nabídky - absolutně touch;)
- Nový HTC Task Manager s velkými tlačítky

00285424_MRH_5.7_uj2D.jpg
netino (185)|23.6.2008 14:22
Ja by som ho tam aj hned slahol ale idem so zenou k lekarovi.
Martin Ráž Hoch (1832)|23.6.2008 14:25
Cha, od toho je UMTS a flashování v terénu;)
hall80 (51)|24.6.2008 09:29
Nojoo, UMTS...My chudinky od VodníhoFounu se musíme spokojit s EDGE..:? ...a flashnout si v terénu ROMku bez toho abych věděl co to udělá...brrr:))....Ba né, máš mou plnou důvěru..o víkendu tam půjde :) .. ale stejně..tahat to přez GPRS :D
Jeden dotaz na MRH a jiné, kteří to vědí: jak je dělán ten Big Storage?..To je převzaté z Kaisera?..To se potom využívá karta/"ROM" telefonu jako swap file,nebo něco takovýho?..Jsem to hledal po netu,ale všude se píše jenom..je to supeer/je to hrozný..ale jak to funguje,to ne..
(((PS: prosím jen malinký help s pokusem s Pagepool..víte jak na to na už nainstalované ROM?..Mám ChangePagePool,ale bojim použít:oops:
Omluva za opětovný dotaz mimo téma :sarcastic: )))
peter.nr (501)|24.6.2008 09:52
Neriskoval by som to. Ale píšeš, že cez víkend flashuješ nové MRH, tak to využi - cez utilitu PagePool Changer.
Čo sa týka BigStorage, tiež som nikde nenašiel vysvetlenie, o čo ide. Logicky mi to vychádza, že sa tým zväčší priestor pre storage na úkor systémovej ROM, resp. RAM. Neviem.
hall80 (51)|24.6.2008 10:55
No chtěl bych to zkusit :)...ale nevim si rady s:"Otevřete si složku podle Vaší verze OS (WM5, 4.0.0.0, 6.0.0.0)." v návodu od ChangePagePool!!! :?: Jenže která je pro ROM 6.1 v5.5 od MRH?..někde jsem zahlédl že WM5 a výše musí použít adr.WM5..ale někde zase nadávali, že jim už nenaběhl OS a museli HR :(( .. :evil: grrrr
Leda že by se mr.MRH zželelo jednoho prostého mouly, který je neschopný to provést a dal by v šanc i verzi s 4MB/6MB page... :sarcastic: jen na odzkoušení :sarcastic: Vím, že říkal že jsou čistě pro něho a neakceptuje žádné připomínky, ale Děkujemé :D
peter.nr (501)|24.6.2008 10:59
Ja používam PagePool Changer, nie CHangePagePool, ten ani nepoznám. V mojom prípade Select - vyberiem NBH súbor, určím novú veľkosť PagePool a stlačím Change To.
To je všetko. Bez problému.
hall80 (51)|24.6.2008 11:34
Díky moc peter.nr...odzkouším to:)..jen jsem myslel, že už MRH začal dávat 8MBPP a ono mi to hlásí přez ten PagePool Changer (nevím,jak to že jsem ho dříve nenašel)..6MB..Prozkouším různé velikosti:)..."Výhoda" toho software co jsem měl já je že se dá měnit PP víceméně za chodu..stačí následný softreset..ale stejně bojimbojim..udělám to raději přez ten co to mění v NBH..
Ještě jednou děkuji :)
papik.i (171)|25.6.2008 23:57
to ivanmart07: Taky jsem dnes asi po šesti ROMkách se usadil s touhle ROM WM6.1 CE OS 5.2.19214 (Build 19214.1.0.4 PV DVH)Version 3.62.12(Diamond) 2G a zatím jsem s ní maximálně spokojený.
HERMESE mám 2dny taxe seznamuju, ale dost zkušeností jsem posbíral z VARIA, které jsem měl skoro 2 roky:)
Suoraj (704)|5.7.2008 00:05
Zkousel nekdo tuhle romku? Mne se mooc libi :-) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
papik.i (171)|5.7.2008 11:10
Zase jedna z Vietnamu:sarcastic: Tuhle jsem nezkoušel a asi ani nezkusím, nemám rád totiž HTC HOME, nechápu, že to cpou skoro do každé ROM. Ale jednu z Vietnamu jsem už zkusil, volná RAM začínala na 31MB, ale nemusel jsem na HERMESE ani šáhnout a RAM mizela neznámo kam...tak ani ta se u mě dlouho neohřála :dead:

Teď používám ROM viz můj podpis...nemá HTC HOME a další zbytečnosti a s pamětí je to taky vcelku v klidu...jen nechápu, že na Variu se mi RAM nikam neschovávala ať už se jednalo o jakoukoliv ROM a na Hermesu to ubývá před očima...Mám Hermese asi 14dní, ale už teď brečím za Variem...
peter.nr (501)|5.7.2008 12:01
Bohužiaľ, ako píše MRH, ROMky postavené na builde 226 nie sú stabilné. Tým netvrdím, že to tebe nemôže pekne šlapať. Ale vo všeobecnosti platí, že to nepôjde každému. A to je hlavné.

P.S.: Aký to má dialer? Dual ako v MRH? Alebo klasika 3G?
Suoraj (704)|7.7.2008 08:32
TO peter.nr : Ja myslim, že prave ROM od PDA VIET byla prvni, která nedelala spontalni HR ale to je jedno. Ja ji mam uz pres dva mesice na svem a na manzelky pristroji a jedine dve vytky jsou na wifi (pokud je zaple a pda usne tak je problem ho probudit) a na banalitu - ikonu "U" misto G nebo E. Jinak je ta romka zlata.


TO papik.i : HTC home - to jsme za jedno. Ja nemam vubec rad pokud mi tam nekdo neco dava uz v zakladu - jen proto ze si mysli jak je to uzasny soft a pod. Konkretne v teto rom ale jde vse odinstalovat - pripadne pokud SRknes po HR tak se ti to tam ani nenainstaluje. Romku od MRH sem zkusil - asi pred mesicem a kdyz sem videl co vsechno tam je za aplikace navic tak sem se vratil na VIET. Od te doby jeho praci nesleduju. Je dobre ze si s tim pohraje a dela pro nas nove ROMky - ja jen mam rad ciste - a navic se mi libi jakakoliv jina barva nez cerna :-D
peter.nr (501)|7.7.2008 08:40
Tak ešte raz:
Píšem o stabilite/nestabilite buildu 20226, nie o ostatných. MRH to testoval a vyjadril sa v zmysle, že stabilný nie je. Nemám dôvod mu neveriť.

Čo sa týka konkrétnej spomínanej ROM, testoval som ju. Veľkosťou voľnej RAM žiaden zázrak (lepší priemer). Dialer je OK. Ale čo ju robí pre mňa nepoužiteľnou je chybný Landscape mód. Jednoducho ho graficky nezvláda - pravá časť obrazovky je svetlejšia ako ostatná. Proste nedokáže korektne prepnúť do Landscape.
Martin Ráž Hoch (1832)|8.7.2008 01:16
WM 6.1 diskuze o problémech

1) Ad nové buildy(už jsem postoval vedle): - A zase jsme u toho samého - nové buildy (nepřímé portace s Kaisera ap.) používají BigStorage XIP se kterým byl problém již u WM 2006 nezávisle na sestavení ROM! Je to komplikace, která se neprojevuje na všech HTC Hermes, ale na malém procentu (5-20%). Každopádně je to tak, že tento build není stabilní na 100% a tak jej přece nepustím mezi lidi! Mě osobně se ..226 sekla asi po 2 hodinách a to 3x - a věřte, že to nasere, když do ní investujete několik hodin práce! Sekla se v čistém stavu od autora, tak i v modifikovaném mnou. A právě u někoho se tento problém neobjevuje nejspíš proto, že nenastanou vhodné iniciační podmínky a to u mě, kdy používám Hermes ve velkém spektru, je hned;)

6 MB PP - standard daný Microsoftem - patrně nejoptimálnější varianta stabilita / výkon.
8 MB PP - nedávám, nechávám standard, protože toto si každý může udělat hravě sám.

2) Ubývající pamět - toto je obecný problém u HTC Hermes - paměť se alokuje, ale už se špatně uvolňuje. Proto existují aplikace Oxios CloseApps a nebo Oxios Hibernate. Hermes restartuji jednou denně, nechápu jak na tom někdo může fungovat třeba týden - to provází tohle zařízení už od dob jeho vzniku, je to známý problém a osobně bych vám doporučil paměť až tak nesledovat, ale spíš klást důraz na funkčnost. Je to prostě výsada některých WM buildů, že mají tento neduh:(

3) Ad vybavenost ROM - Nadstandardní věci jako HTC HOME apod. jsou koncipované právě tak, že je lze odinstalovat (Suoraj správně čte)! Pokud někdo má rád čistotu, neberu mu to;) - je to každého věc a jak jsem již řekl - MRH ROM netvořím pro vás (je to hnusné, ale je to tak), ale čistě pro SEBE právě proto, že jsem nebyl spokojený s alternativami:D a to, že řeším problémy vás a ostatních uživatelů (a vězte, že na XDA-DEV je asi tak 20x více uživatelů), tak je to čistě o tom, že jsem andělská duše! :D

4) Ad PDAVIET - Sice kvalitní práce, ale jedná se o nepřímé portace a navíc tam autor porád cpe BigStorage, který prostě ukousne kus systémové partition a to prostě není košer! Ty segmenty tam mají svůj význam. Kdyby to nechali bez změny XIP, tak na tom můžeme jet všichni stabilně a nebyl by problém, ale takhle...

5) Ad barva: Suoraj je na zelenou:D - jó, peprmintku jsem měl taky rád, ale pak jsem se jí nějak přepil:D! Černá je základ, protože teď frčí TOUCH / DIAMOND vzhled založený na černo / bílé. Osobně ale nebazíruji na černé - naopak, každý den měním barvu jako chameleon - ladím totiž prostředí HTC TyTN k oblečení (jsem už taková fiflena) a vůbec to není problém. Od toho bůh vynalezl témata vzhledu chlapi:D

A teď už vás mám zase na chvíli dost:D... jdu pozorovat hvězdy a meditovat o smyslu žití!
papik.i (171)|8.7.2008 01:37
Hezky a srozumitelně napsáno:))

jj s nástupem Hermese u mě se stala Oxios výbavička jedna z nejpoužívanějších utilitek:O A restart minimalně 1x denně je nutností.

White Diamond...ten se mě poslední dobou líbí, ale tak jak ty jsem ulítlý na vzhledu, který neustále měním.
Martin Ráž Hoch (1832)|8.7.2008 02:04
He, he tak to je pravda pravdoucí - Oxios CloseApps mám namapován pod podržení tlačítka 5 a spouštím tak 10x denně, když mě to v mezičase napadne. Na noc TyTN vypínám, a když ne, tak ráno resetuji.

Bílý Dialer je hezký, už jsem jej v jedné testovací ROM měl, ale nezapadá mi mezi ostatní černé Touch prvky. Navíc ne všude se mi bílá líbí (Comm Manager atp.), ač je toto léto trendy a šla by mi k oblečení ještě o něco lépe:D, ale vzhled pro mě není až taková priorita - je to hezké, ale primárně funkčnost, pak až outfit:D

Smazat
Martin Ráž Hoch (1832)|9.7.2008 16:23
PROBLÉMY S RAM PAMĚTÍ - VYŘEŠENO! Zamezaní automatickému zavírání aplikací

Je to nativní funkcionalita nové verze HTC X-Button!

Zakombinuji do nové ROM, ale pro Ty z vás, koho to megaštve už teď a chtějí nezávisle na ROM:

Volba 1: Zakázání AutoKill funkce
[CODE]HKCU\Software\HTC\TaskManager
Změňte hodnotu "EnableAutoKill" na 0. (výchozí je 1).[/CODE]

Volba 2: Změna AutoKill mezní hodnoty pro uvolnění paměti
[CODE]HKCU\Software\HTC\TaskManager
Ponechte "EnableAutoKill" na 1.
Změnou hodnoty "MemoryThreshold" z výchozí 0x900000 (hex) na něco menšího jako 0x300000 (hex)
Toto nastaví AutoKill pokud Vám zbývá 3.1Mb volné RAM[/CODE]
Martin Ráž Hoch (1832)|10.7.2008 20:03
MRH 6.1 Rainbow

- Kompletně přepracováno na nový build
- Přebudována grafika na komplexní černo-bílý styl
- Přidáno pár grafických témat pro letí čas
- Spousta oprav, vylepšení atp.

- Oprava chyby v synchronizaci: Povolte v Start -> Settings -> Connection -> USB2PC -> Enable advanced network functionality

https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=29293&fi=0
Martin Ráž Hoch (1832)|16.7.2008 23:52
MRH 6.5 Rainbow

https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=29293&fi=0#1

- Nalezena chyba v coredll.dll, která narušovala správnou funkčnost Windows Live Search
- Re-portován XIP z HTC Kaiser ROM pro opravu coredll.dll a možných dalších chyb
- Přidáno a změněno plno nových registrových klíčů pro zvýšení reaktivity a výkonu
- Přidána aplikace SMS Report Eraser pro oznamování a automatické mazání výpisů doručených zpráv
- Změněno téma psShutXP na Diamond styl
- Změněno téma Windows Media Player na černý Diamond styl
- Přidán HTC Streaming Media 2.10.615.718 pro přehrávání streamovaného videa - možnost odebrání
- Přidán Flash 2.1 - možnost odebrání
- Přidán Connection Setup 1.0.30737.1 s možností odebrání
- Opraveno otvírání nového wordového dokumentu - opravena šablona
- Další drobné úpravy atp.
Martin Ráž Hoch (1832)|25.7.2008 23:38
MRH 8.2 Sun Shower - aneb letní osvěžení;)

https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=29293&fi=0

- Předěláno na Windows Mobile v6.1 build 20270.1.0.0 portaci z HTC Kaiser - stabilní jádro bez BS
- Plno oprav, zlepšení a tweaků
- XIP build 19960 z HTC Kaiser zahrnut
- Odebráno SQM
- Přidán IrDA stack
- Přidán .Net 3.5 framework
- Opraven poškozený battery meter v liště
- Přidána možnost zakázání Enlarge Start Menu do Advanced Config
- Opraven problém s SDAutoRun pro User Customization
- N2A Patch pro HTC Home
- Další drobné úpravy atp.
- Zvýšena stabilita ROM - opraveno mizení vrchní lišty

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Martin Ráž Hoch (1832)|25.7.2008 23:52
PDACornerPro.V17 - RBS / Non RBS / NetCF3.5 / Build 20270

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=392996

Popis:
- Windows Mobile 6.1 (OS 5.2.20270 Build 20270.1.3.1)
- UC Compliant / SDAutoRun
- Schaps CommManager
- Schaps SetupVoIP
- DotFred Task Manager 2.9
- DotFred Soft Keys
- Pocket Torch
- Remote Desktop
- Internet Connection Sharing
- Modem Link
- SRS WowHD
- Sleuth PTT fix
- Storage available - RBS : 89.07mb | Non RBS : 74.30mb | NetCF.3.5 Incl. : 86.36mb
- Available RAM Memory - 48.93mb, Pagepool 6mb
- NEW Battery.dll as provided by CRCinAU
- MORE! (forget to mention, my hermes using as modem to uploaded rom)
Martin Ráž Hoch (1832)|25.7.2008 23:58
CRCs Release 11.2 - Stabilní (Build 19212)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=387990

Popis:
- Windows Mobile 6.1 AKU1 - CS OS 5.2.19588 - Build 19212.1.0.0
- Telstra NextG podpora (pouze pro rakousko)
- .Net framework 3.5
- 1-Calc Lite
- 10 tlačítkový HTC Touch comm manager
- 3G dialpad
- ArcSoft MMS
- Camera 4.0 Build 28276
- ClearView PDF prohlížeč
- Flashlight
- HTC Network Wizard
- HTC X-Button
- HTC Voice Recorder
- Modaco NoData
- PIM Backup v2.8
- Remote Desktop
- Wireless today screen plugin
- Fully functional Bluetooth & A2DP stack
- Fully functional IRDA stack
- SMS over GPRS
- Internet Connection Sharing
gulii (140)|28.7.2008 12:38
Myslím, že se máme opravdu na co těšit... výborná Schapsova práce: http://www.touchxperience.com/
Hans 20 (91)|28.7.2008 12:56
Moc pěkný :D , jen aby to spatřilo světlo světa :? Schaps to sliboval už v červnu a je téměř srpen ... :dead:
Martin Ráž Hoch (1832)|28.7.2008 13:56
Ad Schaps

No u Schapse mám stejný pocit - on začal být spíš slibotechna. Pořídil si novější přístroje, které jsou víc v kurzu (čti "přinásí více peněz na donations") a přijde mi, že si toho na sebe nabral moc, protože takových slibů jsem od něj už zaslechl, včetně nové ROM. Tohle rozhraní je navíc už avizováno tak 2-3 měsíce a mám takový pocit, že Schaps právoplatně zařadil Hermes na poslední místo.

Chlapi, MDA Raphael už vystrkuje růžky;)
Traktorista_ce4you (3)|15.10.2008 11:53
hosi mam CRC rom a z nicoho nic mi pri today nefunguju soft tlacidla. neviete cim to bude???
xxxharleyxxx (123)|3.11.2008 23:43
Přátelé získal jsem Hermes a na počatku nabíhání rom se objeví no GSM, při najetí do ROM v device information není uvedeno žádné RADIO. ROM normálně funguje, ale telefonní část NE! Používám kaisera a vím, že tam byl problem s jednou verzí RADIA. prosím učastníky fora jestli se s tímto problemem někde setkali nebo se o něj dočetli. Podotýkám, že flashnout jiné radio nejde! Flashnutí zamrzne v pruběhu flashe. Jdou flashnout jen ROM bez radia!
Děkuji za radu či nápad!
gulii (140)|12.12.2008 21:01
Tak jsem se koukal po delší době na nějakou novou ROM... a situace mě celkem naštvala :(( žádná novější ROM na TyTNa mi nepřišla vůůůbec vyladěná.... kdepak jsou ty éry MRHáče :oops: Proč na XDA netvoří tak "hezké" ROM, tak jako kuchtí pro TyTNa II :(
Martin Ráž Hoch (1832)|13.12.2008 09:13
Ty éry jsou nenávratně pryč bohužel. TyTN je morálně zastaralé zařízení a nikdo si ho už nekupuje, čím dál lidí jej přestává používat a pořizuje si zařízení typu Touch Pro / Diamond / HD... a přijdou další. To už je bohužel životní cyklus výrobku podobného typu a jinak to v nejbližší době asi nebude:(


gulii (140)|13.12.2008 11:46
Já vím :) ale štve mě, že Ti lidé, co vaří na XDA rom... tak ROM nedosahují bohužel takových kvalit, jako například u HTC TyTN II... co se týče grafiky tak to je otřesné...
gulii (140)|14.12.2008 13:22
Ještě bych se chtěl zeptat /někoho, kdo má zkušenosti s kuchtěním ROM/ jak moc je "náročné" předělat ROM z TyTNa II na TyTNa? A zda je to vůbec možné... :? Předem děkuji :)
Martin Ráž Hoch (1832)|14.12.2008 18:11
Je to možné, ale ne jednoduché. Tohle už znamená editovat v HEX vyložené kód, měnit hlavičku a znát mnohem více sousledností. Osobně bych to takto nedoporučil, neb i jenom než se mi podařilo udělat dobrou ROM pro Hermes, tak mi to trvalo cca měsíc testování, lazení a flashování... a tak pořád dokola třeba 20x denně...
Jameson_ce4you (51)|15.12.2008 15:25
Dúfam, že neurazím Ó veľkého MRHa, ale jeho Valerian som nakoniec dal dopreč. Výbavou bola táto ROM jednoznačne najlepšia, akú som mal, žiaľ, WM6.1 už nie je OS pre Hermes... Nedostatok pamäte mi tak často znepríjemňoval život, že tam išiel Kinokinov FINAL -hoci rok stará, no posledná (podľa mňa) skvelá ROM na WM6.0. A práve toto je myslím aj dôvod, prečo sa nové ROM už moc nekuchtia - proste už nie je čo a z čoho. Ak by ste tam dali len nadstavbu v podobe TouchFLO 3D, tak by zožrala toľko operačnej pamäte, že aplikácie by sa už z nej nedali rozumne spúšťať - teda, za predpokladu, že by išla, čo by vzhľadom k rozdielu spracovania grafiky asi tak celkom možné nebolo... Hermes bol skvelý, ale proste... bol. Zomrel král, nech žije král! ... a ja sa idem ďalej paprať s Raphaelom ;)
Martin Ráž Hoch (1832)|15.12.2008 15:42
Ne, rozhodně se neurazím, naopak - musím souhlasit. RAM byla asi největší bolest pro HTC Hermes a sám jsem postupoval stejně. Moje ROM měla smysl v srpnu, ale momentálně jsou jak ROM, tak Hermes už opravdu morální starci;)
hall80 (51)|16.12.2008 12:24
Ahoj všichni doposud používající starce TyTNika ;)
S TyTNem jsem take až na tu RAM celkem spokojen..(teda ještě mě točí foťák a také to, že při nabíjení přez audioredukci mi při cca 50 procentech nabité baterie začne nepříjemně cvrdlikat do reproduktorů..(asi výrobní nedostatek nabíjecích obvodů)..páč používám TyTNa jako audio/HF/navigaci v autě)
Nemáte někdo nějaký osvědčený postup jak z té skvělé MRH ROMky (poslední) udělat LITE :))...???chacha..Né, jen torchu odlehčit RAM:)

U novějších HTC mě točí malý počet tlačítek na vnější straně...u tytna po slepu nahmátnu 4 cestné tlačítko a dám další skladbu, přetočim, zvednu hlasitost přehrávání...nebo "chmátnu" nad LCD a dám tlačítkem navigaci nebo druhym přehrávač..prostě jde ovládat bez nutnosti se na něj podívat..
Líbilo by se mi něco nového s větším LCD a HW klávesničkou..taky oříšek:(..buď je to prťavý, nebo to nemá HW keyboard, nebo to má nesmyslně blbej fotoaparát!!!.
(teda TyTN je nicmoc i na momentky..kvalita jeho 2Mpix foto je celkem děsná.)..

No nic...budu muset asi ještě čekat, až někoho napadne že 640x480 nedejbože 800x něco je na tak malinkatých LCD téměř k ničemu, pokud na to nebudu "brejlit" z 15cm..

Stejně byl TyTN na svou dobu paráda...hlavně s MRH ROMkama :).

MRH - diky opravdu moc za tu skvěle odvedenou práci, kterou jsi nám potom všem dal v šanc..
Hezký svátky všem a Štastný NEW YEAR :D
Psilo_ce4you (0)|18.3.2009 18:38
Take jsem velmi nespokojeny s ROMkami postavenymi na WM 6.1, protoze me az k silenstvi dovadi autokill "feture". Muzete mi prosim doporucit nejakou ROMku s WM 6.0, se kterou mate dobre zkusenosti? Dekuji.
colin_ce4you (28)|18.3.2009 20:48
Zdravim.
Vyzera to tak , ze je velky proplem najst dobru romku z WM 6.1 pre nasho Hermesa . Ja som to uz tiez chcel vzdat , a prejst spat na 6.0 . Presedel som zopar hodin na forum.xda-developers.com , cital a studoval az nakoniec som sa dal presvedcit , a hodil do svojho Hermesa romku od CRCinAU , konkretne CRCs Release 13.3 - Stable Thread naked (Build 20270) . Vyhodou je to , ze autor dava moznost si ku holej romke vybrat , stiahnut a doinstalovat len ten soft , co skutocne kazdy potrebuje .
Ja takto ficim uz 2 mesiace , a som spokojny , nezatuhol som ani raz , rychlost velmi slusna , volna ramka 23 MB , a nezmensuje sa .
Jameson_ce4you (51)|18.3.2009 21:09
Je to vylucne vec vkusu a osobnych preferencii - ja som na TyTNovi naflashoval K's WM6.0 Final ROM a tiez uplna spokojnost. Mal som ju aj pred experimentmi s WM6.1 a MRH-ROMkami (i ked to este nebola "final" verzia) a ked sa ukazalo, ze 6.1 skutocne pre deduska TyTNa nie je nic pouzitelne (pamatove naroky su proste vyrazne vyssie, nez je v jeho moci zvladnut), tak sa vratila... Rychlost skvela, mrznutie ziadne... Ak preferujes daco tmave a decentne, tak je to jasna volba...
Psilo_ce4you (0)|19.3.2009 14:51
Diky za rady! Ted prave zkousim CRC a jeste zkusim K's. Tyto dve ROMky mi pri mem dosavadnim pruzkumu prisly jako nejlepsi kombinace vsech vlastnosti (rychlost/stabilita/vybavenost).
wladas_ce4you (1)|20.4.2009 00:43
Mam mensi problem s flashovanim ROMky
Skoro pri kazdom flashovani pri 1% vypise znamu chybu VENDOR bla bla bla a HTC sa restartne a funguje na povodnej ROMke
Flashnut mi ide len ta romka ktora ma jasne dva subory "RUUWrapper.exe" a "RUU_Signed.nbh"
Lebo pri nej si na zaciatku mozem zvolit "Safe SSPL". Pri ostatnych tato moznost nieje a asi prave tato skutocnost je dovodom.
Neviete nahodou co s tym ?
teraz mam sice najnovsiu CRC s ktorou sa oboznamujem ale nemozem experimentovat s inymi kedze "Safe SSPL" je len na maloktorych
kadaver (1)|24.5.2009 22:06
Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat jakto funguje s bootloaderem. Zjistil jsem, že u mě je to SPL 2.10 Olipro. Znamená to, že zařízení je odemčené pro nahrání neoficiální rom (uvažuji o K's WM6.0 Final ROM)? A pokud ano, zůstane odemčené i po přehrání romky pro případ, že bych ji časem chtěl vyměnit za jinou rom? Potřebuji to vědět proto, že Hermes, kterého jsem teď koupil (moje první MDA) má rozbitý USB konektor (nabíjí, ale nelze s ním synchronizovat s PC) a tak asi jediná možnost, jak nahrát novou romku, je pomocí SD karty (jestli jsem to tady na foru správně pochopil) a bez synchronizace s počítačem asi nebudu schopný znovu bootlaoader odemknout. Nezlobte se, že tu otravuji s takovými "triviálnostmi", forum jsem se pokusil přečíst celé, ale pořád tomu nějak nerozumím...
hermes2 (1)|5.7.2009 16:49
Zdar, je tu nejaky macher co by poradil?
Mam SPV M3100 (Hermes, TyTn)
Windows ide flashnut v pohode, ale radio nejde.
Radio ROM tam ziadna nie je, neda sa nahrat
a ani sa neda pouzit Cid unlocker - vzdy sa prerusi
spojenie PC s MDA.
Je nejaky sposob ako tam to radio dostat?
Bez neho nejde telefonovat.