Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Tuning iGO

Mudrunka (547)|3.7.2007 13:57
[QUOTE="Panot"]Takže Riks 4.6 otestován a funguje! Je to příjemné zpestření, když jsou radary hlášeny slovně a může být vypnuté to protivné pípání. Samozřejmě je to užitečné jen pro ty, kteří ovládají některý z dostupných jazykových verzí. [/QUOTE]
Nahrál jsem si daný skin (konkrétně z velkých červeným autíčkem od Balboa) a doplnil upovídanou polkou. Vyhovuje mě víc, když spustí angličanka, skončí dřív než se mi to v hlavě otočí na angličtinu a informace se mi jaksi vytratí.
Líbí se mi to, ale mám problém, schází mi tam slovní upozornění na úsekové měření. Na dispeji je, ale polka mlčí a mlčí. Díval jsem se do anglické verze hlasových povelů a polská má všechny potřebné soubory (až na upozornění v mílích), tedy v tom problém nemůže být.
Setkal se s tím už někdo? V čem může být problém?
Panot (569)|3.7.2007 18:23
Poláci asi nemají úsekové radary :). Nejsem si jist, jestli to hlásí i ta anglická verze. Je to ale funkční a přirozenější, než poslouchat otravné a nervy drásající pípání. Nemá někdo nějakou babu s příjemným hlasem, která by to namluvila česky? Testoval jsem jednoduchou formu, kdy jsem udělal na PC nahrávku do .mp3, v Neru překlopil do .ogg souboru, pojmenoval jak je potřeba a vyměnil v jedné z anglických verzí. Funguje to v pohodě.
Mudrunka (547)|3.7.2007 18:38
no právě s polákama to nemá nic společného. Porovnal jsem soubory audio složky a nezjistil jsem žádný podstatný rozdíl. Jenom v anglické jsou soubory nejen pro rychlosti v km, nýbrž i v mílích.
Pravdou však je, že jsou tam typy radarů 0 až 3, tedy čtyři různé kamery, ale ono ve skutečnosti je 5 různých typů.
Přidal jsem tedy jeden „únikový soubor“ PLF_warning_4.ogg a zítra otestuji. Pravdou je, že na obrazovce se společná typová ikona ukáže, ale ve stavu „nedodělaném“. Na levé straně je ten obecný, nechutný obrázek jakoby kamery a na pravé správné rychlostní omezení. Z toho vycházím, že systém i ve skinu ví oč jde, jenom tam nemá příslušné soubory (ikonu a zvuk upozornění). Jenom doufám, že jde o typ 4.
Jinak ta polská verze mě připadá přirozenější, ta anglická na konci povídání je přímo úděsná.
Panot (569)|3.7.2007 18:44
Polská je přirozenější možná pro tebe, ale pro mě je to jako kdybych si tam dal upozornění na radary arabsky :). Máš pravdu, že tam všechny typy radarů nejsou, nezbývá, než si to tam namluvit ;)
Mudrunka (547)|3.7.2007 18:56
no, mě to kolísavé a uměle prodloužené „bráááááázn“ na konci hlášky tak tahá za uši, že radši si poslechnu tu polku, zejména, když si to nemusím v hlavě „překlápět“ na angličtinu.
Namlouvat se nemusí nic, může se to půjčit z jiných hlášek, rozhodující je to, zda skin bude souhlasit s tím, že konstrukce názvu souboru bude s tou číslicí „4“. A to zítra otestuji.
I když souhlasím, pokud by to namluvila nějaké sličná česká děva s medovým hláskem….. Ale, kde ji sehnat :D
Marek_026 (65)|3.7.2007 19:12
Možná bych ukecal holku (až se vrátí z dovči), ale musel by mě někdo doslova přeložit co ta pani povídá a pak v čem to nahrát .....
Panot (569)|3.7.2007 21:08
[QUOTE="Mudrunka"]
I když souhlasím, pokud by to namluvila nějaké sličná česká děva s medovým hláskem….. Ale, kde ji sehnat :D [/QUOTE]

Tímto se vyhlašuje konkurz na sličnou českou děvu s medovým hláskem (medový hlásek pro účely navigace by asi postačil :) )
Mudrunka (547)|3.7.2007 21:12
no, já jsem původně uvažoval o mé manželce. Ale pak jsem usoudil, že pokud by na mě štěkala i z navigace, radši bych vrátil vůdčí list a chodil fusky :sarcastic:
Mefisto (231)|3.7.2007 21:20
A na co slicnou? Jako ze by se ti misto ikony radaru ukazovala fotka slecny co to namluvila? :)
Marek_026 (65)|3.7.2007 21:21
to Modrunka: si mě celkem pobavil a uklidnil že v tom nejsem sám :D
Tony_X (11)|3.7.2007 21:27
[QUOTE="Panot"]Hláška "Searching XY contact addresses you may experience poor performance meanwhile" znamená "Zatímco hledám adresy v kontaktech, může to mít za následek snížení výkonu". Myslím, že to už zní jasně. iGO si při spuštění po vložení nového skinu, nebo po úpravě DATA.zipu načte vaše kontakty z adresáře PPC. Pokud nejsou nalezeny všechny adresy, které jsou v kontaktech uloženy, znamená to, že jsou zadány neúplně, v nesprávném formátu, nebo naopak je v nich víc informací, které ještě nejsou v mapách iGO zaneseny.
Jde o funkci v POI, kde lze vstoupit do navigování na POI body a tam si vybrat některý z vašich kontaktů v adresáři, který si iGO načte a nechat se navigovat na kontakt bez toho, aby se muselo zadávat cílové místo na klávesnici.

[/QUOTE]

Ahoj Panot,
chcel som sa spýtať, v akej podobe vlastne majú byť kontakty, aby ich iGO načítal. Ja som si skusmo vytvoril tri - štyri kontakty v rovnakej podobe a z toho mi načítal len jeden.

Vďaka.
Panot (569)|3.7.2007 21:36
[QUOTE="Mudrunka"]no, já jsem původně uvažoval o mé manželce. Ale pak jsem usoudil, že pokud by na mě štěkala i z navigace, radši bych vrátil vůdčí list a chodil fusky :sarcastic: [/QUOTE]

[QUOTE="Marek_026"]to Modrunka: si mě celkem pobavil a uklidnil že v tom nejsem sám :D [/QUOTE]

Kdyby vás tak holky slyšely :D
Panot (569)|3.7.2007 21:40
To Tony_X:

To je právě ono. Závisí to na tom, jak podrobná je mapa. Pokud máš v PPC kontakt detailně i s číslem domu a v mapě to není, tak to nenačte. Načte to jenom to, co se shoduje s mapou. Nepochopil jsem, proč iGO nezavedlo navizování na čísla popisná, ale orientační. Místa, kde orientační čísla nejsou budou zřejmě nenavigovatelná. Já mám v PPC taky asi 200 kontaktů s adresama a načte mi to jenom 87.
Tony_X (11)|3.7.2007 21:46
[QUOTE="Panot"]To Tony_X:

To je právě ono. Závisí to na tom, jak podrobná je mapa. Pokud máš v PPC kontakt detailně i s číslem domu a v mapě to není, tak to nenačte. Načte to jenom to, co se shoduje s mapou. Nepochopil jsem, proč iGO nezavedlo navizování na čísla popisná, ale orientační. Místa, kde orientační čísla nejsou budou zřejmě nenavigovatelná. Já mám v PPC taky asi 200 kontaktů s adresama a načte mi to jenom 87.[/QUOTE]

Ďakujem za odpoveď, skúsim sa s tým ešte trochu pohrať a uvidím, čo to spraví.
Panot (569)|3.7.2007 21:50
Myslím, že bych se na iGO neohlížel, protože bys musel vymazat adresy u některých svých kontaktů a nechat je tam neúplné, třeba jenom s ulicí bez čísla orientačního a tak.
Mudrunka (547)|3.7.2007 22:33
myslím, že to tak tragický není. Pokud v mapě je jenom ulice bez čísel popisných a v kontaktech číslo je, vezme to bez problému. Problém je, pokud v mapě číslo má, potom v kontaktu musí být přesně podle mapy. Jakákoliv odchylka je trestána ignorací.
Konkrétně mám kontakt např. v Chrudimi (bez čísel popisných) a funguje to přesně jak popisuji.
vvv_ce4you (8)|4.7.2007 16:29
Může mít skin Andy 8.5.1 místo šipky autíčko?
(na první straně diskuse je s autíčkem, na jinýn odkaze dokonce s chodcem)

A jak na to?
cofi_ce4you (26)|6.7.2007 20:43
Zobrazuji se vam nekomu radary? Mam IGO 2006+ skin Riks 4.6. a nejak na to nemuzu prijit stahl jsem snad aktualni seznam radaru(speedcams) pro evropu nahral do adresare poi/speedcam/ ale nevim jak si je spustiv v iGO aby se mi ukazovali.Nasel jsem jak na ne nastavit v nastaveni upozorneni a pak jeste v modu mapy je moznost: pridat kam, tohle kdyz dam tak me to nabidne asi 5 druhu kamer a jeste smer(chapu to tak ze si muzu vybrat aby me neupozornoval treba na kameru v protismetu).Ale at delam co delam tak me na ne nic neupozornuje :( Zkousel jsem to teda zatim jen v simulaci protoze nemam moznost vyzkouset nekde na zivo.
Chodi to nekomu?Pripadne jak to mate nastavene a kde jste si jisty ze kamera je a igo vas upozornuje.Je taky mozny ze si vybiram usek kde kamera neni(i kdyz to snad ne)
Panot (569)|6.7.2007 20:46
V simulaci to nechodí, jinak ano ;)
cofi_ce4you (26)|7.7.2007 12:51
No tak musim doufat ze to tak je :) Kazdopadne jakej ma smysl to vybirani kamer? To si muzu vybrat jen jeden typ radaru a na ostatni me to neupozorni?
A hlavne upozornuje to nejak predem?Nevim jestli to mam ja nejak blbe nastavene ale kdyz si dam v POI treba benzinky tak me to na benzinu upozorni az ve chvili kdy kolem ni projizdim a je uz pozde na odboceni(ikona se vykresli az kdyz projizdim okolo)

PS: Odkut stahujete aktualni radary pro EU?Vim o nejakych placenych sluzbach ale ptam se spis na nejaky web kde je to zdarma.Ja jsem nasel jenom nejaky madary. (doufam ze to neni warez :) )
Panot (569)|7.7.2007 13:02

Žádný kamery vybírat nemusíš, jsou už nastavené od tvůrců toho textového souboru, díky kterému se upozornění na kamery zobrazí. Až se rozjedeš, tak ti to bude fungovat, pokud to tedy máš nakopírované ve složce POI/Speedcam. Radary to zobrazuje předem a dostatečně v předstihu. Pokud použiješ třeba skin od Rikse, můžeš si zvolit upozorňování slovně a vypnout pípání. V tomhle skinu si taky můžeš nechat zobrazit upozornění na POI body s předstihem, takže třeba i ty tvoje benzínky. Základní verze iGO to neumí. Jinak ty radary EU je Warez ;) .
Panot (569)|7.7.2007 21:41
Jo a Riks vydal aktualizaci skinu 4.6b, ale nic moc nového tam není kromě dalších jazykových rozšíření /samozřejmě bez češtiny/. Jediný co je tam jiné, jsou satelity. Mají jinou grafickou podobu. Riks taky odebral to přiblblý autíčko na šipce a nechal tam jenom tu šipku.
Panot (569)|7.7.2007 22:15
Pokud by někdo měl zájem o jiné Boot Screeny, tady je malá nabídka:

Návod:
Otevřít v PC skin Riks 4.6, poté složky /igo_se1/240_320/kde vyměníte obrázek s názvem loading za jiný, který ale musíte pojmenovat také loading.

U landscape verze je postup shodný, akorát je potřeba otevřít /igo_se1/320_240/ dále je postup stejný.

Vkládaný obrázek musí být v rozlišení viz. výše, tedy /240_320/, nebo /320_240/, jinak se nezobrazí celý. Boot screeny, které jsou na této stránce jsou v tomto rozlišení, pouze Ford Focus je v rozlišení pro VGA displeje a je třeba ho zmenšit.
Panot (569)|7.7.2007 22:59
Ještě jsem si dovolil doupravit češtinu pro skin RIKS 4.6b o nové překlady jako obvykle ;) . Případné náměty a zjištěné nedostatky dejte vědět, ale mělo by to být v pohodě . :yes:
xRoman_ce4you (218)|7.7.2007 23:23
Našel jsem na netu tady ty radary, ale i když je nahraji do Speedcam, po spuštění iGa se z původního souboru o velikosti 1,2 Mb stane soubor veliký pouze 16 kb. Tak jak jej tam nahrát? Díky za radu.
Panot (569)|7.7.2007 23:58
[QUOTE="xRoman"]Našel jsem na netu tady ty radary, ale i když je nahraji do Speedcam, po spuštění iGa se z původního souboru o velikosti 1,2 Mb stane soubor veliký pouze 16 kb. Tak jak jej tam nahrát? Díky za radu.[/QUOTE]

Zkus tam nahrát tohle a předchozí vymaž ;) (samozřejmě si to v PC nejdřív rozbal)

/bohužel nevím, jaké všechny státy tam jsou zastoupené, ale je to z června 2007/
Panot (569)|8.7.2007 00:26
To Jason:
00222759_Screen001_qMZS.png
Jason_ce4you (260)|8.7.2007 00:33
Přesně tyhle z MIO, ale mám tam pořád ty klasický černý.
Faja (100)|8.7.2007 08:49
Mysliteze kdyz upravim speedcameras.txt tak ze si pres schranku vlozim z jednoho do ruheho data, tak to pojede? Dik
Panot (569)|8.7.2007 09:12
[QUOTE="Faja"]Mysliteze kdyz upravim speedcameras.txt tak ze si pres schranku vlozim z jednoho do ruheho data, tak to pojede? Dik[/QUOTE]

Jde to překopírovat (sloučit) a pojede to :yes: .
cofi_ce4you (26)|8.7.2007 12:01
Takhle tam mam dany ty kamery ja.Mam v adresari POI/Speedcams danej textak s kamerama a IGO si samo vytvori ten soubor *.spdb.Akorad porad nevim jestli to funguje nebo ne kdyz se v pruletu kamery neukazujou :(

Jo a uz jsem asi prisel na to co jsem myslel tim vybranim kamery :) Kdyz v modu mapy dam takovou tu sipku v pravo dole tak se otevre menu a tam je moznost pridat kam -> otevru a je tam moznost druh kamery a smer a rychlost a prave pod tim druh kamery je nekolik moznosti takze jsem se domnival ze si tam vyberu moznsot na ktere kamery me iGO upozorni ale ono je to asi spis tak ze si tam muzu pridat svou vlastni kameru ktera neni v databazi, vlastne jako kdyz si pridavam vlastni POI

Jestli to tak neni tak me opravte!

A jeste k tomu skinu Riks 4.6b.Da se to auticko do nej nejak dostat?Me se prave zase auticko docela libi.Ke spokojenosti teda zatim pouzivam v4.6
Panot (569)|8.7.2007 16:28
Tvoje dedukce je správná, dole na liště si můžeš přidat kamery a vybrat si jaký typ, rychlost apod. Kamery v textovém souboru se ti budou zobrazovat, neboj, jenom v tom průletu to nefunguje. Otevři si režim navigace, nebo mapa a měl bys tam ty kamery vidět. Pokud ne, máš něco špatně nastavené.
To autíčko určitě přidat zpátky jde, ale zkoumat jaký skript je zrovna pro něj je asi zbytečná piplačka. Možná už to má někdo zmáknutý a tak ho tam může hodit. Já jsem jenom vyzkoumal zvětšení písma v Menu, kde bylo jako blechy. Snad to tebe i ostatní potěšilo.
Jason_ce4you (260)|8.7.2007 16:37
[QUOTE="Panot"]Já jsem jenom vyzkoumal zvětšení písma v Menu, kde bylo jako blechy. Snad to ostatní potěšilo. [/QUOTE]
Mně určitě..... díky :yes:
Panot (569)|8.7.2007 21:37
Poslední Speedcam Europe:
Faja (100)|8.7.2007 22:41
Takze pokud ty radary chapu dobre tak staci vzdy vlozit jen novy txt soubor s novymi radary a on se po zapnuti igo aktualizuje sam di do iga a muzu to txt smaznout a az zase bude novy, nahraju txt, zapnu igo a opet mam pridany nove radarky ju???
Panot (569)|8.7.2007 22:46
Vždy před nahráním nového textového souboru vymaž všechno ze složky POI/Speedcam a nahraj ho tam. Po zapnutí iGO si program sám vygeneruje ty zbývající soubory a zobrazuje to kamery jak má.
xRoman_ce4you (218)|9.7.2007 00:05
Nemáte někdo tušení, jaky je poměr v mapách mezi iGO a Navigon MobileNavigator 6.x mapy 2007/2008 - Europe_NT200708.map? Dá se to vůbec nějak porovnávat?
hotovyrado_ce4you (35)|9.7.2007 05:52
[QUOTE="xRoman"]Nemáte někdo tušení, jaky je poměr v mapách mezi iGO a Navigon MobileNavigator 6.x mapy 2007/2008 - Europe_NT200708.map? Dá se to vůbec nějak porovnávat?[/QUOTE]Tvou otázku jsem nějak nepochopil
xRoman_ce4you (218)|9.7.2007 09:21
No jde mi o to, jestli Navigon využívá mapové podklady jiné než iGO. A jestli s Navigonem má někdo zkušenosti.
Marek_026 (65)|9.7.2007 10:27
Navigon má známej a je to něco jinýcho. Hlavně iGO má vychytanější funkce. Navigon zase ale pracuje s červenejma číslama na baráku. Pak nevim jak je to s mapama, protože sna nějaká aktualizace se čeká po prázdninách. Jinak řikal že je to slabý.

Prostě každej je jinej system, ale co jsem viděl ta iGO je lepší.
retrieve (39)|9.7.2007 14:38
Navigon jsem zkousel zacatkem letosniho roku a muzu rict ze fukcne mi to vyhovovalo, ale bylo to pomale. Mapy ve mestech byly nejpodrobnejsi co jsem kde nasel, ale mimo mesto zase nejhorsi (chybela sposta vesnic a detailu v mensich mesteckach). Mapove podklady jsem mel ale z lonskeho roku a na vebu uz jsou novejsi, tak nevim. Vratil jsem se zpet k IGO a TT6 mimo evropu.
xRoman_ce4you (218)|9.7.2007 14:51
Díky za info, právě taky jsem měl ten problém, že se mi nepodařilo rozjet Navigon demo 6.1. Proto jsem se ptal, abych nevynakládal týden úsilí k zprovoznění něčeho, co pak nevyužiju. Ještě jednou díky za info.
Tony_X (11)|9.7.2007 18:55
V slovenskom jazyku v súbore v_slo_f1.zip som si zmenil hlásenie pri opustení diaľnice z "call gen_nocross" na"call highway", aby ma iGO upozorňoval na opustenie diaľnice pri vzdialenosti 3 km, 1 km a 300 m pred výjazdom. Avšak pri upozornení na 3 km a 1 km to hlási namiesto 3 kilometre a 1 kilometer 3 kilometrov, resp. 1 kilometrov. Nevie mi niekto poradiť, ako to opraviť?

Vďaka.
Mudrunka (547)|10.7.2007 12:39
na stránce 31 tohoto vlákna jsem se pozastavil nad tím, že ve skinu Riks 4.6 nefunguje slovní upozornění na úsekové měření. Vychází to z toho, že v příslušných souborech jsou tyto upozornění jen ve 4 variantách a úsekové radary jsou bohužel tou pátou, scházející. Snažil jsem se napravit mnoha způsoby, žel bez úspěchu. Zkusil jsem i skin AndySK8.5.1 a zjistil, že funguje v tomto směru shodně, tedy nevyhovujícím způsobem. Pokud se tedy zvolí varianta kombinace upozornění – slovem + akusticky při překročení je signalizace alespoň akusticky (když je člověk rychlý). Ale kdo má to pípání, resp. policejní sirénu furt poslouchat?
Nakonec jsem to vyřešil, udělal jsem takovou mudrunkovinu. V souboru speedcameras.txt jsem nahradil všechny úsekové kamery kamerami statickými (v WordPadu jsem zadal hromadnou náhradu ,4, za ,1,). A hlásí to, upozorňuje, akorát trochu jinak a hlavně to nepočítá danou skutečnou průměrnou rychlost. Vzhledem k tomu, že zvláště s použitím skinu Riks, dochází k jistému zpoždění, daným výpočtům jsem stejně nevěřil.
No a nakonec i ten skin Andy tam zůstal. Zalíbil se mi a hlavně jsem porovnáním zjistil, že Riks to na mé plečce skoro nestíhá, grafika a akce spojené s přepočítáváním trasy je výrazně pomalejší. Přitom důležité informace u Andyho jsou nějak čitelnější a přitom všechny důležité tam jsou.
Pokud by někdo dělal „mudrunkovinu v souboru speedcameras.txt“, při první je potřeba vyhodit všechny soubory z dané knihovny, pak tam nahrát upravený txt. Pokud se tam dané soubory nechají a akorát se aktualizuje soubor txt, ke změně typů radarů nedojde. Ono si to při aktualizaci porovná, že tam daný radar je a dál se nestará zda má nějaké změny, či ne. Alespoň u typu radaru to tak funguje.
Marek_026 (65)|10.7.2007 19:04
Já jsem Rikse a hlášení si upravil tak že mám radary nastavený jen při překročení rychlosti a hlasové jen při semaforech. Udělal jsem to proto, že většinou ty semafory při překročení rychlosti nehlásily, protože jsem tam jel pomaleji než 50. Stane se ovšem že mi to hlásí oboje (jak překročení tak i hlasový. Jediný co by asi chtělo tu 5Otku předělat na vyšší a byl by klid.
oltcit (1098)|20.7.2007 09:39
Objavil som jednu utilitku,ktorá rieši prípadné problémy s odpojovaním GPS,s dobou fixacie,s prehrávaním audio súborov na pozadí a daľšie.Zrejme upravuje prioritu jednotlivých procesov.Zatiaľ som to vyskúšal len na prehrávaní hudby z Pocketplayerulhudba hrá bez sekania a navigácia naviguje normálne.Uvedený súbor len rozbalte napr. do adresára iGO(nie je dôležité) a vytvorte k nemu odkaz na spustenie(na hw tlačítko,alebo shortcut) spustením tohto súboru sa automaticky spustí iGO(dokial je korektne nainštalovaný v predvolenom adresári) Dobrá utilita.
ned_ce4you (19)|23.7.2007 00:54
dobry den mohl by mi nekdo rict jak se ma nainstalovat RIKS4.6b? nikde sme to tu nenašel, zkoušel sem to nakopirovat do \Storage Card\IGO+RIKS46+CZ+GE+PL+SK+AU(2)\Install\iGO 2006 Plus\igo\data.zip ale když zapnu igo tak je všechno při starym poradite nekdo?
ned_ce4you (19)|23.7.2007 01:09
tak už se mi to povedlo ale nikde tam nevidim ty radary nevite kde je zapnout?
Panot (569)|23.7.2007 17:28
[QUOTE="ned"]tak už se mi to povedlo ale nikde tam nevidim ty radary nevite kde je zapnout?[/QUOTE]

Musíš tam mit nakopírovaný soubor s radary do složky POI/SPEEDCAM/, potom už si je aktivuj v základním nastavení po spuštění iGO.
cofi_ce4you (26)|23.7.2007 20:07
Tak me napada uzivatele co maji Vario a chodi jim to normalne rychle bez opozdovani by sem mohli chodit svoji konfiguraci.Aplikoval jsem update z 18.6.2007 a rychlost bych rekl ze se malinko zvedla ale porad me igo sice poveli hlasi tak nejak +- vcas ale mapa jde pozde.
Ted jsem zkousel jeste ruzne menit detaily mapy pri navigaci a vypnout si nejaky prvky z dipleje ktery nepouzivam tak uvidim jestli to pomuze.Zitra vyzkousim.