Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Tuning iGO

xsub (23)|18.12.2007 08:31
Oba dva soubory jsou navzájem kompatibilní, stejně tak se standartním DATA.ZIP iGO. Já mám verzi iGO 2006 Plus z 18.6.2007.
Obojí mám nahrané v adresáři Skin a žádné další úpravy, kromě pár drobností v SYS.TXT sem nedělal, ale ty nemají vliv na funkci :)
Splitscreen v režimu portrait se spouští tapnutím těsně pod lupou v levém horní rohu, tlačítko je neviditelné a má velikost tuším 30x30 bodů, takže se snadno trefí prstem. Zasunutí splitscreenu je tapnutím v jeho horním levým rohu, je tam stejný skrytý tlačítko.
V portrait režimu zůstávají všechny prvky pod splitscreenem, vč. umístění trasy na mapě, protože z mapy zbývá vidět jenom kousek. V landscape režimu sem nechal původní funkci, kdy se mapa zůží na levou polovinu obrazovky a tady se vycentruje. Tlačítko pr vysunutí je vpravo od lupy, zasunutí se dělá stejně jako v portraitu

Mimochodem, když už sem psal o těch úpravách v SYS.TXT, tak tu mám jednu zajímavost, kterou sem našel na PDAMILLu a jinde sem se s tím zatím nesetkal, tak kdyby to někdo neznal :

[CODE][gps]
source="file"
filename="\\SDMMC\iGO\gpslog\log.bin"
simulation_speed=2
[/CODE]

Když si doplníte tuto část do sekce GPS a upravíte samozřejmě cestu a název souboru, tak se iGO spustí v režimu emulace činnosti GPS s načítáním dat z uvedeného souboru. Funguje to s GPS logem uloženým z iGO (tlačítko "Vytvořit log NMEA/SIRF" ve volbách záznamu trasy), jiné typy souborů jsem zatím nezkoušel. Jenom pozor, načítá to z logu všechny parametry vč výšky a času, takže pokud máte nestavenu synchronizaci času s GPS, tak vám to změní čas v PDA, ale to se při příštím spojení se skutečnou GPS zase nastaví správně.
Simulation_speed je, jak název napovídá, multiplikátor rychlosti emulace GSP, tzn. 2 znamená 2x tak rychle, 10 znamená 10x tak rychle, atd., 1 znamená reálnou rychlost. Co s tím udělá nula nebo záporné hodnoty sem nezkoušel :)


Ještě jednu poznámku k těm souborů z předchozího postu. Já mám M700 a seoubor KEYBIND.TXT mám upravenej pro tlačítka na tomhle PDA. Jestli používáte jiný, tak bych doporučil tento soubor z WABI.ZIP vymazat, nebo si ho upravit. V tom kterej je v zipu sem nechal soupis všech (snad :) ) možných parametrů, přiřaditelných k HW klávesám.
A když už sem se tak rozepsal, tak ještě dvě omezení WABI.ZIP - pro zobrazení času je tam DIGITS.TTF, kterej ale obsahuje jenom číslice a interkpunkci k oddělení hodin a minut, takže pokud je nastavený zobrazování času v 12 hodinovým režimu, tak místo od/do, resp. am/pm se zobrazí jenom čtverečky. Ušetřil sem tím vyčištěním TTF fontu skoro 20 kb a navíc sem ho upravil tak, aby měly všechny číslice stenou šířku. Pokud by to ale někomu vadilo, tak se dá nahradit jiným TTF souborem.
A v souboru DICTIONARY.LANG je upravená čeština s doplněnýma hláškama, co sem přidával. Pokud by to někdo chtěl používat s jiným jazykem, tak je potřeba tento soubor vyměnit za jinou jazykovou mutaci.
Další dvě skryté funkce ve WABI.ZIP jsou - po tapnutí na čas nebo rámeček s výškou se spustí standardní aplikace pro telefonování (CPROG.EXE z WM) a po tapnutí na značku s max. rychlostí vás to, pokud nemáte instalovanej MortScript s příslušným MSCR souborem vyhodí z iGO ven. Ten soubor kterej tím já volám, se jmenuje PANIK.MSCR a ve stručnosti udělá to, že vypne iGO, vymaže všechny informace o radarech, smaže sám sebe a znovu spustí iGO. Je to taková malá vychytávka, kterou vymyslel někdo z Německa, jako ochranu proti policii, která tam prý kontroluje GPSky, jestli dodržujou zákon a nemají instalovaný databáze radarů. Jestli o tomhle postupu v Německu víte někdo něco víc, tak bych se rád přiučil. Já to zatím pojal spíš jako možnost vyzkoušet automatizovanou spolupráci iGO s jiným softem.

SPLITSCREEN.ZIP je univerzální bez podobných omezení, ale nezaručuju, že bude chodit s jakýmkoliv jiným skinem, než originálním nebo tím mým :)


Nevšiml sem si, že mám v práci na počítači přihlášenýho někoho s jiným ID, tak tímto dávám dohromady tento příspjevek s předpředchozím, kde sem dával svoje skin soubory.
tom028 (64)|19.12.2007 10:31
Nema nekdo upravny andyho skin tak, by byl korekni na zobrazeni nalezato? Rad bych se zbavil toho bozniho paneli a pak ovladaci tlacitka jsou posunuta.
Bucci_ce4you (217)|19.12.2007 10:42
na čem to pouštíš? origo Andy je OK
případně v tomto topicu dával Mudrunka 100% funkční - lehce upravený a komplet doplněný skin na Andyho základu...
toja (366)|19.12.2007 20:40
[QUOTE="tom028"]Nema nekdo upravny andyho skin tak, by byl korekni na zobrazeni nalezato? Rad bych se zbavil toho bozniho paneli a pak ovladaci tlacitka jsou posunuta.[/QUOTE]
Pozri si moj príspevok na 58. strane, je asi 6. od vrchu.
Stiahni si a vyskúšaj, mne na ležato fungoval bezproblémov a navyše má perfektný doplnený nápad s prepínaním medzi cocpitom a mapou.
tom028 (64)|19.12.2007 21:33
NO stahl jsem to, ale pri startu mi to vypise FFUIERROR: Unknown layer referenced Identifier=[ui_browse_fit] ten puvodni andyho ma rozhozene tlacitka, kdyz si v rezimu mapa dam menu, tak ty tri zalozky maji mezery....
toja (366)|19.12.2007 22:42
[QUOTE="tom028"]NO stahl jsem to, ale pri startu mi to vypise FFUIERROR: Unknown layer referenced Identifier=[ui_browse_fit] ten puvodni andyho ma rozhozene tlacitka, kdyz si v rezimu mapa dam menu, tak ty tri zalozky maji mezery....[/QUOTE]
Opýtam sa aj ja. Nepíšeš na čom to púšťaš.
Mne ten upravený skin robil problémy v tom, že ja som mal iGO pred tým ako som ho aplikoval, nastavené na stojato (240x320) musel som najprv bez tohoto skinu prepat do ležata (320x240) a potom aplikovať skin.
Tento upravený skin má len verziu na ležato.
A ešte, skús iba Andy skin bez všetkého a originál, keď Ti ten nefunguje, chyba bude asi vo verzii iGO (teda verzii medecínky na iGO), skús potom inú verziu.
tom028 (64)|20.12.2007 00:25
JO dam to do podpisu. poustim to na Kaisrovi. A je to jak pises, chtelo to prepnout nalezato. Dik
macleod (91)|21.12.2007 11:07
Díval sem se, že to bylo staženo víc než 30x, takže se to možná někomu hodí. Mám tu upravenou verzi SplitScreenu pro 240x320. Ve verzi umístěné o pár postů zpět se špatně zobrazovaly tlačítka pro vynechání části naplánované trasy. V této upravené verzi sem je zrušil úplně a po tapnutí na bod trasy se tanto vycentruje na mapě a panel se schová, protože jinak z mapy moc vidět není.
Zároveň sem dal ze ZIPu pryč podporu pro 320x240 a změnil umístění tlačítka pro zobrazení sidepanelu. Už není pod lupou, alébrž vpravo vedle jí, mezi lupou a tlačítkem Menu. Pod lupu teď chystám umístění něčeho jiného.
macleod (91)|26.12.2007 17:10
Znovu upravená verze.
Obsahuje pár grafických změn.
Po vybrání bodu trasy ze sidepanelu se tento bod na mapě vycentruje, sidepanel se schová a na horní části obrazovky se objeví menu pro objetí vybrané části trasy. Pokud není vybraná žádná z možností, menu za 5 vteřin (předpokládám, že hodnota 500 znamená čas v ms) zase zmizí.
V názvu souboru už je teď uvedeno 240x320, aby nedocházelo k omylům, kdy to někdo chtěl spustit v landscapu a neviděl žádnou změnu.
V ZIPu už podpora pro landscape není, ale při spuštění v 320x240 by nemělo dojít k žádné chybové hlášce - testováno se standartním iGO.
TimonJunior (34)|27.12.2007 11:49
jak to tam mam nahrat, jsem outsider, pripadne jak zapnout..dik
macleod (91)|27.12.2007 14:12
V adresáři iGO vytvoř podadresář Skin (pokud ho tam nemáš) a do něj to nakopíruj.
Po spuštění iGO si ťapni na Navigace a až se ti oběvý navigační obrazofka, tak ťapni vpravo od lupy při horním okraji obrazofki. Zleva by ti mjel vyjet sidepanel se zobrazenýma POI. Sidepanel se zavře ťapnutím na okýnko se vzdáleností
Plocha pro ťapnutí je na souřadnicích 80, 0 až 140, 30.
danielkop (45)|6.1.2008 19:55
Ahoj,

tak jsem po trech dnech precetl vsech 62 stranek :) je tam toho opravdu hodne..... hodne uzitecnyho.

jen me napadlo. Nechtel by tu nekdo ze zkusenejsi prispevatelu zhodnotit jednotlive Skiny pro nas mene zkusene?

Ja mam ted Andy a jsem celkem spokojenej.

Ale v cem je napr. Riks nebo Sznyt lepsi nebo horsi? Umoznuji napr. vyhledavani POI podel trasy?

Pokud to neni moc trofale, tak by se mi libilo zhodnoceni typu:
ANDY:
+ hezka grafika, standardni ovladani
- nevyhledava POI podel trasy....

a tak nejak i pro ty dalsi Skiny......
toja (366)|6.1.2008 20:45
Hmm..., to bude tak silno subjektívne, že to nebude k ničomu.
Každý si musí skusiť sám.
Ja odporúčam skúšať iba tie tri menované, Andy, Riks, Sznyt a vybrť si z nich.
Ja som si vybral Andyho
danielkop (45)|6.1.2008 22:00
hm, mozna pokud by se to rozdelilo na popis funkci, ktere nejake skiny maji a ktere nemaji (aby to bylo objektivni) a pod to nejake subjektivni nazory (protoze i ty jsou fajn a pomuze to se v tech skinech vyznat.......)

Ja jsem treba dnes zkusil toho Sznyta, ale protoze to ma opravdu hoooodne neobvykle ovladani, tak jsem to zase vyhodil.... i kdzy treba nabizi funkce, ktere jine skiny ne a vyplati se s nim naucit delat :)
Panot (569)|6.1.2008 22:08
Sznyt nabízí asi nejvíc a vyplatí se s ním naučit. Není to zase tak složité. Podle mého názoru je nejlepší!
Jason_ce4you (260)|6.1.2008 22:24
Teda já jsem asi slepej,hledám,ale marně, kde je prosím skin Sznyt ke stažení...díky.



Mudrunka (547)|6.1.2008 22:27
Jason_ce4you (260)|6.1.2008 22:30
Dík, já ho pořát hledal na první stránce...:-)
Mudrunka (547)|6.1.2008 22:33
ano, oltcit nám v poslední době poněkud lajdačí...:))
Docent (1234)|6.1.2008 22:37
No, já bych si vybral Rikse... kdyby mně nežral paměť :evil: . Na Aximovi je nepoužitelný, stačí zkusit něco nastavit, podívat se na itinerář apod. a je konec, vypadne to na "memory full".
Pár dní jsem měl Mio P560 a tam to bylo bez problémů, takže bych to viděl na zádrhel u VGA...
danielkop (45)|6.1.2008 23:08
no, tak se nam to tu trochu rozproudilo.....

2 panot, 2 docent: proc myslite ze Sznyt/Riks je lepsi nez Andy? Co nabizi lepsiho co napr. Andy neumi? (at do toho dame trochu te objektivity :) )

Diky za komenty.....
Panot (569)|6.1.2008 23:25
Už jenom vzhled a informace na navigační obrazovce jsou propracovanější. Zbytek by bylo asi potřeba porovnávat položku po položce a mít na to víc času. Doporučuju vyzkoušet a porovnat si to v praxi a ne tu jen tak teoreticky plkat :).
oltcit (1098)|6.1.2008 23:53
[QUOTE="Mudrunka"]ano, oltcit nám v poslední době poněkud lajdačí...:)) [/QUOTE]

sorry pani,mam vela prace a novu hracku(FSC U9200) tak teraz tunujem tuto hracicku(potom pride na radu aj iGO) a trosku to poupracujem na prednej stranke.;)
Docent (1234)|7.1.2008 00:14
To Danielkop:
Sznyt nevím, mám dojem, že jeho přednosti se projeví u PDAčka "naležato" a to mně prostě nevyhovuje, hlavně proto, že mám takový divný auto, kde nemůžu mít držák na čelním skle, takže ho mám na mřížce od větrání a tam to prostě naležato nejde ;) .
U Rikse se mně zdá propracovanější a větší nabídka informací - ťuknu nahoře, mám tam tachometr, ťuknu znovu, POI, ťuknu potřetí, itinerář, ťuknu počtvrté a "Memory full" :cool: .
Panot (569)|7.1.2008 00:31
To Docent:
Sznyt je jenom naležato, portrait není ;)
profator (49)|7.1.2008 09:33
[QUOTE="Docent"]No, já bych si vybral Rikse... kdyby mně nežral paměť :evil: . Na Aximovi je nepoužitelný, stačí zkusit něco nastavit, podívat se na itinerář apod. a je konec, vypadne to na "memory full".



Mě jede na FS720 bez jedinýho "memory full" odzkoušeno na cca 190km takže VGA to nebude.
Marek_026 (65)|7.1.2008 10:19
Já používám Rikse a v pohodě. Je teda pravda že to PDAčko nepoužívám k ničemu jinýmu než k navi. Odzkoušeno do Chorvatska a nazpátek. Nepoužívám ale náhled POI bodů a podobný věci. Jen Navi a hlášení radarů.

Sznyt se mi nějak nelíbí ta uvodní obrazovka. Prostě jsem to nějak nepobral :-( a druhá věc je že nemůžu nějak používat PDA na ležato, protože se mě láme konektor od napájení. Musim nejdřív vymyslet nějakou vychytávku na napájecí kabel kterej svojí sílou a pevností a tahem spíš připomíná startovací kabely než napájení k PDAčku.:evil:
quick_pd (67)|7.1.2008 18:05
Omlouvám seže jsem prvně nečetl těch x stranek, je to docela dost.
Ale chtěl bych se zeptat, mám E-TEN M700 a chtěl bych rozjet to TMC.
Dál bych pak bral nějaký vylepšení, nechci vzhledu, chci aby dál šel i noční režim, ale bral bych nějaký vychytávky, jako je tachometr, nebo tak něco.
Děkuju moc :-)
macleod (91)|7.1.2008 18:57
TMC nerozběháš dokud nebude mít igo podporu pro chip co e-teny používají. Na PDAmillu sem někde četl, že už je to funkční, ale budou to prý mít obsažený až v příští verzi. Možná by šel použít externí přijímač TMC.
Noční režim funguje snad ve všech skinech a jestli chceš tachometr, taxi můžeš nainstalovat splitscreen.
xRoman_ce4you (218)|7.1.2008 19:03
Nevíte jak dostat do Rikse v4.6h autíčko místo šipky?? Nebo nevíte kde Rikse stáhnout s ním? Díky.
jono33 (28)|11.1.2008 22:29
[QUOTE="Docent"]No, já bych si vybral Rikse... kdyby mně nežral paměť :evil: . Na Aximovi je nepoužitelný, stačí zkusit něco nastavit, podívat se na itinerář apod. a je konec, vypadne to na "memory full".
Pár dní jsem měl Mio P560 a tam to bylo bez problémů, takže bych to viděl na zádrhel u VGA...[/QUOTE]

Mne beží riks na aximovi ok a to aj na 30 aj 50, kopni si riksa do data a bude fungovať super. Tiež mi žrali nervi tie hlášky.
Docent (1234)|15.1.2008 15:50
Dík za radu, pomohlo to, sice už mně to 2x spadlo i když je to přejmenované na data.zip (ale Andy občas spadnul taky), ale před tím to bylo absolutně nepoužitelné.
Wajola_ce4you (0)|15.1.2008 22:56
Chtel jsem se zeptat, jestli nekdo nevite, jak opravit ikony v programu na VGA displeji... vse je ok, lae jen nektere ikony jsou kostickovane, jelikou jsou urcene pro QVGA... nemate neko nahradni soubory, nebo neco podobneho, moc prosiiim a dekuji za odpoved...
jurki888 (9)|4.2.2008 17:43
Andyho opravený skin nefungu je mi stale mi hlasi chybu pri poi viete mi prosim poradit??
kokoskokos (75)|4.2.2008 21:45
A co se tady porozhlédnout viz např. https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=19106&dd=0&fi=550 ;)
armanny (14)|5.2.2008 13:19
mám stažený soubor speedcameras.txt
údajně kamery pro ČR, kam soubor nakopírovat aby vše fungovalo?
pročítal jsem předchozí stránky.. děkuju
Jason_ce4you (260)|5.2.2008 13:23
Do - Igo - POI .... v POI vytvoř složku a pojmenuj ji Speedcam a do ní skopíruj .txt soubor.
armanny (14)|5.2.2008 15:27
Jason: díky moc:yes:
motofun_ce4you (44)|6.2.2008 18:17
Zdravím, všetkých čo majú iGO.

Mám nainštalovaný skin os sznyta myslým, že ten posledný (23), pri navigácii, keď nie je zmena jazdy do 3 km tak ukazuje pohľad na mapu s kurzorom a nie na cestu s kurzorom.

Ako nastaviť v menu, aby to ukazovalo stále na cestu s kurzorom? Niežeby to bol problém, ale bol by som rád ak už niekto na to prišiel, pretože ja som to ešte v menu nenašiel. Ď za odpovede...
Panot (569)|6.2.2008 22:32
Zkus ikonu baterie, potom záložku Displej, odškrtnout Režim náhledu a zaškrtnout Obnovit chytrý zoom.
hotovyrado_ce4you (35)|12.2.2008 11:16
Mám Riks 4.6 a co mě docela vytáčí je to měřítko nahorě.... nepřišel jsem na to, jak jej vypnout
Docent (1234)|12.2.2008 12:44
V Riksově skinu chybí volba "nahrát" ve volbě v "Nastavit trasy" musí se to kostrbatě a ne 100% obcházet přes automatické nahrávání, nemohl by mu to prosím někdo s kontaktem na něj nameldovat :?:
Panot (569)|12.2.2008 18:32
[QUOTE="Docent"]V Riksově skinu chybí volba "nahrát" ve volbě v "Nastavit trasy" musí se to kostrbatě a ne 100% obcházet přes automatické nahrávání, nemohl by mu to prosím někdo s kontaktem na něj nameldovat :?: [/QUOTE]

Tady máš kontakt na fórum, kde je Riks aktivní :)

http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=88137

Jo a je to Rumun :)
hpa (159)|12.2.2008 19:04
Ahoj, poradite mi nekdo, jak se da nastavit defaultni zoom v navigaci? Potreboval bych trochu priblizit k silnici - na malem displeji je ta tenka linka za jizdy velmi spatne viditelna.

Diky.

hPa
Docent (1234)|12.2.2008 23:34
[QUOTE="Panot"]Jo a je to Rumun :)[/QUOTE]
Jak se řekne rumunsky "Nahrát" :D ?
motofun_ce4you (44)|13.2.2008 06:41
[QUOTE="Panot"]Zkus ikonu baterie, potom záložku Displej, odškrtnout Režim náhledu a zaškrtnout Obnovit chytrý zoom. [/QUOTE]

Dík za ochotu ale nefunguje to týmto spôsobom. Nejaké ďaľšie pripomienky....
Ď.
ClonyXXL_ce4you (6)|19.2.2008 10:50
Zdarec chlapi!
Používám Andyho skin 8.5.1 + soubory od Kokoskokose na str. 54.
Vzhledem k tomu, že člověk přece jen většinou jezdí po stejných trasách, většinou používám režim Mapa. Ale v tomto režimu mi to hlasem nehlásí vůbec žádné radary, jen vizuálně a sonarem. Ale pak vlastně všechny radary hlásí úplně stejně! A to mě teda mooooooooc mrzí, když to ty radary nehlásí. Hlavně u úsekových je to na skvělý průser.
Nevěděl by někdo, jak to v režimu mapa rozhýbat?
V řežimu normální navigace to hlasové hlášení maká na jedničku, až na zase úsekové radary, které to hlasem nehlásí vůbec. Opět jen sonarem.
Věděl by někdo, jak rozhýbat úsekové radary aspoň v navigaci?
Smolinko (20)|19.2.2008 15:13
Mam v poslednej dobe problem, ze nove mapy ktore si zaktualizujem maju neake rozhadzane rychlostne limity. Slovensko, posledna 903 mapa ukzuje vsade 100 km a dialnice 120 km..... neda sa to neak opravit? V tych starsich mi krasne ukazovalo 60 cez mesta a dokonca aj 40 v dedinach....
Docent (1234)|19.2.2008 17:55
Nedá, dokonce bych řekl, že se o tom píše na stránce, kde sis nejspíš ty mapy pořídil ;) .
oltcit (1098)|23.2.2008 13:12
Nahodou som natrafil na zaujimavy subor databazy kamier pre celu EU(obsahuje dokonca kamery pre UK(niekto ich tu hladal) Subor s navodom je umiestneny na titulke vlakna.Have fun ;) potestujte,poreferujte....