Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Nejlepší soft na MP3 playing

xhladi07 (525)|1.3.2007 08:32
Jo. Mam stejne zkusenosti. Mam pocit, jako kdyby programatori pouzivali pouze dva dekodery (dobry a spatny). :)

Po dlouhem testovani (a otestoval sem asi 10 prehravacu) hraje nejlip RESCO Recorder, bohuzel, je to to jedine, co umi. Hrat dobre. :(
V druhe skupine je WMP, Pocket Player a jeste par dalsich. Bohuzel, jediny kdo ma vypnuti displaye a zamknuti klaves je Pocket Player (bohuzel je i pomalej).

Ideal sem nenasel, ale co se da delt.

PS: Vypne Vam Pocket Player prehravani pri prichozim hovoru? Ja mam pocit, ze to delal, ale ted mi to nedela.. :(:no:
kultus (418)|4.3.2007 15:59
tak se na to tady nemuzu divat abych neprispel :D po odskouseni WMP(jen po rozbaleni PPC z krabice), pocketplayer, pocketmusic a GSplayer jsem zustal u posledniho...WMP-nepouzitelny, Pocketplayer-nak mne neoslovil ovladanim ani vzhledem, pocketmusic-hodne dobry ale vytezoval dost procesor a nak blbol pri prepinani mezi aplikacemi a hlavne pri probirani z off display rezimu zblbnul mi jeho fullscreen rezim a nabehla vrchni lista :( GS player- je supr, umi vypnout display (na vypinani klaves a podsviceni mam speci HW tlacitko na zarizeni :D) je skinovatelny (mam vista skin a je hodne pekny), malo zatezuje procik, zvuk celkem dobrej a je zadara tak to neber ;)
Zdenek Malinsky (9781)|4.3.2007 16:32
Já bych naopak řekl, že jediný použitelný přehrávač, který dále nemrší už tak zprzněný zvuk MP3, je právě defaltní WMP.
osch (1330)|4.3.2007 16:53
Zdeňku. To jim prostě nevysvětlíš. Schválně jsem si to tady všechno přečetl a jediný pocit, co z toho mám je, že kolegům prostě nejde o zvuk. Ale o to, jak to vypadá, aby to nebylo od Microsoftu a já nevím co všechno.
Když to ale shrnu, tak je to vlastně jedno. Člověk, který si v poslechu hudby libuje, ji nikdy jako mp3 poslouchat nebude a když už jo, tak stejně ne na PPC a koupí si nějaký kvalitní mp3player. Už to, že použití sluchátek je s PPC problematické (klasické s kabelem i BT) je důvod, proč jsem já osobně po cca týdenní snaze poslouchat mp3 z PPC, rychle pochopil a koupil player. A žádný soft s tím nemá nic společného.
Caleb (11)|4.3.2007 17:19
Neni problem poslouchat FLAC :)
Ja sem vario koupil protoze sem prisel o telefon i mp3 prehravac (siemens umrel, iriver sem mel jenom pucenej), a nez abych kupoval 2 krabicky, koupil sem 1 cihlu. Ma to pochopitelne sve nevyhody - vario neni na telefonovani nijak uzasne, ten zvuk je takovej "uskripanej", ale rozhodne ne spatnej - velice detailni, bez zkresleni - a pri dnesnich cenach pametovych karet ....
Oproti MP3 playeru nemusim resit podporu formatu, muzu si libovolne nakonfigurovat ovladani, dokonce premyslim, ze az budu mit cas, portuju bs2b binaural plugin do Pocket Playeru - zvladne-li to OPAM vykonove. Tohle sou veci, ktere mi nemuze zadny MP3 player nabidnout nemuze.
flashman (1366)|4.3.2007 17:24
to s tim zvukem u varia bych neviděl tak bledě - co sem měl možnost posoudit s nokií N-gage a looxem 420, tak je z nich vario jednoznačný vítěz.

Nokia - fakt běs, nedá se poslouchat - je to vykopávka
Loox 420 - moc výšek, pokud se nastaví víc basů, tak šustí.
Vario - i přez redukci je zvuk nejčistší.

Jinak ze softů mi připadá, že Mort player bez equalizace hraje podobně jako WMP, ale jakýkoli zásah a je to v ...
Carabei (611)|4.3.2007 19:11
Ja tedy odobne pouzivam vetsinou Core Player, Mort a obcas Resco nebo 40iPlay. Resco ma velmi peknej zvuk, ale pulku mych souboru nevidi, i kdyz je schopnej je treba prehrat. Mort player ma velmi pekne moznosti personalizace, ale tam je zase absence wma, coz neni zrovna ku prospechu. 40iPlay hraje pekne ale nejde minimalizovat, takze pouzitelnej tak maximalne kdyz je PPC v kapse(ne ze bych se dival jak mi hraje hudba, ale obcas mam chut si precist nakou tu knizku). ekvalizer stejne vetsinou nemenim, jsem se zakladnim nastavenim a schopnostma mych sluchatek spokojeny, pri jakekoliv zmene to jde spise k horsimu. takze nakonec vetsinou pouziju CorePlayer, hudebni prednes neni na tak spatne urovni. WMP nacita zbytecne dlouho knihovnu a v pripade ze si chci poslechnou nejaky ten setik(ruzni autori skladeb), tak ho nejak dostat dohromady neni prakticky ve WMP mozne. v core playeru si v klidu zvolim slozku a je to. co se tyka kvality jednotlivych playeru, tak dle meho nazoru mezi nimi neni takovy rozdil kdyz se pouzije dostatecny bitrate.
Caleb (11)|4.3.2007 19:43
[QUOTE="Carabei"].... neni prakticky ve WMP mozne. v core playeru si v klidu zvolim slozku a je to. co se tyka kvality jednotlivych playeru, tak dle meho nazoru mezi nimi neni takovy rozdil kdyz se pouzije dostatecny bitrate.[/QUOTE]Je tam rozdil - jde o nejaky bug.
Zitra nekam uploadnu kousek jedne pisnicky, kde to je naprosto zretelne slyset - jednu MP3 a jeden Vorbis OGG (pro porovnani v postizenych prehracich). Uslysite, ze krome CorePlayeru, WMP a Pocket Playeru je v ostatnich prehravacich zrada.
Caleb (11)|4.3.2007 22:45
Zacatek jedne skladby, zacina basovou linkou - po chvilce je zretelne slyset zkreslovani MP3 dekoderu, takove chrceni na vyssi frekvenci. Pak to zamaskuji dalsi nastroje. Porovnejte s tim Vorbis OGG (vytvoreneho ze stejneho zdroje jako ta MP3) - ten chybu v dekoderu nema. Jedine playery co ktere sem nasel, co to prehraji korektne sou WMP, Core playery a PP3.0. Snad nejde o konkretni problem na Wizardovi.
Carabei (611)|5.3.2007 09:04
zkousel jsem zkousel a na hlasitost pri ktere posloucham to bylo lehce znat u Morta, ale co me docela pobavilo, tak tohle chrceni na vyssi frekvenci se docela markantne objevilo u Resco Audio Recorder, ale na OGGu.

Jen takovy dotaz, s jakyma sluchatkama porovnavas?
Caleb (11)|5.3.2007 09:11
No napr. WinAmp taky zkresluje i u Vorbise - Resco sem nezkousel, nyni uz vim ze ani nemusim :)
Porovnavam to s Koss KSC/55, ale je to zretelne slyset i s Porta Pro.
Carabei (611)|5.3.2007 09:17
Vzhledem k tomu, jak si nektere kossy vymysleji u vysek i basovou slozku, tak je vcelku jasny proc to je tak slyset.
Zdenek Malinsky (9781)|5.3.2007 12:08
[QUOTE="Carabei"]nektere kossy vymysleji u vysek i basovou slozku[/QUOTE]Basová složka u výšek :D co tím chtěl básník říci?

Je pravda, že Kossy kategorie "pro mobilní zařízení" mají lehounkou decentní vaničku (jakoby loudness), tedy lehoulince a opravdu malinko přikořeněné výšky, ale především basy. Výrobce počítá s tím, že walkmany, diskmany a MP3 přehrávače poslouchají většinou teeneageři, kteří zase poslouchají muziku, kde je množství basů a výšek velmi důležité (rock, metal, elektronika ....). Je to menší zlo, než různé bass boosty či equalizery.
Nesmíte zapomenout, že se jedná o kategorii sluchátek 0-2000 Kč. Jiné je to u sluchátek za 5-10 tisíc a jinou kvalitu lze očekávat u elektrostatů za 30 a více.;)
Caleb (11)|5.3.2007 12:24
[QUOTE="Zdenek Malinsky"][QUOTE="Carabei"]nektere kossy vymysleji u vysek i basovou slozku[/QUOTE]Basová složka u výšek :D co tím chtěl básník říci?[/QUOTE]Taky mi to nejak unika

[QUOTE="Zdenek Malinsky"]Je pravda, že Kossy kategorie "pro mobilní zařízení" mají lehounkou decentní vaničku (jakoby loudness), tedy lehoulince a opravdu malinko přikořeněné výšky, ale především basy. Výrobce počítá s tím, že walkmany, diskmany a MP3 přehrávače poslouchají většinou teeneageři, kteří zase poslouchají muziku, kde je množství basů a výšek velmi důležité (rock, metal, elektronika ....). Je to menší zlo, než různé bass boosty či equalizery.[/QUOTE]KSC55 maji oproti Porta Pro vyrazne mene basu, v porovnani s nima hrajou Porta hodne "zahuhlane". Ono dost zalezi jak sednou konktretni sluchatka k danemu zarizeni, proslo mi rukama hodne CD i MP3 prehravacu, kazdej hral jinak.

[QUOTE]Nesmíte zapomenout, že se jedná o kategorii sluchátek 0-2000 Kč. Jiné je to u sluchátek za 5-10 tisíc a jinou kvalitu lze očekávat u elektrostatů za 30 a více.;) [/QUOTE] Elektrostaty asi nikdo nebude poslouchat v tramvaji nebo pri prochazce rusnym mestem :))
Zdenek Malinsky (9781)|5.3.2007 12:43
ad elektrostaty
...a hlavně nikdo nebude mít tak dlouhý prodlužovák :D

Tim se dostáváme trochu mimo téma, i když vlastně sluchátka mají také dosti podstatný podíl na kvalitě výsledné produkce.
Carabei (611)|5.3.2007 15:06
kdyz si pustim na behringerech nejakou hudbu tak jsou vejsky krasne cisty, v porovnani maji potom portapro sice vejsky velmi podobne, ale je tam neco hlubsiho, i u tech vysek. nevim jak jinak to napsat, ale staci si vzit oboje sluchatka a na stejnem useku nejake skladby porovnavat, ten rozdil je docela slyset.
xhladi07 (525)|5.3.2007 16:16
Kvalita sluchatek samozrejme do reprodukce promlouva, ale pokud na jednom zarizeni, jedne mp3 a jednech sluchatkach posloucham v ruznych SW, tak kvalita prehravani je proste pokazde jina (To je reakce na Oscha a jeho vetu "A žádný soft s tím nemá nic společného.").

WMP hraje dobre (ale nerekl bych nejlip, protoze nejlip lahodi memu uchu Reesco AudioRecorder), ale ta knihovna a to zamykani. Kazdopadne je to vec nazoru.

Jeste se ale zeptam jednou: Vypne se vam u PocketPlayeru prehravani pri prichozim hovoru??
Caleb (11)|5.3.2007 16:22
[QUOTE="xhladi07"]Jeste se ale zeptam jednou: Vypne se vam u PocketPlayeru prehravani pri prichozim hovoru??[/QUOTE]Ano, ted sem to zkousel, funguje to naprosto korektne.
kultus (418)|21.4.2007 12:13
zdar pani delal jste nekdo test zatizeni procesoru u jednotlivych prehravacu??? Pocket music zere hodne vykonu a zjistil jsem po instalaci ze taky GS player bere az kolem 50%...zajimalo by me ktery je nejmin narocny na zatizeni procesoru...diky
Zax_ce4you (222)|21.4.2007 14:39
Pouzivam TCPMP a nemam zadny problemy s jakymkoliv zpomalenim, vysokou zatezi apod.
Caleb (11)|21.4.2007 18:37
Ta zatez je na variu u vsech prehravacu kolem 40-60% - Pocket Player ale patri k tem narocnejsim.
kultus (418)|22.4.2007 15:28
[QUOTE="Zax"]Pouzivam TCPMP a nemam zadny problemy s jakymkoliv zpomalenim, vysokou zatezi apod.[/QUOTE]

na to jsem se neptal nemam problem se zatizenim zarizeni spis chci dostat z baterky co nejvic...mam PDA ktere se automaticky podtaktuje a na vydrzi je to pak hodne poznat...pri urcitym vyziteni se zveda frekvence proto me zaima jestli to nekdo neskoumal a nenasel prehravac ktery jede tak do 30-40%...
Milis (129)|26.4.2007 20:28
Pochopil jsem správně z tohoto tématu, že proto, aby mi zůstali hrát MP3(z karty) i po zmáčknutí power(tedy vypnutí displeje a zamknutí tlačítek), je jediné řešení externí soft?
xhladi07 (525)|27.4.2007 08:36
Ne, jeste je tu moznost, ze to umi prehravac...
Mr.Boban (33)|3.5.2007 14:43
hele existuje nejakej přehrávař kterej dokáže udělat pozadí

nebo že mení styl hudby jako napr. pop, roc. clasic, ultra bas, 3d, jazz,metal
xhladi07 (525)|4.5.2007 08:46
No, nevim sice co je pozadi, ale podle stylu v ID3tagu meni equalizer mnou pouzivany PocketPlayer
gulii (140)|4.5.2007 12:59
Ahoj zajímalo by mě, co je toto za přehrávač a jestli je i pro PPC??



Ptal jsem se už Ondřeje Fabiánka a ten si myslí, že je to WMP a je už defaultně v ROM... pls setkal se už někdo s tímto playerem?? Moc díky za odpovědi :)
Carabei (611)|4.5.2007 18:06
mel by to byt WMP uz jen podle toho loga.
OT jak dat "click here" na SP verzi WM?
gulii (140)|6.5.2007 21:30
Doufám, že tu o tom nnní nikde řeč...:? , ale našel jsem konečně today plugin pro WMP... a kde jinde, než na XDA

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
zdenpok (207)|8.5.2007 13:21
Nemůžeš sem ten plug in rovnou hodit? Nechce se mi kvůli němu registrovat. Dík.
kecinzer_ce4you (332)|12.6.2007 19:03
Já jsem začal používat PocketPlayer. Jednak se mi dost zalíbil, má today plug-in a hlavně kvůli čemu jsem si ho nainstaloval, je to, že umí scrobblovat na last.fm :)
(po doinstalování pluginu)
null (0)|6.9.2007 20:20
[QUOTE="gulii"]Doufám, že tu o tom nnní nikde řeč...:? , ale našel jsem konečně today plugin pro WMP... a kde jinde, než na XDA

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[/QUOTE]
THx to jsem shanel;)
climber (3)|10.9.2007 17:19
Zdravim, nemáte zkušenosti s nějakým přehrávačem, který by dokázal přehrát mp3 přes wifi? Jde mi o to, že mám v domě wifi a na pda bych potřeboval spouštět mp3 z pc. WMP toto neumí a pocket music dokáže takto přehrát jen jednu mp3, víc se mi jich do playlistu nepodařilo dostat.
CommanderZ (1798)|10.9.2007 19:12
Nestacil by ti nejaky program na ovladani desktopoveho prehravace? Tech je dost a vetsinou podporuji BT, Wifi i spojeni pres ActiveSync.
climber (3)|13.9.2007 17:43
Netušim jak to myslíš. Napiš mi jméno nějakýho toho programu já to vyzkoušim.
CommanderZ (1798)|13.9.2007 18:36
Proste ti to z PDAcka udela dalkovy ovladac pro desktopovy prehravac.

Tady jich je nekolik http://www.pocketgear.com/en_US/html/all_titles_list.jsp?categoryId=cat4500168
Jardho (68)|14.9.2007 16:35
Přikládám VGA obrazovku s instalovaným WMPTodayPlugin.cab ... těšil jsem se na ovládání palcem z Today, ale ikony jsou tak malé, že je to prakticky nepoužitelné. Zná někdo cestu, jak je zvětšit?


CommanderZ (1798)|16.9.2007 20:53
Doporucuju si ovladani namapovat na hw tlacitka :) Jinak, PocketMusic ma lepsi today plugin (ale je zase osklivejsi) s vetsimi tlacitky.

Btw...nechcii rypat, ale to co prikladas mi moc jako VGA neprijde :sarcastic:
Jardho (68)|17.9.2007 09:18
Obrázek jsem zmenšil na polovinu (jinak je z toho plachta jak pr..e).
gorge_No.1_ce4you (191)|17.9.2007 17:55
Jardho: ikony jsou tak malé, protože jsou pro QVGA, musíš hledat skin na VGA
Jardho (68)|19.9.2007 09:03
O to jde, podle mě žádný skin neexistuje. Nemyslím, že bych si jej mohl vyrobit sám (nebo někdo jiný) ... nebo se pletu?
Sidon_ce4you (142)|19.9.2007 15:27
Jelikož Mort player neumí WMA, tak jsem ho opustil a hledal jsem něco jiného. Hodně lidí tady chválí defaultní WMP, takže bych u něho klidně zůstal. Jediné na co nemohu přijít, jak vytvořit nějaký playlist nebo seznam skladeb který bych si mohl vždy ve WMP jednoduš otevřít a spustit tím písničky. Já musím kliknout na Nabídka - Otevřít soubor - potom se proklikat na první soubor - potom Přehrát. A tohle pořád dokola při každém spuštění. Kdyby šel uložit nějaký seznam skladeb jako třeba na stolním PC, bylo by to fajn ale nevím jak :( Šel by potom spouštět třeba i přes TotalCommander nebo přes zástupce a to by bylo spuštění písniček v podstatě na jedno kliknutí...
neoxo (133)|19.9.2007 20:30
No to co hladas je mozno tu:
Play List Editor

pripadne si najdi iny, taky co len tvori playlisty a tie potom spustas klinutim cez nejaky file explorer.

Cez samotny WM asi ani nejde tvorit a ukladat playlisty na to pouzijes externy program a potom kludne prehrajes cez WM.

CommanderZ (1798)|19.9.2007 22:15
Vytvor si ho ve stolnim WMP (10+) a pak ho sesynchronizuj s PDA a bude tam.

Obecne musim rict ze synchronizace WMP je uplne bozi, doporucuju :yes:
xhladi07 (525)|20.9.2007 08:24
Ja osobne zase nepouzivam playlisty u WMP, ale knihovnu. Proste tam mam seznam veskere hudby (musi byt otagovana) a pak si vybiram podle autora, alba.. je to docela dobre. bohuzel, ergonomie a funkce WMP jsou zalostne. teda pro me. kdyby bylo na co, presel bych..
CommanderZ (1798)|20.9.2007 15:24
Pocket Player ma podstatne lepe udelanou knihovnu. Je tam pristupna rovnou pres softkey a nevnucuje ti to porad to blbe Now Playing. A navic je pekne animovana :)
neoxo (133)|20.9.2007 16:09
no ked sa to uz tak vezme, tak aj MortPlayer ma pekne spravenu knihovnu ci ako to volate. Jednoducho playlisty a vsetko sa to da robit pekne prstekami.

Sidon_ce4you (142)|20.9.2007 16:43
Chtěl jsem zůstat u WMP a synchronizace playlistů s PC mi taky moc nevyhovuje, takže ten Play List Editor je to co jsem potřeboval :yes: Díky moc za tip neoxo! Zkoušel jsem hledat něco podobného,ale tohle se zdá fakt nejlepší.