Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Jaky je asus A620BT,neb jak se s nim pracuje...

Condor_ce4you (19)|20.11.2003 15:17
Takze oteviram nove tema :)
A620BT mi prijde jako dobra koupe noveho stroje s BT... mohu se zeptat majitelu jak jsou spokojeni ?
Co dilenske zpracovani ?
Jak je na tom s komunikaci pres BT ? (hlavne PC a s S55 nebo T610)
Co se vam na nem nelibi ? (treba po prvnim nadseni a delsim okoukani) ?
Budu vdecny za vase postrehy...
Condor2
TomK_ce4you (41)|20.11.2003 17:20
Další majitel se zatím neozval, tak opět já.
Zpracování je velmi dobré a myslím, že není co vytknout.
Spojení BT s Erikem T39m naprosto bez problémů (GPRS). S PC se spojím s použitím Mitsumi BT USB adaptéru, lze přenášet soubory, ale ActiveSync se mi zatím nezadařil. Problém je ovšem někde na straně PC. PDA mi při pokusu o vytvoření AS spojení přes BT zahlásí jen, že požadovaná služba není na zařízení dostupná (že by sériový port ?) a toť vše. Nějak hluboce jsem nad tím zatím nebádal, ale budu se do toho muset pustit.
Nemohu říct, že by bylo něco, co by se mi vyloženě nelíbilo. Jsou to spíš detaily ve vestavěných aplikacích (přešel jsem z Palmu), ale nic zásadního. Čekal jsem bolestnější přechod. Snad jen to, že asi bude problém sehnat konektor a přibalené pouzdro mohlo mít poutko na opasek.
PavelR. (2184)|21.11.2003 08:27
Mel jsem moznost pouzivat obe verze ASUSu 620. Verzi s BT az ted nedavno (vratil jsem jej predevcirem) pri priprave aktualizace Language Extenderu.

Jako PDA z te "nizsi" cenove kategorie se mi moc libi - tj. je rychle (subjektivne nejrychlejsi PDA s OS od Microsoftu, ktere jsem kdy mel v ruce), ma velmi dobry displej, WM2003, CF slot atd. Verze s BT ma navic velmi dobry Bluetooth Manager od Widcommu (tj. stejny jaky pouziva HP pro iPAQy); bluetooth jsme zkousel s T39, T68 a S55.

Jedina vec, kterou bych mozna udelal jinak je synchronizacni kolebka (PDA jde do ni zasouvat ponekud ztuha) a asi take tlacitko nahravani, ktere je umisteno na horni strane ASUSu a ja temer vzdy pri jeho zasouvani do kolebky spoustel nahravani (asi otazka zvyku; navic je tato poloha tlacitka docela vyhodna pro ty, kteri hlasove poznamky opravdu pouzivaji, coz neni muj pripad). Jeste je potreba zminit jednu vec a to, ze stejne jako mnoho jinych PDA (zvlast ty starsi s PPC2002 pred uvedenim EUU1 a OEM FW updatu) trpi i toto PDA praskanim/lupanim v reproduktoru. Nejvice se to projevuje pri vypnutem zvuku a nejake cinnosti v souvislosti s dotykovou vrstvou (tj. pokud budete prehravat MP3, ASUS sam o sobe praskat samozrejme nebude). Neni to nic co by Vas melo od koupi ASUSu odradit (pokud tedy o ni uvazujete). Tak jako to bylo u jinych PDA, vyrobci tyto veci po case resi nejakym tim updatem.

PavelR.
TomK_ce4you (41)|21.11.2003 09:09
-Kolébka - Pravda, mohla by chodit trochu víc "zvolna".
-Tlačítko nahrávání - Tak toto mi svým umístěním naopak docela vyhovoje, ale je to asi jen otázka zvyku.
-To lupání bylo slyšet i u BT verze ? Dočetl jsem se o tomto jevu v nějaké recenzi na A620, ale zodpovědně prohlašuji, že u mého přístroje se nic takového nevyskytlo (A620BT). Systémové zvuky mám vypnuty. Na fotkách u té recenze bylo ovšem vidět starší verzi ROM ( já tam mám 2003/08/15 V0.91.30 WWE). Nevím jak se zachová Asus k upgradu starších přístrojů, protože žádný "opravný" soubor jsem na jejich stránkách nenašel.
PavelR. (2184)|21.11.2003 22:06
[QUOTE="TomK"]
-To lupání bylo slyšet i u BT verze ?[/QUOTE]

... nerad bych se zrovna u tohoto zarizeni pletl, ale myslim ze ano.
Nicmene pravdou je, ze diky ASUSu 620 bez BT jsem k teto zalezitosti pristupoval automaticky (tj. nevenoval ji velkou pozornost). Urcite jsou zde dalsi vlastnici ASUSu 620 s BT, kteri to mohou vyvratit nebo potvrdit. Kdyz tak se prosim ozvete.

PavelR.

MarioK (12)|23.11.2003 00:47
Zdravím,
PavelR tady i v jine diskuzi zmiňoval "lupance" v repru u A620. Nevím na kolika přístrojích jsi to, Pavle, pozoroval, ale mám ho už pár měsíců (verzi bez BT) a žádné lupání neslyším, pokud mám vypnutou signalizaci doteku pera :cool: .
Takže je to buď věc toho testovaného zařízení (vada?), nebo jsem jeden z mála kdo tu naprostou zbytečnost (signalizaci doteku) vypíná...Myslím na PDAčku, na přítelkyni je to funkce, samozřejmě, žádaná ;)
PavelR. (2184)|24.11.2003 10:07
[QUOTE="MarioK"]Nevím na kolika přístrojích jsi to, Pavle, pozoroval[/QUOTE]

... na dvou (jeden bez a druhy s BT). Nebyly to zadne testovaci kusy, ale verze z prodeje.

[QUOTE]Takže je to buď věc toho testovaného zařízení (vada?)[/QUOTE]

... rekl bych, ze neni nebot i na ce4you se objevili uzivatele, kteri si na stejnou potiz u sveho PDA ASUS 620 stezuji (napr. viz zde a zde). Jsem si jist, ze jsem tento problem videl popsan i na brighthand.com a jinych forech...

Mozna by nebylo naskodu sem hodit verzi ROM. Ja zkusim rovnez dopatrat verze, ktere jsem mel ve svych zarizenich. Je mozne, ze zde bude pricina odlisnosti.

Znovu zopakuji, ze at jiz je to jak chce, nejedna se o nijak zavaznou chybu a rozhodne by nemela kazit dobry dojem z tohoto PDA :)

PavelR.
MarioK (12)|25.11.2003 10:30
ASUS Setting mi ukazuje:

Datum ROM: 2003/05/28
Verze ROM: V0.54.30 WWE
Verze OS: PocketPC 2003
Boot loader: 030425211445

a nelupe.
Hrál jsem si s tím celej večer a nebyl jsem schopný to lupání nasimulovat. Leda (jaxem už psal) když zapnu tichou indikaci dotyku pera,potom je to takovej dvojzvuk nebo spíš tišší zvuk je téměř okamžitě překrytý hlasitějším.

Jestlipak je tady ještě nějakej majitel A620, že by přispěl se svou troškou do mlýna?
jbeci_ce4you (15)|2.12.2003 12:19
Me to teda taky lupe. Zvlaste v nekterych hrach, napriklad v doomovi.

ROM: 2003/05/28
ROM verze: V0.54.30 WWE
Boot Loader: 030425211445
MarioK (12)|3.12.2003 12:38
[QUOTE="jbeci"]Me to teda taky lupe. Zvlaste v nekterych hrach, napriklad v doomovi.

Boot Loader: 030425211445[/QUOTE]

A jak máš nastavenou tu signalizaci? Vypnutou?
VILIAM_ce4you (156)|8.12.2003 17:57
No zařízení A620 používám již asi od srpna a lupání tam bylo od samého počátku. Pravda je že dnes už ho ani nevnímám. Systémové zvuky vypnuté a je to pouze v některých aplikacích a slyšitelné zcela nepatrně. Jasně se to ukazovalo při zapnutých systémových zvucích u hry která je v PDA JAWBREAKER. Ale určitě to nemá nic společného pouze s dotekem pera protože je to slyšet třeba u hry PORTA PINBALL při mačkání křížového ovladače.
Datum ROM 28.5.2003 Verze 0.54.30.
Určitě je to ale zanedbatelný problém pokud někdo netrvá na zapnutých sys. zvucích ani o tom nebudete vědět.
jbeci_ce4you (15)|13.1.2004 17:15
[QUOTE="MarioK"][QUOTE="jbeci"]Me to teda taky lupe. Zvlaste v nekterych hrach, napriklad v doomovi.

Boot Loader: 030425211445[/QUOTE]

A jak máš nastavenou tu signalizaci? Vypnutou?[/QUOTE]

Signalizaci mam vypnutou
gumas (15)|15.2.2004 21:11
Hezky den!

Jak jiz jsem psal v jinem threadu:
Od verze romu V0.64.31 (treba WWE) je lupani ve vetsine pripadu odstraneno, takze staci sehnat tuto a novejsi verzi a na vlastni riziko se pustit do preflashnuti..zadna oficialni podpora od Asusu, takze opravdu na vlastni triko

Kazdopadne, cetl jsem, ze nove koupena zarizeni (rijen 2003 a dale) by mela mit uz tuto a novejsi verze -> lupani opraveno.. ale asi se to netyka CZ

salvator_ce4you (137)|31.5.2005 15:33
Jo, používám ASUS 620BT a SE T610. Závěr: SUPER KOMBINACE

Akorát teď uvažuji o tom, že obě zařízení prodám, a koupím MDAC ;)
Důvod: 2 v 1
bufan1 (110)|7.4.2007 11:14
Jak nemůžeš zprovoznit ten ActiveSyn. Máš nainstalovaný Outlook? Alespoň 2002 nebo novější. To je podmínka pro funkčnost.