Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Prusvih se synchronizaci

dominika_ce4you (30)|29.4.2006 11:39
Ahoj, mam docela slusny problem se synchronizaci. Vzdy pri ni prijdu o novejsi soubory v pda. V AS mam nastaveno aby vsechny konflikty byly vyreseny prepsanim souboru v pc soubory z pda (v pc mam v podstate spise zalohu pda). Jenze jak zacnu synchronizovat, vyjede hlaska, ze mnoho polozek nebylo synchronizovano dosud nikdy a ze mam na vyber: sliucit polozky v pc a pda (pri tom vznikne onen chliv, udela se smes vseho z pc a pda a vetsinou mam nahle vpda starsi soubory nez puvodne), druha moznost je nahradit polozky z pda polozkami z pc (coz nechci, chci opak) a treti volba zni, nechat to byt, cimz si nepomuzu. Co s tim? V podstate uz jsem prisla o leccos a uz se hrozim synchronizace s pc, ze zase o neco prijdu.

Jeste doplneni, jedna se o HP Ipaq rx3715, ActiveSync je 3.8. a Outlook staricka verze 97, protoze Outlook 2002 mi delal takove problemy, ze pro jistotu nedoslo ke synchronizaci vubec niceho, ze pry jsou vsude konflikty a ony zadne nebyly. Uz me to stve, porad mam nejake problemy.
Paullus_ce4you (400)|29.4.2006 11:53
Já mám ve WM5 ten samý problém, ale v opačném gardu. Preferuji údaje v PC a nechávám přepisovat položky v PDA, ovšem se stejnými výsledky jako Vy. Takže raději před synchronizací si všechny PIM položky smažu (programem SK Tools) a pak synchronizuji.

Vám bych doporučoval opačný postup. Před synchronizací si na PC v Outlooku vymažte všechny údaje (anebo pro tyto případy mějte připravený prázdný soubor "outlook.pst") a následně synchronizujte.
dominika_ce4you (30)|29.4.2006 12:09
Taky me to napadlo a asi to tak budu delat, jen je to smutne, ze v podstate filozofie synchronizace je pak jaksi nanic.
Paullus_ce4you (400)|29.4.2006 13:05
V souvislosti s antihumánním programem MS ActiveSync působí slovo filosofie až nepatřičně.

Mě vysloveně kromě shora uvedených problémů se synchronizací uvádí do stavu nepříčetnosti skutečnost, že ActiveSync není schopen sám o sobě konvertovat soubory .mdb, ačkoliv se jedná o vlastní formát MS, který tak navíc nechá ve štychu své zákazníky, jež si do svých PDA v minulosti kupovali drahé databázové programy pro *.cdb.

A když si vzpomenu na inovaci MSAS >4.0 spočívající v odstranění možnosti synchronizovat přes síť, tak se mi začne spouštět krev z nosu...
dominika_ce4you (30)|29.4.2006 14:32
Jo a jeste jsem si vzpomnela, ze jednou jsem plne pda snazila synchronizovat s nic na pc, tudiz jsem si rikala, ze nebudou problemy a on to nic nacpal do pda a ja vse tahala z backupu. Ted ani nevim, jak se mi nakonec podarilo to tam dostat.

Mimochodem, kdyz tedy budu kopirovat temer rucne soubory z pda pres AS do pc, pouziju tedy Prozkoumat a nekam to nacpu. Jak budu postupovat obracene, tedy budu chtit do pda nakopirovat soubor z pc, ale tak, aby se jaksi prekonvertoval?

Uz me to stve, wifi jsem rozchodila jednou v Metropoli Zlicin a od te doby ne, i kdyz jsem mela vsechny indicie pro pristup do wifi znameho a pritel take mel pda primo v ruce, dokonce povolil jeho MAC adresu a ono houby.

Rada bych uz jednou pro vzdy vyresila vsechny tyhle problemy, proc nechodi synchronizace s Outlookem 2002 a to vubec, proc dochazi k tomu, ze se mi prepisuji soubory v pda temi starymi z pc a proc se mi nedari se pripojit kamkoliv do wifi.