Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Notes aplikace

PiTRiS_ce4you (257)|2.4.2006 13:38
Zdravim
Jde nějak v ve vestavěnejch Notes na WM5 nastavit, aby mi nezobrazovali všechny adresáře na kartě, aby to zobrazovalo jen ty z My Documents? A přidat do nich jednoduchou podporu pro zaheslování poznámek (z palma sem byl zvyklej že sem kliknul na vlastnosti, zaškrt Private a bylo hotovo).

Případně sháním nějakou takovou applikaci, která by todle uměla, ideálně s členěním do kategorií (nemusí bejt do adresářů), handwritingem,...
Nejvíc se mi asi líbili PhatNotes, ale tam sem postrádal právě tu možnost psaní rukou (respketive má ji to až v kombinaci s PhatPadem, navíc pro vložení ručně psanýho textu se musí moc klikat) by default, s tím že když dám klávesku, bude to psát normálně (ala Notes)... A pochopitelně se synchronizací s Outlookem, včetně těch grafickejch výtvorů...
Nevim proč, ale přide mi, že nic takovýho není :))

A pochopitelně všechno aby šlo na WM5 :)
organiq (165)|5.4.2006 17:25
nemam vyzkouseno, ale co SecureNotes ? nebo i s cestinou zde na ce4you.
PiTRiS_ce4you (257)|5.4.2006 17:52
ty secure notes nevypadaj zle, ale chybí tam podpora toho ručního psaní a sync možnosti sem tam taky nikde neviděl (i když to je to poslední co mě zajímá)...
pěkně vypadali Confidential Notes, akorát tam je nevýhoda, že to automaticky hesuje všechno a chce to heeslo po spuštění... což je nepraktický na rychlý poznámky :(
organiq (165)|5.4.2006 18:14
mate pravdu, zkusil jsem si to nainstalovat a rucni psani tam neni. synchronizace s pc by ale mela fungovat pres "jejich" soubor -- je verze pro ppc i pc.
PiTRiS_ce4you (257)|5.4.2006 20:07
tak to nevim, to už sem nějak víc neřešil... prozatim nejlíp vycházej ty confidential notes, i když to zadávání hesla na začátku dost zdržuje... a synchronizaci to taky nevede :(
ZdenekP (224)|5.4.2006 22:54
Já pro strukturované poznámky používám Noterrific. Má klienta na PC. Soubor z karty synchronizuju pomocí MobSync. Pro rychlou ruční poznámku mám nainstalován deltaJot - dělá .png soubory, které opět přenáším do PC MobSyncem. Špatné není TOMBO, ale u něj mi vadilo, že nelze přesouvat poznámky ve stromu. Ale zase umí šifrovat jednotlivé soubory. Proto na to co potřebuji mít šifrované mám NyxPassword. Pokud netrváš na PC klientovi, tak z oblasti free aplikací je asi nejlepší ADBIdea (nebo tak nějak). Ta kdyby měla PC klienta, tak ji už dávno používám. Vše najdeš tady ve Freeware.
PiTRiS_ce4you (257)|5.4.2006 22:56
pěknej výčet :) Tombo sem měl, to mi nechodilo... takže to sem hned zavrh... ale ty další zkusim... každopádně nechci na notes používat 10 aplikací, doufal sem že najdu něco vše v jednom... Stejně ideální byla ta aplikace v Palmovi :)
PiTRiS_ce4you (257)|5.4.2006 23:04
tak ne že bych to nečekal ale opět nic co by mě uchvátilo :(( asi budu muset některý věci oželet a použít phatnotes...
ZdenekP (224)|6.4.2006 06:19
[QUOTE="PiTRiS"]pěknej výčet :) ... každopádně nechci na notes používat 10 aplikací[/QUOTE]
Taky bych nejraději používal jednu, ale nenašel jsem. Mluvím o tom co je k dispozici free. Mezi placenými jsem nehledal a skončil jsem u těchto tří. Je fakt, že ruční psaní - tak jak ho chápeš ty moc nepoužívám. Vždy si vystačím s ručním rozpoznáváním písma (interwrite Recognizer) - holt býval jsem Palmista a tak škola grafiti je znát. DeltaJot mám na rychlý náčrtek.
Ale být tebou, tak TOMBO nezavrhuju. Je tam možnost si říct, že nějaké soubory budu otvírat v jiné aplikaci - třeba by si tím doplnit ten tvůj požadavek na ruční psaní. Jinak k němu musíš mít pro synchronizaci MobSync. Teda pokud chceš mít ty poznámky jinde než v paměti PDA v My Documents.
Pro mě by (kdyby měla PC klienta) byla nejlepší ADB Idea Library.

PS: Jaký soft na poznámky na Palmu máš na mysli? podle mne nejlepší soft na poznámky byl vestavěný Jotter na PSIONU - dej mu věčnou slávu.
PiTRiS_ce4you (257)|6.4.2006 12:45
tak já bejval taky palmista, takže taky jedu buď grafiti nebo transcriber, když nepotřebuju psát moc, tak kláveska... Na palmovi sem ty kreslený poznámky moc nepoužíval, takže ta standardní notes aplikace co tam je hned po rozbalení (tu "kreslící" sem na tom 160*160 displayi fakt moc používat nemoh, ale měl sem ji na stejnym tlačítku, takže občas)... Teďka se na VGA todle psaní přímo na display dá už docela dobře použít...
David_ce4you (199)|6.4.2006 13:03
[QUOTE="Cvrnda"]Pro mě by (kdyby měla PC klienta) byla nejlepší ADB Idea Library.[/QUOTE]
Vždyť ho má: http://www.happyjackroad.net/ideaBeta/ideaBeta.asp
ZdenekP (224)|6.4.2006 13:18
Já vím, ale já to nikdy pořádně nerozchodil. Ta PC beta nechodí s poslední verzí PPC.
:-(
Chodí to někomu? Mě se nepodařilo rozchodit zpětný update do PDA. Z PDA jsem to načetl, ale zpátky nikdy. Navíc ta synchronizace není automatická, ale musí se vždy dát načíst a pak zapsat.
PiTRiS_ce4you (257)|6.4.2006 21:12
ha! tak sem asi našel... není to sice pořád ideální (chybí nahrávání zvuku, což oželim a heslování, což nahradim asi těma confidential notes nebo něčim takovym) ale umí to rozumně řadit přímo ty standardní notes co sou v pocketovi... konečně aspoň něco... ale stejně budu hledat dál :)
Jinak menuje se to Notes Explorer :))