Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

WM5 na HP iPAQ hx4700 - rady, zkušenosti, problémy, úmrtí pri flashování....

jarsou (108)|26.8.2006 19:51
Tak jsem dnešek profilesysoval. Dozvěděl jsem se, že se prý startuje 2x za hodinu a v případě, že zjistí změnu v ROM, tak to spustí. To se mi také potvrdilo pokusy. Pak jsem však narazil na následující:

http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&cat=96

Stáhnul jsem si všechny patche a postupně je zkoušel. Některý na mé cihle běží, některý ne, ale ten první způsobí, že Filesys neběží na 90%, ale v průměru na 60%, takže se dá celkem solidně i při běhu Filesys cihlička používat.

Byl bych vděčný zdatným angličtinářům o překlad a hlavně vysvětlení těch úprav klíčů, protože se zdá, že tudy cesta vede...
JnZ_ce4you (17)|27.8.2006 20:05
Takze pokusil jsem se prelozit tohle:
http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&p=861&more=1&c=1&tb=1&pb=1
Text v { } zavorce znaci, ze v originalu je nejaky odkaz.

----- SOT -----

Mnoho HP iPAQ hx4700 uzivatelu, kteri upgradovali na WM5 me zadalo (pro priklad {tato diskuze}), aby jsem vytvoril strucny tutorial, aby se WM5 staly pouzitelne, protoze jenom pocet doted zverejnenych clanku / tutorialu zacina byt zdrcujici, takze tady to je :)

1. Stahnete a nainstalujte {tento CAB soubor}. Opravuje problemy souvisici s CF kartami. ({dalsi info zde})

2. Smazte cely klic HKLM\Services\NavPointService ({dalsi info zde}). Tento patch je take zahrnut v Tweaks2k2, pokud mate strach editovat registr primo.

3. Stahnete vsechny zoubory {odtud}, pretahnete je do PDA. Spoustejte je postupne po jednom. Zkopirujte jeden z fungujicich (ten, ktery zobrazi “Filesys thread found. Click OK to slow it down!” misto “Sorry, cannot find filesys:msflash thread!”) do adresare \windows\startup, takze se bude automaticky spoustet. Pokud nekdy prestane fungovat, vyzkousejte ostatni, muze se stat, ze nekdy prestane fungovat, potom bude fungovat jiny. ({dalsi info zde})

4. V registru opravte default hodnotu 0:
HKLM\System\StorageManager\FATFS\CacheSize na HEX 1000 (decimalne 4096); to same take u HKLM\System\StorageManager\Filters\fsreplxfilt\ReplStoreCacheSize. Tyto patchy jsou take zahrnuty v Tweaks2k2, pokud mate strach editovat registr primo.

5. Kliknete na ikonu ActiveSync v hx4700 (Start/Programs). Jdete do Menu/Add Server Source. Pridejte jakekoliv info (muze to byt cokoliv - staci 2-3 nahodne znaky v kazdem poli) a vytvorte falesny server. Po dokonceni tohoto kroku, jdete do Menu/Schedule (ktere se po pridani serveru aktivovalo) a zmente oba dva drop-down listy na "Manual". Ted, jdete do Menu/Options a zase smazte nove pridany fake server (Bude nahore, zatimco “standardni”, ne-server ActiveSync pairovaci pod nim). ({dalsi info zde})

6. Aby se zmena v registru projevila permanentne (v bodech 2 a 4), pred soft resetem PDA, se ujistete, ze jste jej uspali, a potom zase zapli.

Nekteri lide take doporucuji vypnuti nahlasovani chyb. Podle meho nazoru to neni treba.

----- EOT -----

Doufam, ze to nekomu pomuze, par veci uz tu bylo zminovanych, ale neco je nove.
k.karel_ce4you (147)|27.8.2006 20:54
Tyto úpravy byly primárně určeny pro ROM 2.0, u aktuální verze 2.01 jsou ninimálně body 1 a 4 zbytečné.
Bod 5. je vhodný i pro 2.01 a bod 3. doporučený i když na mé cihle neni důvod patch instalovat.
:))

Nějaký souhrný popis doporučených úprav pro ROM 2.01 by se hodil,jak se zda je v teto verzí nějaký bug v BT modulu a cihla má při zapnutém BT větší spotřebu.
jarsou (108)|27.8.2006 21:06
mnohé díky za perfektní překlad. Až na to vymazání registru jsem vše už předtím provedl. A vypadá to, že je to mnohem lepší. Jsem zvědav na reakce ostatních....
Shadow74 (117)|27.8.2006 21:30
Vratil jsem se z dovolene a koukam, ze na moje slova pronesena/napsana v tomto threadu doslo. A to ze i po updatu ROM pretrvavaji problemy s filesys.exe, i kdyz ne tak razantni a ze se nevyplati vsechno okamzite instalovat do interni pameti. Samozrejme me to netesi.

EDIT 29.8.2006:
Pripravil jsem upravenou verzi meho patche pro novou ROM. Je k dispozici v threadu hx4700 WM5 - patch pro filesys.

Co se tyka uprav registru tak vsem co mate novou ROM doporucuji nedelat zadne upravy v registrech. Vsechny drive zminovane upravy jsou urcene (a maji efekt) pro starou ROM.

Stale plati nasledujici nastaveni:
- ActiveSync fake
- zakazani error reportingu
- smazani (deaktivace) NavPoint sluzby
- filesys patch
honza.chlan (96)|28.8.2006 10:11
ahoj děcka - já teda s panem filesysem zásadní problémy nemám ale může mi uskočit hlava z toho že cihla po každé když jí jen uspím a pak chci zapnout tak dobře 30 - 60 vteřin přemýšlí to znamená že naskočí obrazovka pro heslo, to vyťukám a pak to jakoby vytuhne a teprve po těch třiceti až šedesáti vt se to zapne .- to mi docela vadí
jarsou (108)|28.8.2006 11:06
já heslo nepoužívám a naskakuje poměrně rychle. Zkus to bez hesla a porovnej...
kopacek (466)|28.8.2006 14:12
Rovněž nepoužívám heslo a start je téměř okamžitě po stisku tlačítka.
libor_m (1026)|28.8.2006 21:14
[QUOTE="k.karel"]... ,jak se zda je v teto verzí nějaký bug v BT modulu a cihla má při zapnutém BT větší spotřebu.
[/QUOTE]Není to pravda, je to HW chyba viz citovaný článek:

"In the meantime, the excellent guys over at the Pocket PC Thoughts forums have measured the power consumption of the Bluetooth unit on WM2003SE hx4700’s.

As it has turned out, the hx4700 behaves equally bad under WM2003SE too, meaning this clearly is a hardware-related problem and NOT that of the 2.01 WM5 upgrade.

This also means the HP / HTC engineers have ROYALLY messed up something in the Bluetooth unit. I’d like to point out again and again that I’ve never seen any WM2003SE+ device with so power-hungry Bluetooth units. (The Bluetooth unit in ALL the WM2003SE+ Pocket PC’s I’ve ever measured consume between one and three milliamps – the hx4700 consumes more than an order of magnitude more power.)"
beecher (9270)|29.8.2006 08:54
Aha, a ja si porad rikal, proc mi kolega windmaster nadava za to, kdyz tvrdim, ze BT houby zere. Prd velebnosti, to je zase dalsi bug na ucet hx4700... :sarcastic:
jarsou (108)|29.8.2006 09:04
No, ne že bych si toho nějak moc všímal, ale já mám pocit, že u mne je to v pořádku, když jedu TomToma s BT Holuxem, tak to vydrží přes 2 hodiny v plném provozu rozsvícené...
libor_m (1026)|29.8.2006 14:28
TO beecher: doufám, že si děláš zářezy na zadní straně svého Axima :D

TO jarsou: asi to bude tím, že nemáš s čím srovnávat ...
jarsou (108)|29.8.2006 15:15
Tak povídej a nenapínej...
Bez TomToma s vypnutým BT mi vydrží tak 2,5-3hod, takže v plné zátěži přes 2 hodiny zase není tak špatné, ne?
beecher (9270)|29.8.2006 16:36
To libor_m: Uz jich tam je nepocitane... ;) :D
Shadow74 (117)|30.8.2006 11:04
Tady je upraveny patch pro novou ROM 2.01.05 .... hx4700 WM5 - patch pro filesys.

Jenom pro jistotu a abych nemusel odpovidat na spoustu e-mailu nebo SZ :)
Jonekcz (11)|12.9.2006 07:36
Tak jsem se rozhodl dat zpet WM2003SE, pri downgradu jsem se dostal na 24%, pak hlaska ze neni odezva z USB portu. Ted HXko nabiha jen do bootloaderu. Zkusil jsem to znoval, ale dostal jsem se zase jen na 24%. Zkousel jsem na stolnim PC i notebooku, s jinym kabelem. Pujde s tim neco udelat nebo dat do servisu? Tento proces jsem delal nekolikrat, az dnes se to nepovedlo :(
Janci (19)|19.9.2006 19:13
Objavil som na Nete HP4700 WM5 ROM verz. 2.01.13,
skusali ste ju niekto...???
k.karel_ce4you (147)|19.9.2006 20:35
Co tak napsat kde na netu?
HP se k ničemu takovému nehlásí.
Janci (19)|20.9.2006 08:52
Nechcem sem davat na toto forum kde ,ale je to na stranke,
ktora sa zobrazuje ako rozsypany caj,tvorca bol asi sikmooky komunista,
a je to bez troch w v preklade pdazakladna bodka komercna domena lomitko
stahuj
ma to asi 130MB rozpakovane,spakovane 36,91MB.

Nekamenujte ma ale kedze mi hp nevie ponuknut produkt ktory
funguje musim aj takto,ale zatial to nejdem skusat lebo som dost
zaneprazdneny.
hosic (156)|20.9.2006 10:34
Vypada to na cinskou verzi systemu, LANGUAGE=CHS.
honza.chlan (96)|21.9.2006 06:47
Jsem zpět na PPC2003SE! JE to přímo neskutečné jak cihlička běhá. WM5 již nikdy více!!!
Zdenek Malinsky (9781)|21.9.2006 07:28
Nech té nepřátelské a nenávistné propagandy. Nemůžeme za to, že:
1. Nedokážeš přeflashovat PDA na WM 5 a následně vyladit
2. HP nedokázal vydat uspokojivý upgrade na WM 5.
jarsou (108)|21.9.2006 08:08
Já se také připojuji. Samozřejmě, že z počátku mne Filesys také pěkně štval, ale postupně, když jsem vše přesměroval na kartu, tak se začal uklidňovat (trvalo to asi 2 týdny) a nyní se mi spouští maximálně jednou za den a asi na 10 min. Když to zjistím, tak buď nechám cihlu na pokoji a dělám něco jiného a nebo si v ní pustím třeba rádio a počkám. Pak celý den zase šlape jako blesk, mohu brouzdat po internetu, jak chci, mailovat, ICQ, Skype, TT, rádio, televize... a nemám problém. Ani už nespouštím patch od Shadyho, protože ten sice Filesys omezí, ale odezvu nezrychlí a jen to trápení prodlouží. A těším se, až uvolní nový patch, kde bude tlačítko na vypnutí a zapnutí Filesysu manuálně, pak si ho pustím jen tehdy, když mi to bude jedno a pak už to nebude mít chybu...

Shady, jak jsi s tím daleko????
honza.chlan (96)|21.9.2006 14:51
Vážení chlapci - mně nedělá problémy přeflashovat dělal jsem to vícekrát a umím se s tím vyrovnat, mně vadí to že jsme v tuto chvíli všichni rukojmími hp. Systém potřebuju používat ne ho neustále ladit. Nejsem magor který se vyžívá v nimrání a ladění potřebuji a vyžaduji funkci a ta se v tomto případě jaksi vytrácí. Navíc po té době co jsem měl WM5 jsem začal nabývat dojmu, že to hxu nesvědčí dokonce ani technicky nebo chceteli fyzicky. Mě konkrétně začalo blbnout při restartech v poslední fázi už třeba tím, že startovní obraz byl rozsypaný a to není jen tím že člověk špatně zmáčkne reset :-)

Nikomu nic nevnucuju kdo chce a koho to baví nechť si ladí, já potřebuju PDA ve funkční konfiguraci a hxo bylo na ppc2003SE odladěno takže běhá dobře - na WM5 rozhodně odladěno nebylo, není a nikdy nebude tudíž to vždy bude vyžadovat plnou spolupráci uživatele a to mi nevyhovuje a je to pro mne neakceptovatelné.

Nelituji těch peněz jen mě uráží, že oni myslím hp nejsou schopní udělat tu věc pořádně!
jarsou (108)|21.9.2006 15:18
jo, souhlasím, že to nedotáhli a že každý si musí vybrat. U mne rozhodlo, že pod WM5 mi perfektně chodí streaming a Skype a že je to mnohem stabilnější, než dříve. Ale asi používáš jiné programy, takže hlavně ať jsme všichni s cihličkou spokojení a slouží nám ve zdraví!!!:D
honza.chlan (96)|21.9.2006 15:46
to je přesné a trefné - hlavně ať jí máme rádi a ona nás taky
Peta_ce4you (314)|22.9.2006 16:03
to hx beha jak z hnojem me stve taky pomale je i po hw restartu.. da se s tim neco delat??

edit: jo a taky me nejde v 80% pustit tlacitkem :mad:
libor_m (1026)|22.9.2006 21:00
zkus si přečíst tento thread a potom se nebudeš muset ptát, protože WM5 Ti budou běhat na hx4700 stejně svižně, jako mně ...
romanco (30)|25.9.2006 21:11
Myslim ze by to chcelo fakt od niekoho kto to ma odladene aby sa podelil zo vsetkymi nastaveniami. Po cistej instalacii 2003SE som nainstaloval WM2005 potom update a zatial frci vsetko ako ma. Okrem toho ze sa sem-tam zakokce. Mam 2 GB kartu ale neviem ako vyuzit "store" pamat hx4700 ktoru mam v podstate prazdnu.
libor_m (1026)|26.9.2006 00:18
NEVYUŽÍVAT!
romanco (30)|26.9.2006 04:06
sme sa nepochopili. cely thread som cital.som sice uzivatel pocket pc od r.98 ale po precitani mam s toho chaos co instalovat a co naopak nie. ako napr. rozne patch/e. o to mi islo nie ze neviem citat.

Kazdopadne som spat na WM2003. Je to podla skusenosti ja nemam na to testovat nastavenia atd... som end user a ocakavam od tej mojej "cihli" ze bude fachcit. Este raz "vdaka" HP za nedorobok v podobe WM2005
jarsou (108)|3.10.2006 12:22
Vážení, vyzkoušel někdo na HX 4700 s WM5 SD kartu 4GB? Jaká značka? Na HP podpoře mi sdělili, že garantují pouze 1GB.... Co tedy s jistotou běhá?
Děkuji.
JaK_ce4you (35)|3.10.2006 14:07
urcite funguje CF SanDisk Ultra II 8GB - pouzivam jiz pul roku.Pod WM2003 bylo potreba pouzit patch aby se spravne nacetla, pod WM5 zadny problem!
jarsou (108)|3.10.2006 18:49
Díky za info, ale mně jde hlavně o SD, aby byla kompatibilní s foťákem...
Neo Jedi (145)|10.10.2006 15:24
Mám problém z nekontrolovatelným zapínáním svého PDA, zatím jsem nepřišel na to co to způsobuje.
Po patnácti minutách se zapne a po chvilce opět vypne, tak že do rána mám baterii skoro vybitou.
Díky za pomoc, neo
Mám WinMo2005
sid_ce4you (31)|11.10.2006 10:36
toto robilo aj mne po case na wm5

nevedel som najst preco dival som aj scheduled task a vsetko som vyhadzal ale stale

tak som to riesil vpinacom na spou PDA

zamka na baterke .tym ho vypnes a beterku pouzivas fakt minimalne.
Myslim si ze menej ako ked ho normalne vypnes
ra100_ce4you (6)|20.10.2006 21:18
NAZDAR... KCEL BY SOM SA SPYTAT CO MAM UROBIT AK CHCEM DOWNGRADNUT 4700.. kupil som ho totiz a majitel prodmnou tam mal WM5.0.. ale ja to tam nexcem... please help
BTW...ako urobit HR masinky?? podla navodu mi to akosi neslape :(
organiq (165)|23.10.2006 13:08
melo by to byt [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Janci (19)|13.11.2006 15:49
Nejak to tu umrelo ohladom hx4700 a WM5.
Šlape Vam to OK,alebo radsej zostat pri 2003 Se,
čistim IPAQ,mam to tam napalit?
Kupil som SD 2GB,tak bys som to chcel vyuzit,hodit tam WM5 a
vsetko presunut na kartu.
Nerobi problem SPB Pocket+,Wisbar,prip ine na Today,to by malo byt predsa v RAM,kde to mate na WM5.
Dík
Peta_ce4you (314)|13.11.2006 17:13
[QUOTE="Janci"]Nejak to tu umrelo ohladom hx4700 a WM5.
Šlape Vam to OK,alebo radsej zostat pri 2003 Se,
čistim IPAQ,mam to tam napalit?
Kupil som SD 2GB,tak bys som to chcel vyuzit,hodit tam WM5 a
vsetko presunut na kartu.
Nerobi problem SPB Pocket+,Wisbar,prip ine na Today,to by malo byt predsa v RAM,kde to mate na WM5.
Dík
[/QUOTE]

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

ja tam dal zpet 2003 slo to pomalu hrozne
Ivo Pokorný (400)|13.11.2006 20:27
JOOOOOOOOOOOOOOOOO :D

Mam vsechno na karte a nemam s rychlosti problem. Ale asi jsem od zacatku jeden z mala... Ja to klidne doporucuji,ale dva lide z meho primeho okoli do toho nesli.
jarsou (108)|13.11.2006 22:55
Jak jsem už dříve psal, naučil jsem se s WM5 žít. Základní zásada je vše nainstalovat a přesměrovat na kartu. Hlavně přesměrovat vše od Explorera. Popsáno dříve. Na Today používám Spb Pocket Plus 3.1.2 a Spb Wheater 1.6.1. Tyto aplikace po počátečním uklidnění, pokud nic na ploše sám neměníš, nemají na Filesys vliv. Když se podíváš zpět, tak tam popisuji, co používám a běhá mi to skvěle. Je třeba se smířit s tím, že po každé nové instalaci a deinstalaci je třeba si těch 20 minut Filesys přetrpět a potom to jde. Pro mne jsou přednosti WM5 větší, než nedostatky. Starý patch na Filesys bohužel nepomáhá a s tím novým, kde by se v nevhodnou dobu dal Filesys ručně vypnout, zatím kolega na světlo nepřišel. Škoda. Toto by problém vyřešilo...
Peta_ce4you (314)|14.11.2006 09:07
[QUOTE="Ivo Pokorný"]JOOOOOOOOOOOOOOOOO :D

Mam vsechno na karte a nemam s rychlosti problem. Ale asi jsem od zacatku jeden z mala... Ja to klidne doporucuji,ale dva lide z meho primeho okoli do toho nesli.[/QUOTE]

ja zkousel snad vse a porad nic, navic mi pda neslo ani zapnout tlacitkem jen sw reset...
Dannyson (54)|25.11.2006 19:36
[QUOTE="Neo Jedi"]Mám problém z nekontrolovatelným zapínáním svého PDA, zatím jsem nepřišel na to co to způsobuje.
Po patnácti minutách se zapne a po chvilce opět vypne, tak že do rána mám baterii skoro vybitou.
Díky za pomoc, neo
Mám WinMo2005
[/QUOTE]

To by melo jit vyresit vypnutim automaticke synchronizace Active Sync. vytvorenil libovolneho exchange serveru, nastavit manualni sych. a pak ho klidne zas smazat. Pak uz by se PDA nemelo samo zapinat.
Replesk (21)|6.12.2006 08:48
Ahoj lidi, daji se presmerovat na SD kartu i databaze pro Pocket Informant co je soucasti upgrade WM5 ? Jak ovlivni maily, poznamky a kalednadar funkci WM5 a nebudou zbytecne drazdit filesys ?
Pjotr_ce4you (14)|6.1.2007 22:36
[QUOTE="jarsou"]Vážení, vyzkoušel někdo na HX 4700 s WM5 SD kartu 4GB? Jaká značka? Na HP podpoře mi sdělili, že garantují pouze 1GB.... Co tedy s jistotou běhá?
Děkuji.[/QUOTE]

Tak ja pouzivam 4GB My Flash Turbo 150x od Adata a slape v pohode.

Mam skor otazku ohladom presuvania vsetkeho na kartu (HX4700 a WM5)
vsimol som si ze ked nainstalujem trebars Operu Mobile na SD kartu tak tam ulozi asi 4 subory do Program Files na SD kartu a ostatne aj tak zostane vo filestore\Application Data\ a najhorsie je ze subory co sa stale prepisuju su iba vo filestore, takze postradam zmysel davat to na kartu teda kym sa nepohrajete so suborom opera.ini a presmerovat vsetky cache a cookies na kartu.
Dalsim takym programom je Skype ten je na tom podobne jeden hlavny exe subor na karte a ostatne v filestore\Application Data\ to sa mi este nepodarilo presmerovat ...
No a ktovie kolko takych programov este je ???
Inac HX4700 s WM5 super stroj max spokojnost aj ked ten filesys obcas stve
Petr89 (152)|7.1.2007 13:52
Prosimvas kde mužu sehnat ten update pro WM5 (2.01.05)? Dříve byl ke stažení na stránkach HP, ale před reklamací jsem přehrál ROM na 1.10, a teď ho nikde nemužu najít, mám jen verzi 2.00.39 :( Děkuji.
Vlastislav Šťastný (275)|7.1.2007 17:47
Kamarád si koupil tenhle skvělý stroj, ale zjistil že má ROM verzi 1.0. Chtěl by upgrade na v. 1.1, ale na stránkách HP.cz jsme nic nenašli. Nevíte, kde by se dala stáhnout? Moje řešení, že si koupí upgrade na WM5, jehož součástí bude i down na WM 2003 SE ve vezri 1.1, se mu jaksi "nepozdává":oops:
Pjotr_ce4you (14)|8.1.2007 12:38
[QUOTE="Vlastislav Šťastný"]Kamarád si koupil tenhle skvělý stroj, ale zjistil že má ROM verzi 1.0. Chtěl by upgrade na v. 1.1, ale na stránkách HP.cz jsme nic nenašli. Nevíte, kde by se dala stáhnout? Moje řešení, že si koupí upgrade na WM5, jehož součástí bude i down na WM 2003 SE ve vezri 1.1, se mu jaksi "nepozdává":oops: [/QUOTE]

No nasiel som toto neviem ak esu to jazykove verzie predpokladam anglicke.

URL]1.) HP iPAQ hx4700 Pocket PC Series ROM Update version 1.00 (9 May 05)

URL]2.) HP iPAQ hx4700 Pocket PC Series ROM Update version 1.10 (10 May 05)

URL] 1.) HP iPAQ hx4700 Pocket PC Series Firmware Update for ROM Version 1.00 (3 Aug 05)

URL] 2.) HP iPAQ hx4700 Pocket PC Series Firmware Update for ROM Version 1.10 (16 Sep 05]
Pjotr_ce4you (14)|8.1.2007 13:07
[QUOTE="-Ptr->HX4700"]Prosimvas kde mužu sehnat ten update pro WM5 (2.01.05)? Dříve byl ke stažení na stránkach HP, ale před reklamací jsem přehrál ROM na 1.10, a teď ho nikde nemužu najít, mám jen verzi 2.00.39 :( Děkuji.[/QUOTE]

Neviem preco HP stiahlo tie subory s hlavnych stranok ostali len na ftp. ???

HP iPAQ hx4700 Pocket PC Series ROM Update - Version 2.01