Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

HTC Universal - nové ROM

htcjirka (1875)|9.9.2007 19:08
Dalsi nova rom
Uni WM6 Pro v1 - 5.2.1908 (Build 18508.0.7.0) s nejnovejsim buildem,kdo ma pevne nervy a chut tedtovat,stahujte zde:

http://www.vidmes.com/Uni/Kitchens/ranju/ROM/Ranju_v1_1908_18508_0_7_0.rar

Info o rom

-Removed Windows Live/Live search
--Removed SQM
--Removed Voice Command
--Removed VoIP (buggy)
--Removed OneNote
--Removed Transcriber
--Removed Auto Update/Approve Update
--Fixed XIP, No Flash Disk and should work on G3/G4 both devices
--Fixed Camera
--Fixed Email account problem after the camera use
--Fixed Picture viewer problem
--Disabled Security (certificate) warning
--Disabled "Messaging" from today (report that, it's a blocking for storing message/attachments at secondary storage)
--Disabled incoming beams (to save battery)
--Disabled all annoying "ding", notification type set to "Visible"
--Voice notification (interesting!)
--Faster Phone response
--SMS delivery fix (by Saman)
--SDHC support (by mamaich)
--Added psShutXP, WM5torage, OxiosHibernate and Performance/overclocking applet
--Added HTC TaskManager 1.51 (2.0 is still buggy)
--Added Google, Gmail and XDA-Developers - Universal forum to the default favorite list
--Set default search to Google (desktop) search
--PIE cache (temp, cockies & history) relocated to the root (\IE Cache) for easy cleaning
--PIE cache limit set to unlimited
--Improved - device wakeup from sleep before alarms
--Registry-type set to file-based; it will help not to forget the settings made by the user
--Set default dev-id and BT name to "Universal"
--Autorun (Auto Install) support from main rom and can be re-run later with custom config. Auto Install applet can be located under - Start>Settings>Personal
--Few other bug fix / tweaks
--Unlock/Unhiding tool for extROM
--A new boot splash
V3S (61)|9.9.2007 19:13
A bohuzel opet nejde na G4.... Sic to pise...
nasca (33)|10.9.2007 11:03
Nemuzu to nikde najit, jak poznam Univerzal G4 a G3, taky podle IPL/SPL jako u Varia?
JanHavlicek (635)|10.9.2007 11:55
Podle bootloaderu, G4 by měly mít bootloader ve verzi 2.xx
Miloš Strouhal (3997)|10.9.2007 13:51
S timle jste se na WM6 pri prohlizeni internetu uz setkali? Dela mi to zhruba u kazdeho ctvrteho webu co jsem zkousel, tesne pred dokoncenim nacteni cele stranky mne to vyzve ke stazeni nejakeho podivneho bezejmeneho souboru s koncovkou .js. :sarcastic: Nevi nekdo co s tim aby to nedelalo? Je to fakt otravne.. A ta wifina vam vsem take funguje skvele?
00234708_capture001_539p.jpg 00234708_capture002_6En4.jpg
V3S (61)|10.9.2007 19:23
Tak toto vidim poprve:)...
ron.jeremy (92)|11.9.2007 08:44
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Funguje vam na WM6 vsem korektne wifina?[/QUOTE]
To sakra je, že se všichni honí za nejnovějším buildem WM6, :mad: místo aby se soustředili na opravu téhle blbé chyby. :( Prostě pokud používáš WiFi s WPA-PSK, tak se to ne a ne spojit. WEP funguje OK, ale to je dnes pouze pro odvážné. :? Občas pomůže vypnout v comm manageru WiFi, zase ho zapnout, a naponěkolikáté se mi to chytilo.
Právě kvůli tomuto problému jsem se vrátil ke starší, ale fungující DarkForce WM6 ROM, která sice nemá videotelefonování (o kterém stejně T-Debilové nemají zdání), nemá SDHC, kterou stejně nemám, ale funguje jí pro mě mimořádně důležité WiFi s WPA-PSK, nekouše se mi a neleakuje paměť.
Miloš Strouhal (3997)|11.9.2007 08:54
Super, tak tedy nejsem sam s tou wifinou.. :? Co ten internet, deje se ti to taky u nekterych webu? Darkforce a mamiware mi prijdou ´jako nejmensi zlo ze vsech existujicich WM6, rad bych si tam ten Darkforce dal taky, ale mam problem s tou viditelnosti Extended ROM. Neexistuje nejaka verze bez tohoto hacku? Ja proste potrebuji ukladat prilohy na kartu, mam jich TUNY.

Nechci byt nejak zbytecne kriticky nebo nevdecny, ale prijde mi, ze ti lide okolo xda-devu co tvori ty WM6 ROMky nemaji spetku sebekontroly a ani naznak perfekcionizmu, kterym by naopak meli oplivat, pokud vedome zasobuji svymi "vytvory" nadsence z celeho virtualniho sveta.. Vzdy kdyz si do zarizeni nahraju nejakou novou WM6 ROM, kde pribylo dalsich 25 z velke casti nepotrebnych funkci a hacku, mam pocit, ze autor to hodil na internet okamzite po tom co to uvaril, aniz by si funkcnost vubec sam overil na svem zarizeni. Ten clovek se ani nepokusil pripojit k internetu, vyfotit fotku, spustit Internet Sharing a pripojitsvuj komp na internet, strcit dovnitr SDHC kartu, vytvorit funkcnost emailovych uctu, pripojit se nekam s wifinou, prohlidnout par webu, uskutecnit videohovor, proste nic.. Protoze kdyby to udelal, nasel by vsechny ty nedodelavky a nefunkcnosti a nemohl by ten napul paskvil vypustil ven, drive nez by na tom zapracoval a dal vse do zcela funkcniho stavu. A kdyby tohle nahodou udelal a vypustil ven neco, co je po vsech strankach dotazene do konce, prispel bych mu i temi par dolary o ktere si nekteri z nich ve svych prispevcich rikaji. Ale takhle? :sarcastic: Hrozne mne mrzi, ze tak dlouho nevysla zadna ROM od Jwrightmcps, jeho ROM ze zacatku leta se memu vysnenemu pomalu zacaly blizit, kdyby nebyly tak pomale a zarizeni by sem tam totalne nevytuhlo. :( Ovsem jinak ty ROM byly skoro vzorne a bez vetsich komplikaci funkcni, vse co tam pridaval tam nebylo pro srandu kraliku a dokonce to i fungovalo.
ron.jeremy (92)|11.9.2007 09:24
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Co ten internet, deje se ti to taky u nekterych webu?[/QUOTE]
Ne, ta podivnost s .js se mi nikdy nestala. Projevuje se ti to ihned po naflashování, nezačne to až po instalaci nějakého sw?
[QUOTE="Miloš Strouhal"]ale mam problem s tou viditelnosti Extended ROM. Neexistuje nejaka verze bez tohoto hacku?[/QUOTE]
Některé ROM mají Extended_ROM skrytou, ale nefunguje na to nástroj na skrývání/zviditelnění ExtROM? U nějakých ROM jsem ji naopak odkrýval, aby bylo při instalaci možné zvolit ExtROM jako cílové umístění. Na přílohy jsem rezignoval - nepotřebuji jich tolik, jen nějaké ceníky, a ty si dotáhnu "na vyžádání" a do main storage se vejdou. Ovšem co mě výše zaujalo:
[QUOTE="uiqjirka"]--Disabled "Messaging" from today (report that, it's a blocking for storing message/attachments at secondary storage)
[/QUOTE]
Je možné, že today plugin messagingu se natáhne dříve, než se namontuje Storage Card, a pokud člověk v registrech změní umístění třeba na "\Storage Card\Attachments", není v okamžiku natažení Storage Card přítomna, a vytvoří se složka tohoto jména. Pak je Storage Card jako Storage Card2 a podobně. Pravdou je, že by mi messaging plugin na Today dost chyběl. :(
[QUOTE="Miloš Strouhal"]Nechci byt nejak zbytecne kriticky nebo nevdecny, ale prijde mi, ze ti lide okolo xda-devu co tvori ty WM6 ROMky nemaji spetku sebekontroly a ani naznak perfekcionizmu[/QUOTE]
Bohužel, myslím si totéž. Každý se honí za co nejnovějším buildem WM6, DialPad skiny nebo dokonce "cool" bootsplashem, :sarcastic: zabudovanými tunami (často zcela neužitečných nebo duplicitních) aplikací, ale vůbec jim nevadí, že nefunguje WiFi, někdy dokonce i GPRS :!: nebo jiné životně důležité věci, kvůli kterým si většina lidí Uniho pořídila. :no:
nasca (33)|11.9.2007 12:02
Tak s tou kritikou souhlasim. Zejmena pri srovnani s WM06 pro Vario, snad zatim, ROM pro Uniho zaostavaji.
Miloš Strouhal (3997)|11.9.2007 12:22
[QUOTE="ron.jeremy"]Projevuje se ti to ihned po naflashování, nezačne to až po instalaci nějakého sw?[/QUOTE]
Dela mi to klidne i hned po hard resetu.
[QUOTE="ron.jeremy"]Některé ROM mají Extended_ROM skrytou, ale nefunguje na to nástroj na skrývání/zviditelnění ExtROM?[/QUOTE]
Tou utilitou to jde jen odkryt v pripade skryte Extended ROM, na skryti uz to nefunguje.
Chrono Leggionaire (187)|11.9.2007 12:46
no já používám V7 od Laurentise a nemám s ní výraznější problém:yes:

//nebo spíše jsem na žádné vady nepřišel, ale určitě jsou. Pokud někdo ví, mohl by mi napsat jaké to jsou? at´ si tu ROM moc neidealizuju:))
ZAKY_ce4you (53)|11.9.2007 13:44
Pokud máš ExtRom odkrytou tak přílohy tam nedostaneš bude ti je ukládat do Extrom

Pokud extrom skryješ - na SD kartu ty tvoje přílohy emailu uložíš.
Jelikož jsem přeflashoval na jinou rom měl jsem ten samej problém a pomohlo vytvořit cab na skrytí ExtRom.
Miloš Strouhal (3997)|11.9.2007 14:48
Skvele, diky, testnu.
Miloš Strouhal (3997)|11.9.2007 20:31
Netusite nekdo zda je sance dostat High Resolution rezim prohlizeni v Internet Exploreru z WM6 na WM5 ROM? Neexistuje na to nejaky cab nebo hack ktery by stacilo do zarizeni s WM5 pouze nahrat? Myslim ze uz moc dlouho na WM6 nevydrzim a tohle by se mi na WM5 ale siklo.. :) Chci to ale naprat do posledni ofiko WM5 ROM ktera vysla.
htcjirka (1875)|11.9.2007 20:37
V dobe kdy jsem uniho mel,jsem takovyto cab nebo hack hledal a nenasel.Procetl jsem tuny stranek a nic,ale treba uz dnes nekdo ten cabik udelal.Protoze ve dvou ukuchtenych wm5 romkach pro UNIHO High Resolution v IE je.
Miloš Strouhal (3997)|11.9.2007 20:45
Tjn, ale ja bych rad sel cestou toho cabu nebo hacku, jelikoz z "ukuchtene ROM" uz zacinam mit husi kuzi.. :)
Miloš Strouhal (3997)|12.9.2007 01:15
[QUOTE="ZAKY"]Jelikož jsem přeflashoval na jinou rom měl jsem ten samej problém a pomohlo vytvořit cab na skrytí ExtRom.
[/QUOTE]Ten cab bohuzel na ROM od DarkForce nefunguje, Extended ROM neskryl..
Standa_ce4you (380)|12.9.2007 06:41
No, já jsem zase vyzkoušel novou německou rom od tmobile (xda), a kromě toho, že neumím německy, se mi s touto romkou několikrát přehodilo datum, zapomnělo nastavení a poškodily soubory na kartě. Díky dojčáci, ale takhle ne. Zkusím tedy nějakou poslední ofic WWE WM5, abych viděl po dlouhé době rozdíl.
ZAKY_ce4you (53)|12.9.2007 07:36
Tak to zkus růčo přes registry

HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Storage Manager/AutoLoad/TRUEFFS_DOC1" - nastav položku "Bootphase" na hodnotu 00000001 (defaultně je 2- ExtRom je vidět)

"HKEY_LOCAL_MACHINE/System/StorageManager/Profiles/TRUEFFS_DOC1" nastav položku "MoutHidden" na hodnotu 00000001 (defaultně je 0 - ExtRom je vidět)



Miloš Strouhal (3997)|12.9.2007 09:21
2 ZAKY: ten klic znam, zkousel jsem to manualne uz v sobotu vecer ale na DarkForce mi to nefunguje.

2 Standa: tu ROM jsem chtel taky testnout, tak diky, usetrim cas. Nesetkal jsi se u ni s problemem s odesilanim SMS zprav? Pujcim jsem si z ni Radio 1.17 a v kombinaci s posledni ROM od mamiware jsem mel cely vcerejsek problem s odesilanim SMS. Za den jsem poslal cca 30 SMS zprav a zhruba tak 10 se mi jich nechtelo odeslat, vzdy jsem nakonec musel delat restart zarizeni a jednou nezbral ani ten restart a musel jsem cca 10 min cekat nez se konecne odeslala. Vecer uz jsem to nevydrzel a zarizeni jsem na zkousku flashnul na Helmiho WM5 s AKU 3.5 a Radio 1.13 a testuji dal.

Edit: a hned zjistuji, ze nefunguje Internet Sharing a pokud aplikuji patch tak jak radi na xda-devu, stejne to nefuguje korektne, Sharing se spusti a dostanu notebook konecne na internet, ovsem toci se mi v notebooku neustale kolecko Active Syncu a ten za chvilku vyhazuje chybovou hlasku o nenavazani spojeni, restarty obou zarizeni nepomahaji, stale stejny scenar..
Standa_ce4you (380)|12.9.2007 17:15
Miloš: člověče, je to možné - s několika sms byl problém, ale spíš s pozdníma doručenkama, což se mi dřív nestávalo. Bohužel mě nenapadlo to zkoumat, bral jsem to tak, že lidi okolo mě jsou nedostupní.

Jediné co vím, že se mi na Vistách nechtěla naflashovat žádná jiná rom, než právě ta od tmobilu. Takže jsem to udělal tak, že po rozbalení flashovací utility jsem přepsal tmobilovský nk.nbf Ivanovým (xda), takže teď mám jakýsi paskvil s Ivanovou romkou, tmobilím radiem, extromem a uvodní obrazovkou tmobile :) Dám pak vědět, jestli se vyskytnou nějaké problémy.
Miloš Strouhal (3997)|12.9.2007 17:44
Podotykam jen, ze jsem se celou dobu pohyboval v mistech pokrytych UMTS..
Borek_ce4you (50)|17.9.2007 16:02
Hi,
na XDA DEV je od vcerejska vystavena nova ROM od PDAVIET

UNI_ROM_2.11.14_PDAVIET

na stahnuti musite byt prihlaseni...
zatim jsem nenasel odvahu, ale postupne hledam :)

EDIT: soubor PART2 je treba nejdrive odZIPovat a pak teprve oba odRARovat :disgusted: :disgusted: :disgusted:

EDIT2: tady je nejake dalsi INFO, tedy jestli tomu nekdo rozumite... :? :? :?
dort (1212)|17.9.2007 22:42
má odemčenou ExtROM takže nic pro moje e-maily
Milanos_ce4you (3)|27.9.2007 12:52
Přestože používám Qtek 9000 asi rok, až teď jsem narazil na toto fórum, přepečlivě ho prohledal, něco postahoval, ale rád bych se zkušenějších matadorů zeptal:
Jsem úplně OUT, protože mám ještě původní ROM 1.30.77 a radio 1.09 a WM5. Tedy jakou ROM tam můžu nacpat, kde to najdu (na xda toho už moc není, našel jsem tam jenom radio 1.18 ) a hlavně než s tím začnu něco dělat, jak to zazálohuju?

Díky
dort (1212)|27.9.2007 14:38
no to je opravdu hodně prehistorická a pomalá ROM :-)

originální ROM ( 1.30.77 ) asi už na XDA nenajdeš, maličko tam proběhla "čistka" - takže težko budeš "zálohovat", neboj v případě problému se vždy někdo najde, kdo jí má k dispozici

maximálně si odemkni ExtROM a zazálohuj si její obsah

Ohledem nových ROM, tam je těžké radit - stabilní jsou skor všechny na WM05, ale WM06 jsou rychlejší, ale bohužel ne každá je stabilní a 100% funkční - težko Ti někdo poradí, která je nejlepší :-/

Odkazy na ROm najdeš na XDA

BTW - nebyl náhodou ještě nějaký oficiální udated pro Uniho na WM05????? osobně je nesleduji ;)
Miloš Strouhal (3997)|27.9.2007 14:40
Prehistoricka ano, pomala trochu, ale zato stabilni velice.. ;) Nic novejsiho oficialniho bohuzel neni..
Milanos_ce4you (3)|27.9.2007 15:25
Díky za reakce, jdu se tedy prohrabávat obsahem XDA.
JanHavlicek (635)|27.9.2007 21:48
No vyšla ještě oficiální T-Mobile 2.00.41 AKU3.3 ROM, je to WWE verze a dá se stáhnout na chorvatských stránkách T-Mobilu

viz tento thread
Miloš Strouhal (3997)|27.9.2007 22:25
Cool, diky za upozorneni, dle probihajici diskuze na xda-devu stoji ta ROM za flashnuti, tak hura do toho.. :)
JanHavlicek (635)|28.9.2007 10:49
Ono to asi nebude nic převratnýho, co tak čtu diskuzi, tak například po SR se někomu smazaly všechny emaily.

Pokud to budeš flashovat, dej pak vědět, jak to šlape, já pořád běžím na KDSkamal WM5 Ultimate a jsem naprosto spokojen, do flashování se mi opravdu nechce ;)
Miloš Strouhal (3997)|28.9.2007 11:19
Ty prispevky je vzdy nutne brat s jistou rezervou, clovek nikdy presne nevi, za jakych okolnosti se to vlastne ve skutecnosti stalo, atd.. Ze zkusenosti s xda-devem a i mistnim forem jsem dospel uz davno k nazoru, ze co si neoverim na vlastnim zarizeni a na vlastni kuzi, tomu proste neverim. Beru to jen jako jiste info kterym smerem se treba ubirat a na co se pripadne zamerit. Osobne ted flashovat nemuzu, jsem na par dni mimo domov a notebook, tak treba me nekdo predbehne? :)
Borek_ce4you (50)|2.10.2007 15:15
[QUOTE="Borek"]
na XDA DEV je od vcerejska vystavena nova ROM od PDAVIET
UNI_ROM_2.11.14_PDAVIET
na stahnuti musite byt prihlaseni...
zatim jsem nenasel odvahu, ale postupne hledam :)
[/QUOTE]

tak uz jsem tu odvahu nasel. presneji minuly tyden...
predem podotykam ze me nazory jsou nazory lamausera, jinymi slovy ani nahodou nevyuzivam toto zarizeni na 100%, takze me berte s rezervou (a nebo polozte doplnujici otazku)

flash bez broblemu, pridal jsem si k tomu jeste radio 1.18 - zafungovalo to napoprve

oproti puvodni PDAVIET 2.10.08 kterou jsem mel je nabehnuti systemu rychlejsi a pamet ubyva mnohem pomaleji (v podstate ubyva tak malo ze uz mi to nevadi)
po HR skoro 29,9MB volne pameti (ted po nainstalovani nekolika residentu na TODAY cca 27,5MB)
ExtROM je skutecne UNHIDE takze nelze jednoduse ukladat prilohy e-mailu na SD kartu... skoda (jsem LAMA, ale nejde to nejak zase zpet HIDEnout?, popripade prejmenovat ExtROM na neco co se bude radit az za Storage Card? - podle me je to takova prkotina :D uz se to vi tak dlouho a porad nic)
WiFi funguje bez problemu jako minule - v praci i doma pouzivam pouze filtr MAC adresy
BT funguje stejne jako pred tim se vsim co jsem mel (myš, HF, GPS)
radio 1.18 oproti 1.15 co jsem tam mel pred tim funguje rychleji (rychlejsi zvednuti a polozeni hovoru) - mam Tmobile, takze bez 3G, UMTS
a ted to kvuli cemu jsem to cele delal, podpora SDHC karet FUNGUJE SKVELE:D :D :D koupil jsem si A-DATA 8GB SDHC CLASS 2, stala me 1493kc bez DPH (da se sehnat i levneji, do 1300kc) tzn. ta nejlevnejsi a vse funguje skvele, tak jak ma... (class 2 znamena ze prenosova rychlost obema smery je garantovana na >2MB za vterinu - coz si myslim ze do PDA bohate staci)

neodpustim si otazku, podotykam ze to nemyslim nijak zle, ale kdyz stoji 8GB SD karta 1400 proc je v HTC ADVENTAGE 9GB disk? to tam mohli za tu cenu dat tyhle karty rovnou dve a vyresili by tim vetsinu problemu s rotacnim zarizenim...

Takze pro vsechny kteri potrebuji velkou kapacitu v zarizeni, mohu vrele doporucit kombunaci teto ROM a SDHC karty. 4GB a 8GB SDHC funguje bez problemu uz asi tyden. Tech 20 minut strachu pri flashovani a 1400kc za to stoji;)
Borek.
nasca (33)|2.10.2007 20:25
diky za info, asi tyden se rozhoduji, kterou ROM s podporou SDHC (mam 8GB class6) tam flashnout.
nasca (33)|4.10.2007 10:15
od vcera pouzivam New ROM UNI_2_11_10 5.2.1921 (Build 18521.0.7.0) for G3 and G4 info a download na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=333998 a je dost rychla a stabilni (zatim). Ext. ROM je hide. ;)
Miloš Strouhal (3997)|4.10.2007 10:19
[QUOTE="JanHavlicek"]No vyšla ještě oficiální T-Mobile 2.00.41 AKU3.3 ROM, je to WWE verze a dá se stáhnout na chorvatských stránkách T-Mobilu[/QUOTE]Tak ji tam mam dva dny a zatim jsem neprisel na zadny problem.. Zadne emailove ucty nezmizely ani nic podobneho. Je tedy pravda, ze jsem si ji dost prekopal a upravil, abych se zbavil vetsiny T-mobile balastu.
Jiří Graz (180)|4.10.2007 13:17
Ahoj, T-Mobile 2.00.41 AKU3.3 ROM opravdu chodí, ale internet explorer stranky http://wmtvs.com nejak nemuze rozchodit. :( . Nemate nekdo tip jak to napravit (nova verze ie nebo wmp)?
Borek_ce4you (50)|8.10.2007 12:01
[QUOTE="nasca"]od vcera pouzivam New ROM UNI_2_11_10 5.2.1921 (Build 18521.0.7.0) for G3 and G4 .... [/QUOTE]

asi hloupy dotaz, ale presto to zkusim. Ma tato ROMka podporu SDHC karet? ja to na XDA nejak nemuzu vycist... dekuji.
Miloš Strouhal (3997)|8.10.2007 12:45
Mozna nema, ale pokud, tak staci instalnout tento cab, ktery je funkcni skoro pro vsechny WM6 ROMky a sam jedu diky nemu v Universalovi s 8GB kartu SDHC Trancend.. :yes: Uz se tesim na 16 GB! ;)
Borek_ce4you (50)|8.10.2007 13:37
dekuju, dejkuju, DEKUJU... presne neco takoveho jsem shanel naprosto neuspesne pred 14-ti dny. Lepsi pozde nez nikdy :) :)) :D
Miloš Strouhal (3997)|8.10.2007 13:38
No, ono je tech cabu vice verzi, ale tahle uz skutecne naplno funguje i s 8GB SDHC.. :yes:
nasca (33)|8.10.2007 14:03
2Borek, ano ma, zapomnel jsem to zminit. Pouzivam taky 8 GB SDHC(class 6). A tesim se na 32GB.:D
JanHavlicek (635)|13.10.2007 20:01
Vyšla nová ROM 2.12.00 od Jwrighta.

Ještě jsem neměl čas ani chuť ji vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že všechny ROM od Jwrighta byly vždy výborné ji určitě vyzkouším
Miloš Strouhal (3997)|13.10.2007 21:09
Dobra zprava, diky za info, souhlasim s tebou v hodnoceni jeho prace, jdu testovat.
htcjirka (1875)|14.10.2007 15:44
Souhlas,romky od Jwrighta byly vzdy nejlepsi,byly jako original a nemely zadny balast navic a extrom,nebyla viditelna,coz bylo dobre pro ukladani priloh emailu na sd kartu.JWright si dal dlouho na cas,ale urcite jeho rom bude stat za to,nez od jinych kucharu,kteri chrli jednu rom za druhou s neustalou hromadou bugu.
Miloš Strouhal (3997)|14.10.2007 19:50
Tak zatim spokojenost. :yes: Problemy popisovane na xda-devu jez by mela tato ROM vykazovat zatim vubec nepozoruji, jako obvykle je v te diskuzi zrejme presprilis vysoka koncentrace lamicek.. Tato ROM se jevi zatim jako velice povedena, nic v ni neprebejva a ani nechybi a slape svizne a bez tuhnuti. Zatim jsem nenasel nic co by mi nefungovalo.
JanHavlicek (635)|14.10.2007 20:21
Tak už je tam taky. Zatím vypadá v pohodě, uvidíme, co udělá týden testování. Reakce a celková práce je o něco pomalejší než v případě KDSkamal WM5 Ultimate, tam nebyl nutný soft-reset klidně 2 týdny
Chrono Leggionaire (187)|16.10.2007 10:32
Tak jak to vypadá s výše zmíněnou ROM? zatím bez problémů? Vím, že ji testujete teprve pár dní,ale taky si na ní dělám zálusk. :) Budu vděčný za postřehy:yes:
Miloš Strouhal (3997)|16.10.2007 10:38
Ja jsem zatim spokojen (a to je co rict.. :D ), jen je potreba tam instalnout (nebo implementovat rovnou do Extended ROM) jeden patch (pro korektni zobrazovani obrazku v aplikaci Pictures&Video) z te probihajici diskuze, jinak zatim vse maka dobre, i Radio 1.15, ktere je v tom upgradu pouzito. Wifi ok, Bluetooth ok, prechody mezi GSM a UMTS take bez potizi. SDHC 8GB bez potizi. Celkova rychlost zarizeni i po nainstalovani vseho mozneho je dobra. Kazdy den jsem mnoho hodin pripojenej na wifine nebo UMTS a bezi mi mChat a Skype a stahovani emailu, obcas telefonaty a SMS a vsechno slape a restartu netreba. Jeste mi zacal zlobit zastupce Office Mobile.lnk, tak jsem ho vytvoril znovu (zastupce aplikace tmail.exe ve slozce Windows, tentokrat s nazvem Messages.lnk) a premapoval jsem i tlacitko posty na toho noveho zastupce a uz to maka spravne.