Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Navigon Mobile Navigator 6

martinhamr_ce4you (486)|11.4.2007 07:35
Bod na mapě lze přidat k trase v mapě.A k těm funkcím:nároky všech uživatelů jsou různé,uvědom te si k čemu má navigace sloužit.Představ te si,že by vývojáři měli reagovat na každý požadavek zákazníka co všechno by se mohlo ještě k tomu programu přidat.Tak má víc lidí ve vývoji než Airbus :)) POřádně si stím pohraj,pak uvidíš že tam neschází nic co opravdu potřebuješ k navigaci!
Mudrunka (547)|11.4.2007 08:04
Martine, ale schází, schází. Konkrétně itinerář a nějaká pokročilá práce s ním (blokování úseků, informace z TMC apod). I když souhlasím, že se bez toho taky dá žít, dokonce i navigovat.
A ještě mám otázku, navigace na kontakty ti funkguje, či nikoliv? I tady se však s disfunkcí dá žít, dokonce navigovat.
kultus (418)|11.4.2007 08:26
[QUOTE="martinhamr"]Bod na mapě lze přidat k trase v mapě.A k těm funkcím:nároky všech uživatelů jsou různé,uvědom te si k čemu má navigace sloužit.Představ te si,že by vývojáři měli reagovat na každý požadavek zákazníka co všechno by se mohlo ještě k tomu programu přidat.Tak má víc lidí ve vývoji než Airbus :)) POřádně si stím pohraj,pak uvidíš že tam neschází nic co opravdu potřebuješ k navigaci![/QUOTE]

...to pridavani bodu na mape tedy nic moc...on bere body jako koncovy a startovni a kouskuje trasu na useky a simulaci prerusuje a startuje u kazdeho useku...
...jo ja to chapu ze tam nemuze byt vsechno jen jsem psal svy postrehy...a uz jsem psal predtim ze nemam navigaci zatim a hodi se mi treba ta simulace a taky planovani cest a vyletu...ale opravdu nejvetsi skoda je pomalost programu jestli tohle vychytaji tak klidne zapomenu na itinerar anebo treba pozastaveni simulace...
martinhamr_ce4you (486)|11.4.2007 08:35
pro: Mudrunka

No v "5" mě vyhledávání adres fungovalo bez problémů.Vzhledem k tomu že mám PNA,tak nemůžu sloužit jak to běhá v "6".Ale není tam problém se zadanou adresou,nebo v PSČ? Musí to tam v těch adresách být přesně zadané dle potřeb Navigonu.Schválně si nějakou fiktivní vytvoř jen tak a zkoušej upravovat.

oprava : Už jsem to opravil...:yes:
Mudrunka (547)|11.4.2007 08:46
Martine,
ne, ne, v tom problém není. Na stejných kontaktech mě to ve verzi 5.2.6 fungovalo OK. A pokud byla nějaká nepřesnost v adrese šlo to do nastavení cíle s přednastavenými údaji, kterým to rozumělo. Ale nyní ten nešťastný chybový formulář Windows s popisem „The system cannot find the file specified”.
libor_m (1026)|11.4.2007 18:07
Zašli to na tech. podporu. A jestli nepochodíš, tak mi pošleš do mailu printscreen s popisem a já to prošlápnu svojí cestou.
kultus (418)|11.4.2007 19:24
:D pomuze mi nekdo prosim najit nebo nastavit hlasovou navigaci na mape jsou tlacitka pro hlasitost ale nic pri simulaci nedelaji a zvuk nejede...diky

EDIT: tak ono tam nejsou ceske zvuky jen US english ma je nekdo,pls SS???
mitzi (8)|12.4.2007 09:09
jinak navigator 6.1 nabiha pomalu proto, ze prohledava pri startupu veskera dostupna uloziste, zda neobsahuji mapy. Ja ho mam v interni pameti (hp rx5940 2gb) a kdyz vyndam SD kartu tak to nabiha jak z praku. Zandam kartu (at uz s mapou nebo bez mapy) tak to trva dlouho.
mitzi (8)|12.4.2007 09:23
jo a pocitani tras trva v zasade chvilku. Napr z prahy do osecne u ceskeho dubu to trvalo 4 vteriny. tak nevim co s tim delate. mozna je to zelezem. ja mam Samsung 400MHz procesor. Jinak pri simulaci to normalne mluvi, takze je potreba do adresare Sound dodat sfs soubor s ceskym hlasem.
kultus (418)|12.4.2007 10:27
nj na to uz jsem prisel a budu je mit diky jednomu uzivateli kteryho pro jistotu nebudu propagovat ...ale ta anglicka navigace je moc pekna...
...a vono nejde jenom o pomalej start (u mne 25s) ale predevsim o pohyb v nabidce a cekani na vykonani prikazu a po reakcich uzivatelu s vykonym zelezem to v tom asi nebude...takze cekam na novou verzi (asi se jeste nacekam)...jinak nechapu jak muze byt navigace plynula kdyz se jiz simulace dost seka a naproti tomu je hlasova navigace krasne plynula....
Mudrunka (547)|16.4.2007 12:51
[QUOTE="Mudrunka"]Mám lehký problém s novou instalací verze 6.1. Nejde spolupráce s kontakty na PDA. Když to chci využít hodí to malý formulář s popisem chyby „The system cannot find the file specified”. Nechápu, jaký specifikovaný soubor to ode mě chce. Přitom na předchozí instalaci verze 5.2.6 to bylo v pohodě. Poradí mě někdo?[/QUOTE]
[QUOTE="libor_m"]Zašli to na tech. podporu. A jestli nepochodíš, tak mi pošleš do mailu printscreen s popisem a já to prošlápnu svojí cestou.[/QUOTE]
Takže jsem problém formou dotazu zaslal, odpověď přišla téměř okamžitě. Výsledek - je to důsledek toho, že před instalací MN6 nebyl odinstalován MN5. Řešením je odinstalovat oboje a znova nahrát MN6. I když už tam MN5 nemám, přesto tomu věřím, odinstaloval jsem pozdě. Vzhledem k tomu, že budu muset tím pádem odinstalovat i POI Warner se mi do toho nyní nechce, ale jsem přesvědčený o kladném výsledku. Takže časem až bude ošklivé deštivé počasí…. snad se dočkám…..
Na konec bych rád podotknul, že téměř okamžitá, profesionální a ve svém výsledku k cíli vedoucí reakce Navigonu, mě mile překvapila.
kopacek (466)|16.4.2007 13:39
Tak to je příjemná informace, že lze navázat komunikaci přímo s autory Navigonu. Velký to rozdíl proti např. iGO, na které jsem se přímo i přes zastoupení v ČR koncem roku obrátil s dotazy a do dnešního dne na ně dorazila ani řádka odpovědi. Jinak s Navigonem mám odkrouceno dalších více než tisíc km a musím říct, že alespoň pro mě je to navigační jednička. Je sice stále co zlepšovat (program umí občas "vytuhnout" speciálně s jednou konkrétní mapou, zpožďování reálné pozice vůči mapě by se taky mohlo odstranit), ale jádro je velmi kvalitní, navigace je nejpříjemnější ze všeho, co jsem kdy použil. Takže doufám, že další verze budou brzy následovat. Libor_m je sice tajemný jako "Hrad v Karpatech" ;) ale v německých diskuzních fórech už lze dohledat i číslo budoucí verze, takže si myslím, že to bude každným dnem. :yes:
Mudrunka (547)|16.4.2007 14:32
Ano, taky mě to příjemně překvapilo. Stačil přístup z MyNAVIGON a pro sichr přidat i číslo licence a …..
Jinak tuhnutí softu je asi obecnější problém bez ohledu na mapu. Alespoň už 5.2.6 mě párkrát taky ztuhla, jednou dokonce tak dokonale a nenápadně, že jsem v Německu vlítnul do kolony jako namydlenej.
Jinak jsem lehce roztrpčený z aplikace TMC. Domníval jsem se, že to bude umět to, co MN5 + něco navíc. Ale ono ne. MN5 při příjmu TMC informace vyvolující automatický přepočet sdělilo, že přepočítává a po dobu přepočtu to ukázalo formulář s popisem problému. To MN6 sice řekne, ale neukáže nic a navíc výčet problémů s možností úpravy jako ve verzi „ručního rozhodování“ jaksi není k dispozici. Řešení je sice ruční rozhodování, ale to potom daný formulář vyjíždí s každou nepodstatnou ptákovinkou a je tam dokud člověk nezareaguje (alespoň, že plynule běží hlasová navigace).
Takže, dokud to při automatice TMC nebude ukazovat problémy alespoň po dobu přepočtu + ve výčtu TMC informací se to nebude chovat jako při ručním rozhodování, včetně možnosti ruční úpravy objetí, ignorace, to prostě nebude ono.
Mudrunka (547)|16.4.2007 20:28
No, nevím Vítku čím jsem „rozmlsaný“, jestli to náhodou nebude třeba Dynavixem…… :D :D :D :D :D :D
Pochopitelně, možnost konfigurace řešení základních typů dopravních problémů, možnost práce s časovými ztrátami s cílem jejich minimalizace, to je opravdu můj sen. Zatím mě stačí, aby to rozumně pracovalo se stávajícími informacemi. Tedy, pokud Navigon umí v „ručním režimu“ dát na první místa v seznamu událostí ty, co jsou na trase a to ještě s označením, zda ignorovat, či objet a s možností dodatečně toto upravovat, nechápu, proč totéž není možné i v režimu automatického přepočítávání. Nechápu, proč v „ručním režimu“ může vyjet formulář (mimochodem, jeho základ již je v seznamu událostí) a v automatickém režimu ani na dobu přepočtu tak jako v MN5.
Nechápu, proč programátoři nejsou schopni při přechodu na novou, vyšší verzi programu z té předchozí převzít to dobré a doplnit něčím novým, účinným, přínosným. Mimochodem, takovéto nelogické jednání programátorů, včetně jejich obecné schopnosti nedodržet slovo i termín, mě ve své pracovní činnosti nakonec donutilo k tomu, že jsem se sám naučil programovat, a můžou mě být obecně ukradení.
Jo a na mé plečce je celá Evropa normálně schůdná. Jenom výpočet např. do Španělska trvá relativně dlouho, ale jede to. Takže Vítku, problém bych hledal někde jinde.
EDIT by MODERATOR
kopacek (466)|16.4.2007 21:28
Miloši, kolik máš při spuštění Navigonu volné paměti pro programy? Já mám 33 MB (víc nedám, protože po HR mám 34 MB) a s mapou Evropy můžu provádět pouze její prohlížení ale pokud spustím jakoukoliv navigaci třebas i do vedlejší ulice, tak dostanu hlášku o nedostatku paměti a "finito". S regionálními mapami je to zcela v pořádku.
EDIT by MODERATOR
Mudrunka (547)|16.4.2007 21:44
Vítku, poté co jsem nenávratně zlikvidoval Dynavix jsem přestal aktuální velikost paměti sledovat. Ale po nějakém kolapsu a následném soft resetu ručně přidám paměť pro programy na cca 34 MB (v případě vypnutéhp BT), nebo cca 32 (při zapnutém) a jede to. Myslím, že z hlediska paměti máme, v podstatě, stejné plečky. :D
Ale stávalo se mě, i u verze 5.2.6, že to, zejména při příjmu TMC a vyvolaném přepočtu apod., prostě zatuhlo, což bylo právě, myslím, nedostatkem paměti. Ale, že by to řeklo, sorry nemám paměť, to se mi stalo naposled u Dynavixu, verze snad 1.0.
kopacek (466)|16.4.2007 21:51
Hm, tak to bude problém asi někde jinde. Ale vůbec nic mě nenapadá. :( Za pár týdnů jedu do Norska, tak to mě čekají mapové "přehazovačky". Nevím, jestli pro jistotu ještě nepřibalím nějaké PND-čko. :evil:
Mudrunka (547)|16.4.2007 22:34
Vítku, já měl problém s původní CF kartou, zapsat šlo, číst velké soubory ne. Tak mě napadlo, zkus tu mapu dát na jiné paměťové medium, pokud máš možnost. Pochopitelně to může být i jinak...., ale jít by to mělo. Další možnost, kolik toho máš v POI Warneru? Já tam mám aktivní jen CZ... Pokud se pamatuji, se svým strojem jsi měl problémy už dřív.... Prostě, možností nůše. Každopádně, pokud tvůj stroj uvádějí jako kompaktabilní, hledal bych problém všade, jen ne v SW.
kopacek (466)|17.4.2007 11:21
Jak máte nastavené hodnoty pro plánování tras? - Zjistil jsem, že různá nastavení (včetně rychlosti vozu) poskytují dost často velmi výrazné rozdíly ve stanovení trasy.
EDIT by MODERATOR
libor_m (1026)|17.4.2007 12:24
[CODE]Takže pánové, pár dní jsem tu nebyl a celá tato diskuze docela dost ujela někam úplně jinam. DRŽTE SE PROSÍM TÉMATU. OT promazávám.[/CODE]
Mudrunka (547)|17.4.2007 12:37
Správně, přísnost musí být!
A, že tady byl několik dnů klídek, co?

Moderator: :D
Bucci_ce4you (217)|26.4.2007 14:14
Mam otázečku.... pam půjčený PDA s Navigonem v. 6.1 a mapou Eastern EU + Austria

chtěl jsem se zeptat (ten sw mam druhej den a rozmýšlím se nad koupí) - graficky super, rychlost - hrůůůůůůůůza (nejde to nějak zrychlit)

můžu prohlížet mapu aniž bych byl na signálu?
Mudrunka (547)|26.4.2007 14:23
taky provozuji oba softy. Navigon je pro mě jednička, i-go dvojka, poznáš to sám. Té rychlosti se neboj, sice strat a ukončení je trochu nepříjemné, ale pro vlastní navigaci - žádný problém a celkové navigační informace jsou u Navigonu výrazně lepší.
Ta mapa je doufám TA, je lepší a podrobnější.
Bez signálu si s tím dělej co chceš, žádný problém.
Bucci_ce4you (217)|26.4.2007 14:35
to je právě ono, bez signálu mi to mapu ani nezobrazí, jenom když mam signýál... menu mi přijde dost zmatený (jsem odkojen TT a právě IGO), je fakt, že hlasová navigace je naprosto luxusní, jinak ve všem ostatnim vítězí igo
xtonda (811)|26.4.2007 14:46
Taky sem zkusil Navigon, pomalé je to šíleně, GPSr mám přes BT a pokud jsem ji měl vypnutou a tedy se mu nepodařilo připojit, vytuhlo to takovým způsobem, že sem musel udělat SR. Při připojené GPSr bez signálu se prohlížet mapa dá. Pokud je to takto prasácky zprogramované težko se chce uvěřit, že navigace bude luxusní a bez chyb.

Když jsem sjel z cesty, nutilo mi to U-obraty, kde nejsou přípustné a hlasilo to odbočte doleva. Zobrazení mi přijde málo kontrastní, bílé ulice na světlešedém okolí nic moc. Zobrazení POI taky nic moc, při cestě domů mi tam svítí ve velké vzdálenosti červený kříž s nápisem Gerontologie, to fakt nevím na co mi to jako má být.
Bucci_ce4you (217)|26.4.2007 15:01
tak jsem právě při vypnuté GPS chtěl zobrazit mapu.... 15 minut to běželo pak sem vyměk a SR....



.... tím pádem pápá Navigone :cool:
Mudrunka (547)|26.4.2007 19:36
to Bucci:
zeptám se takto, jedná se o oficiální verzi programu, nebo o "taky koupenou na internetu"? Máš tam verzi 6.1, nebo 6.1.5 ?
Pokud se nepletu, upgrade na versi 6.1.5 z MN5 bylo konkrétně definováno pro WM 2003SE, a u "nákupu na internetu" jsem si nějak nevšiml, že by operovali s různými verzemi operačního systému. A verze 6.1 byla nějak problémová... Každopádně, mám PDA poměrně plečku, navíc tam mám i POI Warner2 (3 je úspornější) a takové problémy, jako ty nemám ani náhodou.
Bucci_ce4you (217)|26.4.2007 20:04
je to ofiko - verze 6.1.5 ale na WM2003 (bez SE), mam to ale jenom půjčený
libor_m (1026)|27.4.2007 09:51
Na WM2003 neSE jsem MN bohužel netestoval, takže s tím Ti neporadím. Koukni na compatibility list.
martinhamr_ce4you (486)|2.5.2007 10:16
Zdravím...
Nezkoušel jste někdo jestli vám funguje u Navigonu internet?U zájmových bodu je info tabulka a tam jsou tlačítka I.ukázat místo kde se bod nachází II.telefonní číslo III. někdy tam bývají také www stránky.Když se na ty tlačítka tapne tak jsou jakoby funkční,ale nic se neděje.
libor_m (1026)|2.5.2007 22:41
Martine, postni prosím screeny, ať přesně vím, co myslíš ...
martinhamr_ce4you (486)|3.5.2007 11:06
Mám blbej program na snímání,tak napíšu postup :
Dáš v menu nový cíl - vyhledat důležité - v určité lokalitě - země ČR - místo Praha - kategorie (třeba nocleh) - A 1 Hotel na Praze 8. a na hoře je i s lupou tak na ní ťukni,projdi až třeba na hotel Abri ta tam má i web...zkus a dej vědět...
libor_m (1026)|3.5.2007 12:03
Martine, klikací tlačítka mají ohraničení kolem sebe (prostě jsou v kostičce). Neklikací ne. Podle toho i zjistíš, že i kdybys měl WM Phone, tak si na zobrazené číslo nezavoláš. Stejně tak Ti se Ti nezobrazí PIE s webovou stránkou. Jediné klikací tlačítkoje "zobrazit na mapě".

P.S. Oklikou se tam dostaneš také tak, pokud si dáš POI zobrazit na mapě, klikneš na zelenou fajfku dole u popisu POI a potom nahoře u popisu na "i".
martinhamr_ce4you (486)|3.5.2007 12:40
Zmátlo mne že šli zmáčknout.
martinhamr_ce4you (486)|27.6.2007 09:06
Pozorně si prohlédněte stránky Navigonu.com.Je tam v downlaudu novinka - Navigon Fresh .Přišlo mi do mailu i něco o nových mapách,tak to pozorně prostudujte.Vypadá to zajímavě.
Mudrunka (547)|27.6.2007 09:47
Zajímavé, mě e-holub nedoletěl ani náhodou, přitom registrovaný jsem……, asi proto, že pro variantu PDA. Jsou tam ke stažení nové mapy Evropa 2007/2008, ale za peníze (tuším 69 babek) a ještě jen pro PNA.
K tomu, jak to v těch mapách vypadá však ani slovo. Velikost celé Evropy je výrazně podobná velikosti stávající mapy (cca 1,8 GB), tedy pokud nepokročili v kompresi map dál nevidím v tom nějaký pokrok ve východní Evropě. Pokud by přikročili k „ prostému přilepení“ známých neoficiálních map Východní Evropy v rozdílu, určitě by přelezli 2 GB, což je asi pro ně „magická hranice“. A o tom, kde je funkční TMC ani slovo. Takže zatím pro nás 0 a furt nám to bude hlásit dopravní informace na dálnicích v protisměru……-)
martinhamr_ce4you (486)|27.6.2007 10:24
Jo tak jsou ke stažení za 99,- :? Jinak je to takovej hezky graficky udělanej program pro práci s Navigonem.Stahování dat,aktualizace soft.,nové mapy,zálohování,atd...
Mudrunka (547)|27.6.2007 10:40
když jsem přihlášenej přes myNavigon, tak to update map ukazuje cenu 69 babek. Jinak by mě zajímalo, jak tam vypadá Východní Evropa a zda je možné laborovat s výběrem map jako u Navigonu 5, či je tam jen jedna velká jako u stávající verze 6.
martinhamr_ce4you (486)|27.6.2007 11:38
V mailu mi to hlásilo něco dokonce o 30,- A že to není rozepsané?Překvápko výrobce...
Mudrunka (547)|27.6.2007 11:43
Martine, e-holuba jsem tedy neviděl, ale vsadím se, že těch 30 jest sleva :D
Mudrunka (547)|28.6.2007 11:46
Tož e-holub od Navigonu nakonec přilétl. Měl jsem se s Martinem vsadit, 30 babek je opravdu sleva pro stávající registrované uživatele.
Pokrytí CZ uvádějí 42,4 % populace a cca 163 tis. km komunikací, tedy zhruba v úrovni známé neoficiální mapy Východní Evropy od Navtequ. No, podle ní se už u nás jezdit dá, dokonce i přes obecně menší podrobnost některých míst jsem tam našel i lepší pokrytí než u TeleAtlasu 2007.01. Čísla popisná sice nic moc, ale nikdo není dokonalý…. Ale zase na druhou stranu je tam nižší chybovost proti mapě TA, a to včetně „přidaných informací“ (pruhy, směry jízdy apod).
Takže zbývá jen čekat na uvolnění těchto map i pro PDA.
kopacek (466)|28.6.2007 11:59
Ahoj Miloši, taky už jsem dostal holuba od Navigonu, ale už na to ani nijak nereaguji. - Při pátrání po příčinách toho, proč se Navigon tak otřesně chová k mapám pro PDA (de facto nebýt úniku z Cebitu, tak oficiální dodávka map jsou mapy z roku 2005, což je v dnešní konkurenci neskutečné), jsem narazil na velmi zajímavou německou diskuzi. V ní byla zveřejněna informace (od někoho, kdo má přístup k Navigonu), že politika Navogonu je v otázce PDA velmi jednoduchá: až na posledním místě; mapy pro PDA by měly být o verzi zpět za verzemi pro PND. Nebýt toho Cebitu, tak tomu tak opravdu je a myslím, že se této informaci typu "jedna paní povídala" dá zatím bohužel věřit. Nezbývá než sledovat, jak to dopadne s vývojem map pro PDA nyní (nebo bohužel sledovat jisté stránky, které jsou vždy "o krok napřed"...). :evil:
Mudrunka (547)|28.6.2007 12:21
Vítku, taky zdravím. Řekl bych, že máš opět pravdu.. Alespoň to tak z důsledků obchodní politiky Navigonu na první pohled vypadá. I když já tak nějak doufám, že pro PDA to uvolní přeci jenom dřív, řekněme na konci letní turistický sezóny. :D Taky doufám, že pro PDA udělají i možnost výběru částí Evropy jako ve verzi 5, či na „daných stránkách“, protože normální PDA opravdu s celou Evropou má co dělat až se mu „potí brejle“.
Jinak PDA, které vy to mělo utáhnout bez problémů jsem již našel, je jím HTC X7500 (Advantage). Jenom ta cena…..
kultus (418)|9.9.2007 15:03
panove nahodil jsem verzi 6.2 po kazdem startu ale musim nastavovat verzi odklepavat jak jsou dulezita pravidla premavky atd nemluve o tom ze jsem na mape uplne jinde a v offline rezimu se dostat do prostoru CR je priserna proste jako po prvnim spusteni nevite co s tim???diky

Edit:pomohlo zmenit vlastnosti settings souboru ve slozce MN6
kopacek (466)|9.9.2007 16:09
Pokud si dobře vzpomínám, tak se to takto bude chovat do té doby, než dojde k připojení GPSky a fixu, tedy dokud nebude mít alespoň jednou aktuální pozici v mapě. To varování o bezpečnosti tam ale bude prudit pořád.
kopacek (466)|12.11.2007 13:02
Kluci, máte už někdo zkušenost s Navigonem na Windows Mobile 6? - Pokud se prohrabávám na navigon.com, tak podle jejich stránek to ani s jedním zařízením s WM6 není kompatibilní. Ve skutečnosti to ale může být asi úplně jinak.
A je něco nového s mapami? - Opět na jejich webu je pořád to minimální pokrytí ČR (20,9%), to je pořád pravda, když už Navteq má plné pokrytí ČR? - Omlouvám se za OT, ale už dlouhou dobu mám Navigon odinstalovaný a oficiální informace vypadají jako že ani po půl roce vůbec nic nového (software ani mapy).
Erikt68i (266)|12.11.2007 20:34
Nejnovější kompletní mapa NT072_Europa_MN6 má podle popisu nyní i úplné pokrytí Polska, Česka, Slovenska, Maďarska, Slovinska. Za Česko ručím, ověřil jsem. Na Slovensku je podle zběžného kouknutí na mapu taky mnohem víc čar než v předchozí verzi.
kopacek (466)|12.11.2007 20:40
Díky za info, už jsem vypátral, že tato mapa má 1,8 GB, dá se s tím nějak rozumně pracovat? Na fórech jsem četl, že hodně lidí Navigon opustilo, protože s touto novou mapou trvá výpočet i krátké trasy několik minut a delší trasy několik desítek minut... Co na to zkušení? Používáte někdo tuto novu mapu? Je to použitelné?
Mudrunka (547)|12.11.2007 21:20
to kopacek:
ahoj. To je k vzteku, co? Konečně mašina, která si poradí i s hodně „náročnou“ aplikací a musí tam být OS, který daná aplikace zatím nepodporuje. Proto taky celkem vážně uvažuji o Advantage, ale s tím se zase nedá rozumě telefonovat….. No, to nám asi dělaj schválně…..
Jinak ano, daná mapa je opravdu tak velká, konkrétně 1,82 a problém je, že se na kartu 2 GB s plnou instalací softu nevejde, mrcha jedna. Takže jsem zatím nevyzkoušel, zápasím s 4 GB kartou. Nejde korektně a budu ji zítra reklamovat. Až to zprovozním a otestuji, poreferuji. Více SZ.
kopacek (466)|12.11.2007 21:46
2 Mudrunka: Jsem rád, že opět komunikuji se starými známými. PND není prostě pro nás, PDA magory, to pravé ořechové. :-))

Právě jsem doinstalil 6.2 a ejhle - ono to běží i na WM6!!! A neuvěřitelně rychle, sám tomu nevěřím. S mapou 269 MB trasa Olomouc - Karlovy Vary spočítána za 15 vteřin!!! To je oproti hx4700 neuvěřitelné. Pokud to tak bud i s tou novou mapou Evropy, tak mám s Kaiserem "dušičku v peříčku". ;-)


EDIT: funguje naprosto korektně i interní GPSka.