mChat 2.0 a grandiozni chyba
Lidicky,dnes mi mChat vypovedel sluzbu a to tim,ze muzu psat,dotycny prijme,odpovi,me nic neprijde!Zkousel jsem restarty,odinstalace,instalace,cisteni registru a zase instalace, build11 i build14 a porad to same!Nic jsem neinstaloval,nic jsem neodebiral,nic jsem nenastavoval,atd.,atd.,atd.!!!!!!!!!!!Mate nekdo,nebo mel takovy problem?Dost me to stve,jsem na nem zavisly a takhle me dostal!Vecer makal krasne a dnes uz ani tuk!:(( :no:
stejna chyba se projevuje snad u vsech alternativnich klientu ICQ i na PC nejen pro Windows (ze by ICQ upravilo komunikacni protokol?). Takze neni to chyba mChatu.
No jednoducha odpoved. Opravdu ted behem poslednich dnu musela firma provozujici servery ICQ upravit protokol, protoze vetsina alternativnich klientu zacala mit tyto problemy s odesilanim ci prijimanim. Jednina rada, je asi sledovat stranky onech programu a cekat na opravou verzi.
Jasne,ale proc tedy jeden jde a druhej ne?Kdyby se menil protokol,byli by vypadky na vsech!Zkusil jsem potom vse co jsem mohl a opravdu nebezel jen mChat...a to je divny
Opravdu to bude nejspíše tím problémem ICQ a jeho házení klacků pod nohy alternativním IM klientům.
Nevím, proč velká většina uživatelů v ČR užívá zastaralé ICQ, které nabízí jen IM služby, žádný email, a občas je přetížené. Jsou přeci jiné a lepší alternativy, např. Yahoo! Messenger, Jabber ...
Nevím, proč velká většina uživatelů v ČR užívá zastaralé ICQ, které nabízí jen IM služby, žádný email, a občas je přetížené. Jsou přeci jiné a lepší alternativy, např. Yahoo! Messenger, Jabber ...
no Zdenku,Yahoo!Messenger jsem delsi dobu pouzival a nebyl jsem zrovna spokojeny,ale mas pravdu,ze ICQ ma problemy casteji!Jsem na nej tak nejak zvyklej a vyuzivam opravdu jen IM a nekdy i videohovor na(PC tedy:D ),ale me IM v cihlicce staci a musim rict,ze prave mChat mi prijde asi nejlepsi a proto me stve ze ted musim pouzivat Agilaka:( :no:
Problém je s tím, že prostě když k nám přišel instant messaging, tak se v ČR zajelo icq, takže ho mají skoro všichni, kdežto aim,yahoo apod skoro nikdo...
Ad zmena v protokolech - jste si v podstate odpovedeli sami - jestlize se zmenila komunikace, tak mChat ap. prestane fungovat (v te jiste verzi), ale Agile Messenger to prezije i bez preinstalovani - proc? Protoze komunikace mezi Agile Messengerem a serverem ICQ neprobiha primo, ale pres server Agile. Takze upravili nastaveni Agile serveru a uzivatele to ani nepostrehli ;) (ale je to opet jen muj odhad, tak to jako vzdy berte s rezervou :cool: )
Mimochodem se mi to moc nezda - mne alternativni klient na stolnim pocitaci beha od cervence 2004 stale ten samy bez jedine zmeny a stale funguju bezproblemu :cool:
Jo a co se tyce ICQ vs. jine IM - to je jednoduchy - ICQ tady bylo mezi prvnimi (ne-li prvni) a hlavne se nejvice prosadilo. Stejne jako se ted prosazuje Skype (i kdyz je spousta jinych VoIP sluzeb). Takze ted mam v CL asi 350 lidi a k tomu 4 lidi na jabberu a 3 na MSN Messengeru. Takze z toho je jasne videt, ze kdyz "prijde nekdo novy, kdo bude chtit komunikovat s vetsinou lidi", tak mu nezbyde nic jineho, nez sahnout po ICQ (protokolu - klientovi nikoliv).
Mimochodem se mi to moc nezda - mne alternativni klient na stolnim pocitaci beha od cervence 2004 stale ten samy bez jedine zmeny a stale funguju bezproblemu :cool:
Jo a co se tyce ICQ vs. jine IM - to je jednoduchy - ICQ tady bylo mezi prvnimi (ne-li prvni) a hlavne se nejvice prosadilo. Stejne jako se ted prosazuje Skype (i kdyz je spousta jinych VoIP sluzeb). Takze ted mam v CL asi 350 lidi a k tomu 4 lidi na jabberu a 3 na MSN Messengeru. Takze z toho je jasne videt, ze kdyz "prijde nekdo novy, kdo bude chtit komunikovat s vetsinou lidi", tak mu nezbyde nic jineho, nez sahnout po ICQ (protokolu - klientovi nikoliv).
Co to tedy presne znamena pro ty co jim Agile na cihle nebeha, tak jako mne? Jsme bez icq dokud nevyjde mChat 2.0b15? A nebo funguje na WM5 jeste nejaky jiny klient ktery je stejne jako Agile "za vodou"?
Presne tak - aneb zkontrolovat stranky mgslabu a zjistit, ze je tam uz fix - ma se nahrat do adresare mchatu/plugins ;) Stahujte zde
Melo by to vyresit problemy ;) (akorat mne tim teda prestal mChat nejak fungovat uplne - ted mam vsechny offline :disgusted: )
:EDIT: tak beru zpet - zpusobovala to cestina - s anglictinou to vali naprosto korektne a bezproblemu :yes: :EDIT: (A jelikoz glogloman udelal novou verzi cestiny a to primo pro build 14, tak to jdu testnout :cool: )
:EDIT 2: Tak glogloman provedl dobrou praci a jeho čeština funguje na b14 naprosto korektne - takze mChat bude i nadale fungovat bezchybne tak, jak doted - timto bych tuto diskuzi uzavrel (mozna spis slovy, ze az priste neco takoveho zase nastane, tak je videt, ze autori jsou rychli a na oficialnich strankach hned bude opraveny ICQ plugin ;) :EDIT 2:
Melo by to vyresit problemy ;) (akorat mne tim teda prestal mChat nejak fungovat uplne - ted mam vsechny offline :disgusted: )
:EDIT: tak beru zpet - zpusobovala to cestina - s anglictinou to vali naprosto korektne a bezproblemu :yes: :EDIT: (A jelikoz glogloman udelal novou verzi cestiny a to primo pro build 14, tak to jdu testnout :cool: )
:EDIT 2: Tak glogloman provedl dobrou praci a jeho čeština funguje na b14 naprosto korektne - takze mChat bude i nadale fungovat bezchybne tak, jak doted - timto bych tuto diskuzi uzavrel (mozna spis slovy, ze az priste neco takoveho zase nastane, tak je videt, ze autori jsou rychli a na oficialnich strankach hned bude opraveny ICQ plugin ;) :EDIT 2:
lidicky ja nevim,jaky problemy se tim patchem vyresili vam,ale me vubec zadnej...odesilat muzu,ale neprijmu nic:no: :((
Odesilam, prijimam - proste funguju :yes: Kdyz jsi tam ten plugin rval, taks mel mChat vypnuty? Popr. zkus jeste parkrat vlizt do mChatu a vypnout ho a zapnout. Mno a popr. predpokladam, ze mas vybrano jako jazyk anglictinu.
Mne to proste pomohlo.
Jo mozna jeste jedna vec - mas build 14?
Mne to proste pomohlo.
Jo mozna jeste jedna vec - mas build 14?
sice jak blb vypadam,ale nejsem....neee...jsem jen nastvanej...jasne ze mam b14 a nemam tam cestinu...taky jsem mel vypnutej mChat
Edit:tak porad jeste nic,vypinam,zapinam...a nic!Odinstaloval.smazal,vycistil jsem registry a znovu nainstalil a porad to samy:no: :(( :evil:
Edit:tak porad jeste nic,vypinam,zapinam...a nic!Odinstaloval.smazal,vycistil jsem registry a znovu nainstalil a porad to samy:no: :(( :evil:
Hmm, tak jeste zkus vlez do nasteveni, pluginu, odskrtnout ICQ protokol, potvrdit, resetnout radsi cele MDAc a po spusteni mChatu zase plugin zapnout a resetnout mchat - nic chytrejsiho asi nevymyslime :( Popr. zkus jeste jednou stahnout ten soubor - je mozne, ze se ti stahl nejak poskozene... (i kdyz by to u tak malinkateho souboru bylo divne, ale stat se muze opravdu vsechno)
tak Kato predstav si,ze u me to nechodi,ale ted jsem to nainstaloval na brachovo MDAc a taky to neslo,po vlozeni toho fixu uz to u nej jede.....jdu zkusit u me
UUUUUUUZZZZZZ to jedeeeeeeeeeeee!!:D :D :D :yes: :yes: :yes:
UUUUUUUZZZZZZ to jedeeeeeeeeeeee!!:D :D :D :yes: :yes: :yes:
tezko rict,ale kdyz si tak matne vybavuju,to kopirovani fixu ke me do slozky plugins,tak si nevzpominam,ze by to po me chtelo neco prepsat!Takze asi tady byla zakopana smecka vlku:yes: :D :D :D
[QUOTE="Kato"]Presne tak - aneb zkontrolovat stranky mgslabu a zjistit, ze je tam uz fix - ma se nahrat do adresare mchatu/plugins ;) Stahujte zde
[/QUOTE]
Ten odkaz nefunguje, píše to "The selected Attachment does not exist anymore". Nevíte co s tím?
[/QUOTE]
Ten odkaz nefunguje, píše to "The selected Attachment does not exist anymore". Nevíte co s tím?
Kedze je tu tento program dost vychvalovany, stiahol som si ho z webu vyrobcu. Ale verzia 2.1 b01 sa mi zda byt nejaka divna. Nechybaju vam tam tlacitka?
uprava 14.5.06: zmazal som odtialto obrazok mChatu s chybajucimi tlacitkami.
maro
Niekde som vyhrabal starsiu verziu 2.0 b13, ta este tlacitka ma, len neviem, ci nebude robit skor popisovane problemy s (ne)dorucovanim sprav...
uprava 14.5.06: zmazal som odtialto obrazok mChatu s chybajucimi tlacitkami.
maro
Niekde som vyhrabal starsiu verziu 2.0 b13, ta este tlacitka ma, len neviem, ci nebude robit skor popisovane problemy s (ne)dorucovanim sprav...
Taky jsem měl tento problém a psal jsem autorovi na ICQ, on mi řekl, že je potřeba stáhnout .NET Framework pro WM2003 a WM2003SE na adrese http://mgslab.com/get.php?id=cf_sp3_ce4_arm. Pak to pojede perfektně.
Dakujem, uz to slape.
Radsej ani nepatram, preco mam teraz v systeme "Microsoft .NET Compact Framework" + "Microsoft .NET CF 1.0 ENU-String..." + "MS .NET CF 2.0" :D
Pred instalaciou som tam mal podla "cgautil.exe" toto: MS .NET Compact Framework {2.0.5238.0, 1.0.3316.0}.
Po instalacii tam mam toto: MS .NET Compact Framework {2.0.5238.0, 1.0.4292.0}.
Zatial aj vsetko ostatne slape OK.
Radsej ani nepatram, preco mam teraz v systeme "Microsoft .NET Compact Framework" + "Microsoft .NET CF 1.0 ENU-String..." + "MS .NET CF 2.0" :D
Pred instalaciou som tam mal podla "cgautil.exe" toto: MS .NET Compact Framework {2.0.5238.0, 1.0.3316.0}.
Po instalacii tam mam toto: MS .NET Compact Framework {2.0.5238.0, 1.0.4292.0}.
Zatial aj vsetko ostatne slape OK.
Viete mi poradit, ako vlozim do mChatu text skopirovany cez "schranku"? Napr. obcas potrebujem poslat web adresu a netusim, ako to tam vlozit.
Uz som to zistil. Ale to tlacitko zacalo byt funkcne az dnes. Predtym to nerobilo nic... :D
Uz som to zistil. Ale to tlacitko zacalo byt funkcne az dnes. Predtym to nerobilo nic... :D
Cca posledni tyden mchat nenacita historii zprav, nastaveno mam 10 poslednich. Setkal se s tim nekdo?
nesetkal :) funguje naprosto v poradku, historii nacita. akorat se mi vcera povedlo ho nejak shodit...vyhodil legracni chybovou hlasku ktere jsem ani za mak nerozumel a odporoucel se pryc :)
Mám jiný problém,pořídil sem si fujitsu siemens c550(samozřejmě je bez gsm) a mchat neběhá přes Bluetooth na telefon :mad: Nemá ani snahu se konektit!Funguje jen přes kabel na work connection.Im+ a agile fungovali,jen agile hlásí nějakou divnou hlášku po soft resetu.Pls nejde mchat nějak rozběhat :?: