český Smart Dialer pro WM5, WM6 (Vario, Wizard, Compact II, ....)
Ahoj,
upravil jsem si knihovnu pro Smart Dialing na HTC K-JAM a teď mi funguje vyhledávání kontaktů s diakritikou. MDA Vario má jiný build a proto je potřeba upravit stejnou knihovnu, ale jinou verzi. Moje verze je:
Smart Dialing
Version 2.2 (Build 21176)
Instalace je následující:
1. Stáhni si novou knihovnu do \temp
2. Vypni Smart Dialing
3. Pomocí Resco Exploreru přejmenuj původní
\Windows\smartdialing.dll
na
\Windows\smartdialing.dll.orig
4. Nakopíruj novou knihovnu (je důležité použít Resco)
copy \temp\smartdialing.dll
paste přímo v adresáři \Windows
ignoruj "warning ROM will be overwritten..."
5. Soft reset
6. Zapni Smart Dialing
Já MDA Vario nemám, ale "Šaman" snad dneska dopracuje svou verzi pro MDA Vario. Principielně můžu upravit jakoukoliv verzi, když bude čas.
Šamane, díky za poskytnutí správného nástroje... Je to už spousty let, co jsem disassemleroval ručně MC6502 (Commodore Plus/4, Commodore 64, Atari) a 8080/Z80 (PMD85, ZX Spectrum).
upravil jsem si knihovnu pro Smart Dialing na HTC K-JAM a teď mi funguje vyhledávání kontaktů s diakritikou. MDA Vario má jiný build a proto je potřeba upravit stejnou knihovnu, ale jinou verzi. Moje verze je:
Smart Dialing
Version 2.2 (Build 21176)
Instalace je následující:
1. Stáhni si novou knihovnu do \temp
2. Vypni Smart Dialing
3. Pomocí Resco Exploreru přejmenuj původní
\Windows\smartdialing.dll
na
\Windows\smartdialing.dll.orig
4. Nakopíruj novou knihovnu (je důležité použít Resco)
copy \temp\smartdialing.dll
paste přímo v adresáři \Windows
ignoruj "warning ROM will be overwritten..."
5. Soft reset
6. Zapni Smart Dialing
Já MDA Vario nemám, ale "Šaman" snad dneska dopracuje svou verzi pro MDA Vario. Principielně můžu upravit jakoukoliv verzi, když bude čas.
Šamane, díky za poskytnutí správného nástroje... Je to už spousty let, co jsem disassemleroval ručně MC6502 (Commodore Plus/4, Commodore 64, Atari) a 8080/Z80 (PMD85, ZX Spectrum).
Díky vám oběma :yes:
Typ pro ty, co nemají nebo nechtějí instalovat Resco Explorer: (vyzkoušeno na TC)
...
1. stáhnout novou knihovnu do složky \temp
2. přejmenovat novou knihovnu na smartdialing.dll.new
3. vypnout Smart Dialing
4. zkopírovat starou knihovnu do složky \temp (pro zálohu)
5. zkopírovat novou přejmenovanou knihovnu do složky \Windows
6. přejmenovat novou knihovnu ve složce \Windows zpět na smartdialing.dll
7. SR
Typ pro ty, co nemají nebo nechtějí instalovat Resco Explorer: (vyzkoušeno na TC)
...
1. stáhnout novou knihovnu do složky \temp
2. přejmenovat novou knihovnu na smartdialing.dll.new
3. vypnout Smart Dialing
4. zkopírovat starou knihovnu do složky \temp (pro zálohu)
5. zkopírovat novou přejmenovanou knihovnu do složky \Windows
6. přejmenovat novou knihovnu ve složce \Windows zpět na smartdialing.dll
7. SR
super, potlesk vám všem.... Vario se bránilo, po 1. resetu nešla zapnout funkce smartdialing, druhý restart to ale spravil a funguje.. je to bomba
Tak jsem upgradoval MDA Vario na ROM od Qteku erze 1.6.1.7 a build SmartDialingu je 21527 a nechodí mi to. Přikládám originální DLL a prosím borce zda by to mohli upraviti. Díky moc.
Tak jsem to testoval obě verze na 1.6.7.1 a nešlo mi to, vůbec se nezobrazila volba Smart Dialing Option... v Menu :(
Neni mozna... Mas tam bordel v tech knihovnach, taky se mi jednou stalo, kdyz jsem patchoval to TMO knihovnu.. Ve \windows prejmenuj tu knihovnu (smartdialing.dll) a zkus ji pak rovnou smazat, kdyz to nepude, tak SR. Tohle delej, dokud ti tam nezustane ta co je v ROM a zacne ti zase fungovat smartdialing (nezapomen ho znova zapnout). Pak tam tu patchnutou knihovnu z Varia nakopiruj, SR a musi to fungovat..
[QUOTE="Jirka_j"]Tak jsem to testoval obě verze na 1.6.7.1 a nešlo mi to, vůbec se nezobrazila volba Smart Dialing Option... v Menu :([/QUOTE]
Volba Smart Dialing Option se nezobrazí protože:
1. Knihovna smartdialing.dll není podepsaná nebo je chybná
2. Verze smardialing.dll není komatibilní s dialerem
Volba Smart Dialing Option se nezobrazí protože:
1. Knihovna smartdialing.dll není podepsaná nebo je chybná
2. Verze smardialing.dll není komatibilní s dialerem
Možná jsem to špatně napsal, když tam vrátím tu původní knihovnu (ta má velikost v tc 82.4k) tak vše funguje, když tam přehraju tu na Vario (vel. 81.2k) tak ta položka v menu není ani po SR, to samé pro tu druhou verzi knihovny (81.7k). Když vrátím tu původní, naskočí hned menu "Smart Dialing Option" (ale funkční je až po SR).
No, predne jsi nenapsal jakou mas ROM, predpokladal jsem ze Qtek 1.6.7.1.
Jaky zpusobem jsi tam daval puvodni dll? Ta tam je totiz vzdyky, nejde zrusit, jen jde prebit verzi v RAM. Takze jestli jsi ji tam znova nakopiroval, tak tam je 2x.
Kdyz aplikujes postup, ktery jsem napsal, tak ti to musi funguovat. Nad ostatnima variantama nema cenu diskutovat..
Jaky zpusobem jsi tam daval puvodni dll? Ta tam je totiz vzdyky, nejde zrusit, jen jde prebit verzi v RAM. Takze jestli jsi ji tam znova nakopiroval, tak tam je 2x.
Kdyz aplikujes postup, ktery jsem napsal, tak ti to musi funguovat. Nad ostatnima variantama nema cenu diskutovat..
na nové rom od TMO soubor smartdialing.dll z předcozí verze Varia bez problémů funguje, ač se změnil build aplikace
Ač jsem dělal co jsem dělal (tak jak jsem to dělal), v TC jsem to neudělal.
V Resco Exploreru na první pokus.
Velice kvalitní home-made upgrade. Díky.
V Resco Exploreru na první pokus.
Velice kvalitní home-made upgrade. Díky.
"No, predne jsi nenapsal jakou mas ROM, predpokladal jsem ze Qtek 1.6.7.1."
Napsal jsem to o pár příspěvků výše :), ale problém byl v tom, že jsem to kopíroval total commanderem. chtělo to to resco a už to jede :)
Napsal jsem to o pár příspěvků výše :), ale problém byl v tom, že jsem to kopíroval total commanderem. chtělo to to resco a už to jede :)
jeden blbej dotaz .. jak mam vypnout smartdial abych tam mohl nakopcit tu upravenou knihovnu.. kratkej postup prosim?
dekuji.
dekuji.
Postup vypnutí Smart Dialingu: Telefon (zelený sluchátko:) - Nabídka - Možnosti funkce Smart Dialing... - zrušit zaškrtnutí u položky "Povolit funkci Smart Dialing" - OK;)
Ahoj, je to super práce, díky. Mám jeden námět, nedokážete na MDA Vario ve smartdialingu někdo změnit tu šedou barvu pod vyhledávanými kontakty? v autě je to na zabití, vyhledaná polovina jména není vidět, zbytek je v pohodě, protože to je čené na bílé a ne šrné na šedé.
Díky
Díky
¨No, asi hledám špatně, ale podařilo se mi samozřejmě změnit skin telefonu, jediné co zůstalo je ta pitomá šedá v tom vyhledávacím okně smart dialingu. Podle mne to je někde defaultní nastavení, ale v registry se moc nevyznám. Prošel jsem opravdu hodně příspěvků jak odstranit skin nebo ho změnit na modro atd, a... ale tohle nic nevyřešilo.:?
Jestli myslis tu sedivou jakou je na obrazku tady,
tak to je, pravdepodobne, problem aplikace telefon, protoze ten screenshot jsem delal jeste s puvodni TMO rom (tusim ze verze 1.3.2.4). Ve WWE rom co mam je vysviceny kontakt cernym pismem na zlutym pozadi a to trva i kdyz tam dam upravenou verzi smartdialing.dll z cesky ROM..
tak to je, pravdepodobne, problem aplikace telefon, protoze ten screenshot jsem delal jeste s puvodni TMO rom (tusim ze verze 1.3.2.4). Ve WWE rom co mam je vysviceny kontakt cernym pismem na zlutym pozadi a to trva i kdyz tam dam upravenou verzi smartdialing.dll z cesky ROM..
Už jsem na to přišel, barva textu a podkladu ve Smartdialing se dá změnit v registry HKLM/Software/HTC/Smartdialing.
Barvy jsou zadány v decimálním kódu, je potřeba převést na HEX a rozdělit na červená, zelená, modrá. Tedy ta barva, co mě nejvíc sra.. na Variu je šedý podklad pod nalezenými kontakty. Ta barva je původně 13421772 v klíči registry HKLM/Software/HTC/Smartdialing/crlMatch , což je v HEX CCCCCC, což je Red 204, Green 204, Blue 204.
Opačně tedy dosadíte vlastní barvu, já tam dal barvu 8421631 , což je taková námořní modrá a je to hlavně čitelné.
Omlouvám se všem vývojářům a jiným guru za tenhle amatérský popis, ale strávil jsem tím dost času a třeba to nějakému jinému neprogramátorovi pomůže.
Vlasta
Barvy jsou zadány v decimálním kódu, je potřeba převést na HEX a rozdělit na červená, zelená, modrá. Tedy ta barva, co mě nejvíc sra.. na Variu je šedý podklad pod nalezenými kontakty. Ta barva je původně 13421772 v klíči registry HKLM/Software/HTC/Smartdialing/crlMatch , což je v HEX CCCCCC, což je Red 204, Green 204, Blue 204.
Opačně tedy dosadíte vlastní barvu, já tam dal barvu 8421631 , což je taková námořní modrá a je to hlavně čitelné.
Omlouvám se všem vývojářům a jiným guru za tenhle amatérský popis, ale strávil jsem tím dost času a třeba to nějakému jinému neprogramátorovi pomůže.
Vlasta
Zdravím, flashnul jsem si úplně nový i-mate ROM image a nefunguje mi ani jedna z knihoven v tomto vláknu. Můžete se někdo, prosím, podívat na tuhle novou a upravit ji? Jde o verzi 2.2, build 22554.
Díky moc
Díky moc
Jesli to je 2.16.9.1, tak to se na to mrknu. Jeste jsem nemel moznost zjistit, ze ta puvodni pro TMOCZ nefachci...
Tak tady je ta patchnuta knihovna.
Jde o verzi 2.2 Build 22554 vyskytujici se v ROM v 2.16.9.1 od i-mate..
Tato knihovna je funkcni i v ROM 2.17.7.2 od Qteku
Jde o verzi 2.2 Build 22554 vyskytujici se v ROM v 2.16.9.1 od i-mate..
Tato knihovna je funkcni i v ROM 2.17.7.2 od Qteku
Je možné aby jsem ve Variu s ROM 1.6.2.3 nemel vubec Smart Dialing???
Tuto funkcionalitu tam prostě nemám...
Je pravdou že jsem si nenechal doběhnout celou instalaci od TM a SR jsem instalaci ukoncil - je to tim??? Nebo hledam spatne???
Dik
Tuto funkcionalitu tam prostě nemám...
Je pravdou že jsem si nenechal doběhnout celou instalaci od TM a SR jsem instalaci ukoncil - je to tim??? Nebo hledam spatne???
Dik
Ano, je to tím, že jsi po upgrade ROMky udělal SR. Proto se ti nenainstalovali customizační CABy, kde je mimo jiné i SmartDialing.Ale nezoufej. Stačí použít třeba Total Commander a zde v diskuzi zjistíš jak se dostat do ExtRomky, kde nainstaluješ CABy jaké potřebuješ.
Nainstaluj si Total Commandera, do horní řádku, který ukazuje aktuální pozici, napiš extended_rom, otevře se "adesář" s ex. rom, tam si najdi cab co má v názvu SmartDialing a ten si nainstaluj :)
Je to uplne ta nova od qteka 2.1.7, jinak odkaz tady.
Zadna doposud patchnuta nefunguje.
Zadna doposud patchnuta nefunguje.
[QUOTE="Saman"]... to je verze 2.17.x.x ...
[/QUOTE]
Promin, jsem pitomec :D. No treba ten novejsi build smartdialeru je horsi :D.
[/QUOTE]
Promin, jsem pitomec :D. No treba ten novejsi build smartdialeru je horsi :D.
Tohle pry ma byt oficialni verze, takze proto mozna ten starsi smartdialer(?stabilnejsi?). Ale jinak nevim, ja rozdil stejne nepozoruju. Kazdopadne novejsi je, otazka je, jestli v ni nejsou starsi veci z duvodu "stability".
sorX: Bud od ty dobroty a necituj, pokud reagujes primo na posledni prispevek..
Vite, tohle patchovani knihovny neni moc zazivna prace a navic, pokud z toho nic nemam (neslouzi to me), tak k tomu je jeste vetsi odpor. Volnyho casu navic moc nezbejva, takze bud se to nauci jeste nekdo nebo, pokud to neudela Seff, budete muset pockat, az se sejdeme na stejny ROMce :cool:
Vite, tohle patchovani knihovny neni moc zazivna prace a navic, pokud z toho nic nemam (neslouzi to me), tak k tomu je jeste vetsi odpor. Volnyho casu navic moc nezbejva, takze bud se to nauci jeste nekdo nebo, pokud to neudela Seff, budete muset pockat, az se sejdeme na stejny ROMce :cool:
Tak jsem se pokusil o úpravu té knihovny sám. :cool:
Jelikož nejsem programátor (dostal jsem se asi k "Ahoj světe" :oops: ) tak jsem začal tím nejjednodušším "F4" :oops: :oops: . Hmm, vyhodilo to pro mě nějaký nesmysl a já si říkám že takhle jednoduchý to nebude. Čirou náhodou mám na PC nainstalovaný Delphi 2005 a tak jsem to otevřel v tom. Hmm, nějaký čísla seřazené ve sloupcích :sarcastic: . Tak jsem nainstaloval Hackman Hex Editor a já koukám zase nějaký čísla tentokrát opravdu srozumitelně (pro mě) seřazené po dvou :sarcastic: . Jako poslední pokus jsem zkusil Resource Builder a Resource Explorer. Tam to vyplivlo již nějaký srozumitelný text, ale jelikož vůbec nevím co mám editovat, tak tím jsem skončil :disgusted: . Ach jo.
Šamane, budeš muset nainstalovat ROM 2.17... ;)
PS: V čem se to dá teda editovat a taky co. :?
Jelikož nejsem programátor (dostal jsem se asi k "Ahoj světe" :oops: ) tak jsem začal tím nejjednodušším "F4" :oops: :oops: . Hmm, vyhodilo to pro mě nějaký nesmysl a já si říkám že takhle jednoduchý to nebude. Čirou náhodou mám na PC nainstalovaný Delphi 2005 a tak jsem to otevřel v tom. Hmm, nějaký čísla seřazené ve sloupcích :sarcastic: . Tak jsem nainstaloval Hackman Hex Editor a já koukám zase nějaký čísla tentokrát opravdu srozumitelně (pro mě) seřazené po dvou :sarcastic: . Jako poslední pokus jsem zkusil Resource Builder a Resource Explorer. Tam to vyplivlo již nějaký srozumitelný text, ale jelikož vůbec nevím co mám editovat, tak tím jsem skončil :disgusted: . Ach jo.
Šamane, budeš muset nainstalovat ROM 2.17... ;)
PS: V čem se to dá teda editovat a taky co. :?
Tady je odkaz na diskuzi, podle ktery se upravovala knihovna intellidialeru pro Magician. Melo by to byt stejny.
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=18844
http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=18844