T-Mobile MDA Vario (HTC Wizard) - tipy, triky, zkušenosti
Zdravím Vás, mám několik dotazů týkající se MDA Vario.
Snažím se občas prolouskat těmito fóry, ale moc tomu nerozumím, vario mám čerstvě, je to můj první mda. POužívám ho hlavně na maily, kancelářské aplikace, když jsem v terénu. A mám několik dotazů:
1) dá se nějak vario zrychlit? Přijde, mi že běhá hrozně pomalu, než se něco vypne a zapne.. žádné aplikace jsem neinstalovala..
2) sem tam používám foťák a zdá se mi, že nefotí moc dobře. I při dobrých světelných podmínkách: viz foto zde
http://kotalici.net/lemur1.jpg
http://kotalici.net/hrosi.jpg
http://kotalici.net/lemur2.jpg
3) jak udělat, aby při posílání MMS jsem nemusela zadávat ručně číslo? Nevyskakuje mi tam žádné volby při zadávání příjemce jako u sms nebo mailu nebo tak... A musím tam natvrdo zadat číslo.. je to chyba u mě nebo někde jinde?
4) Jak udělat, abych měla různé aktuální informace rovnou na TODAY?
Jako počasí, kdo má svátek atp?
Zkoušela jsem spb today plus a mda se STRAŠNĚ zpomalilo, tak jsem to zase odinstalovala...
Moje mda má toto:
1GB kingston mini SD
verze ROM 1-6-2-3- CSY
datum paměti rom 11/1/05
verze protokolu 4-0-13-23
verze ext rom 1-6-2--104
Díky moc za odpovědi, omlouvám se, pokud to tu bylo už řešeno, procházela jsem fóra v rámci svých možností pracující matky na mateřské dovolené...
Snažím se občas prolouskat těmito fóry, ale moc tomu nerozumím, vario mám čerstvě, je to můj první mda. POužívám ho hlavně na maily, kancelářské aplikace, když jsem v terénu. A mám několik dotazů:
1) dá se nějak vario zrychlit? Přijde, mi že běhá hrozně pomalu, než se něco vypne a zapne.. žádné aplikace jsem neinstalovala..
2) sem tam používám foťák a zdá se mi, že nefotí moc dobře. I při dobrých světelných podmínkách: viz foto zde
3) jak udělat, aby při posílání MMS jsem nemusela zadávat ručně číslo? Nevyskakuje mi tam žádné volby při zadávání příjemce jako u sms nebo mailu nebo tak... A musím tam natvrdo zadat číslo.. je to chyba u mě nebo někde jinde?
4) Jak udělat, abych měla různé aktuální informace rovnou na TODAY?
Jako počasí, kdo má svátek atp?
Zkoušela jsem spb today plus a mda se STRAŠNĚ zpomalilo, tak jsem to zase odinstalovala...
Moje mda má toto:
1GB kingston mini SD
verze ROM 1-6-2-3- CSY
datum paměti rom 11/1/05
verze protokolu 4-0-13-23
verze ext rom 1-6-2--104
Díky moc za odpovědi, omlouvám se, pokud to tu bylo už řešeno, procházela jsem fóra v rámci svých možností pracující matky na mateřské dovolené...
Zdravim matku na materske dovolene :) . Ze me mozna brzy bude otec na materske dovolene ;) .
Zrychlit se Vario da pretaktovanim procesoru. Ja jedu na 240MHz a spokojenost. A hlavne si nainstalujte ze stranek tmobilu novy firmware, 1.6.2.3 je pomalik uz sam o sobe. Fotky jsou opravdu nic moc, ale s tim se neda nic delat :( . Pri posilani MMS staci tuknout stylem na "komu" a otevrou se kontakty. No a informace na today jedine instalovanymi aplikacemi.
Tak hodne zdaru
Zrychlit se Vario da pretaktovanim procesoru. Ja jedu na 240MHz a spokojenost. A hlavne si nainstalujte ze stranek tmobilu novy firmware, 1.6.2.3 je pomalik uz sam o sobe. Fotky jsou opravdu nic moc, ale s tim se neda nic delat :( . Pri posilani MMS staci tuknout stylem na "komu" a otevrou se kontakty. No a informace na today jedine instalovanymi aplikacemi.
Tak hodne zdaru
ad 1) Zrychlit se da....pretaktovanim, instalaci nove ROMky (nejlepe bez lokalizace, ale v podstate muzes prijit o zaruku) a optimalne kombinaci obojiho.
ad 2) tebou uvedene odkazy na fotky nefunguji, nicmene fotak je u Varia (podobne jako u drtive vetsiny PDA a smartfounu) vice mene jen do poctu a ocekavat z neho cokoli, co by se vzdalene byt jenom blizilo skutecnemu fotoaparatu prilis nelze....
ad 3) ucet MMS asi neni radne zkofigurovany, jinak v poli prijemce pri tapnuti a podrzeni stylu vyjede seznam kontaktu, kde lze vybrat prijemce (i nekolik)
ad 4) Spb Plus v nejaktualnejsi verzi Vario nijak citelne nezpomaluje, i kdyz Vario tak, jak se od T-Mobile distribuuje, je pomale samo o sobe natolik, ze kazde dalsi zpomaleni je jeste citelnejsi. Reseni je v bode ad 1).
Programky na zobrazovani pocasi jsou ruzne, primo od zminovaneho Spb, nebo tez zde rozsireny program SBSH Pocket Weather, ma svuj vlastni diskusni thread.
Narozeniny a svatky na WM5 jsou docela problem, programy Pocket nDays a Sunnysoft Sunnydays byly primarne urceny pro predchozi verzi WM2003 a WM2003SE a s WM 5.x prilis nespolupracuji, nicmene narozeniny zadane v Outlooku v Kontaktech se zobrazuji jako pripominky v Kalendari...
ad 2) tebou uvedene odkazy na fotky nefunguji, nicmene fotak je u Varia (podobne jako u drtive vetsiny PDA a smartfounu) vice mene jen do poctu a ocekavat z neho cokoli, co by se vzdalene byt jenom blizilo skutecnemu fotoaparatu prilis nelze....
ad 3) ucet MMS asi neni radne zkofigurovany, jinak v poli prijemce pri tapnuti a podrzeni stylu vyjede seznam kontaktu, kde lze vybrat prijemce (i nekolik)
ad 4) Spb Plus v nejaktualnejsi verzi Vario nijak citelne nezpomaluje, i kdyz Vario tak, jak se od T-Mobile distribuuje, je pomale samo o sobe natolik, ze kazde dalsi zpomaleni je jeste citelnejsi. Reseni je v bode ad 1).
Programky na zobrazovani pocasi jsou ruzne, primo od zminovaneho Spb, nebo tez zde rozsireny program SBSH Pocket Weather, ma svuj vlastni diskusni thread.
Narozeniny a svatky na WM5 jsou docela problem, programy Pocket nDays a Sunnysoft Sunnydays byly primarne urceny pro predchozi verzi WM2003 a WM2003SE a s WM 5.x prilis nespolupracuji, nicmene narozeniny zadane v Outlooku v Kontaktech se zobrazuji jako pripominky v Kalendari...
Na narozeniny, vyroci a podobne pouzivam od Davida Andrse program "Birthdays" a naprosta spokojenost
Díky za tipy. Zkusím nejdřív ten nový firmware, na stránkách t-mobile je verze 2.21.2.111 nebo jak.
A pak bych někoho ráda poprosila o "polopatický" přibližný výklad toho, co obnáší přetaktování procesoru, co tím získám, co tím ztratím a jestli to zvládne laik neznalý mda a taky pokud to nezvládnu, tak je-li někde někoho, kdo to dělá (jako se třeba odblokovávají telefony?).
Ad mms díky za tip, marně jsem pátrala po něčem, co by zobrazilo seznam jmen, nenapadlo mě kliknout přímo na KOMU...
Zkusím kdyžtak znovu to spb today plus, s těmi připomínkami mi šlo spíše o svátky, narozeniny a výročí mi stačí v kalendáři.
Ad fotky nevím, proč nefungují
Nečekala jsem od foťáku žádné velké výkony, ale tohle mi přišlo fakt dost..zdá se mi to mázlý, rozpixlovalý, rozplizlý.. :-( Zmenšením a něčím bych snad dosáhla něčeho lepšího...
A pak bych někoho ráda poprosila o "polopatický" přibližný výklad toho, co obnáší přetaktování procesoru, co tím získám, co tím ztratím a jestli to zvládne laik neznalý mda a taky pokud to nezvládnu, tak je-li někde někoho, kdo to dělá (jako se třeba odblokovávají telefony?).
Ad mms díky za tip, marně jsem pátrala po něčem, co by zobrazilo seznam jmen, nenapadlo mě kliknout přímo na KOMU...
Zkusím kdyžtak znovu to spb today plus, s těmi připomínkami mi šlo spíše o svátky, narozeniny a výročí mi stačí v kalendáři.
Ad fotky nevím, proč nefungují
Nečekala jsem od foťáku žádné velké výkony, ale tohle mi přišlo fakt dost..zdá se mi to mázlý, rozpixlovalý, rozplizlý.. :-( Zmenšením a něčím bych snad dosáhla něčeho lepšího...
hm, ty fotky jsou fakt dost otresny. hlavne lemur. nefotil jsi to nahodou zoomem? tim by se to vysvetlovalo.
Ne zoomem to focený není. Se zoomem jsem fotila ještě jiný, ty jsou ještě horší, pochopila jsem, že zoomem kvalita fotky ztrácí. Fakt nepotřebuju foťák, ale štve mě, když něco nefunguje jak má a mám pocit, že tohle by teda mohlo být lepší. Je to za plného světla odpoledne, foceno na režim
Automaticky. Když fotím něco za umělého osvětlení, tak je to ÚPLNĚ rozmáznutý. To se ani nezaostří...
Automaticky. Když fotím něco za umělého osvětlení, tak je to ÚPLNĚ rozmáznutý. To se ani nezaostří...
Hele tak to je mozna na reklamaci. Uznavam, ze fotak nic moc, ale dela mi nekolikanasobne lepsi fotky jak ty co tady prezentujes.
tak to je jasna reklamacka. podobnej pripad uz tu jednou byl a pomohla az vymena hardware. protoze tohle je fakt kvalita jak zoom na max a jeste horsi.
Ha ha, tak mi to z t-mobile na reklamaci neposlali. Slečna prý měla tenhle telefon taky, ukazovala mi podobné fotky těm mým, že je to prý standart.. :-(
Jiná před tím mě řekla, že to na reklamaci je, že to rozostřuje při cvaknutí spouště..
Takže nicc. Nehodlám s tím fotit žádné libové fotky, ale prostě mi mrzí, když něco neběhá jak má.. viděla jsem tu diskusi o fotkách a ty fotky po výměně hw byly fakt dobrý...
Jiná před tím mě řekla, že to na reklamaci je, že to rozostřuje při cvaknutí spouště..
Takže nicc. Nehodlám s tím fotit žádné libové fotky, ale prostě mi mrzí, když něco neběhá jak má.. viděla jsem tu diskusi o fotkách a ty fotky po výměně hw byly fakt dobrý...
tak to urguj znova nebo jinde nebo jinak. nenech si srat na palici. na reklamaci to je. jim pohroz nejakou inspekci nebo neco. muzes dolozit x fotek z x jinych wizardu, ktery jasne dokazi, ze takhle prosten normalni wizard nefoti. ja bych si takovyho wizarda nenechal.
Pres EDGE mi to jede celkem v pohode. Neseka se. Ale obcas jsou chvile, kdy to zas jede spatne, to uz ale neni Variem.
mám problém /lama / :-) neco jsem odinstaloval a při kazdém spuštění mda nebo po restartu se mi objevi hned okno a je tam gsbmonp.exe a napsáno, že soubor nelze otevřít nebo nelze najít jednu jeho součást... instaloval jsem najednou větší množství programů... nevíte k čemu nebo jakému programu by tento soubot mohl patřit, popřípadě jak jej obnovit nebo se zbavit této hlášky.. nedostanu se přes to okno dal a mda vymrzne... jedine tvrdý restart ?
Jednoduše. Najdi si složku WINDOWS\Po spuštění, případně v anglické verzi WINDOWS\StartUp a tam vymaž příslušný program.
dík, odstraněné..... chtěl jsem se zeptat - funguje na variu Quake , Quake 2, popřípadě jak to nainstalovat, jsou tam nějaké soubory pak0,pak.zip...
[QUOTE="alesio777"]jede někomu na mda vario ct24 plynule bez sekání ?[/QUOTE]
Plynule mi bohuzel nejdede ani pretaktovany pres Wi-Fi (internet pres UPC). Obraz se seka, zvuk ne. ROM mam Qtek 2.17.7.2
Plynule mi bohuzel nejdede ani pretaktovany pres Wi-Fi (internet pres UPC). Obraz se seka, zvuk ne. ROM mam Qtek 2.17.7.2
existuje nějaký program, který by ukazoval baterii ne v procentech , ale zbývající čas, který ještě mda vydrží ?
OMAP Scaler 0.11
Popis Freeware program pro taktování procesorů TI OMAP (MDA Vario...). Aplikace umí také nastavovat frekvenci procesoru v závislosti na jeho využití.
Součástí archivu je dále prorgam CPU Check díky kterému si můžete nastavenou frekvenci ověřit...
Vyžaduje rozhraní .NET CF
mate s tímto programem nějake zkušenosti ?
Popis Freeware program pro taktování procesorů TI OMAP (MDA Vario...). Aplikace umí také nastavovat frekvenci procesoru v závislosti na jeho využití.
Součástí archivu je dále prorgam CPU Check díky kterému si můžete nastavenou frekvenci ověřit...
Vyžaduje rozhraní .NET CF
mate s tímto programem nějake zkušenosti ?
[QUOTE="alesio777"]existuje nějaký program, který by ukazoval baterii ne v procentech , ale zbývající čas, který ještě mda vydrží ?[/QUOTE]
Ano, v programu SPB Pocket Plus je na vyber bud procentualni ukazatel nebo zbyvajici cas.
Ano, v programu SPB Pocket Plus je na vyber bud procentualni ukazatel nebo zbyvajici cas.
Co byste doporucily na today screen?Rad bych tam mel pocasi,nejaky zastupce...slozky,stav pameti baterie...diky
to linuxsoft: Myslím, že si odpověď dostal už od beechera jinde. Vše co hledáš je tam. Zjednoduším ti to. Starší diskuse na téma today je tady. Je potřeba přečíst a vyzkoušet. Přesně tak, jak to tady dělá každý. Bez vyjímek. :!:
chci se zeptat, jestli není seznam, které hry funguji na mda vario bez problémů... ona ta diskuze už je tak nepřehledná :-) že člověk hledá a nemůže najít, tak třeba kdyby se někdo podělil o zkušenosti, které hry funguji a které ne . dík
sháním nějaký pěkný tennis na mda vario např. něco jako wimbledon v jave a pod. nevíte o něčem ? dík
Čtení textů v pdf - problém
Vario jsem koupil před měsícem, zatím převládá spokojenost, ale jeden zásadnější problém zde je - čtení pdf souborů v programu Clear Value. Jde o to, že text se mi zobrazí v titěrné velikosti, která nelze přečíst. To by ještě nebylo tak zlé, je tu přece zoom, že ano. Jenže při jeho použití a jakémkoli posunování (horizontálním či vertikálním, byť i jen o jednu řádku) se celý text jakoby znovu načítá, což znamená několikasekundové prodlevy a prakticky to znemožňuje efektivní čtení. Dost mě to štve, protože jedním z důvodů, pro které jsem si Vario pořizoval, byla právě možnost číst pdf dokumenty.
Nevíte někdo, čím je to způsobené, respektive jestli to lze nějak odstranit?
Ve Wordu se to nestává, tam funguje "rolování" dokumentem bez prodlev.
Vario jsem koupil před měsícem, zatím převládá spokojenost, ale jeden zásadnější problém zde je - čtení pdf souborů v programu Clear Value. Jde o to, že text se mi zobrazí v titěrné velikosti, která nelze přečíst. To by ještě nebylo tak zlé, je tu přece zoom, že ano. Jenže při jeho použití a jakémkoli posunování (horizontálním či vertikálním, byť i jen o jednu řádku) se celý text jakoby znovu načítá, což znamená několikasekundové prodlevy a prakticky to znemožňuje efektivní čtení. Dost mě to štve, protože jedním z důvodů, pro které jsem si Vario pořizoval, byla právě možnost číst pdf dokumenty.
Nevíte někdo, čím je to způsobené, respektive jestli to lze nějak odstranit?
Ve Wordu se to nestává, tam funguje "rolování" dokumentem bez prodlev.
Doporučuji stáhnout Adobe Reader for PocketPC.
Ahoj všem-jsem čerstvým majitelem MDA Vario, které používám u Vodafone. Ten stroj si přeju od samého počátku, teď jsem si konečně udělal radost a legrace může začít. Když jsem se trochu zorientoval, musím říct, že některé věci jdou hůře než na mém starém Siemensu (C65), co stál 2.000,-. Stejně to je ale můj poklad a budu se snažit ho vylepšit prográmkama. Prozatím popíšu na co jsem přišel a co mě trápí. Možná mi někdo dá radu, doporučení, jak některým věcem přijí na kloub.
1) Neumí budit ani oznamovat události, pokud je vypnutý nebo zeslabený - škoda
2) Při volání osoby, u které mám fotku se fotka neukazuje - takže to půjde jen díky nějakému programu ?
3) Nemůžu si zvyknout na prohození písmen Z a Y, ale na to jsem tu radu nikde nenašel.
4) Pokud mi volá cizí číslo, není možnost ho následně uložit k jinému kontaktu, ale pouze jako nový kontakt - to C65 taky uměl
5) Při vyndavání z pouzdra při příchozím hovoru se přetáčí displej-zde jsem se dočetl, že to dělají magnety v pouzdře - potvrzuju, je to tak.
6) Pokud zamknu klávesnici, někdo mi zavolá, musím klávesnici nejdřív odemknout a pak teprve hovor přijmout-v autě je to legrace, tak už nezamykám (Vario) - jen vypínám
7) Po odeslání mailu se ještě nějakou dobu nevypne GPRS-mám obavu, aby se to neprodražilo
8) Na pozadí neustále běží programy, co jsem s nima něco dělal-četl jsem tu něco o Task manageru, nevím přesně co to je, ale zkusím. Prý se možná vypnou i bez mého přispění, ale až po nějaké době-nevím po jaké.
9)V kontaktech nelze napevno přiřadit, na které číslo budou odesílány SMS-pokud mám zadaný mobil a např. pevnou do práce, při odesílání SMS se mi to nabízí i pevnou do práce.
10)Příchozí hovor se (asi logicky) objevuje v rámečku T-mobile-jde toto nějak změnit ?
11) Nejdou vypnout zvuky doteku obrazovky, aby zároveň zůstalo funkční upozornění na událost a buzení.
12) Když chci vymazat video, označím ho, hned začne hrát a smazat nejde. Musím na něj dojet joystickem a pak hoodně rychle smazat.
13) Existuje nějakej kvalitní kalendář/plánovač v češtině ?
Snad jsem se neprohřešil pravidlům a mojí práci někdo nesmaže...díky za pochopení a případné rady....
1) Neumí budit ani oznamovat události, pokud je vypnutý nebo zeslabený - škoda
2) Při volání osoby, u které mám fotku se fotka neukazuje - takže to půjde jen díky nějakému programu ?
3) Nemůžu si zvyknout na prohození písmen Z a Y, ale na to jsem tu radu nikde nenašel.
4) Pokud mi volá cizí číslo, není možnost ho následně uložit k jinému kontaktu, ale pouze jako nový kontakt - to C65 taky uměl
5) Při vyndavání z pouzdra při příchozím hovoru se přetáčí displej-zde jsem se dočetl, že to dělají magnety v pouzdře - potvrzuju, je to tak.
6) Pokud zamknu klávesnici, někdo mi zavolá, musím klávesnici nejdřív odemknout a pak teprve hovor přijmout-v autě je to legrace, tak už nezamykám (Vario) - jen vypínám
7) Po odeslání mailu se ještě nějakou dobu nevypne GPRS-mám obavu, aby se to neprodražilo
8) Na pozadí neustále běží programy, co jsem s nima něco dělal-četl jsem tu něco o Task manageru, nevím přesně co to je, ale zkusím. Prý se možná vypnou i bez mého přispění, ale až po nějaké době-nevím po jaké.
9)V kontaktech nelze napevno přiřadit, na které číslo budou odesílány SMS-pokud mám zadaný mobil a např. pevnou do práce, při odesílání SMS se mi to nabízí i pevnou do práce.
10)Příchozí hovor se (asi logicky) objevuje v rámečku T-mobile-jde toto nějak změnit ?
11) Nejdou vypnout zvuky doteku obrazovky, aby zároveň zůstalo funkční upozornění na událost a buzení.
12) Když chci vymazat video, označím ho, hned začne hrát a smazat nejde. Musím na něj dojet joystickem a pak hoodně rychle smazat.
13) Existuje nějakej kvalitní kalendář/plánovač v češtině ?
Snad jsem se neprohřešil pravidlům a mojí práci někdo nesmaže...díky za pochopení a případné rady....
1) Myslím, že umí. Mám přes noc stažený zvuk a ráno mi budík začne hrát. Aha, teď mi to došlo - minutu před tím se mi přepne profil na Normální.
5) Taky taky.
6) Zeleným telefonkem můžu přijmout i když mám zamknuto.
11) Jdou. Vypni jenom Události (varování, syst. události)
12) Musís stylus podržet, obtočí se kolečko, vyjede nabídka a můžeš smazat.
13) Vestavěný se nelíbí?
5) Taky taky.
6) Zeleným telefonkem můžu přijmout i když mám zamknuto.
11) Jdou. Vypni jenom Události (varování, syst. události)
12) Musís stylus podržet, obtočí se kolečko, vyjede nabídka a můžeš smazat.
13) Vestavěný se nelíbí?
1) Takže máš prográmek na profily ? Můžeš doporučit ?
6) Tak telefonkem jsem to nezkoušel, jen na displeji - dobrá rada.
11) Když vypnu upozornění pro "Události (upozornění, syst. události), tak mi nebude pípat kalendář a upozornění.......já bych chtěl, aby tohle fungovalo a displej nepípal a necvakal
12) Super :))
13) No, nic moc...chtěl bych něco všestrannějšího...psalo se tu o jednom prográmku,ale já bych rád v češtině...
6) Tak telefonkem jsem to nezkoušel, jen na displeji - dobrá rada.
11) Když vypnu upozornění pro "Události (upozornění, syst. události), tak mi nebude pípat kalendář a upozornění.......já bych chtěl, aby tohle fungovalo a displej nepípal a necvakal
12) Super :))
13) No, nic moc...chtěl bych něco všestrannějšího...psalo se tu o jednom prográmku,ale já bych rád v češtině...
1) PocketZenPhone (bohužel není free)
11) Zajímavé; ale budík jo :-)
Víc nevím.
11) Zajímavé; ale budík jo :-)
Víc nevím.
já na profily používám phonealarm viz. http://www.pocketmax.net/phoneAlarm.html v základní verzi je free a kromě jediného bugu (někdy se po přepnutí profilu zobrazí bílá obrazovka) je úplně super. múžu jenom doporučit
Jaké další prográmky a na co používáte ? Zajímají mě hlavně v češtině - konkrétně kalendáře (plánovače), aplikace pro e-knihy, slovníky...atd - prostě než na to přijdu sám, můžu mít doporučení, co dobře funguje :cool:
[QUOTE="musashi"]A nebo jeste lepe FoxitReader ... ;)[/QUOTE]
Diky moc! Zkusil jsem Adobe pro Pocket PC, ale je to strasne velke, Foxit je malicky a uplne staci!
Diky moc! Zkusil jsem Adobe pro Pocket PC, ale je to strasne velke, Foxit je malicky a uplne staci!
[QUOTE="Michalek"]1) PocketZenPhone (bohužel není free)
[/QUOTE]
PocketZenPhoneje super, maximalni spokojenost a jen za 8 EUR nekup to! :yes:
[/QUOTE]
PocketZenPhoneje super, maximalni spokojenost a jen za 8 EUR nekup to! :yes:
Nevite nekdo, jestli spolehlive funguje ten vestaveny budik? mel jsem ho pres prazdniny nastaveny skoro porad, ale obcas me vzbudil a obcas ne... Prikladal jsem to tomu, ze spim tvrde, ale nerad bych v pondeli zaspal do skoly... Diky.
Ja pouzivam prakticky od zacatku PHONEALARM a vzbudil mne vzdycky (tedy vzdycky zvonil a nekdy mne i vzbudil :) :)
Když ten toho umí strašně moc ostatního. Já chci jen budík ;-)
// Našel jsem to téma o budíku, takže pokračuji tam.
// Našel jsem to téma o budíku, takže pokračuji tam.
chci se zeptat, nevim zda to již tady nebylo, zda je nejaký program sms brána na zasílaní sms přes gprs? dík /mda vario/
[QUOTE="Michalek"]Nevite nekdo, jestli spolehlive funguje ten vestaveny budik? mel jsem ho pres prazdniny nastaveny skoro porad, ale obcas me vzbudil a obcas ne... Prikladal jsem to tomu, ze spim tvrde, ale nerad bych v pondeli zaspal do skoly... Diky.[/QUOTE]
Ja mam puvodni verzi SW co jsem s Variem dostal a taky jsem mel problem s budikem, kdy se delal co chtel. Nechtelo se mi upgradovat firware, tak jsem zacal pouzivat misto budiku udalost v kalendari a ta me vzbudi vzdycky narozdil od budiku, kdy se stavalo ze me necha ve stychu.
Ja mam puvodni verzi SW co jsem s Variem dostal a taky jsem mel problem s budikem, kdy se delal co chtel. Nechtelo se mi upgradovat firware, tak jsem zacal pouzivat misto budiku udalost v kalendari a ta me vzbudi vzdycky narozdil od budiku, kdy se stavalo ze me necha ve stychu.
No to jo, ale nastavuj si každej den. V budíku je skvělý, že můžeš nastavit dny a třeba v sobotu klidně vyspávat, i když je budík aktivní. Já mám novou ROMku od Tmobila a musím zaklepat, budík se chová tak jak má.
Když mi volá někdo, koho už mám v seznamu, ale pod jiným číslem, můžu nějak nové číslo přiřadit k existujícímu kontaktu ? Zatím mi to nabízí jen možnost číslo uložit jako nový kontakt, takže pak číslo kopíruju ke stávajícímu jménu a "nový kontakt" mažu. Tento postup není moc praktický...i můj starý hloupý mobil (C35) uměl přiřadit číslo volajícího k existujícímu kontaktu...
Zdravim ve spolek. Mel bych par dotazu a Variu. Budu velice rad, za jakoukoli pomoc :-)
1) Jde nekde v registrech udelat zasah, abych mel dole v lieste ikonu na otaceni displeje? Ne pomoci nejakeho softu.
2) Sviti vam navigacni klavesy pod displejem? Mne sviti pouze klavesy na ovladani telefonu.
3) Je mozne z exe souboru na program vytvorit do nabidky start odkaz?
Verze Rom 1.6.2.3 CSY T-Mobile
1) Jde nekde v registrech udelat zasah, abych mel dole v lieste ikonu na otaceni displeje? Ne pomoci nejakeho softu.
2) Sviti vam navigacni klavesy pod displejem? Mne sviti pouze klavesy na ovladani telefonu.
3) Je mozne z exe souboru na program vytvorit do nabidky start odkaz?
Verze Rom 1.6.2.3 CSY T-Mobile
Slovník T9
---------------
Když chci zadat slovo, které slovník nezná, vypnu T9 a napíšu ho. Pokud nové slovo neobsahuje diakritiku, slovník se ho naučí a příště použije. Pokud použiju diakritiku, při příštím psaní slova ho slovník opět nezná. Jde toto nějak vysvětlit ? Je možné zadat nějaké slovo rovnou do konkrétního souboru a např. i editovat ?
---------------
Když chci zadat slovo, které slovník nezná, vypnu T9 a napíšu ho. Pokud nové slovo neobsahuje diakritiku, slovník se ho naučí a příště použije. Pokud použiju diakritiku, při příštím psaní slova ho slovník opět nezná. Jde toto nějak vysvětlit ? Je možné zadat nějaké slovo rovnou do konkrétního souboru a např. i editovat ?
Nevite nekdo, prosim, jak "vypnout" nebo skryt SIM kontakty pri vytaceni s vyuzitim funkce Smart Dialing? V kontaktech se mi jiz po uprave registru polozky se SIM karty nezobrazuji, lae pri vytaceni se objevuji duplicity kontaktu ulozenych jak na karte SIM tak v Outlooku. Kontakty ze SIM nechci mazat. Predem diky za odpoved, mag21