T-Mobile MDA Vario (HTC Wizard) - tipy, triky, zkušenosti
[QUOTE="du.du"]Stava se to taky nekomu ze se maze karta???[/QUOTE]
Stalo sa mi to úplne prvý raz po zasunutí novej karty do Varia. T.j. ešte u predajcu som kartu rozbalil, vsunul do Varia, skopíroval tam zopár vecí vrátane e-booku vo formáte *.lit, skúsil som súbory pootvárať, všetko OK.
Prídem domov, pozriem na kartu: všetko na karte vymazané, len sa tam pridal nezmyselný folder WMDRM s jedným súborom ca. 135 KB. Tak ten folder som tam nechal, ignorujem ho a karta odvtedy funguje štandardne, mám ju plnú zhruba na 33%. Vario mám ca. 2 a pol týždňa.
WMDRM bude (zrejme) niečo s ochranou autorských práv v tupom Microsoft Readeri, kašlem na to, aj tak na e-books používam Mobipocket.
[QUOTE="du.du"]Permanentne instalovat mapy TomTom a aplikace se mi teda nechce[/QUOTE]
Minimálne raz za týždeň kompletný obsah karty zálohujem na PC, aby nebola príliš veľká katastrofa, keby sa obsah karty poruchou vymazal. PIM dáta sú priamo na Variu, čiže sa zálohujú priebežne cez ActiveSync. Permanentné reinštalovanie programov nehrozí...
Kartu som nikdy neformátoval, nevidím dôvod. (Na predošlom PDA Acer n30 mi 2 roky slúžila 1 GB SD karta Apacer bez jediného formátovania alebo poruchy.)
Stalo sa mi to úplne prvý raz po zasunutí novej karty do Varia. T.j. ešte u predajcu som kartu rozbalil, vsunul do Varia, skopíroval tam zopár vecí vrátane e-booku vo formáte *.lit, skúsil som súbory pootvárať, všetko OK.
Prídem domov, pozriem na kartu: všetko na karte vymazané, len sa tam pridal nezmyselný folder WMDRM s jedným súborom ca. 135 KB. Tak ten folder som tam nechal, ignorujem ho a karta odvtedy funguje štandardne, mám ju plnú zhruba na 33%. Vario mám ca. 2 a pol týždňa.
WMDRM bude (zrejme) niečo s ochranou autorských práv v tupom Microsoft Readeri, kašlem na to, aj tak na e-books používam Mobipocket.
[QUOTE="du.du"]Permanentne instalovat mapy TomTom a aplikace se mi teda nechce[/QUOTE]
Minimálne raz za týždeň kompletný obsah karty zálohujem na PC, aby nebola príliš veľká katastrofa, keby sa obsah karty poruchou vymazal. PIM dáta sú priamo na Variu, čiže sa zálohujú priebežne cez ActiveSync. Permanentné reinštalovanie programov nehrozí...
Kartu som nikdy neformátoval, nevidím dôvod. (Na predošlom PDA Acer n30 mi 2 roky slúžila 1 GB SD karta Apacer bez jediného formátovania alebo poruchy.)
Nevite nekdo jak se daji zmenit ty ikony prijatych/neprijatych/zmeskanych hovoru v registru hovoru? Ted jsou skoro stejne a rad bych je trochu upravil. Teda jestli to vubec jde, ja hledal obrazky, ale zadne jsem ve Variu nenasel.
nestojí to za samostatný thread...obří baterie
No, ta baterka mu bude sluset....:)
Ale zase se s takovym Variem v pohode ubranis, kdyz te vecer prepadnou na ulici, pouzijes ho jako pestni klin.
Ale zase se s takovym Variem v pohode ubranis, kdyz te vecer prepadnou na ulici, pouzijes ho jako pestni klin.
MOhl by mi nekdo poradis s Pocket Informant?
Naistaloval jsem ho, ale kdyz jej otevru, tak PI kalendar i task je uplne prazdny...vypada to jako kdyby nebyl schopen nacist data z Pocket outooku.
Ale kdyz v PI vytvorim udalost, tak se v Pocket outlooku i ma Today okamzite objevi.
Co delam spatne? Proc je PI Kalendar a Tasks prazdny?
Dekuji
Naistaloval jsem ho, ale kdyz jej otevru, tak PI kalendar i task je uplne prazdny...vypada to jako kdyby nebyl schopen nacist data z Pocket outooku.
Ale kdyz v PI vytvorim udalost, tak se v Pocket outlooku i ma Today okamzite objevi.
Co delam spatne? Proc je PI Kalendar a Tasks prazdny?
Dekuji
PI na Variu vyzerá byť dosť bugovitý. Pri navigácii cez kontextové tlačidlá resp. OK mi odmieta vytáčať telefónne čísla, registruje sa ako defaultná PIM aplikácia, aj keď som mu to už 100x zakázal, atď. atď. Sa mi zdá, že kto má SPB Diary na ploche Today, už Informanta ani tak nepotrebuje. (Aj keď možnosti editácie napr. pripomienok sú v Informantovi na oveľa vyššej úrovni než v Pocket Outlooku.)
Ďalší bug PI: v Kontaktoch ľudia alebo firmy, ktorých mená sa začínajú na väčšinu veľkých diakritických písmen (napr. Š, Č... -- Ď funguje), nie sú cez PI v Kontaktoch dostupné, keď ich prezeráš v abecednom zozname. Musíš vypnúť v PI abecedný zoznam Kontaktov a potom sa tam, v dlhočiznom zozname, zjavia aj kontakty na Š, Č... Ale to sa človek nascrolluje.
Ďalší bug PI: v Kontaktoch ľudia alebo firmy, ktorých mená sa začínajú na väčšinu veľkých diakritických písmen (napr. Š, Č... -- Ď funguje), nie sú cez PI v Kontaktoch dostupné, keď ich prezeráš v abecednom zozname. Musíš vypnúť v PI abecedný zoznam Kontaktov a potom sa tam, v dlhočiznom zozname, zjavia aj kontakty na Š, Č... Ale to sa človek nascrolluje.
Zajimalo by mne jestli se da s Qtekem 9100 pripojit i na registrovanou sit aniz bych vedel IP a aj. veci ? ..... neco jako nacerno se pripojit pres wifi
[QUOTE="Faterson"]Pri navigácii cez kontextové tlačidlá resp. OK mi odmieta vytáčať telefónne čísla, registruje sa ako defaultná PIM aplikácia
Ďalší bug PI: v Kontaktoch ľudia alebo firmy, ktorých mená sa začínajú na väčšinu veľkých diakritických písmen (napr. Š, Č... -- Ď funguje)[/QUOTE]
1. mě to vytáčí v pohodě
2. default jsem povolil tak nevím
3. edituj soubor ABCbarChar.txt (je to již zde někde řešený)
Ďalší bug PI: v Kontaktoch ľudia alebo firmy, ktorých mená sa začínajú na väčšinu veľkých diakritických písmen (napr. Š, Č... -- Ď funguje)[/QUOTE]
1. mě to vytáčí v pohodě
2. default jsem povolil tak nevím
3. edituj soubor ABCbarChar.txt (je to již zde někde řešený)
Chcel by som sa spytat na dve veci
1. Aky prehravac (alebo codec) potrebujem aby som cez Orangeworld mohol pozerat TV.
2. Da sa na Variu nastavit seriovy port v BT aj na iny ako COM6 alebo 7? Ja potrebujem 5.
Dik hocikomu za odpoved.
1. Aky prehravac (alebo codec) potrebujem aby som cez Orangeworld mohol pozerat TV.
2. Da sa na Variu nastavit seriovy port v BT aj na iny ako COM6 alebo 7? Ja potrebujem 5.
Dik hocikomu za odpoved.
Omlouvám se za dotaz ale po hrubém hledání jsem nenalezl nic co by mi poskytlo uspokojující odpověď.
Dá se nějak na MDA Variu zprovoznit aplikace na rozpoznávání psaného textu stylusem? Něco jako na Palmovi ? Pokud to někdo používá a funguje mu to prosím o radu.
Dá se nějak na MDA Variu zprovoznit aplikace na rozpoznávání psaného textu stylusem? Něco jako na Palmovi ? Pokud to někdo používá a funguje mu to prosím o radu.
thunder_:
Hlavní stránka :: Diskuze :: HTC Pocket PC (XDA & spol.) :: jak doninstalovat block recognizer do mda vario
- a na první straně je od SAMANA cab.
Přesněji - Block Recognizer
Hlavní stránka :: Diskuze :: HTC Pocket PC (XDA & spol.) :: jak doninstalovat block recognizer do mda vario
- a na první straně je od SAMANA cab.
Přesněji - Block Recognizer
man: Díky strašně moc, slepota je děsivá věc, protože tohle vlákno jsem projížděl ;) funguje to precizně (díky SAMANE). Mám MDA si 4 dny a díky této diskuzi jsem si ho vylepšil takřka k obrazu svému .... jen jsem se prostě v té záplavě příspěvků ztratil a tohle přehlédl .......:?
[QUOTE="TheMelin"]zde[/QUOTE]
Nahral jsme tam skiny ale v historii volani se ty ikony nemeni, i kdyz na disku jsou. Jsou sice *.gif, ale ani po prejmenovani na *.bmp a SR se nezmenily :(. Asi delam neco blbe.
Nahral jsme tam skiny ale v historii volani se ty ikony nemeni, i kdyz na disku jsou. Jsou sice *.gif, ale ani po prejmenovani na *.bmp a SR se nezmenily :(. Asi delam neco blbe.
Z toho zipu vemes nejaky cab, nakopíruješ do PDA a v průzkumníkovi spustíš. Tím ho nainstaluješ. Po soft resetu by jsi to měl mít O.K.
POZOR!!! Instalovat jen do přístroje, ne na kartu.
POZOR!!! Instalovat jen do přístroje, ne na kartu.
Me se ani nepodari ten Zip stahnout (ackoliv toto obvykle zvladam) - hazi mi to hlasku, ze "reqeusted URL was not found". Nema to nekdo stazeny a nemuze mi to please poslat?
Diky
Diky
[QUOTE="TheMelin"]Dají se měnit. Postup je popsán na fóru www.lakeridgesoftware.com.
[/QUOTE]
Chlapi budme trosku sdilnejsi, pokud uz vis jak na to, tak to sem trochu napis. Vzdyt je zbytecne zase prohledavat a hledat ....., navic jeste v AN:no:
Prozkoumal jsem si slozku Windows/Startup a zrusil jsem
CapNotify.lnk
custTDYTSK.exe
CheckAutorun.lnk
Init_tray.lnk, udelal SR a zda se ze je vsechno jako driv. Jsou tyto linky nejak dulezite, respektive vite co delaji ?????
Jinde v diskusi je uvedeno a pouzival jsem to i ja na PDA zmenu v registru na urychleni odezvy displeje (subjektivne se mi zda, ze to ma vyznam)
Editujte:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHENastavte položku "limit":
4096 : zpomalí PDA, ale bude používat méně paměti
8192 : defaultní nastavení
16384: urychlí odezvu displeje, ale "sežere" víc paměti
ja mam 32768
[/QUOTE]
Chlapi budme trosku sdilnejsi, pokud uz vis jak na to, tak to sem trochu napis. Vzdyt je zbytecne zase prohledavat a hledat ....., navic jeste v AN:no:
Prozkoumal jsem si slozku Windows/Startup a zrusil jsem
CapNotify.lnk
custTDYTSK.exe
CheckAutorun.lnk
Init_tray.lnk, udelal SR a zda se ze je vsechno jako driv. Jsou tyto linky nejak dulezite, respektive vite co delaji ?????
Jinde v diskusi je uvedeno a pouzival jsem to i ja na PDA zmenu v registru na urychleni odezvy displeje (subjektivne se mi zda, ze to ma vyznam)
Editujte:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHENastavte položku "limit":
4096 : zpomalí PDA, ale bude používat méně paměti
8192 : defaultní nastavení
16384: urychlí odezvu displeje, ale "sežere" víc paměti
ja mam 32768
jelikoz si chci v budoucnu kupovat mda vario od t-mobilu, pred koupi hledam co nejvice info o tomhle pristroji. narazil jsem i na tenhle thread. Jenze nez clovek proleze vsech 30 stranek, da to cloveku trochu zabrat. V minulosti jsem mel telefon se symbianem a infa jsem cerpal na symbianforu. Maji tam jednu dobrou vec: napriklad u sekce siemens SX1 je vypichnute tema se zakladnima otazkama a odpovedmi na ne. Jiste se tady mnoho otazek opakuje a nebylo by na skodu vytvorit nejaky rozcestnik, kde by ty nejdulezitejsi veci byly vyjmenovane - pomuze to jak novym uzivatelum tak i moderatorum, kteri nebudou mit tolik prace s duplicitnimy tematy. nevedel jsem kam bych tenhle prispevek pripojil, tak snad nebude vadit, kdyz jsem to napsal jsem.
BTW: vim, ze je to docela prace vytvorit jakesi "highlights" ale myslim, ze to vazne stoji za to
BTW: vim, ze je to docela prace vytvorit jakesi "highlights" ale myslim, ze to vazne stoji za to
Je to sice trochu OT v tomto vlaknu, ale jako novy majitel Varia jsem se zde snazil (a snazim stale) ziskat informace o Variu. Kdyz si dam vlakno HTC, ma neuveritelnych 112 stranek a prokousat se tim je opravdu hrozne. Myslim, ze by stalo mminimalne za uvahu udelat podsekci Vario, 8310, 9000, ostatni a obecne. Navic by bylo dobre diskusi trochu "procistit" je spousty zalozenych vlaken s 2 prispevky typu dotaz, odpoved najdes zde ....
rozhodně by to nebylo od věci, spoustě nováčků, nebo těm kteří to ještě nemají plně zažito (což jsem třeba já) to pomůže, navíc by se tím zabránilo kladení již jednou zodpovězených dotazů a podobně :)
Já taky souhlasím, když jsem s Variem začínal, bylo množství příspěvků v té době ještě tak na horní mezi, a chápu že dnes je pro nováčka obtížné v oněch dvou nebo třech známých diskuzích, které stále nabírají na velikosti, něco najít a vůbec se nějak zorientovat ( ikdyž je pravda že hledání tady přes Google situaci trochu vylepší).
Hoi
Chtěl bych se zeptat jestli existuje nějakej patch nebo prográmek na to abych měl u klávesnice Varia přehozený Y a Z za český. Tohle anglický přehazování je strašný..............
Díky moc
Chtěl bych se zeptat jestli existuje nějakej patch nebo prográmek na to abych měl u klávesnice Varia přehozený Y a Z za český. Tohle anglický přehazování je strašný..............
Díky moc
Tak tohle je klasicky priklad duplicity dotazu. Nic ale nikomu nevycitm. Nektere otazky se tady pres hledani opravdu spatne resi a ne vsechy dotazy se daji resit pres hledani. Urcite se to tu jiz resilo, ale musela by se projet diskuse hodne nazpet.
K veci, opravte me prosim nekdo jestli se pletu, ale myslim, ze se to nedoresio a ze to snad nejde. Ale mohu se plest a na diskusi neco prehlednout.
K veci, opravte me prosim nekdo jestli se pletu, ale myslim, ze se to nedoresio a ze to snad nejde. Ale mohu se plest a na diskusi neco prehlednout.
nn, pokud vím tak se k ničemu nedošlo, zůstalo to otevřené, ale bez řešení....taky bych ale docela rád věděl jak toho docílit :)
Právě že sem se na tu diskuzi díval, ale nic sem se tam nedozvěděl, tak mě to právě zajímalo............. třeba časem nějakej patch na to bude
Mám problém se zvukama na variu. Nevim jak, ale čas od času mi přestanou pracovat repráky i mikrofon, přitom se sluchátkama no problem. Ani hardreset nepomáhá. Jediná záchrana je hrát si v nastavení se zvukama a upozorněníma. Ale nemůžu přijít na kombinaci, která mi zvuky vrátí zpátky (ikdyž se mi to už jednou povedlo). Nevíte prosím někdo, jestli se to nedá nějak upravit v registrech???
Zkus párkrát zandat a vyndat sluchátka, nejlíp se zapnutou nějakou hudbou abys poznal kdy to pomůže. Často se totiž stává že se zasekne kontakt ve zdířce, podle kterého pozná zařízení že jsou zastrčeny sluchátka a že má směrovat zvyky do nich.
Elsofte díky moc, seš u mě frajer. To mě nenapadlo. Pomohlo to a zvuky už zas fungujou. Eště jeden malej dotázek. Myslíš, když to takhle poslední dobou zlobí, že je to na reklamaci?
Proradte hledam softik na pretaktovani Qteku 9100...prolezl jsem cely tread ale nenasel jsem to...diky
Více o přetaktování procesoru OMAP TI850 zde.
Pár dotazů, za které se předem omlouvám - vario nemám ani tři týdny:-) :
1. gps leadtek 9537, BT, jej pozná ( spárován), avšak satelity se nezobrazují...
2.d3bilní otazník na klávesnicích ..- nevím jak ma něj...
3.Smartmamps (volba map), které mi běžně chodily pod Loox 420 - WM05 nezná.
1. gps leadtek 9537, BT, jej pozná ( spárován), avšak satelity se nezobrazují...
2.d3bilní otazník na klávesnicích ..- nevím jak ma něj...
3.Smartmamps (volba map), které mi běžně chodily pod Loox 420 - WM05 nezná.
Dobry den,
chci se zepat, kdyz dam na svem Variu Nastaveni/karta System a dam Vymazat pamet a vymazu ji, zustane mi tam potom Cestina?
Dik
chci se zepat, kdyz dam na svem Variu Nastaveni/karta System a dam Vymazat pamet a vymazu ji, zustane mi tam potom Cestina?
Dik
Ahoj, mozna jsem si odrovnal Varia, zkousel sem upgrade ROM ale furt se tomu nechtelo. Tak jsem zkusil poostup od Jamiroguai: Tak nejprve si stahni nba soubor (zazipovanej) z http://www.richardgoodwin.com/Qtek_9100_1_6_7_ENG.zip
Po te si stahni program aWiard z http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=37386&highlight=qtek+9100+nba (Musis byt zaregistrovanej a prihlasenej). Pak pripoj Wizarda (Qtek) pres kabel k PC. Nech probehnout synchronizaci. Zkopiruj stazeny soubor Qtek_9100_1_6_7.nba do adresare *:\aWizard\Rom\ a spust aWizard.cmd. Z nabidky vyber "w" a potvrd "enter". Dostanes na vyber kterou ROM tam chces nahrat. Zadej "1" a potvrd. Po uspesnem nahrani odpoj Wizarda (Qteka) a proved HR. Nech vse probehnout, ale nesmis instalovat Extended ROM (Docilis SR pred instalaci Extended ROM). Po nabehnuti pripoj Wizarda (Qteka) k PC a pomoci aWizard odemkni CID (moznost "u"). Po te nahraj jakoukoliv ROM...ale myslim, ze tam stejne chces dostat tu testovaci verzi s A2DP. Melo by to probehnout vse bez problemu...napis jak si uspel...ja na sto procent:-)
Jenze, ted se vario sekne na splash screenu a nechce se mu dal, asi po 5minutach zacne trosku problikavat display ale porad se nic nedeje
Poradite mi nekdo co s tim? Napadlo me to rozjet pres bootloader, ale nevim jak na to a pomoci ceho
Po te si stahni program aWiard z http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=37386&highlight=qtek+9100+nba (Musis byt zaregistrovanej a prihlasenej). Pak pripoj Wizarda (Qtek) pres kabel k PC. Nech probehnout synchronizaci. Zkopiruj stazeny soubor Qtek_9100_1_6_7.nba do adresare *:\aWizard\Rom\ a spust aWizard.cmd. Z nabidky vyber "w" a potvrd "enter". Dostanes na vyber kterou ROM tam chces nahrat. Zadej "1" a potvrd. Po uspesnem nahrani odpoj Wizarda (Qteka) a proved HR. Nech vse probehnout, ale nesmis instalovat Extended ROM (Docilis SR pred instalaci Extended ROM). Po nabehnuti pripoj Wizarda (Qteka) k PC a pomoci aWizard odemkni CID (moznost "u"). Po te nahraj jakoukoliv ROM...ale myslim, ze tam stejne chces dostat tu testovaci verzi s A2DP. Melo by to probehnout vse bez problemu...napis jak si uspel...ja na sto procent:-)
Jenze, ted se vario sekne na splash screenu a nechce se mu dal, asi po 5minutach zacne trosku problikavat display ale porad se nic nedeje
Poradite mi nekdo co s tim? Napadlo me to rozjet pres bootloader, ale nevim jak na to a pomoci ceho
The bootloader can be entered by holding the "Camera" button while resetting....
Jinak trocha [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nezaskodi...
Jinak trocha [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nezaskodi...
Jo jasne, do bootloaderu jsem se dostal "Talk" a reset, jenze sem se docetl ze staci bootloader a potom stahnout jakoukoli verzi ROMky a vse se nahraje a bude to OK, jenze kdyby to bylo tak lehky.
Furt mi to hlasi budto ze se neda pripojit a nebo spatny counry ID podle verze RUU , zkousel sem odemknout pres aWizarda ale na nej se ted uz ani nedostanu.
Takze proste nevim, napadlo me to udelat nejak jako bylo u compacta ze se nahrala ROMka na SD a z te se to nainstalovalo ale to tady uz asi nejde. Takze proste nevim ani jakou ROMku tam hodit aby se rozjel
Furt mi to hlasi budto ze se neda pripojit a nebo spatny counry ID podle verze RUU , zkousel sem odemknout pres aWizarda ale na nej se ted uz ani nedostanu.
Takze proste nevim, napadlo me to udelat nejak jako bylo u compacta ze se nahrala ROMka na SD a z te se to nainstalovalo ale to tady uz asi nejde. Takze proste nevim ani jakou ROMku tam hodit aby se rozjel