T-Mobile MDA Vario (aka HTC Wizard)
Dokonce video 512*384 s bitrate 1250 bezi v pohode (po cca minute az dvou se na setinku vterinky cukne , jinak upravene 320x240 na bitrate 350 ABSOLUTNE PLYNULE BEZ PROBLEMU !!!!
[QUOTE="beecher"]Nekdo se tady ptal, jak vypnout ten defaultni cesky preklad, tak tohle by snad mohlo zafungovat:[CODE]\\HKLM\MUI:
Enable=1
SysLang=0x409 (v hexa, 1033 decimalne)[/CODE]
EDIT: Jeste dodam, ze tohle neni pocesteno Sunnysoftem, ale primo MS.[/QUOTE]
Rozhodne nedoporucuji!!! Ano, vypne se ceske MUI, vse je anglicky.
ALE nabidka Start je prazdna, protoze v pocestene verzi je v jinem adresari (nikoliv windows/start menu, tak jak ocekavaji EN WM5) ale v pocestenem. A ja ted premyslim jak pustit nejakej "Pruzkumnik souboru", at pustim REG editor a prehodim to zpatky, aniz bych musel HR.
EDIT: Je moznost pouzit tu EN verzi, ale je treba presunout nabidku START z "Nabidka Start" do "Start menu". To same Oblibene -> Favourites, atd....
Enable=1
SysLang=0x409 (v hexa, 1033 decimalne)[/CODE]
EDIT: Jeste dodam, ze tohle neni pocesteno Sunnysoftem, ale primo MS.[/QUOTE]
Rozhodne nedoporucuji!!! Ano, vypne se ceske MUI, vse je anglicky.
ALE nabidka Start je prazdna, protoze v pocestene verzi je v jinem adresari (nikoliv windows/start menu, tak jak ocekavaji EN WM5) ale v pocestenem. A ja ted premyslim jak pustit nejakej "Pruzkumnik souboru", at pustim REG editor a prehodim to zpatky, aniz bych musel HR.
EDIT: Je moznost pouzit tu EN verzi, ale je treba presunout nabidku START z "Nabidka Start" do "Start menu". To same Oblibene -> Favourites, atd....
A ted to nemuzu prehodit zpatky na ceske MUI, v registrech dam opet Enable=1, ale po Soft resetu to nabehne zase EN a v registrech je znovu 0 (zkousel sem to trikrat)
Hele Lososi přestaň fetovat, prosím Tě.Já tvrdím, že na Variu jede to video úplně nejhůř ze všech zařízení co jsem měl, což je bohužel realita..... výkon prostě chybí a musíme se nějak vyrovnat s tím, že jsme vyhodili prachy.
Uz jsem to psal jednou - video (divx,xvid i wmv) na Omapu 850 195 MHz beha na WM5 absolutne bez problemu - chybu hledej jinde .
Pro hynek0_0:
Videa jedou bez problemu a bez sekani.
Vycisti si Variio od bordelu a vyzkousej to znova. Nejlepe pokud das synchronizovat video primo z knihovny WM na PC.
A nebo si pro zkousku sosni tohle
Videa jedou bez problemu a bez sekani.
Vycisti si Variio od bordelu a vyzkousej to znova. Nejlepe pokud das synchronizovat video primo z knihovny WM na PC.
A nebo si pro zkousku sosni tohle
[QUOTE="hynek0_0"]Hele Lososi přestaň fetovat, prosím Tě.Já tvrdím, že na Variu jede to video úplně nejhůř ze všech zařízení co jsem měl, což je bohužel realita..... výkon prostě chybí a musíme se nějak vyrovnat s tím, že jsme vyhodili prachy.[/QUOTE]
ja by som to tak tragicky nevidel... chcel si PDA na pozeranie videa ? ok - mal si vziat nieco z 520 MHz intelom ;) ahaa .ale zeby si si z neho nezavolal ??? :D
Vario je predovsetkym komunikator a tuto funkciu zvlada uplne bezproblemovo. Ako nastroj na pracu a komunikaciu je bezkonkurencne a myslim ze to je jeho povodne urcenie.
Takze je to beriem naopak ako SKVELE investovane prachy ;)
ja by som to tak tragicky nevidel... chcel si PDA na pozeranie videa ? ok - mal si vziat nieco z 520 MHz intelom ;) ahaa .ale zeby si si z neho nezavolal ??? :D
Vario je predovsetkym komunikator a tuto funkciu zvlada uplne bezproblemovo. Ako nastroj na pracu a komunikaciu je bezkonkurencne a myslim ze to je jeho povodne urcenie.
Takze je to beriem naopak ako SKVELE investovane prachy ;)
MDA Vario je bezkonkurenční ??????!!!!!!!! No to už je trochu zaslepenost.....budu se opakovat, ale pokud jsi s tímto komunikátorem spokojen, tak si to namlouvej dál, já ti to opravdu přeju, jsou přeci vánoce.:D
Umoznuje vam fotoaparat a kamera ukladani na pametovou kartu ?? Ja mam na Dopodu vyberu jen na extended :-( Je mozne ze je potreba neco doinstalovat s extended , ja z ni vytahnul jen paklik na mms a dialer ....
[QUOTE="hynek0_0"]MDA Vario je bezkonkurenční ??????!!!!!!!! No to už je trochu zaslepenost.....budu se opakovat, ale pokud jsi s tímto komunikátorem spokojen, tak si to namlouvej dál, já ti to opravdu přeju, jsou přeci vánoce.:D [/QUOTE]
ok. tak si podme najst na trhu dostupny komunikator za cenu 13k z porovnatelnou funkcnostou ;)
ok. tak si podme najst na trhu dostupny komunikator za cenu 13k z porovnatelnou funkcnostou ;)
Aha, tak to je jiná, když mluvíme o penězích........takže jsi konečně pochopil, jakou jsi napsal hovadinu, když se ti Vario zdá jako "bezkonkurenční zařízení". :D
[QUOTE="Losos"]Umoznuje vam fotoaparat a kamera ukladani na pametovou kartu ?? Ja mam na Dopodu vyberu jen na extended :-( Je mozne ze je potreba neco doinstalovat s extended , ja z ni vytahnul jen paklik na mms a dialer .... [/QUOTE]
Ano, umoznuje. Staci v nastaveni zmenit a pak se ukladaji do /Storage Card/Dokumenty/Obrazky
Ano, umoznuje. Staci v nastaveni zmenit a pak se ukladaji do /Storage Card/Dokumenty/Obrazky
Hmm,tak musim hledat asi v cabech v extended:-( me tam proste volba na ulozeni na pametovku chybi :-((
[QUOTE="hynek0_0"]Aha, tak to je jiná, když mluvíme o penězích........takže jsi konečně pochopil, jakou jsi napsal hovadinu, když se ti Vario zdá jako "bezkonkurenční zařízení". :D [/QUOTE]
no jasne ;) za 13 je bezkonkurencne.
ale uplne tak som to cele nemyslel. na trhu je hafo lepsich PDA ale mizivo malo PDA z telefonnymi fciami, takze ja si netrufam to hadzat do jedneho kosa.
a o peniazoch si zacal hovorit ty ked sinapisal ze si vyhodil prachy ;)
no jasne ;) za 13 je bezkonkurencne.
ale uplne tak som to cele nemyslel. na trhu je hafo lepsich PDA ale mizivo malo PDA z telefonnymi fciami, takze ja si netrufam to hadzat do jedneho kosa.
a o peniazoch si zacal hovorit ty ked sinapisal ze si vyhodil prachy ;)
ok - zacinas to tlacit do FW, takze kasli na to ;) ,
suhlasim z tebou ze si vyhodil prachy - kup si nieco ine a vario zahod :yes:
alebo ak si taky velmi velmi nespokojny - mam tu jedneho kolegu co ho od teba rad odkupi :$:
suhlasim z tebou ze si vyhodil prachy - kup si nieco ine a vario zahod :yes:
alebo ak si taky velmi velmi nespokojny - mam tu jedneho kolegu co ho od teba rad odkupi :$:
Tak uz toho nechte. V soucasny dobe na trhu jiny pda s takovuhle vybavou (hw klavesnice, edge, wifi, gsm modul a wm5) za 13k neni. Neni dokonaly (to zdaleka ne), ale da se na to zvyknout. HOWGH
Vyresen problem s ukladanim fotek a videa na kartu - nelze ukladat v pripade ze mate instalovany udelator na zviditelneni extended - staci odinstalovat a hop , volba ukladani je zpet :-))
poradil by mi někdo a popsal soubory v ext_rom u T-Mobile Vario, resp. označit ty, který se dají určitě "vyhodit"? pls
Stejnou otázku jsem položil zde. Jelikož žádná odpověď nedorazila, tak jsem to vymazal vše (samozřejmě kromě Autorun.exe a Config.txt). Nahradil jsem to svým výběrem programů včetně souboru Unlock Ext Rom Wizard.cab, který mi po každém HR ihned odemkne extROM.
Teď jsem tam vrátil soubory:
CAB-Shortcut-TMOCZ-03Oct05.CAB - prohlížeč souborů PDF
SmartDialing_enable_095_signed.CAB - rozšířené funkce "Phone"
Ještě mi chybí konfigurace dvou tlačítek pod displejem, ale nevím o který cab se jedná :(
Teď jsem tam vrátil soubory:
CAB-Shortcut-TMOCZ-03Oct05.CAB - prohlížeč souborů PDF
SmartDialing_enable_095_signed.CAB - rozšířené funkce "Phone"
Ještě mi chybí konfigurace dvou tlačítek pod displejem, ale nevím o který cab se jedná :(
Funkci tlacitek muzes zmenit pomoci zasahu do registru.Bohuzel nevim jak, proto pouzivam k teto zmene tweaks2k.net ;)
mozna hloupa otazka, ale moc mi nevyhovuji defaltni tony nastavitelne pro sms, daji se nejake dohrat a pripadne v jakem formatu musi byt? Mp3 do windows/ring pro vyzvaneni znam, ale pro sms to nefunguje.
[QUOTE="TheMelin"]Funkci tlacitek muzes zmenit pomoci zasahu do registru.Bohuzel nevim jak, proto pouzivam k teto zmene tweaks2k.net ;)[/QUOTE]
Mě stačí změnit jen ty tlačítka a na to je právě určen jeden z cabů v původní extROM, jen nevím který.
Mě stačí změnit jen ty tlačítka a na to je právě určen jeden z cabů v původní extROM, jen nevím který.
[QUOTE="JecminekMaselnik"]mozna hloupa otazka, ale moc mi nevyhovuji defaltni tony nastavitelne pro sms, daji se nejake dohrat a pripadne v jakem formatu musi byt? Mp3 do windows/ring pro vyzvaneni znam, ale pro sms to nefunguje.[/QUOTE]
Samozrejme, ze si muzes zvolit jaky ton chces. Staci ho ve formatu MP3 zkopirovat do adresare windows.
Samozrejme, ze si muzes zvolit jaky ton chces. Staci ho ve formatu MP3 zkopirovat do adresare windows.
MDA Vario mám jen několik dní. Zatím se mi nepodařilo zjistit, jak dostat do počítače SMS. Nemám problém s přenosem dat, jako jsou obrázky, vyzvánění a pod., ale ty SMS nemůžu nikde najít. Poradíte? Předem dík.
budes muset pouyit nejaky program treti strany, normalne to wm neumi, existuje i nekolik free programku (hledej v sekci freeware), nebo bajecny Jeyo mobile cosi.. Zkus hledat.
Konkrétně se jedná o tento program: Jeyo Mobile Extender
http://www.jeyo.com/extender.asp
Vynikající softíček , na MDA/XDA dokonce bych viděl jako nezbytnost :-))
Vynikající softíček , na MDA/XDA dokonce bych viděl jako nezbytnost :-))
Myslím že Pavel Koza psal že jeho Qtek musel do servisu. Já mám Vario od TM a půjde na reklamaci taky.
Problém je při telefonování. Na druhém konci mě slyší dobře, bez echa, ale já mám ve sluchátku nepříjemné praskání a kovový šelest. Když přepnu na hlasité HF, je reprodukce v pořádku. Dělá to od prvního hovoru.
Tak jsem zvědavý, jak reklamace u TM probíhá, údajně mají firemní zákazníci nárok na náhradní přístroj po dobu vyřizování, počítám ale, že to nebude Vario...
Problém je při telefonování. Na druhém konci mě slyší dobře, bez echa, ale já mám ve sluchátku nepříjemné praskání a kovový šelest. Když přepnu na hlasité HF, je reprodukce v pořádku. Dělá to od prvního hovoru.
Tak jsem zvědavý, jak reklamace u TM probíhá, údajně mají firemní zákazníci nárok na náhradní přístroj po dobu vyřizování, počítám ale, že to nebude Vario...
Náhradní telefon určitě nabídnou, ale z mých reklamaci MDA2 (cca před rokem) se náhrada ani vzdáleně nepodobala MDA. Třeba je to teď už lepší:sarcastic:
[QUOTE="OoPs"][QUOTE="JecminekMaselnik"]mozna hloupa otazka, ale moc mi nevyhovuji defaltni tony nastavitelne pro sms, daji se nejake dohrat a pripadne v jakem formatu musi byt? Mp3 do windows/ring pro vyzvaneni znam, ale pro sms to nefunguje.[/QUOTE]
[/QUOTE]
Nikoliv, jak psal páně becher a já osobně vyzkoumal (a tím objevil Ameriku), do \Windows je správně, ale musí to být *.wav
[/QUOTE]
Nikoliv, jak psal páně becher a já osobně vyzkoumal (a tím objevil Ameriku), do \Windows je správně, ale musí to být *.wav
Chtěl jsem se Vás zeptat, zda se Vám taky stává že když chcete přijmout hovor při stan-by režimu tak tlačítka nefungují, nebo jim to dlouho trvá. I když zmáčknu zelené tlačítko pro příjem několikrát, tak to nejde
Ahoj,
stává se mi to to taky.Chci přijmout hovor a zelené tlačítko nereaguje. Občas se mi i stane, že se mi obrátí obraz i když je klávesnice zasunutá.
stává se mi to to taky.Chci přijmout hovor a zelené tlačítko nereaguje. Občas se mi i stane, že se mi obrátí obraz i když je klávesnice zasunutá.
Ahoj, také mám občas problém s přijmutím hovoru a také se mi už několikrát otočila obrazovka při zasunuté klávesnici.
Hned po novém roce navštívím servis:((
Hned po novém roce navštívím servis:((
Dotaz pro registry-sikuly .... chtel bych nastavit jako defaultni klavesnici PhonePad ... umite to nekdo ???
Taky se mi stávé, že chci přijmout hovor, zmáčknu zelené tlačítko a nic. Většinou dojde k tomu, že číslo, které mě volalo vytáčím zpátky. A příchozí hovor, který se mi nepodařilo přijmout, mám pak jako nepřijatý. Nestane se to ale pokaždý, spíš občas.
Obrazovka se mi taky párkrát otočila, myslím si, že jen při soušasném vyndavání zařízení z pouzdra. Dojde k tomu, že jak se ho snažím rychle vyndat, tak že se klávka pohne a display už začíná rotovat. Když leží při zazvonění na stole, tak k tomu nedochází.
Obrazovka se mi taky párkrát otočila, myslím si, že jen při soušasném vyndavání zařízení z pouzdra. Dojde k tomu, že jak se ho snažím rychle vyndat, tak že se klávka pohne a display už začíná rotovat. Když leží při zazvonění na stole, tak k tomu nedochází.
Brašna k MDA Vario má po obou stranách dva magnetické kontakty. To způsobuje, že se vám mění display na landscape, když je telefon zapnutý (příchozí hovor). Příčinou je totiž to, že samotná detekce vysunutí klávesnice je založena na magnetickém kontaktu. Můžete si to sami vyzkoušet, zapněte si telefon a vyjměte z brašny. Je to chyba designu (bohužel, jinak je brašna zdařilá).
Zdravím. Jak prosím zabránit samovolnému vytáčení gprs - všimnul jsem si, že asi stačí nechat zapnutý explorer na pozadí a najednou koukám, telefon se připojuje :-(
Určitě to není to nejprofesionálnější řešení, ale já jsem nastavil jako default IrDA připojení - tak nějak se to jmenovalo.
[QUOTE="dyndy"]Náhradní telefon určitě nabídnou, ale z mých reklamaci MDA2 (cca před rokem) se náhrada ani vzdáleně nepodobala MDA. Třeba je to teď už lepší:sarcastic: [/QUOTE]
Jojo,tak nějak, letos jsem přes T-mobile reklamoval už 3x. Náhradní mobil dostaneš, ale jen když máš smlouvu (paušál), na Twist se to nevztahuje. A MDA jako náhradní nedají, to jsem taky zkoušel.
Jojo,tak nějak, letos jsem přes T-mobile reklamoval už 3x. Náhradní mobil dostaneš, ale jen když máš smlouvu (paušál), na Twist se to nevztahuje. A MDA jako náhradní nedají, to jsem taky zkoušel.
Tak mi dneska rano chciplo T-Mobile Vario. Neda se vubec zapnout, soft reset nepomaha. Hard reset se snazim delat pres comm manager+voice recording+soft reset, ale nezda se ze by to neco delalo.
Funguje nekomu hard reset pres tyhle 3 tlacitka na t-mobile variu? Nekde jsem cetl, ze tento zpusob HR nefunguje na t-mobile variu ale jen na qtek 9100.....
Funguje nekomu hard reset pres tyhle 3 tlacitka na t-mobile variu? Nekde jsem cetl, ze tento zpusob HR nefunguje na t-mobile variu ale jen na qtek 9100.....
[QUOTE="Jemnostpan.Hugo"]Určitě to není to nejprofesionálnější řešení, ale já jsem nastavil jako default IrDA připojení - tak nějak se to jmenovalo.[/QUOTE]
Aha - já se nejvíc připojuju přes wifi, takže když nastavím defaulntí wifi - nemělo by to po gprs sahat? Kde se prosím nastavuje to defaulntí připojení? Děkuji
Aha - já se nejvíc připojuju přes wifi, takže když nastavím defaulntí wifi - nemělo by to po gprs sahat? Kde se prosím nastavuje to defaulntí připojení? Děkuji
Taks manager a odinstalace. - Snažil jsem se nainstalovat nějaký task-manager. Výsledkem je několik nainstalovaných, ale nepoužitelných aplikací - jakž takž funguje Magic button - i když jinak než ve sreenshotu. Nicméně ty aplikace nejdou odinstalovat. Ani icq, které se mi z nějakého důvodu zobrazuje v seznamu programů dvakrát nechce pryč. Přitom přes ActiveSync se to tváří, jako že se vše odinstalovává, aplikace zůstanou v přístroji. Prostím tedy o radau ohledně odinstalací, případně nějaký typ na aplikace - task manager a správa instalací.. děkuji a přeji všem krásný silvestrovský večer a bezpolestné ráno :))