Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

LittleTimeTable verze 1.1

baz_ce4you (44)|3.10.2005 11:59
Rozhodl jsem se zalozit dalsi diskuzi jenom k tomuhle programu a sbirani pripominek a nametu od uzivatelu.

Obecnou diskuzi o programech do skoly naleznete zde.
https://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=9629&dd=0&fi=60

K dispozici je nova verze rozvrhu pro pocket pc
Vylepseni
- Podpora VGA, QVGA
- Automaticke roztahovani rozvrhu
- Editace a mazani predmetu
- Pridavani a mazani rozvrhu, moznost prepinani mezi rozvrhy
- Podpora sudych a lichych tydnu
- Zkratky a plne nazvy predmetu
- Moznost pridavani barev - staci editovat soubor colors.txt
- Rozsireno nastaveni - moznost barev pro kazdy den
- Podpora vice jazyku - nyni CZ a EN

Dulezite
Zmenen format ukladani dat = nekompatibilita s minulou verzi :(

osch (1330)|3.10.2005 12:38
[QUOTE="baz"] - Podpora sudych a lichych tydnu[/QUOTE]
Díky. Už je použitelný i pro mě. :yes:
Kato_ce4you (970)|3.10.2005 12:41
Super - a zaroven diky za zalozeni noveho topicu :yes:
DavidFawn (70)|6.10.2005 19:09
jo, skvělý soft! fakt užasný! jenom jednu věcičku by to ještě chtělo... možná jsem jí nepostřehl, mám to nainstalovaný jenom den...

1) při spuštění (nebo aktivaci - maximalizaci) by to mohlo zkontrolovat čas a zaktivovat tu položku (hodinu) rozvrhu, která právě je - aby pak bylo dole hned vidět, která hodina právě je, jaká učebna, a učitel.

možná by se mohlo nechat nastavit, jestli zobrazovat tuhle nebo příští hodinu

2) aby šlo nastavit zobrazování času o hodině - do konce hodiny / o přestávce - do začátku další hodiny

ale i tak je to perfektní program!!! můžu mít jenom dotaz, v čem je to vytvořeno? v .net nebo v těch starých verzích VS pro pocket pc?
DavidFawn (70)|6.10.2005 19:12
jinak ještě jsem zjistil, možná to nefunguje jenom mě... nechce mi to změnit barvu aktivního dne (z tý modrý)
Kato_ce4you (970)|6.10.2005 19:57
Ja bych dodal, ze oficialni stranky jsou na http://ltt.bluedot.cz! ;)
(Sice je ma autor v podpisu, ale kdo by s i toho vsimnul, ze?!)

A pro autora - stale plati to, co jsem napsal v te minule diskuzi - zvladnes udelat ten today plugin? Hoodne mooc by se hodil... A pak teda jeste neco s designem - stylove mi to pripomina PPC2000. Ale to uz jsou kravinky. Jo a precejenom jeste k designu - dokazal by sis vzit priklad z IntumiCal? Ten je na tom designove uplne spickove ;)
Diky
Kato_ce4you (970)|6.10.2005 20:15
[QUOTE="DavidFawn"]jinak ještě jsem zjistil, možná to nefunguje jenom mě... nechce mi to změnit barvu aktivního dne (z tý modrý)[/QUOTE]
Tak nejses jedinej - taky mi to nefunguje.
A hned mam znovu tu samou namitku, co jsem uz jednou vznesl - kdyz je barva zadavana jako cislo (chvalim za to, ze to ukazuje barvu prubezne narozdil od minule verze :yes: ), tak proc tam nedat primo tu volbu, ze by si clovek mohl vybrat barvu napsanim hexakodu? (nevim - treba je to moc slozite). Popr. primo vzornik - to by byla frajerinka. Ale asi bych chtel zase moc.

No a posledni vec - dekuji, zes to vydal jako freeware, ale kdyz uz jsi to vydal pod touhle licenci - proc prave jako freeware a ne primo pod GPL? Chces to do budoucna zpoplatnit, tak nechces zverejnovat zdrojaky nebo co?
baz_ce4you (44)|6.10.2005 22:02
DavidFawn: s tou aktivaci polozky, ktera hodina je ci bude - to je fajn napad.

Zobrazovani casu do konce, mozna i kdyz zatim nevim kam bych to nacpal :)
Naprogramovano v C# .NET


Kato: Zatim today plugin neplanuju(ani zatim nevim jak), ale obecne by to nemel byt zas tak velky problem...
Co si predstavujes ze by na tom pluginu melo vsechno byt?

Co se tyce stylu, tak jsou tam pouzity uplne standartni tlacitka...
mozna by se dalo vymyslet nejake skinovani pres obrazky...

Barvy si muzes pridavat vlastni - staci je pridat do souboru colors.txt, ktery je v adresari, kam jsi rozvrh nainstaloval

Licence..hmm.. mam rad freeware, mozna az vylepsim zdrojaky(ktery jsou zatim dost hrozny,jelikoz v c# programuji ve volnem case...a to teprve par tydnu...), tak z toho udelam open-source.
Se zpoplatnenim urcite nepocitam.
Kato_ce4you (970)|7.10.2005 00:59
Baz: Predem diky za bleskovou odpoved ;) Co by melo byt na tom today pluginu - prave jak tady kdosi napsal, ze by tam chtel aktivovat polozku (hodinu), ktera prave je, tak ja napsal predtim neco ve stylu, ze na today by se mohlo zobrazovat jenom treba aktualni a nasledujici 4 hodiny (polozky) resp. 1 den - co kde je ap. proste jeden radek a dost - jak jsou kalendare s polozkama. Jednoduche a velmi ucelne :yes:

Ad. barvicky - me nenapadlo - jsem to akorat nainstaloval a uz psal sem a jeste nemam napsane predmety O:o) takze me nenapadlo prohledat, co vlastne ten adresar obsahuje :oops:

Ad. licence - tos me potesil :) Nicmene nejakej Donate bys tam dat mohl - az nebudu vedet, co s penezi, tak bych te trebas pozval na pivko nebo tak neco :yes:
beecher (9270)|11.10.2005 21:32
Jenom maly dodatek: naprogramovat Today Plugin primo v .NETu/C# nejde, musi se pouzit berlicky v nativnim kodu a kdo neni C++ckar (jako treba ja), tak si neskrtne... ;)
Kato_ce4you (970)|11.10.2005 21:59
Ad. today plugin - to je to, co jsem rikal, ze mam o necem takovem tucha :-/

A ted to hlavni - nemate nekdo nejaky kontakt na nejakeho grafika, co by dokazal udelat nejakou hezci ikonku (bez urazky - sam bych stezi vypotil takovouhle), ale oproti ostatnim ikonkam co mam, je to vylozene pest na oko...
xkovi_ce4you (568)|12.10.2005 00:15
Programek hezkej, ale ma to problemy s mym rozvrhem, ktery se nektere dny tahne od 7:30 a konci 19:30.. chapu, ze takove rozpeti nemuze zvladnout v idealnim zobrazeni..ale ocenil bych, kdyby to umelo neco jako automaticke prizpusobeni velikosti pisma v zavislosti na velikosti ramecku..posudte sami, jak (ne)hezky vypada bez teto funkce potom muj rozrh..(absolutne nevim, dokud na to netapnu, co mam vlastne za hodinu..nazvy mych predmetu jsou vzdy neco jako DEM201, STP201, ZP_300, FU_220...atd.) :sarcastic:
A jeste jeden problem..na tomto screenu sem napr. tapnul na posledni hodinu v patek, coz je ZP-300, jmenuje se "Základy ekonomiky životního prostředí", ale jak vidite, zobrazuje se to nekorektne.., pritom cas, kdy se hodina kona je mnohem nize, proto nechapu, kde je problem.. zda je to bug, nebo chyba u me? :(
00095588_screen1_Cxun.jpg
Kato_ce4you (970)|12.10.2005 00:24
jo - s tim prekreslovanim mam u delsich predmetu taky problemy - nejak nezvlada dalsi radek...
Jinak co se tyce tveho problemu - mozna by nebylo na skodu rict bazovi, at tam da aspon neco, jako sipky, ne? Ze bys nevidel trebas celej dem, ale "jen" 6 hodin a zbytek bys usel holt naskrolovat...
osch (1330)|12.10.2005 01:15
mám naprosto stejný problém jako xkovi.
Mr.Pohoda (134)|12.10.2005 06:42
Mám se zobrazením ten stejný problém, možná by to lehce vyřešilo rozdělení rozvrhu na dvě části, a nějaké velké tlačítko, které by je přepínalo (dopoledne, odpoledne) - je to spíš ale nouzové řešení. Je tam vlastně problém s tím časem, když má někdo jeden den od rána, a druhý do večera, je na jedno políčko málo místa. Možná by šlo program předělat tak, že by se lišta s časem každý den přesunula nad aktuální den (nebo přepínač v nastavení). Neřeší to ale problém, kdy má člověk přednášky i ráno a i večer. Takže jsem vlastně nepřišel na nějaký vhodný způsob řešení :(.
petr m._ce4you (26)|12.10.2005 17:39
diky za skvelej software, je to snad posledni vec, ktera mi oproti palmu na ppc chybela.
hadam, ze by asi bylo moc slozity vytvorit taky vertikalni zobrazeni (x=cas, y=dny) a moznost prepinani mezi obema? byl jsem zvykly na palmovsky unimatrix (http://www.niemueller.de/software/palm/unimatrix/) a i zkratka predmetu by se tam mozna vesla lip.

jo a jeste jedna mala kosmeticka zalezitost, konec programu by se spis hodil do menu "Moznosti" (nez "Predmety").

pokud jeste stale trva zajem o ikonku, tak tady je jeden navrh (v male ikonce jsou bohuzel jen ctyri dny, protoze vic jsem jich tam nebyl schopen nacpat).
00095739_ikonka_ABb.png
Kato_ce4you (970)|12.10.2005 19:52
[QUOTE="petr m."]pokud jeste stale trva zajem o ikonku, tak tady je jeden navrh (v male ikonce jsou bohuzel jen ctyri dny, protoze vic jsem jich tam nebyl schopen nacpat).[/QUOTE]
Jo - z me strany zajem stale trva - ta ikonka je pekna :yes: Ale presto jsem asi moc narocnej - dokazal bys to nejak lehce doladit, aby to zapadlo mezi osatni ikonky na mem today? Pridat tam ejake ty odlesky ap.? Fakt si moc vymyslim, ale ty to zvladnes - ver si :D ;)
Viz:

baz_ce4you (44)|12.10.2005 22:09
beecher: To uz jsem taky zjistil, celkem mi to necini problem udelat to v c++ ;) staci kdyz bude nekde nejaky tutorialek s prikladem, zbytek uz vymyslim..

Kato:Nove ikonce se vubec nebranim, grafika mi vubec nejde, takze kdyz nekdo neco vytvori budu jenom rad ;)

xkovi: Vim o tom, par lidi uz mi o psalo...
Vyresim to pravdepodobne timhle stylem
1 - moznost nastaveni velikosti fontu.
2 - plnemu nazvu predmetu vyhradim celou jednu linku hned pod patkem
a zbytek se bude dynamicky pocitat podle velikosti textu a prijde na druhy radek, takze tam bude cas, ucitel a ucebna

mr.pohoda: Deleni rozvrhu na vic casti mi prijde takove zbytecne, navic to si muzes udelat sam, mas tam moznost mit treba 5 rozvrhu, takze
si muzes udelat dopoledni vyucovani(7-13) a odpoledni(14-21)

petr m.: Osobne vertikalni zobrazeni nemam rad, jelikoz jsem si vzdycky psal rozvrh timhle stylem, ale kdyby se naslo vic lidi, kteri by to vyzadovali, tak by to celkem nebyl problem.
A tlacitko konec urcite prehodim do moznosti ;)
Ikonka pekna, pokud muzes, pridej nejake stiny a bylo by to fajn :)
xkovi_ce4you (568)|12.10.2005 23:05
Jo jo, uprava velikosti fontu urcite pomuze mnohym z nas:yes: Nemusim mit nazvy hodin nejak tucne..staci, kdyz bude citelne, co vlastne mam ;)
michpo (206)|13.10.2005 10:59
Kdyz jsem videl screen rozvrhu jak to ma xkovi, tak me napadlo, co takhle ten text nepsat v tom uzkem okynku horizontalne, ale psat ho vertikalne s moznosti nastaveni kterym smerem? Tato cela volba by mohla byt treba v nastaveni, takze by si kazdy vybral jak mu to bude vyhovovat, bud horizontalne nebo vertikalne ;)


2Kato: Cim jsi tu plochu takhle upravil? Jak jsi tam dostal ty pekne ikonky?

PS.: Sry za OT ;)
Kato_ce4you (970)|13.10.2005 15:04
OT: Exceptor Je to WA(D) s Expea 2 QVGA skinem a tim padem i ikonkami ;) /OT
michpo (206)|13.10.2005 17:44
[QUOTE="Kato"]OT: Exceptor Je to WA(D) s Expea 2 QVGA skinem a tim padem i ikonkami ;) /OT[/QUOTE]

Diky moc, urcite vyzkousim.
Mark314 (232)|14.10.2005 08:12
No tak na začátek bych chtěl poděkovat autorovi za skvělý soft, ale mám jeden problém...
Nejdou mi barvy u předmětů... prostě si ji vyberu, ale nic tam neni... předmět šedivý a náhled barvy nejde.. co s tim?
Kato_ce4you (970)|14.10.2005 11:36
[QUOTE="Mark314"]No tak na začátek bych chtěl poděkovat autorovi za skvělý soft, ale mám jeden problém...
Nejdou mi barvy u předmětů... prostě si ji vyberu, ale nic tam neni... předmět šedivý a náhled barvy nejde.. co s tim?[/QUOTE]
Hmm - zajimavy - na tohle si tady zatim nikdo nestezoval - zkus to nejak preinstalovat. Mas Asuse 620BT, ze? Ten ma standardne tusim WM2k3 - to by melo valit v poho... To urcite pouzivaji uzivatele i s timto OS.
Kazdopadne mne to vali zcela korektne (WM5)
baz_ce4you (44)|14.10.2005 13:00
Mark314: mam asus A716 s wm2003 a po jednom HR mi to delalo taky...

Vubec jsem to nechapal, protoze jinde to funguje v pohode, ve vsech emulatorech to fungovalo. A ani jsem nenasel proc to nefungovalo...

Pomohl az znovu HR...
Mark314 (232)|14.10.2005 14:48
Tak po 2 HR ani jednou nešlo... jednou jsem to zkoušel bez obnovení zálohy(na "čistej" systém) a jednou s obnovením a ani jednou tam barvy nebyli... netuším opravdu co by to mohlo být... mám WM2003
baz_ce4you (44)|21.10.2005 23:02
Konecne jsem mel zase trochu casu, takze je tu nova verze, opravujici nektere chybky + nejake novinky...

- Rozsireno a zprehledneno nastaveni
- Nastaveni velikosti fontu u predmetu a detailu predmetu
- Moznost zobrazovat aktualni cas ve forme carky v aktualnim dni
- upraven system zobrazovani detailu predmetu(nazvu predmetu jsem vyhradil cely jeden radek a ostani informace presunul do druheho radku)
- opraveno bar mensich chybek v kodu

Takze stahovat muzete tady ve forme CABu a normalne preinstalovat stavajici verzi(bude resetovano vase nastaveni + barvy v souboru colors.txt - rozvrhu se to netyka, ten zustane nedotceny)
http://ltt.bluedot.cz/index.php?show=download

Takze testujte a kritizujte ;)
osch (1330)|22.10.2005 12:31
nemůžeš sem prosím ten .cab hodit přímo. Nevím proč, ale s tý tvojí stránky mě to odkazuje jen na txt dokumenty. :disgusted:. díky.
mad.hat (42)|22.10.2005 17:50
To není txt soubor, to je soubor .cab, akorát PIE je tak pitomej, že ho nechce stáhnout, ale otevře ho, jako kdyby to byla stránka. Stačí mít nějaký externí downloader a půjde to v poho.
Mr.Pohoda (134)|22.10.2005 20:52
Zjistil jsem, že pokud nemám u předmětu vyplněnu ani učebnu a ani jméno učitele, nejde mi předmět editovat... Možnost změny fontu je super!
Kato_ce4you (970)|22.10.2005 21:19
Jj - zmena velikopsti pisma je fajn, ale jeste by se mi hodilo, kdyby se mi nezobrazoval vubec patek (proste byla moznost nektere dny nezobrazovat). Tim padem by se mi tam vesel cely popis predmetu - tedka mam u nekterych predmetu cislo ucebny na "dalsim radku" - a to mam druhe nejmensi pismo a regular (na nejmensi uz to nejde). No a pak by se mi jeste libilo, kdyby mezi kreditama a nazvem predmetu byla jedna mezera - vim, ze si ji tam muzu udelat umele, ale proc to neudelat primo v programu, ze?! ;) To je prozatim vse, co schazi pro me k dokonalosti - btw. mrkejte, jakej mam krasnej rozvrh - lepsi, nez na zakladce :D :yes:
00097662_ltt-screenshot_u1HT.png
xkovi_ce4you (568)|23.10.2005 01:45
Uprava velikosti fontu je hezka, ale jde jen do velikosti 6, ja bych potreboval i velikost 5. To se da jeste cist a je to dost male, aby se to veslo..stale mam problem, ze se nazvy mych hodin proste nevejdou do okenek..
Aspon dole popisek predmetu se mi uz zobrazuje spravne..ale prijde mi tam nejaky bug s tim oddelovacem..aspon ho mam zcela jinak nez Kato a jemu se navic stale spodni popis predmetu zobrazuje nekorektne, tak nevim, co si o tom mam myslet..
00097681_screen1_LHh9.jpg
Kato_ce4you (970)|23.10.2005 11:49
[QUOTE="xkovi"]Uprava velikosti fontu je hezka, ale jde jen do velikosti 6, ja bych potreboval i velikost 5. To se da jeste cist a je to dost male, aby se to veslo..stale mam problem, ze se nazvy mych hodin proste nevejdou do okenek..
Aspon dole popisek predmetu se mi uz zobrazuje spravne..ale prijde mi tam nejaky bug s tim oddelovacem..aspon ho mam zcela jinak nez Kato a jemu se navic stale spodni popis predmetu zobrazuje nekorektne, tak nevim, co si o tom mam myslet..[/QUOTE]
Velikost fontu si muzes kdyztak nastavit rucne v preferences.xml - tam muzes napsat libovolne cislo ;) To ze se ti nevejdou zkratky predmetu do oken je blby, ale s tim asi nic nenadelas - mas rozvrh od 8 do 19 - to je proste moc roztahly.. :-/ V tomto pripade by pomohl vazne jedine scrollbar, ale mam pocit, ze Baz rikal, ze ten tam proste davat nebude..
Bug s oddelovacem - tim myslis co? Ze tam mas jenom | a cislo ucebny? To je tim, zes nevyplnil jmeno vyucujiciho, ktere by melo byt pred tim |. A ze mne se to zobrazuje nekorektne - to je tim, ze neni pocitano s tim, ze bude mit vyujici tak dlouhe jmeno/tolik titulu :D
michpo (206)|23.10.2005 13:42
Sice jsem to tu uz psal, ale co, zopakuju to kdyz na to nikdo nereagoval ;)
Ja bych tam doplnil moznost zobrazit zkratku predmetu v okynku svisle, s tim ze si v nastaveni muze kazdy zapnout/vypnout a muze u toho byt jeste jestli to ma byt zespoda nahoru nebo naopak.
Taky by tam mohla byt moznost psat zkratku predmetu do 2 radku.

Na screenu, ktery postnul Kato ma dole ten radek za | rozdeleny a uz necitelny. Videl bych to na spatnou sirku pole, ve kterem se to vypisuje. Misto tam totiz je.
baz_ce4you (44)|23.10.2005 14:04
Caute:)

Kato:
s tim nezobrazovanim patku(obecne jakehokoliv dne) by to celkem slo, mozna by to mohlo nastavovatelne v nastaveni...Jestli prazdne dny vynechavat ci ne.

Ale ja bych v tom mel treba zmatek, kdyz by mi tam chybel jeden den...
S tim jmenem profesora - staci snad prijmeni ne ? ;)

Xkovi:
Dobra pridam i velikost 5, to neni vubec problem, jenom se mi to zdalo uz dost male.

S tim zobrazovanim | mezi ucitelem a mistosti je bug :(
chybi mi tam podminka, ze kdyz bude ucitel nebo mistnost prazdna, ten oddelovac tam nema byt..

Exceptor:
Svisle...hmm... snad to nejak pujde, pisu si to do TODO listu...
osch (1330)|20.12.2005 17:18
Mám nápad na novou funkci. Velmi bych ocenil možnost přepínat mezi sudým a lichým týdnem v jednom týdnu. děkuji.
yournam (2)|25.9.2006 15:51
Ahoj,

nešlo by k tomu ještě udělat today plugin, kde by byl rozvrh na aktuální den, červená čárka (čas nyní) a případně číslo učebny, učitel?

Dík moc