Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
25.8.2019, Milan Šurkala, aktualita
Velká Británie to se snižováním emisí myslí opravdu hodně vážně. Nejenže chce posunout zákaz aut se spalovacími motory na dřívější termín, později chce zakázat vůbec možnost vlastnit osobní auto.
blue.sun (16) | 29.8.201918:20
by to chtělé méně senzační a více pravdivé titulky a články. Znevažujete tím svou jinak dobrou práci.
Není to žádná oficiální zpráva, ale návrh skupiny dvanácti poslanců z jedné pošahané pidistraničky, ze které mají všichni ostatní akorát neskutečnou prdel. Ten návrh samozřejmě vůbec neprojde k vládě.
Akorát nevím, jak by se ta auta sdílela, když většina lidí potřebuje mít auto ve stejný čas na cestu do práce, pak z práce, na cestu s dětmi na kroužky, na víkendy... Tam asi o ekologii moc nejde. Spíš těm poslancům vadí přílišná svoboda pohybu lidí. Co kdyby jim chtěli utéci? Ne, oni potřebují nevolníky.
Odpovědět0  0
shasler (69) | 27.8.20199:34
To se divím, že ještě v Británii nepřišli ze zákazem dovozu čaje a kávy. Vždyť ekologická stopa spojená s dovozem je přímo děsivá... ;­-­)
No jo, to vlastně nemůže nikdy projít, ani kdyby se Britové doslova dusili, svůj šálek o páté si nemohou přeci odpustit. :­-D
Odpovědět0  0
Andir (31) | 26.8.20199:41
Anglie jde opravdu do háje :D už mě ani nemrzí že chtějí pryč z EU bude to spíše prospěšné přitom jak jsou na hlavu :D
Odpovědět0  1
Choakinek (227) | 25.8.201922:49
Tak ale ono jim tam může opravdu hrabat. Mají tam zhruba dvakrát vyšší hustotu zalidnění ­(v samotné Anglii třikrát vyšší­), než je v ČR, což může znamenat, že v některých městech už bude lidí fakt dost. Třeba z toho začne časem lidem hrabat :­-­).

Je to zajímavé ­- v mezinárodním měřítku ten stát vypadá fakt pokrokově:

Jakž takž rozumní politici, kteří se nedrží funkce jak klíště ­(typické např. v ČR­), ale často ihned odstupují, pokud nemohou naplnit např. své myšlenky.

Vystoupení z EU.

Atd., to vše by jim člověk mohl závidět.

Na druhou stranu se ovšem vnitrostátně už dost blíží státu vykresleném v románu 1984 ­(nikoliv ovšem životní úrovní­).
Odpovědět1  1
Choakinek (227) | 25.8.201915:39
Mno, jde to rychleji, než jsem čekal...

Tak v Británii takovýto paskvil na celonárodní úrovni nejspíš nemá šanci, ale v případě jiných států Evropy ­(kontinentální Evropy­) už bych si rozhodně tak jistý nebyl.

No, když se zákaz spalovacích motorů může na časové ose posouvat blíže současnosti, proč by to nešlo i u zákazu vlastnictví osobního vozu? Dnes se počítá se schválením zákona v roce 2050, třeba ­"zítra­" už to může být v roce 2030.

Sotva lze najít učebnicovější příklad z ekonomie. Inflační politika vyvolá přemíru výroby automobilů, což lidem přeroste přes hlavu, načež začnou volat po jejich zákazu a vlády jim z populistických důvodů pochopitelně vyhoví. Kvůli jiným zákonům omezujícím aktivity na trhu, vysokým daním atd. nebude trh schopen najít ­(alokovat­) jiné, náhradní aktivity za pokles automobilové výroby. SPOLEČNOST ZCHUDNE!!!

Pro ČR tento problém může být zvlášť zásadní ­- v důsledku aktivit bolševických kolaborantů v politice byla naše země v podstatě ­"prodána­" nadnárodnímu kapitálu s velmi vysokou závislostí na automobilovém průmyslu. Při schválení zákonů uvedených v článku se tak klidně může v blízké budoucnosti stát z ČR druhá Ukrajina!
Odpovědět1  1
kuban (39) | 25.8.201913:24
konečně je to tady, hurá

všechno zakázat, zničit, založit ministerstvo pravdy a především začít ukládat pokuty za nadměrnou produkci oxidu uhličitého dýcháním ­- tak zvanou daň z života
speciálně cyklisty začneme pokutovat za nadměrnou produkci CO2 a za emise z pneumatik ­(na to se upřímně těším­)

příště budeme pokračovat sdílením bydlení, potom spodního prádla ­- nakonec to všechno pro jistotu zakážeme úplně

odpovězte si sami, potichu v hlavě ­(ne nahlas, natož veřejně­) ­- když budete přítomni šílenci s nabitou zbraní, co chce odprásknout ­(politickou­) osobu těchto názorů ­- budete mu v tom bránit? nebo si dáte jenom kávičku?
Odpovědět3  1
Choakinek (227) | 25.8.201915:04
Nedám si kávu. Pití kávy by mě zbytečně rozptylovalo od toho krásného pohledu na celou akci :­-­).

Pozn. pro osoby vykonávající dozor nad internetem: Je to jen nadsázka, nic neschvaluji.
Odpovědět2  1
kuban (39) | 25.8.201919:44
ode mě se to taky pouhá filozofická otázka, jakoukoli podobnou akci vidět nechci a neschvaluji

p.s. doublethink se teprve učím
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.